Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה שוב לא יורד לסוף דעתי.

הכוונה ב"בטלן" שרשמתי היא שאתה לא מתאמץ לשפר את מצבך או למצוא עבודה לרוחך.לא אופי העבודה שלך היום.

נ.ב

אלו שלא מרימים את הראש מעל המים,אלו הם בד"כ האנשים קשיי היום שלא מצליחים ולא רוצים ,חלק באשמתם וחלק לא באשמתם, לעשות כלום עם חייהם,נמצאים באובר תמידי ותמיד מתלוננים על כמה שקשה ורע להם.

אתה עוד צעיר,אל תהיה בצד הזה של המתרס מבחירה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
5-6 אלף לא יספיקו לשום דבר בתור בוגר , בטח לא לדירה , בטח לא למשפחה ולחסוך בצד.

צא מהפסימיות שאתה חיי בא - תשקיע את הזמן שלך בלפתח את עצמך ותמשיך ללכת לראיונות ולחשוב מה הלאה.

לגבי החלק הראשון של המשפט, ליביו צודק בגוגל אחוזים.:arrow:

5-6K לא מספיקים לדירה שכורה, רכב, חשבונות ואוכל, אלא אם כן, אין לך רכב, מישהו אחר משלם לך את החשבונות (בת זוג שגרה איתך ועובדת, למשל), ההורים קנים לך את המזון ואתה גר בחצי-חדר בחור נידח ולא משתמש בחשמל כמו איזה האמיש. ראה הודעותיי בשירשור "מישהו ראה את מעמד הביניים", ותבין.

באשר לחלק השני של ההודעה.

אתה יותר צעיר ממני בכמה שנים טובות- זה אחלה זמן בשבילך ללכת ללמוד משהו שנוח לך איתו.

אני ניסיתי ללמוד כימיה באוניברסיטה הפתוחה אחרי שזה היה המקצוע האהוב עליי והכי קל לי בתיכון (יש שיאמרו "כישרון טבעי", חצי מהכיתה עברה את המבחנים בזכותי. החצי השני בזכות הבחורה היחידה שהייתה טובה כמוני), בגיל 28.

אישית, אחרי שיום שלם אני מתעסק עם מספרים (מק"טים, מחירים, אחוזים) ובירווזי מוח והאשמות (עשית? טעית. לא עשית? טעית. נולדת? אתה אשם. לך לפסיכולוג, אולי זה יעזור לך. וכל מיני כאלה), מה לעשות- המוח לא היה חד דיו כדי להיאחז במידע בקורס בשעות הערב אחרי שבוע קשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא צריך לזה רובאי 03 או משהו? אני רק 02. זה משהו כמו שכר מינימום לשעה לא??

רובאי 02 זה מספיק. אין לשם שום דרישות מיוחדות... אם במקרה היית חובש בצבא אז זה בכלל מצויין.

השכר לפני שנתיים - 260 ליום+לינה, 220 ליום ללא לינה ו180 ליום קצר (עד 6 שעות). הייתה שמועה שהשכר עלה קצת.

שוב, מיליונר אתה לא תהיה מזה, אבל אולי שינוי האווירה הקיצוני יעזור לך למצוא כיוון.

בכל מקרה זאת העבודה הכי מהנה שעבדתי בה.

פורסם

5-6K לא מספיקים לדירה שכורה, רכב, חשבונות ואוכל, אלא אם כן, אין לך רכב, מישהו אחר משלם לך את החשבונות (בת זוג שגרה איתך ועובדת, למשל), ההורים קנים לך את המזון ואתה גר בחצי-חדר בחור נידח ולא משתמש בחשמל כמו איזה האמיש. ראה הודעותיי בשירשור "מישהו ראה את מעמד הביניים", ותבין.

אתה יותר צעיר ממני בכמה שנים טובות- זה אחלה זמן בשבילך ללכת ללמוד משהו שנוח לך איתו.

אני ניסיתי ללמוד כימיה באוניברסיטה הפתוחה אחרי שזה היה המקצוע האהוב עליי והכי קל לי בתיכון (יש שיאמרו "כישרון טבעי", חצי מהכיתה עברה את המבחנים בזכותי. החצי השני בזכות הבחורה היחידה שהייתה טובה כמוני), בגיל 28.

אישית, אחרי שיום שלם אני מתעסק עם מספרים (מק"טים, מחירים, אחוזים) ובירווזי מוח והאשמות (עשית? טעית. לא עשית? טעית. נולדת? אתה אשם. לך לפסיכולוג, אולי זה יעזור לך. וכל מיני כאלה), מה לעשות- המוח לא היה חד דיו כדי להיאחז במידע בקורס בשעות הערב אחרי שבוע קשה.

מה שתיארת זה בערך המצב אצלי - 5-6 אבל מחזיק רכב וגר אצל ההורים מחוסר ברירה ואוכל אצלם וכדומה.

תראה אם יש בת זוג שמרוויח 5-6 גם עוד אפשר להסתדר ככה ההורים שלי וכל החיים לא היה חסר לנו כלום, כמובן שלא עשירים אבל גם לא רעבים ללחם. הבעיה שבימינו המצב נהיה יותר קשה אי אפשר בכלל לקנות דירה

מה משפחיד זה שיש לי גם חברים בני 28 ו30..והם גם גרים עם ההורים כדי לחסוך זה כבר נהיה סיוט של ממש

אז התחלת בגיל 28 לעשות תואר? ובמה אתה עובד כרגע? לי אין שום מקצוע לבחור. אם היה לי ראש מתמטי או ראש לכימיה ופיזיקה יכלתי לבחור תחום טכנולוגי ולעשות תואר מדעי, ככה שגם מבחינת כלכלה או ראיית חשבון אין מה לדבר.

הדבר היחידי שאני טוב בו זה אולי דיבורים בעבודה, ורמה במחשבים של טכנאי בסיסי זה הכל

מבחינת דיבורים מה אני יכול לעשות להיות עובד סוציאלי? עריכת דין? סוציולוג? יש אנשים שעושים תואר במדעי המדינה או אזרחות או לא יודע מה - השאלה מה זה נותן להם? הייתי פותח עסק משל עצמי...מה עם כאלו שחיים ממסחר של

ebay? אפשר באמת להתפרנס מזה?

שורה תחתונה אם אני רוצה להרוויח כסף, אני צריך תואר בתחום של הייטק, כלכלה, ראיית חשבון או פיזיקה, משהו שישר אפשר ללכת לעבוד איתו ויש לו דרישה. יש טעם ללמוד עריכת דין או שיש פיצוץ של עורכי דין?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

אתה מתפזר, ידידי. יש לך ניסיון בתחום הטכני, תמשיך בתחום הטכני.

אנחנו בארץ עם יחס עורכי הדין/אוכלוסייה הגבוה בעולם, הדבר האחרון שצריכים פה זה עוד דבר כזה.

באופן אישי עשיתי הסבה לתכנות בגיל 30, עם קורס ערב והמון לימוד עצמי, ובלי ניסיון רלוונטי.

יש לך 4 שנים נוספות. זה מספיק גם לתואר, אם בא לך.

אבל שוב (3), נדמה לי שלא בא לך להתאמץ,

ואני מתערב שבעוד חצי שנה פלוס-מינוס תפתח עוד שרשור

עם העתק-הדבק של מה שכתבת כאן ובשרשור הקודם.

אם אטעה, אני מבטיח לאכול את הכובע ולהציג את הווידאו בפורום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שתיארת זה בערך המצב אצלי - 5-6 אבל מחזיק רכב וגר אצל ההורים מחוסר ברירה ואוכל אצלם וכדומה.

תראה אם יש בת זוג שמרוויח 5-6 גם עוד אפשר להסתדר ככה ההורים שלי וכל החיים לא היה חסר לנו כלום, כמובן שלא עשירים אבל גם לא רעבים ללחם. הבעיה שבימינו המצב נהיה יותר קשה אי אפשר בכלל לקנות דירה

מה משפחיד זה שיש לי גם חברים בני 28 ו30..והם גם גרים עם ההורים כדי לחסוך זה כבר נהיה סיוט של ממש

אז התחלת בגיל 28 לעשות תואר? ובמה אתה עובד כרגע? לי אין שום מקצוע לבחור. אם היה לי ראש מתמטי או ראש לכימיה ופיזיקה יכלתי לבחור תחום טכנולוגי ולעשות תואר מדעי, ככה שגם מבחינת כלכלה או ראיית חשבון אין מה לדבר.

הדבר היחידי שאני טוב בו זה אולי דיבורים בעבודה, ורמה במחשבים של טכנאי בסיסי זה הכל

מבחינת דיבורים מה אני יכול לעשות להיות עובד סוציאלי? עריכת דין? סוציולוג? יש אנשים שעושים תואר במדעי המדינה או אזרחות או לא יודע מה - השאלה מה זה נותן להם? הייתי פותח עסק משל עצמי...מה עם כאלו שחיים ממסחר של

ebay? אפשר באמת להתפרנס מזה?

שורה תחתונה אם אני רוצה להרוויח כסף, אני צריך תואר בתחום של הייטק, כלכלה, ראיית חשבון או פיזיקה, משהו שישר אפשר ללכת לעבוד איתו ויש לו דרישה. יש טעם ללמוד עריכת דין או שיש פיצוץ של עורכי דין?

יורי, העבודה שלך נשמעת סבבה זה בהחלט משהו כיפי. אבל זה משהו שיש לך כל יום טיול?

או שפעם ב - קוראים לך? כן זאת אחלה עבודה נשמעת מהנה גם. אבל היא מתאימה יותר לגיל שאתה מחפש את עצמך עד גיל 24 ככה..

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

תן לי לתת לך עוד פיסת ניסיון אישי.

תאונה בעברי גרמה לדחיה של לימודים בכמה שנים והשנה סוף סוף הצלחתי להתחיל כמו שצריך.

כדי לממן את עצמי (אפס עזרה מאף אחד) אני עובד במשרה מלאה (וכנראה מרוויח פחות ממך) ולומד (אלקטרוניקה) בערב. בדיוק לפני יומיים סיימתי שנה ראשונה.

אה...ובשבת שעברה חגגתי 27 :wink:

בקיצור, נא להוציא את האצבע מהחור ולהתחיל לשדרג את החיים שלך, כי אף אחד לא יעשה זאת בשבילך!

כמו כן, מחר בבוקר לך תגיד לבוס שיחפש מי ינענע אותו ותמצא מקום עבודה אחר. בחייך...לאף אחד לא מגיע יחס של סמרטוט.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הנס,

מותר לשאול מתי עשית הסבה לתכנות לפני כמה שנים?

לפני כמה שנים היה אפשר להכנס לתכנות גם בלי תואר ונסיון, או אם אתה ממש תותח אפשר גם עכשיו.

למשל לבדיקות תוכנה של בנקים יש לי חברים שהיה להם מזל להכנס בלי תואר ואז צברו נסיון והמשיכו הלאה, ואני מכיר מספיק שמקבלים מעל 8 אלף על בדיקות קוף שגם גיק בן 17 יכול לעשות. אבל זה מזל מה לעשות.

היום מאוד קשה להכנס בלי תואר. אני מקווה שאני לא יהיה באותו מצב..

אני אחשוב מה אני יכול ללמוד, אולי אני אוותר על התביעה ואעבור לעבוד אצלו במשמרות כולל שישי שבת וילך ללמוד משהו אולי בפתוחה, אבל השאלה זה מה. זו השאלה הענקית.

אני לא יכול ללכת בגלל לחץ להתפרנס או לחץ לעשות מה שהחברה מכתיבה תואר נניח במנהל עסקים, ואז לא יהיה מה לעשות עם זה. יגידו לי תשמע כולם רוצים להיות מנהלים ואין לך נסיון. אפשר ללכת ללמוד רנטגן, זה משהו שתמיד יש בו עבודה ותמיד יש דרישה אבל זה מסכן רפואית. בכל מקרה תסכים איתי שאין הרבה אופציות. אם אתה לא היית לומד תכנות, במה היית הולך לעבוד?

היית גם לא יודע מה לעשות בדיוק כמוני זה לא עצלנות.

פורסם
תן לי לתת לך עוד פיסת ניסיון אישי.

תאונה בעברי גרמה לדחיה של לימודים בכמה שנים והשנה סוף סוף הצלחתי להתחיל כמו שצריך.

כדי לממן את עצמי (אפס עזרה מאף אחד) אני עובד במשרה מלאה (וכנראה מרוויח פחות ממך) ולומד (אלקטרוניקה) בערב. בדיוק לפני יומיים סיימתי שנה ראשונה.

אה...ובשבת שעברה חגגתי 27 :wink:

בקיצור, נא להוציא את האצבע מהחור ולהתחיל לשדרג את החיים שלך, כי אף אחד לא יעשה זאת בשבילך!

כמו כן, מחר בבוקר לך תגיד לבוס שיחפש מי ינענע אותו ותמצא מקום עבודה אחר. בחייך...לאף אחד לא מגיע יחס של סמרטוט.

אתה לומד במכללה פרטית שאתה משלם איזה 30 אלף שקל בשנה? לא היית צריך פסיכומטרי? אין לי פסיכומטרי בכלל הלכתי פעם אחרי הצבא בלי ללמוד קיבלתי 510 משהו כזה. רק להבין את המתמטיקה של הפסיכומטרי יקח לי כמה חודשים.

אתה לומד באוניברסיטה? שמע יפה מה שאתה עושה, אבל זה מצריך מאמץ מטורף אתה צריך להיות מאוניברסיטה טובה וממוצע ציונים טוב והמלצות ונסיון, ואז לקוות שהמצב במשק יהיה טוב שתסיים.

אני אישית לא הייתי שם עכשיו את כל החסכונות שלי על לימודים, כי אני לא יודע מה ייצא לי מזה, רק אם הייתי יודע שאני בוחר בתואר שזה משהו שאני יאהב לעבוד בו וזו רמת חומר שאני יכול להתמודד איתה.

יש לי בעיה רצינית עם מתמטיקה, פשוט לא קולט , רמה של 4 יחידות נגיד וגם נמוכה. לא סובל מתמטיקה נניח יש אנשים שמבינים גיאומטריה בציק, אני פשוט לא מבין את זה, וגם אין לי את היסודות אני אצטרך ללמד את הכל מ0.

הבוס שלי בעבודה הוא הישראלי הטיפוסי "המכוער" והקמצן, בשביל לא לשלם פיצויים הוא מוכן לשקל להמציא שקרים להפוך עליך דברים, העיקר שאתה תוותר ותלך. הוא עשה את זה גם למישהי חצי שנה ובסוף היא לא הלכה והמשיכה לעבוד עוד שנים

אני לא כזה סובל שם - "התרגלתי" הרי אני צריך לשלם על דלק ולחיות לא? ברור שזה לא מצב נעים ואידיאלי, אבל יש מצב יותר גרוע מזה, לשבת בבית עם ההורים שלך שאתה בן 26 ומובטל! הייתי ככה 3 חודשים לפני שנתיים וכמעט השתגעתי.

פורסם

עזוב לתכנת - לא בשבילך. צריך לעבוד קשה ולהיות מצטיין כדי להתקדם.

תפסיק למצא תירוצים ולהצדיק למה המצב שלך בסדר.

הוא לא. אני עם האנס אני אבוא להתארח בוידאו שלו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
קריאת תחת

לא חומר קריאה מומלץ לילדים מתחת לגיל 5 ולנשים הרות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מותר לשאול מתי עשית הסבה לתכנות לפני כמה שנים?

בחודשים אלה. נכנסתי דרך חבר שלומד באותו קורס. כבר כתבתי את זה במקום אחר,

בלא מעט מקורסי הערב האלה יש אנשים שכבר נמצאים בהיי-טק ויכולים לעזור לך,

אם לא בקשרים אז לפחות במספרי טלפון רלוונטיים.

תשכח מתכנות. קח משהו אחר. זה משנה מה?

לא בא לי לפרוש את כל קורות חיי על גבי הפורום, אבל העלות הכוללת של שכר הלימוד ששילמתי

במשך מספר כמעט דו-ספרתי של שנים היא מספר שש ספרתי, ואני לא מצטער לרגע.

מי שלומד משהו יכול ללמוד עוד משהו.

מי שלומד כמה דברים יכול ללמוד ביתר קלות דברים חדשים.

מי שלא לומד כלום לא ילמד כלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
העלות הכוללת של שכר הלימוד ששילמתי

במשך מספר כמעט דו-ספרתי של שנים היא מספר שש ספרתי, ואני לא מצטער לרגע.

מי שלומד משהו יכול ללמוד עוד משהו.

מי שלומד כמה דברים יכול ללמוד ביתר קלות דברים חדשים.

מי שלא לומד כלום לא ילמד כלום.

נכון בהחלט - מסכים מניסיון.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...