Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא חינם, סה"כ שואל אם יש הסדר כזה שהעורך דין יקבל את העמלות שלו ממה שייצא מהתביעה. הבנת?

יש.

זה עדיין לא ייצא 100 ש"ח לשעה, ואולי חבל על הכסף.

חברה שלי לשעבר הוציאה מהליכוד את כל הכסף שלה, שלא שולם לאחר שהפסידו בבחירות (אי שם בתחילת שנות ה-90') + ריביות, בתביעה בבית הדין לעבודה. היא הלכה לבד, בגיל 19.

קודם כל תבדוק את העובדות ותראה מה אתה יכול לעשות בעצמך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יותר מחצי שנה ובדיוק אותו דבר?!

איך אמרו הגששים, "תהיה גבר, תשפיל את עצמך".

לא חסרות עבודות בישראל, נכון לכתיבת שורות אלה.

אם זה באמת חשוב לך, היית מזמן מחפש עבודה אחרת,

אבל כנראה שזה לא ממש חשוב לך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יותר מחצי שנה ובדיוק אותו דבר?!

איך אמרו הגששים, "תהיה גבר, תשפיל את עצמך".

לא חסרות עבודות בישראל, נכון לכתיבת שורות אלה.

אם זה באמת חשוב לך, היית מזמן מחפש עבודה אחרת,

אבל כנראה שזה לא ממש חשוב לך.

אתה לא מבין את הענייני ידידי השוודי? אם הייתי סובל כל היום ברור שהייתי עוזב ותובע ממזמן.

נתתי לו צאנס לשנות את עצמו ולראות אם זה יסתדר. סה"כ מדובר בעבודה מאוד נוחה וקרובה לי במיקום בנסיעה, ובעקרון יש לי הרבה שעות שאני עושה מה שבא לי וסמכות על עובדים. ויש מחשב חופשי וכדומה. יש שעות שאתה עובד בטירוף ויש שעות קלות.

סה"כ במקום עצמו נחמד לי עם האנשים והכל, סה"כ מה שמפריע שאין איפה להתקדם כספית ושהבוס קמצן.

עכשיו שהוא מכריח אותי לחתום על חוזה אז אין לי ברירה מלעשות את המהלך, כל עוד שהיה לו שיגעון פעם בחודש ועדיין אני עושה מה שבא לי בעבודה אז עדיין היה שווה לי להשאר.

עכשיו שהוא כבר מביא עובדת לתפקיד שלי אז אין ברירה וצריך לתבוע. אני לא פראייר בכלל. פשוט הבן אדם הזה כל פעם מגיע לשפל חדש. תראה סהכ עדיף לך לעבוד בעבודה משרדי עם אקסל שהיא נוחה לך ולספוג פה ושם חרא מאשר לעבוד במקום אחר ולסבול יותר לא? חוץ מזה לתבוע תמיד אפשר.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

לחפוף מחליף אתה חייב בכ"א בתקופה שאתה מחויב לתת לו כהתראה מראש.

אל תשחק עם זה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מפריע לך שאין לאן להתקדם כספית? או, זאת נקודה חשובה.

כי יש לי תחושה שאתה רוצה להתקדם כספית בלי להתקדם עבודתית.

כולנו היינו רוצים להתקדם כספית בלי ששום דבר ישתנה בעבודה,

אבל זאת לא המציאות. במציאות, מי שעובר מעבודה לעבודה

(במרווחי זמן סבירים, כן? לא כל יומיים...) מרוויח יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מפריע לך שאין לאן להתקדם כספית? או, זאת נקודה חשובה.

כי יש לי תחושה שאתה רוצה להתקדם כספית בלי להתקדם עבודתית.

כולנו היינו רוצים להתקדם כספית בלי ששום דבר ישתנה בעבודה,

אבל זאת לא המציאות. במציאות, מי שעובר מעבודה לעבודה

(במרווחי זמן סבירים, כן? לא כל יומיים...) מרוויח יותר.

תראה בכל מקום נורמלי הייתי מקבל תוספת שכר, כי הרי עם הזמן אני הולך ועושה יותר ויותר.

אני רוצה להתקדם אבל אין לי לאיפה אני בן 26, והדבר היחיד שיש לי זה רקע של טכנאי מחשבים ובודק תוכנה בלי תואר.

בחברות הייטק או מחשבים אין מה לדבר בלי תכנות ותואר.

ככה שגם עבודה של בעקרון פקיד אקסל ולענות פה ושם לשיחות טלפון - לא הרבה שיחות - זה לא דבר כזה גרוע.

העבודה שלי זה בעקרון כמו כזה - "שמירה" אתה יושב מ9 עד 18. יש טלפונים אתה עונה - יש התקנות אתה מתעד.

יש יום שיהיה לך 50 במכה ויש יום שתהיה שיחה בשעה. ככה שזו עבודה יחסית נוחה.

איך אני יסביר לך את זה - זה כמו שיגידו לך תרוויח 5 אלף שקל בחודש בקלות בלי להתאמץ, או תרוויח 8 אלף אבל תשבור תגוף 9 שעות ביום כל אחד והשיקולים שלו הבנת? ברור שאני רוצה להתקדם כספית וכדומה..אבל אני בן 26 וחצי ואין כלום בבדיקות תוכנה מה אני אעכשיו אלך ללמוד...פסיכומטרי וכל זה בגיל כזה מאוחר.

עוד נתון זה שהמקום קרוב בנהיגה 431 נוחות וכדומה.

וגם שאתה במקום שנוח לך קשה לעזוב, זה שהבוס פסיכי וקמצן זה משהו אחר. אם היה לי משהו אחר ביד הייתי עוזב, אבל לא מצאתי עבודה אחרת לא חוזרים אלי. ככה שכל עוד שאני לא חותם לו על חוזה תמיד אפשר לתבוע זו הייה המנטרה שלי כל הזמן

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

26 זה צעיררררררר (התנצלות למנהלים, חד-פעמי, מבטיח).

יש לך את כל הזמן שבעולם כדי ללמוד משהו נוסף. לא חייבים תואר ופסיכומטרי,

אפשר קורסי ערב למיניהם במשהו שנוטה לכיוון הרציני - תיכנות, רשתות וכיו"ב.

אבל, וזה אבל גדול, זה ידרוש ממך להתאמץ עוד יותר ממה שאתה מתאמץ עכשיו.

בשורה התחתונה, זה פשוט וכואב: כדי להתקדם כספית צריך להתקדם בכלל, כבנאדם,

ולצבור יכולות וכישורים נוספים. זה נכון גם לבעל בסטה בשוק, שבשבילו התקדמות

היא למשל כניסה לכל מיני תחומים אחרים בעסקים, וגם למתכנתים שצריכים להתעדכן

כל העת בשפות ומערכות חדשות.

גם במקומות עבודה שמאפשרים צמיחה מבפנים זה בד"כ לא אוטומטי,

והתקדמות מבחינה כספית ומערכתית דורשת כל מיני דברים - התחייבות ליותר זמן,

לימוד/קורס וכיו"ב.

תביעה זה משהו שאולי נתפס ככסף קל, כמו לוטו, אבל האמת היא שהמציאות עגומה -

אפילו אם יקרה איזה נס ואיזה שופט רחמן יזכה אותך בפיצויים מפליגים מהבוס,

הסכום יהיה חד-פעמי, ובטווח הרחוק לא תקבל שום חכה לדיג.

פורסם

26? אתה ילד! בטח שיש לך זמן ללמוד ובטח שאתה יכול למצא עבודות שיקדמו אותך.

אתה אשכרה מעדיף לשבת לקבל 5 אלף כי נח אפילו שאין לאיפה להתקדם והיחס אליך הוא זבל?

צא מהחוסר אמביציה שלך ותעשה משהוא עם עצמך בן אדם!

קבל טיפ - בצ'ק פוינט מחפשים כמעט תמיד QA ללא ניסיון.

השכר בהתחלה מעפן (4.5) אבל לפחות המקום נורמאלי ויהיה לך אפיק לקידום.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
26 זה צעיררררררר (התנצלות למנהלים, חד-פעמי, מבטיח).

יש לך את כל הזמן שבעולם כדי ללמוד משהו נוסף. לא חייבים תואר ופסיכומטרי,

אפשר קורסי ערב למיניהם במשהו שנוטה לכיוון הרציני - תיכנות, רשתות וכיו"ב.

אבל, וזה אבל גדול, זה ידרוש ממך להתאמץ עוד יותר ממה שאתה מתאמץ עכשיו.

בשורה התחתונה, זה פשוט וכואב: כדי להתקדם כספית צריך להתקדם בכלל, כבנאדם,

ולצבור יכולות וכישורים נוספים. זה נכון גם לבעל בסטה בשוק, שבשבילו התקדמות

היא למשל כניסה לכל מיני תחומים אחרים בעסקים, וגם למתכנתים שצריכים להתעדכן

כל העת בשפות ומערכות חדשות.

גם במקומות עבודה שמאפשרים צמיחה מבפנים זה בד"כ לא אוטומטי,

והתקדמות מבחינה כספית ומערכתית דורשת כל מיני דברים - התחייבות ליותר זמן,

לימוד/קורס וכיו"ב.

תביעה זה משהו שאולי נתפס ככסף קל, כמו לוטו, אבל האמת היא שהמציאות עגומה -

אפילו אם יקרה איזה נס ואיזה שופט רחמן יזכה אותך בפיצויים מפליגים מהבוס,

הסכום יהיה חד-פעמי, ובטווח הרחוק לא תקבל שום חכה לדיג.

חח תודה על הייעוץ, סגנון כתיבה יפה :wink:

תראה אני לא חיפשתי או מחפש לתבוע אותו כדי להתעשר לקבל מכה אחת כסף ואז לשבת בבית.

מצידי שיביא לי רק מה שהוא חייב לי ושיילך לאלף עזעזאל..לא מחפש משהו בגזל. כל יום חצי שעה מהזמן שלי כל יום סתם.

גם אני יושב חצי שעה ואין אף שיחת טלפון אני עדיין בכוננותת ואיך שיש שיחה אני צריך לענות זה לא נקרא הפסקה.

במדינה הזאת אין איפה להתקדם, אני עבדתי גם בבנק גדול וגם בחברת סטארט אפ בתור בודק תוכנה. בבנק בתור פקיד לא הביאו לי תקן, ובהייטק איך שהתחיל המשבר הזה פיטרו אותי. אחכ הלכתי אולי ל8 ראיונות עבודה ובהכל או שלא היה תקן או שלא רצו מישהו בלי תואר שלא יודע תכנות. אני יודע וויזואל בייסיק בקטנה וכאלה שלמדתי בתיכון.

לצט פוינט אני גם הלכתי עשו קבוצה ענקית של איזה 50 אנשים ועברתי כמה שלבים ואז נכשלתי באיזה חידה משהו כזה.

ולפני שהתחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית הייתי מובטל כמעט 3 חודשים, וזה ממש גרוע שאתה גר עם ההורים והם בבית!

כאילו גרתי בשכירות אבל חזרתי להורים כי במדינה הזאת אי אפשר כלום. גם אם יהיה לי תואר זה לא אומר שתהיה לי עבודה, יביאו איזה הודי אני יודע מה שיתכנת כמו רובוט או שיגידו לך תביא תואר מטכניון וממוצע.

אני לא טוב במתמטקיה אין מצב בחיים שאני מסיים תואר מדעי.

הבעיה במדינה הזו שאין במה לעבוד - אם נניח יפטרו אותי פה האופציה שלי זה לעבוד בשמירה או לשמוע מטומטמים צועקים עליי בהוט או יס. איזה קורסי ערב יש שיכולים לקדם אותך? הם בדרך כלל מקדמים רק את המכללה..אני למדתי בדיקות תוכנה בחברה גדולה והבטיחו לנו עבודה ובלה בלה, אני היחיד שמצאתיי עבודה מכל הקורס וזה רק בגלל שלמדתי מלא דברים בבית והלכתי למלא ראיונות.גם טכנאי מחשבים היום מרוייח 6 אלף שקל ככה..שזה בערך מה שאני מקבל עם לשבת על הכסא מול אקסל כל היום

ברור שאני רוצה להתקדם..........אבל לא נראה לי שבמדינה הזו יש לאיפה...ו4 שנים של תואר במדינה הזו עם עבודה בחצי משרה נראה לי סיוט של ממש. נראה לי שכל עוד שאני רווק הפיתרון זה רק לנסות להגר מכאן.

ברור שבחיים צריך להתאמץ!! אז אוקיי יש לך אופציה נניח להיות פקיד בבנק 30 שנה ולקבל כל חודש 6 אלף שקל כן? ויש לך אופציה להיות מטורף של הייטק שעובד 12 שעות ביום וכל היום מקליד קוד. כל אחד והמטרה שלי- אז אוקיי הוא יקבל 14 אלף שקל ויקנה גיפ ענק ובית יותר גדול, לי מספיק רכב יותר פשוט ובית יותר קטן ופחות חומריות. אישית אם היו נותנים לי תקן בבנק שעבדתי..הייתי מוכן לעבוד בבנק כל החיים מ8 עד 16 כמו שיש במדינות אחרות בעולם.

פורסם

5-6 אלף לא יספיקו לשום דבר בתור בוגר , בטח לא לדירה , בטח לא למשפחה ולחסוך בצד.

צא מהפסימיות שאתה חיי בא - תשקיע את הזמן שלך בלפתח את עצמך ותמשיך ללכת לראיונות ולחשוב מה הלאה.

עם גישה כמו שלך - באמת תשאר עד גיל הפנסיה במשכורות האלו.

גם 14 לא מביא ג'יפ ובית גדול יותר ד"א.

מעכשיו ועד גיל 60-70 יש לך עוד 40 שנה של עבודה, אתה לא רוצה לעשות משהוא שיקדם אותך ושתהנה לעשות בזמן הזה?

או שעדיף לשבת ליהיות פקיד עוד חצי שנה עד שיפטרו אותך ויהיה לך עוד סיפור לרקורד?

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
בכמה פעמים שכן יצאתי להפסקה פיזית בחוץ לאיזה 10 דק קיבלתי צרחות ואיומים בפיטורים

צא לך להתרעננות של חצי שעה-שעה, בכיף, נקה את הראש, שב על ספסל בפארק, תקשיב לציפורים שרות, תעביר קשישים את הכביש- WHATEVER.

כשתחזור והוא יתחיל לצעוק, אמור לו בניחותא:

"בחיי, יש לך פה גדול. רוצה למצוא צלי קצת?"

אחרי שיפטר אותך על המקום (...), אסוף כל תיעוד אפשרי (כולל הקלטת הצעקות שלו), והגש תביעה מסודרת בבית משפט לעבודה.

כך אני הייתי נוהג במקרה שלך, או שפשוט לא הייתי מחזיק בכזה מקום כמעט שנתיים.

וכן, אני גם עובד במקום סופר-מחורבן, אבל לא ברמות שאתה מתאר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
5-6 אלף לא יספיקו לשום דבר בתור בוגר

כל כך נכון. כשהייתי צעיר ופוחז אמרתי לעצמי "אני לא אכוון גבוה, לא בא לי להיות עשיר". ברצינות.

כמה שנים אח"כ התברר שאני חייב לכוון גבוה יותר או שלא יהיה לי (ולאשתי...) מה לאכול.

SPUN, נעשה את זה פשוט (שוב): אם לא תתקדם, לא יהיה לך מה לאכול. זה לא מצחיק.

אתה יודע קצת ויז'ואל בייסיק? מעולה, תמשיך. לא צריך תואר כדי להיכנס להיי-טק, אלא לעבוד/ללמוד קשה בעצמך.

פורסם
אפשר לשאול היכן אתה גר?

אני לא רוצה לרשום איפה אני גר בפורום..אם מישהו שעובד איתי יקרא את זה הוא בטוח ידע שזה אני.

אני גר באיזור המרכז איזור נס ציונה נגיד 5 קמ +-

פורסם
צא לך להתרעננות של חצי שעה-שעה, בכיף, נקה את הראש, שב על ספסל בפארק, תקשיב לציפורים שרות, תעביר קשישים את הכביש- WHATEVER.

כשתחזור והוא יתחיל לצעוק, אמור לו בניחותא:

"בחיי, יש לך פה גדול. רוצה למצוא צלי קצת?"

אחרי שיפטר אותך על המקום (...), אסוף כל תיעוד אפשרי (כולל הקלטת הצעקות שלו), והגש תביעה מסודרת בבית משפט לעבודה.

כך אני הייתי נוהג במקרה שלך, או שפשוט לא הייתי מחזיק בכזה מקום כמעט שנתיים.

וכן, אני גם עובד במקום סופר-מחורבן, אבל לא ברמות שאתה מתאר.

עשיתי את זה פעם..שחזרתי אחרי 50 דק הוא איים עליי וצעק כמו מטורף ואיים להוריד לי שעות מהמשכורת..

והוא גם כל כך ערמומי שהוא גם יכול לתבוע אותי על זה שיצאתי והיה רק אדם אחד במוקד פגעתי לו בעסק ושהוא יתבע אותי על נזקים, למרות שאין חוזה חתום זה שאני עובד נחשב הסכמה - הרי שהעבירו אותי מתפקיד של קלדן אקסל בלבד, לקלדן שגם יושב במוקד הסכמתי בלית ברירה. פעם הבאה שהוא ירים עליי את הקול אני יאמר לי שאבא שלי לא מרים עליי את הקול, אז מי הוא בכלל שירים עליי את הקול והוא יכול ללכת לעזעזעל ביחד עם העבודה שלו..

אגב הוא גם יודע שהוא הגזים ואיבד שליטה אתמול היום הוא התבייש לדבר איתי כל היום

כמה שזה נשמע הזוי, המצב פשוט יכול להמשך ככה אפילו עוד חצי שנה שנה - אני הרי לא אחתום לו על החוזה, הוא לא יפטר כי הוא לא רוצה לשלם פיצויים וחושש מתביעה. וזה יימשך ככה עוד ועוד...שורה תחתונה זה לא כזה חרא, זה כמו עבודה של שמירה שאתה יושב 9 שעות לפעמים יש לחץ בשיחות ולפעמים אין, פשוט יושב איתי עוד מוקדן במשמרת רק אם הוא תפוס בטלפון אני עונה וביעקר עסוק עם האקסל. הפסקתי כבר מזמן לעשות לו טובות של לתקן את המחשבים לנהל את הרשת וכדומה ועוד אלפי דברים שעשיתי בחינם בלי אף תמורה.

• תוכן חדש...