Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האסקונה מזכירה לי משהו אחר.

עד לפני 13 שנים היתה לדוד שלי אופל אסקונה משנת 81 (הדגם הישן יותר ממה שהראו בתמונות).

אני עוד זוכר את הסטיקר שהיה לו "טרנטה, אבל לפניך" וגם את הסיפורים על הבן שלו שהיה בא עם הרכב הזה לבית ספר ובספר מחזור קראו לרכב "אופל פשע".

אגב כיום הרכב עומד ללא טסט כבר 12 שנים באחד המושבים ליד קריית גת, ככה שאפשר להפוך אותו לאספנות, דוד שלי בזמנו העמיד את הרכב שם אחרי שלא מצא לו קונה ואחרי מלא בעיות שהרכב עשה, אחרי זה הוא עבר לאאודי 80.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

2 סיפורים קצרצרים על אסקונה C.

הפגישה הראשונה שלי איתה על הכביש הייתה שבוע אחרי שקיבלנו רשיונות נהיגה בחברה, לקחנו 5 חברים ציוד, עלינו על האסקונה 1300 אוטומטית של אבא של אחד מאיתנו ונסענו לטיול בצפון.

עם 5 אנשים וציוד, מבנה בכלל לא קטן, מנוע 1300 צנום, תיבת הילוכים אוטומטית ומזגן פועל האסקונה החדשה פשוט סירבה לעלות מהכנרת לורד הגליל.

כיבינו מזגן, העלנו הילוך על 2 וצחקנו שרק חסר שחלק יצאו לדחוף.

הכפרה הגיע 10 שנים אח"כ, עבדתי במוסך הראשי של ליאו גולדברג (בקרית אריה) והיה לנו לקוח ישיש עם אסקונה ביבוא אישי, 5 דלתות, דגם GT, מנוע 2000 עם 130 כ"ס, לנהוג על הרכב הזה היה תענוג! חבל רק שהנכד שלו ריסק את הרכב באיזה "רייס".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
למה עברת מריינג' ספורט לאלתימה?

עלות אחזקה בעיקר..

להחזיק רכב אירופאי כזה בארה״ב עולה הרבה מאוד כסף. חיפשתי רכב שיוזיל את עלות האחזקה משמעותית.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה שנה, והיו כמה תוספות ושינויים. לצערי אני לא יכול לערוך את ההודעה המקורית ולהוסיף שם, אז נוסיף פה.

12. 2011 AUDI A6 3.0T QUATTRO (ישראל):

Audi-A6-30-TDI-quattro-2011.jpg

ה-A6 הוחלפה באחת חדשה יותר. מנוע חזק יותר, גימיקים חדשים, אבל העיקרון נשאר. ה-רכב למי שמחפש סלון שהוא לא BMW/מרצדס.

13. BMW 328i Coupe 2011 (ארה"ב):

image_d3aa0c47-4997-4c51-a395-abcce1c44ae5.arox?v=000582c3-b151-4bd7-af7f-4f67ac282025

בארה"ב, אין בעיה של תדמית עם BMW, ואפשר לבחור חופשי. האלטימה שיעממה אותי, וחיפשתי משהו אחר. חווית נהיגה שקשה למצוא במקומות אחרים.. תענוג!

14. Toyota Yaris 2012 (ישראל):

First-images-of-the-new-2012-Toyota-Yaris.jpg

ממש היום נלקחה מהסוכנות, החליף למעשה את ה-206 העתיקה. עוד אין ממש רשמים מן הסתם, אך עבור הנהג המיועד, אין ספק שהיא תהיה מושלמת...

פורסם

יפה, פעם ראשונה שאני רואה את השרשור אז תודה על ההקפצה.

מזכיר לי קצת את מגוון הרכבים שהיו לי עד לאחרונה כשחייתי באירופה (חוץ מהאמרקאיות כמובן, אבל התנסתי בלא מעט דגמי אודי, ריינג רוברים ובעיקר ב.מ.וו).

ההבדל בינינו הוא שאני לא מסוגל להביא את עצמי להוציא 300-400 אלף ש"ח על רכב פה בארץ, כשפשוט בלתי אפשרי להחזיק רכב כזה פה במצב טוב וחדש בגלל תרבות נוראית של קנאה וחוסר התחשבות ברכוש של הזולת.

כמעט כל רכב שאתה מסתכל עליו נראה כאילו עברה עליו מלחמה.

אגב כמה הערות לגבי ההודעה המקורית שלך:

1. הסיטרואן שבתמונה הוא מדגם ישן יותר של הבי.אקס ולא דגם 88 כפי שהיתה לך (ב87 יצא דגם מחודש עם עיצוב קצת שונה בחוץ אבל בעיקר עיצוב שונה לגמרי מבפנים.

2. הקורולה השניה שלך - אחד הרכבים היותר מכוערים שטויוטה הוציאו תחת ידם, ומה שהצחיק אותי יותר מכל זה שטענת שהמכונית האפרורית והמשעעמת הזאת היתה מהנה לנהיגה אבל הפורשה שבאה אחריה (או באותו זמן) היתה משעעמת.... :lol:

אגב, אם כבר אתה מעלה תמונות של הרכבים שברשותך, למה לא להעלות תמונות של הרכבים שלך עצמם במקום תמונות תדמית של היצרן?

פורסם

אוי ה-BX... איזו מכונית הזויה. כמה נוחה ככה מוזרה! יצא לי עוד לנהוג עליה והיתה לה דוושת בלם עם שני מצבים: ON ו-OFF או שאתה עוצר בלימת חירום או שלא. הבלמים היו כל כך רגישים שהיה צריך שבועות רק כדי להתרגל לא להדביק את זה שיושב לידך לחלון בכל ברקס. איפה הן נעלמו כולן? כבר לא רואים אותן בכלל.:cry:

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

אגב, אם כבר אתה מעלה תמונות של הרכבים שברשותך, למה לא להעלות תמונות של הרכבים שלך עצמם במקום תמונות תדמית של היצרן?

שאלה טובה.. עניין של נוחות וזמינות.

עד ספטמבר לפחות, לא אוכל להעלות תמונה של הרכב האמריקאי, כי אני הולך לשבור שיא של 3 חודשים רצופים בישראל. של הרכבים בישראל, אני יכול לצלם, להעביר למחשב, למחוק לוחית רישוי, להעלות לשרת ולהדביק פה, אבל זה יותר מדי עבודה בשבילי, ואין באמת סיבה לעשות את זה, כעשו עבודה כ"כ טובה בשבילי..

דווקא אני חושב שיש לי פה איפשהו בפורום תמונה של הסוויפט כשברקע רואים את ה-AUDI הקודמת שלי...

פורסם

אחחח... BX... הרכב הכי הזוי שאי פעם היה לנו.

אני לא אשכח איך ביום בהיר אחד, הרכב החליט שעל כול מהמורה בכביש צריך לקפץ כמו ארנב על סטרואידים. כמה שזה היה עצוב, זה היה מצחיק. הסתבר שהבומבות הלכו.

פורסם

אני אתלבש על השרשור. הנוסטלגיה מציפה...

1. הראשונה הייתה Dihatsu Charade 1985 1.0L ידנית עם 5 (!) הילוכים (לא מוגדשת).

215164_5731909862_6483_n.jpg

נקנתה ממוסכניק ב-2002 ב-3000 ש"ח. הייתה שלמה להפליא ועשתה את העבודה. מהירות מירבית הייתה קרובה ל-120 קמ"ש.

לצערי רוסקה על ידי אחי כחודשיים לאחר שנקנתה כאשר הוא איבד שליטה ופגע במעקה בטיחות. הבעיה העיקרית בהחזרה לכביש הייתה שברגע התאונה היו ברכב חמישה אנשים, כאשר לאחוריים לא היו חגורות בטיחות (מודל 1985) וכשהם הוטחו בצד כל המרכב התעוות.

2. Peugeot 205 XR 1.4 1993 ידנית - 3 דל'

216100_5731914862_6656_n.jpg

נקנתה כחודשיים-שלושה לאחר מות הדיהטסו.

הגיעה עם חבילת "style" של לובינסקי שכללה את מדבקת הצד, חלונות חשמל, נעילה מרכזית וחישוקי מגנזיום. אחד הרכבים היות מהנים שהיו לי. הראתה אמינות די נמוכה, אך סבירה ביחס לגילה. לאחר כשנתיים של הנאה התגייסתי והעברתי אותה לאחי שהחזיק בה עד 2009 (קניתי אותה ב-2003). הושבתה כששפכה מנוע בכ-270K ק"מ אם אני לא טועה.

3. Seat Ibiza CLX 1994 1.6 ידנית 5 דל'

1305547106_150971899_1-Fotos-de--Seat-Ibiza-CLX-14-URGENTE.jpg

קצת אחרי שהשתחררתי מהצבא אמא שלי החליטה לשדרג את הרכב שלה וקיבלתי אותו בירושה, מיד ראשונה עם קילומטרז' נמוך יחסית. למרות מנוע ה-1.6 הרכב היה קצת עצל (על 75 סוסיו הזקנים). למרות שהראה אמינות נהדרת לאורך 14 השנים שהיה ברשותה, כל הניסים והנפלאות שנובאים לרוב מגילו של הרכב נפלו עליי ונאלצתי למכור מחוסר כדאיות לאחר שלא עברתי טסט ועלות התיקונים שנדרשה הייתה אסטרונומית (החלפת קלאץ', בולמים, ממיר קטליטי, בלמים, מערכת פליטה..).

4. Mazda 323 (Lantis) 1.6 אוטו'

8397980005_large.jpg

לאחר שנה כואבת של נסיעות בתחבורה ציבורית וטרמפים (כולל קטנוע קטן ומעשן) החלפתי עבודה וקיבלתי לאנטיס מזדקנת וקרועה.

כבר יצא לי לנהוג ברכב כחלופי ללאנסר 2006 ובהשוואה, בזמנו, הוא נראה פחות מוצלח.

למרות זאת (כנראה שם המחסור ברכב כלל עשה את שלו) הוא הרגיש לי זריז מספיק ונוח. ציחצחתי וטיפחתי אך כעבור מספר שבועות (וטיולים, סוף סוף דלק על חשבון החברה) הופיעה תקלה בגיר. חיש חש שלפו עוד מאזדה זהה אך במצב חבוט עוד יותר. עשיתי קניבליזציה והעברתי את הדברים הטובים מהמאזדה הקודמת. הרכב שימש אותי עוד תקופה קצרה.

5. Mazda 3 MK1 ACTIVE 1.6 אוטו' 4 דל'

12042009_231134_2182182300_.jpg

הרכב הזה לא נדרש בהצגה. לכל שאר העובדים בחברה כבר היו מאזדות 3. בדיוק כשאחד מהם עזב עזרתי אומץ וביקשתי להעמיד במקומה את הלנטיס. ה-3 הרגישה הרבה יותר מוצקה ועבה מה-323, קשיחה בדיוק במידה (וזה מה שאני אוהב במאזדות), הטיפטרוניק בה בדיוק במקום ופיצה על הגיר הטיפש במעט. האמינות הייתה טובה למרות כל מה שעבר על הרכבים, וצריכת הדלק הייתה ללא פרופורציונלית בעליל... מאזדה.

זמן קצר לאחר שקיבלתי אותה מישהו חכמולוג החליט להתחיל נסיעה ברוורס מחניה מבלי להביט במראה ופגע לי בצד. בדיוק בוצעה החלפת רכבים לחלק מהעובדים בחברה ועברה אליי מאזדה 3 נוספת מאותו דור (הקודמת הייתה קנויה והחדשה הייתה גם משנתון גבוה יותר וגם מליסינג).

6. Mazda 3 MK2 2011 1.6 ACTIVE אוטו' 4 דל'

2011-mazda-mazda3-4-door-sedan-auto-i-sport-angular-front-exterior-view_100326930_l.jpg

לאחר קצת יותר מחצי שנה עם המאזדה 3 מדור 1 נגמר חוזה הליסינג והתחדשתי במאזדה 3 מהדור ה-2 מודל 2010.

מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת. ניכר כי המשבר הכלכלי פגע גם במאזדה והסירו את בקרת האקלים ואפילו את המנורות במתגי חלונות החשמל בדלת הנהג (לתפעול נוח יותר בחושך). איכות החומרים בפנים דווקא השתפרה, הדש בורד הפך מסיבי במידה מוגזמת קלות והחל להפריע בברכיים לנוסע ולנהג גדולי מימדים. היות ואני וזוגתי קטני מידות - לא הייתה לנו בעיה. חלק גדול מהפלסטיק הפך גמיש במקום הקשיח והתחושה הייתה לא רעה. המנוע והגיר נשארו ללא שינוי והרגישו מיושנים. רעש הנסיעה האופייני למאזדה (צווחות המנוע, רעשי צמיגים) נשארו כשהיו אף הם. פיצול המידע לשני צגים, האחד אדום והשני לבן היה קצת מוזר, אבל נחמד שעכשיו התאפשר לבחור את עוצמת הצליל של האיתות ועוד שטויות.

אגב, משני הדורות הראות לאחור הייתה קצת לקויה וסבלתי מאוד בחניה כיוון שלא היו לנו חיישני רוורס.

כעבור שנה חברת הליסינג הציעה לחדש והחליפה את הרכב לחדש לחלוטין מודל 2011. השיפור העיקרי היה שלשטיחונים התווספו תופסנים והם הפסיקו להחליק מתחת לדוושה.

7. Mazda 2 1.5 Active אוטו' 5 דל' 2010

540322_10150717559164863_340564355_n.jpg

שוב החלפת עבודה וירידה קלה ברמה. המאזדה 2 - להתרגזן איתה! לקטנטנה שודך מנוע די דומה בביצועיו לזה של ה-3. הנוקשות והקשיחות של מאזדה נשמרה גם כן והיא לא הרגישה כמו סופר-מיני רכרוכית של כוסיות. מלבד המראה הדינמי היא באמת הייתה זריזה מאוד ועברה אצלי התעללות קשה ביותר. בתמונה היא נחה ב"נחל ברק", בעומק 11 ק"מ בשטח מכביש הערבה. הרכבים שפגשתי בעומק הזה היו ג'יפים מדוגמים וכולם שם הסתכלו עליי בפליאה (הם לא שמעו על נפלאות הליסינג כנראה).

לצערי הגיר כאן היה טיפש אפילו יותר מזה של ה-3 והטיפטרוניק היה חסר. מעבר לכך הייתה ירידה בנוחות, המושבים רכים וקופצניים מידיי, ההגה לא מתכוונן למרחק אלא רק בזוית, הרכב רועש, מחוסר איבזור (לא מחשב דרך ולא נעליים) ואיכות הפלסטיק משאירה המון מקום לשיפור. בנוסף צליל קרקוש נשמע מכיוון הדש-בורד והגורם לכך הוא ככל הנראה התקנה רשלנית של מיגון. צריכת הדלק גם כאן הייתה גבוהה בהרבה מהמקובל בקטגוריה. האמינות הייתה מעולה למרות הקילומטרז' הרב (כ-60K ק"מ בשנה).

8. Skoda Superb 1.8TSI Elegance 2010 DSG7

534779_10150896251454863_1015295796_n.jpg

עם הקידום בעבודה הגיע גם רכב בירושה. במילה אחת - מדהימה. מה עוד אפשר להגיד אחרי הרשימה העממית? צריכה הדלק דומה מאוד לזו של המאזדות, נוחות טובה עם כי לא מירבית (ג'אנטים 17"=צמיגים בחתך נמוך), אבזור עשיר ואיכות חומרים טובה יותר מכל מה שהכרתי והמון המון מקום. "ה"רכב לדעתי, לא רק בגלל האיכות אלא בזכות התמחור הנבון.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...