Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
5-6 אלף לא יספיקו לשום דבר בתור בוגר , בטח לא לדירה , בטח לא למשפחה ולחסוך בצד.

צא מהפסימיות שאתה חיי בא - תשקיע את הזמן שלך בלפתח את עצמך ותמשיך ללכת לראיונות ולחשוב מה הלאה.

עם גישה כמו שלך - באמת תשאר עד גיל הפנסיה במשכורות האלו.

גם 14 לא מביא ג'יפ ובית גדול יותר ד"א.

מעכשיו ועד גיל 60-70 יש לך עוד 40 שנה של עבודה, אתה לא רוצה לעשות משהוא שיקדם אותך ושתהנה לעשות בזמן הזה?

או שעדיף לשבת ליהיות פקיד עוד חצי שנה עד שיפטרו אותך ויהיה לך עוד סיפור לרקורד?

ליביו

נענה במשותף לכולם:

אבל מה אני יכול ללמוד שיביא לי פרנסה??.

מי שמרוויח כסף זה רק מנהלים או עובדי הייטק. כל העולם לומד תואר במנהל עסקים זה אומר שכולם יהיה מנהלים?

מהייטק אני יכול לשכוח אני הייתי אולי ב 6ראיונות אולי יותר במצב של לפני המשבר ואחרי. זה כמו אנשים שיושבים במגדל השן, גם לעבודה הכי פשוטה כמו בדיקות קוף או לא יודע מה משהו פשוט. הם רוצים תואר ורקע בתכנות ובדיקות אוטומטיות ומראיינים עשרות אנשים על מקום אחד וחידות ולא יודע מה. בשביל להכנס לזה אני צריך לדעת רשתות ותואר שלם במדעי המחשב ולדעת תכנות ומתמטיקה בצורה חזקה ביותרי. הדבר היחיד שאני יודע זה פסקל, ויסואל בייסיק בקטנה, ולתקן מחשבים ברמה של טכנאי ורשתות בצורה בסיסית ראוטרים וכאלה. בעבודה הנוכחית אני אפילו החזקתי לו את המערכת של הלחצני מצוקה ומצאתי לו הרבה באגים וישבתי על המתכנת שישנה לו את כל התוכנה. ומצאתי לו את כל הבאגים בחינם, אבל זה לא משהו שקיבלתי שקל על זה..

מה שכן למדתי בעבודה הזו טוב לדבר עם אנשים ולקוחות, אולי חשבתי ללמוד עריכת דין, אבל כל העולם לומד עריכת דין.

בגלל זה חשבתי שהפיתרון זה אולי לעזוב למדינה אחרת - אולי בארצות הברית מישהו שנגיד מרוויח פה בחנות בגדים 4 אלף מרוויח 8 אלף בשקל ישראלי, וזו רמת מחיה שמספיקה לי. אני לא נשוי, וממה שאני רואה כל מי שהתחתן ולקח משכנתא רק סובל ומשועבד

אח"כ כבר יש לך ילדים ואז אתה משועבד בשבילם וצריך לממן אותם כל החיים. זה מה שאני חושב כרגע..יש מצב שזה ישתנה שאני אמצא את האישה הנכונה, אבל כמו שאני רואה את זה ממש קשה לחיות פה והייתי מעדיף אולי לנסות במקום אחר.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה חושב שאלו יחסי עובד מעסיק נורמטיבים ושאתה יכול להישאר בהם עוד הרבה זמן - לבריאות.

דברים שאתה עושה "חינם" ד"א ברוב העבודות הם על מנת להצדיק קידום מהיר יותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תגיד אתה רציני? כל עבודה התחלתית בכל תחום תשלם לאורך זמן יותר ממה שאתה מקבל.

לא כולם חייבים "הייטק" ולשבת מול מחשב.

אם אתה טוב עם אנשים - חפש עבודה שרלוונטית לכך - סוכן מכירות לדוגמא (רכבים , ציוד תעשייתי , נדל"ן).

אם אתה טוב עם הידיים - חפש עבודה בתעשייה המסורתית - יש הרבה דרישה.

חפש ליהיות שליח.

חפש ליהיות מלצר בינתיים.

חפש מקום אחר שיעסיק אותך בIT (ולא בQA , שם לא נשמע כאילו אתה הכיוון).

רק תשנה מקום תשנה אווירה וצא מהדיכאון הזה שאתה חי בו.

זה שאתה חושב על עבודה כסבל ושיעבוד זו גישה מעפנה ועצובה לגמרי.

אני יכול להגיד לך שאני קם כל יום ונהנה ללכת למקום עבודה שלי - וככה נהנתי לעשות לרוב מקומות העבודה שעבדתי בהם (וברגע שלא נהנתי - חיפשתי אחר - סה"כ אני מחליף עבודות בתדירות מאוד נמוכה - המקום הקודם היה אחרי 5.5 שנים)

אני עוסק בדיוק בתחום שאני רוצה לעסוק בו , מרוויח יותר מהשכר שאתה מגדיר למעבר למספיק (לג'יפ ובית עלק...) ורואה את הקידום הבא והבא אחריו תמיד מול העיניים ולאן אני רוצה להגיע.

זה כן כלל עבודה קשה מאוד מצידי מימי צעירותי , הרבה לימוד בזמן הפנוי שלי ותואר אקדמאי (וה"כ 5.5 שנים באקדמיה ב2 מוסדות שונים , תוך כדי התואר גם עבדתי , וגם במשרות סטודנט נהנתי יותר והרווחתי יותר ממה שאתה מספר) וקריאת תחת לקראת ראיונות ומבחנים.

הדברים האלו לא נופלים משמיים - הם מגיעים אחרי עבודה קשה ולדעת מה אתה רוצה לעשות ולאן אתה רוצה להגיע.

אם "נוח" לך ואתה לא מבין למה לשאוף ליותר - קטונתי ואני מבין למה יש אנשים שמאיישים את אותו תפקיד עשרות שנים , ממורמרים אבל חושבים ש"זה מה יש"

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אם אתה חושב שאלו יחסי עובד מעסיק נורמטיבים ושאתה יכול להישאר בהם עוד הרבה זמן - לבריאות.

דברים שאתה עושה "חינם" ד"א ברוב העבודות הם על מנת להצדיק קידום מהיר יותר.

ליביו

אני יודע שזה ככה, אבל לא יצא לי לעבוד במקומות ממש נורמליים, רוב מה שיצא לי לעבוד זה מקומות שמשלמים 5 -5 וחצי אלף שקל נטו הכי הרבה ורוצים להעביד אותך כמה שיותר. פה מה שהוא עושה הוא נותן לי כאילו קידום מבחינת כח, תעשה מה שאתה רוצה כל עוד שאני עושה את הרישום וכל מה שצריך. וגם יש לי אחריות על האדם שנמצא איתי במשמרת וללמד אנשים חדשים ואין סוף דברים, אבל בגלל שיש הרבה שעות מתות אז הוא מרשה לעצמו להתנהג ככה, מדובר בשירותי חירום לא תמיד אנשים פונים. אבל זו לא בעיה שלי מה שפונים ומה שלא פונים. מדובר בחברה מאוד מאוד קטנה..מעליי יש סהכ את הסמנכל המנכ"ל ו2 טכנאים בשטח

אני לא אשאר בהם עוד הרבה זמן, אני חושב כרגע מה אני יכול ללמוד או לעשות כדי למצוא עבודה אחרת. אבל כל עוד שאין לי משהו אחר אני לא רוצה לשבת בבית שזה יותר גרוע

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
תגיד אתה רציני? כל עבודה התחלתית בכל תחום תשלם לאורך זמן יותר ממה שאתה מקבל.

לא כולם חייבים "הייטק" ולשבת מול מחשב.

אם אתה טוב עם אנשים - חפש עבודה שרלוונטית לכך - סוכן מכירות לדוגמא (רכבים , ציוד תעשייתי , נדל"ן).

אם אתה טוב עם הידיים - חפש עבודה בתעשייה המסורתית - יש הרבה דרישה.

חפש ליהיות שליח.

חפש ליהיות מלצר בינתיים.

חפש מקום אחר שיעסיק אותך בIT (ולא בQA , שם לא נשמע כאילו אתה הכיוון).

רק תשנה מקום תשנה אווירה וצא מהדיכאון הזה שאתה חי בו.

זה שאתה חושב על עבודה כסבל ושיעבוד זו גישה מעפנה ועצובה לגמרי.

אני יכול להגיד לך שאני קם כל יום ונהנה ללכת למקום עבודה שלי - וככה נהנתי לעשות לרוב מקומות העבודה שעבדתי בהם (וברגע שלא נהנתי - חיפשתי אחר - סה"כ אני מחליף עבודות בתדירות מאוד נמוכה - המקום הקודם היה אחרי 5.5 שנים)

אני עוסק בדיוק בתחום שאני רוצה לעסוק בו , מרוויח יותר מהשכר שאתה מגדיר למעבר למספיק (לג'יפ ובית עלק...) ורואה את הקידום הבא והבא אחריו תמיד מול העיניים ולאן אני רוצה להגיע.

זה כן כלל עבודה קשה מאוד מצידי מימי צעירותי , הרבה לימוד בזמן הפנוי שלי ותואר אקדמאי (וה"כ 5.5 שנים באקדמיה ב2 מוסדות שונים , תוך כדי התואר גם עבדתי , וגם במשרות סטודנט נהנתי יותר והרווחתי יותר ממה שאתה מספר) וקריאת תחת לקראת ראיונות ומבחנים.

הדברים האלו לא נופלים משמיים - הם מגיעים אחרי עבודה קשה ולדעת מה אתה רוצה לעשות ולאן אתה רוצה להגיע.

אם "נוח" לך ואתה לא מבין למה לשאוף ליותר - קטונתי ואני מבין למה יש אנשים שמאיישים את אותו תפקיד עשרות שנים , ממורמרים אבל חושבים ש"זה מה יש"

ליביו

מותר לשאול במה אתה עובד????? אם אין לך תואר חזק בהנדסת מחשבים או חשמל או שאתה גאון ברשתות אין לי מושג.

או שאולי למדת ניהול ויצא לך לנהל בהצלחה מקומות. אין לי מושג איפה משלמים מעל 14 אלף שקל בחודש במדינת ישראל אלא אם אתה גאון הייטק, או מנהל שירות באיזה חברה סלוללרית או לא יודע מה.

ואתה בטח עובד בחברה גדולה בחברות קטנות רוצים לשלם כמה שפחות.

יש דברים שמענינים אותי נגיד קולנוע או עיצוב גרפי, אבל אם אני אלמד את זה 4 שנים עכשיו זה לא אומר שאני אמצא בזה בכלל עבודה. מה אפשר לעשות חוץ מלעשות תואר במשהו רווחי?

פורסם

אני עובד במחשבים , פיתוח למובייל ספציפית. כרגע אני עובד בחברה של מספר דו ספרתי של אנשים, כאשר הספרה הראשונה היא אחד :)

אבל איך אתה חושב מגיעים לזה? נולדים עם הידע? נופלים לזה? לא! קורעים את התחת.

ברור שאם אתה סתום זה לא יעזור לך - אבל לא כולם גאונים.

הרבה יותר מקומות ממה שאתה חושב משלמים הרבה (לא צריך 14 - אבל יותר מ5.5 - בטוח). אבל צריך ליהיות טוב ולעבוד קשה.

אם עיצוב גרפי לדוגמא מעניין אותך - לך על זה.

אם אתה טוב - יש דרישה (מהכירות עם אנשים בתחום) גם לפרילנסינג וגם למעצבים במשרה מלאה. גם במשרות טכנולוגיות ישירות (כמו עיצוב אתרים , תוכנות UX וכו) וגם בתעשייה המסורתית (עיצוב בתעשיית הדפוס , אריזות ועוד).

לא בוחרים מקצוע רק לפי מה שאתה חושב שרווחי.

בכ"א אם לא תנסה ותחשוב על אם תמצא ואם לא תמצא עבודה - תישאר תקוע באותו מקום עם אותו תפקיד בינוני ועם אותה משכורת ואז תקום יום אחד כשתצתרך באמת יותר כסף ותיהיה באמת מבוגר מדי והשינוי יהיה קשה יותר ותצטער שבתור ילד בן 26 לא היה לך את הביצים לעשות את הצעד הזה.

עכשיו זה הגיל שאתה יכול להרשות לעצמך לעבוד כסטודנט , לגור אצל ההורים וללמוד כדי לפתח את עצמך. לא אח"כ.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

בוקר טוב.

כפי שכבר רשמו לך,צא משאננות שלך ותעשה משהו עם עצמך.

אם אין לך השכלה רלוונטית למשהו ספציפי,ואין לך את היכולת(כלכלית,נפשית,פיזית) ללמוד,כנראה שמה שהכי מתאים לך הם חברות יצוריות וכאלו יש בשפע,ניתן להיכנס אליהן כמפעיל או כתומך גם ללא השכלה רלוונטית.זה יכול להיות חברות פרמצפטיקה כמו טבע או קולבר לדוגמה או חברות הייטק כמו אינטל(ניסית להיתקבל?),לרוב ישנם תנאים לא רעים וניתן להיתקדם מעט גם ללא השכלה גבוהה.

לא סתם שאלתי מהיכן אתה כי חברות כמו שציינתי יש לא מעט באזורך(פארק המדע ברחובות,קריית גת,קריית מלאכי) ולרוב ישנם גם הסעות מהבית.

העיקר הוא,תעשה משהן עם עצמך כי זה נראה שאתה סתם מעביר זמן יקר מהחיים שלך על כלום,15 או 20 אלף לא יתנו לך כלום לטווח ארוך ולפעמים צריך לדעת לנשוך שפתיים,לבלוע את הצפרדע ולהיתקדם הלאה.

בהצלחה.

פורסם
בוקר טוב.

כפי שכבר רשמו לך,צא משאננות שלך ותעשה משהו עם עצמך.

אם אין לך השכלה רלוונטית למשהו ספציפי,ואין לך את היכולת(כלכלית,נפשית,פיזית) ללמוד,כנראה שמה שהכי מתאים לך הם חברות יצוריות וכאלו יש בשפע,ניתן להיכנס אליהן כמפעיל או כתומך גם ללא השכלה רלוונטית.זה יכול להיות חברות פרמצפטיקה כמו טבע או קולבר לדוגמה או חברות הייטק כמו אינטל(ניסית להיתקבל?),לרוב ישנם תנאים לא רעים וניתן להיתקדם מעט גם ללא השכלה גבוהה.

לא סתם שאלתי מהיכן אתה כי חברות כמו שציינתי יש לא מעט באזורך(פארק המדע ברחובות,קריית גת,קריית מלאכי) ולרוב ישנם גם הסעות מהבית.

העיקר הוא,תעשה משהן עם עצמך כי זה נראה שאתה סתם מעביר זמן יקר מהחיים שלך על כלום,15 או 20 אלף לא יתנו לך כלום לטווח ארוך ולפעמים צריך לדעת לנשוך שפתיים,לבלוע את הצפרדע ולהיתקדם הלאה.

בהצלחה.

בוקר טוב,

אולי אנסה לשלוח קורות חיים מחדש ולנסות מה יפול בחכה. איך כדאי לחפש היום משהו דרך RUNNER הפצה של קורות חיים או גוב-נט או גוב מאסטר? תראה בכל מקום עבודה נורמלי היו מזמן מקדמים אותי, אני למעשה גם בעצם מנהל חלק מהמקום מ 9 עד 18 וגם תיקנתי מלא פעמים דברים במדפסת בתקשורת פה בלהפעיל טכנאים וכדומה.

אין לי סיכוי למצוא משהו של מנהל רשת או בדיקות תוכנה בלי הרבה נסיון שאפשר להתקדם ככה אם משקיעים?

גם במשרה של תמיכה טכנית - אי אפשר להתקדם??

הבעיה זה מה ללכת ללמוד , עיצוב גרפי צריך ללמוד שנים ותיק עבודות והמלצות וקשרים.

אני האמת רוצה עבודה באיזור ראשון לציון או פארק המדע משהו כזה.

מהעבודה הנוכחית קיבלתי נסיון במציאת באגים, אחריות עם לקוחות להפעיל טכנאים לשגע מתכנת ומלא דברים.

אבל בלי נסיון יותר מידי טכני. אם הייתי עושה את אותה עבודה בחברה גדולה מזמן הייתי מתקדם זו הבעיה.

פה רק מחפשים לנצל אותי למשל לעשו דוחות של הסמנכל בלי שום תמורה אז לא הסכמתי.

אין איזה קורס שאפשר ללמוד משהו? או שבלי תואר אין על מה לדבר ?

פורסם

אתה לא קורא מספיק בעיון את מה שרושמים לך,אתה ממשיך במנטרה של אני עושה,אני לא מקבל,איזה בוס חרא וכו...

הבנתי,תסמן במרקר את השלב הזה בחיים שלך ותתקדם,במקומונים של סוף שבוע ובשבועונים כגון גל גפן והשקמה תמיד מפורסמות משרות למפעלי ייצור,חלקן מפעלים לא רעים בכלל וחלקן עם תנאים כמו של הייטק,אין ספק צריך גם מזל אבל נראה שאתה מחכה שהוא יבוא אלייך בלי שתחפש אותו.

תתחיל בקטן(כנראה גם דרך כח אדם),תוכיח את עצמך ולי אין ספק שתתקדם,יכול להיות מאוד שגם בתחום שמאוד יעניין אותך.

פורסם

לי אישית אין את הניסיון חיים כמו של חלק מחברי הפורום (אני רק בשלב הלימודים למקצוע שאני (חושב שאני) רוצה לעסוק בו בעתיד), אבל יש לי עצה קצת שונה:

אני מדבר פה מניסיון אישי, ככה שזה עלול לא להתאים לכולם, צריך להיות קצת עם ראש פתוח.

אני מציע לך ירידה למען עליה עתידית, אני מבין שאתה עובד בעבודה משרדית מיגעת עם בוס שיושב לך על הראש, ומרוב הייאוש אתה לא רואה עתיד ורוד יותר.

אני ממליץ לך ללכת לעבוד איזה חצי שנה באבטחת טיולים, אמנם תשתכר קצת פחות (יכול להיות גם יותר תלוי בכמות הטיולים, ואין הרבה הוצאות כי הטיולים כוללים ארוחות וכו..), אבל זאת עבודה נטולת שיגרה, ללא בוסים על הראש (בקושי שומעים מהם), בסביבה טובה ועם אנשים טובים (לרוב).

בנוסף יש הרבה זמן פנוי לחשוב על העתיד כאשר אתה נמצא במצב נפשי פחות מדוכדך ורואה דברים יותר צלול ואופטימי.

לי אישית זה עזר, ובמקרה הגרוע סתם תעבוד בעבודה מהנה לתקופה מסויימת (מהנה מאוד אם יהיו משלחות מחו"ל :wink: ) וזה נשמע שזה משהו שחסר לך.

תחשוב בכיוון ואם תרצה עוד קצת פרטים על אופי העבודה אני אשמח לעזור לך, פה או בה"פ.

פורסם
לי אישית אין את הניסיון חיים כמו של חלק מחברי הפורום (אני רק בשלב הלימודים למקצוע שאני (חושב שאני) רוצה לעסוק בו בעתיד), אבל יש לי עצה קצת שונה:

אני מדבר פה מניסיון אישי, ככה שזה עלול לא להתאים לכולם, צריך להיות קצת עם ראש פתוח.

אני מציע לך ירידה למען עליה עתידית, אני מבין שאתה עובד בעבודה משרדית מיגעת עם בוס שיושב לך על הראש, ומרוב הייאוש אתה לא רואה עתיד ורוד יותר.

אני ממליץ לך ללכת לעבוד איזה חצי שנה באבטחת טיולים, אמנם תשתכר קצת פחות (יכול להיות גם יותר תלוי בכמות הטיולים, ואין הרבה הוצאות כי הטיולים כוללים ארוחות וכו..), אבל זאת עבודה נטולת שיגרה, ללא בוסים על הראש (בקושי שומעים מהם), בסביבה טובה ועם אנשים טובים (לרוב).

בנוסף יש הרבה זמן פנוי לחשוב על העתיד כאשר אתה נמצא במצב נפשי פחות מדוכדך ורואה דברים יותר צלול ואופטימי.

לי אישית זה עזר, ובמקרה הגרוע סתם תעבוד בעבודה מהנה לתקופה מסויימת (מהנה מאוד אם יהיו משלחות מחו"ל :wink: ) וזה נשמע שזה משהו שחסר לך.

תחשוב בכיוון ואם תרצה עוד קצת פרטים על אופי העבודה אני אשמח לעזור לך, פה או בה"פ.

לא צריך לזה רובאי 03 או משהו? אני רק 02. זה משהו כמו שכר מינימום לשעה לא??

לגבי עבודה של ייצור במפעלים וכדומה, אלו לא עבודות שחורות שאתה עובד עם בגדי עבודה ומתלכלך כל היום ומתחיל באיזה 6 בבוקר? לא הבנתי מה זה עבודות ייצור במפעלים. מה זה בדיוק?? אגב היום טכנאי מחשבים טוב או משהו בסגנון הזה לא יכול להרוויח מעל 6 אלף שקל???

העבודה שלי לא כזו גרועה, אני סה"כ עם מחשב חופשי כל עוד שאתה עושה את העבודה מותר לך לעשות מה שבא לך.

הדבר היחיד שמפריע שזה כמו להעביר את הזמן, אתה מעביר את הזמן כאילו כמה שאני עושה יותר דברים אני לא מקבל קידום כספי. אולי קידום מבחינת סמכות אבל בלי גרוש יותר. אני יכול לשבת 20 דק בלי אף שיחת טלפון, ופתאום במכה אחת לשלוח מישהו להתקנה לשלוח למישהו אמבולנס להזניק למישהו רופא ולהוציא פתאום דוח למנכל ולדבר עם הנהלת חשבונות.

סהכ זה משעמם ולא נותן להתקדם..אבל זה עדיף מאשר אני יודע לעבוד פיזית 9 שעות.

אני חושב שאני אחפש מה ללמוד ואז אני אקח עבודה עם משמרות משהו.

לא נראה לי שזו עבודה כייפית לשמור בטיולים ולשמוע ילדים צועקים כל היום....כמובן ששינוי אווירה זה טוב

אבל אולי לעשות טיול בחו"ל ואז לחזור ללמוד משהו נראה לי עדיף. הבעיה העיקרית זה מה :-)

פורסם

יש ייצור כמו שתיארת במפעליי Lowטק,ויש ייצור שונה לגמרי.חדרים נקיים,הרכבת מכונות,QA ,קווים סטריליים.

בכל תגובה שלך אתה מתאר איך אתה יושב מול מחשב וחלק מהזמן לא עושה כלום וזה סבבה וזה מתאים לך וכו...,באופן אישי ,לי זה נשמע כמו בטלן שמחפש לא להרים את הראש מעל המים(אל תיפגע) ולכן אתה גם לא מתאמץ לחפש עבודה יותר נורמלית כי יש סיכוי שתצתרך להרים בורג מהרצפה או להתאמץ מאמץ פיזי קטן.

החיים לא דבש למי שאין את הגב הכלכלי ולאחד כמוך (וכמוני גם) שלא למד השכלה גבוהה ולא מגיע ממשפחה ענפה עם קומבינות וקשרים במקומות נחשקים,אין את הפריוילגיות להתנהל כמו בטלן(שוב פעם אל תיפגע),אתה עוד בתקופה(רווק) שיש לך את מרחב התימרון לסנן עבודות,אבל זה בדיוק הזמן שלך להינעל על משהו רציני ולהתחיל להתפתח(במקרה שלך מ-0).

פורסם
יש ייצור כמו שתיארת במפעליי Lowטק,ויש ייצור שונה לגמרי.חדרים נקיים,הרכבת מכונות,QA ,קווים סטריליים.

בכל תגובה שלך אתה מתאר איך אתה יושב מול מחשב וחלק מהזמן לא עושה כלום וזה סבבה וזה מתאים לך וכו...,באופן אישי ,לי זה נשמע כמו בטלן שמחפש לא להרים את הראש מעל המים(אל תיפגע) ולכן אתה גם לא מתאמץ לחפש עבודה יותר נורמלית כי יש סיכוי שתצתרך להרים בורג מהרצפה או להתאמץ מאמץ פיזי קטן.

החיים לא דבש למי שאין את הגב הכלכלי ולאחד כמוך (וכמוני גם) שלא למד השכלה גבוהה ולא מגיע ממשפחה ענפה עם קומבינות וקשרים במקומות נחשקים,אין את הפריוילגיות להתנהל כמו בטלן(שוב פעם אל תיפגע),אתה עוד בתקופה(רווק) שיש לך את מרחב התימרון לסנן עבודות,אבל זה בדיוק הזמן שלך להינעל על משהו רציני ולהתחיל להתפתח(במקרה שלך מ-0).

לא נעלבתי ממה שאמרת, אני לא בטלן. פשוט זו הסוג עבודה שאני עובד בה. יש לך יום שהולכים להתקין 50 מכשירים ומשגעים אותך כל היום ויש יום ששקט. זה הסוג של העבודה, בשנה וחצי הראשונה כל הזמן נתתי מעצמי והשקעתי ועשיתי עשרות דברים שבכלל לא קשורים לתפקיד שלי, פתרתי מלא תקלות אפילו הצלתי חיים של אנשים. ודאגתי שהמערכת הטיפשית של הבוס תעבוד כמו שצריך ומצאתי למתכנת דברים שהוא לא חשב עליהם. אבל בגלל שראיתי שאין שום קידום כספי וגם הבהירו לי שלא יהיה..

אז אני מתנהג ב"בטלנות" כי אני גם ככה יודע שאין הערכה אפילו לא במילים.

זה פשוט הסוג של העבודה זה לא כמו מוקד של הוט שכל דבר אתה צריך לענות לעשות כמה שיותר. פה על כל קריאה אתה יכול להסתבך חצי שעה ולעשות הכל כדי שהלקוח יהיה מרוצה.

להפך אני למדתי שכל דבר שאני יראה לבוס שאני יודע הוא ינצל אותי לעשות את זה בצורה קבועה בלי שום תמורה.

אין לי בעיה נניח ללכת לעבוד בחנות או במסעדה בתור מוכר אם אני אדע שאני אקבל 8 אלף שקל זה לא שאני עצלן.

להפך משעמם אותי לשבת, הייתי מוכן אפילו לא יודע מה להיות דוור בבניין להעביר את היום מהר אם היתה לזה תמורה.

מה שעשיתי בנתיים זה לשלוח קורות חיים בהפצה כזו ענקית נראה אם יחזרו אליי ולחשוב מה אפשר ללמוד.

להפך שעבדתי בבנק מ8 עד 16 שכל היום אתה עסוק ואין לך שניה אחת נהניתי יותר כי הזמן עובר מהר.

זה קל להגיד תרים את הראש מהמים, אבל אם תשיב לב רוב האנשים פה במדינה עם הראש מתחת למים. במקום להתלונן צריך לעשות משהו...אני אנסה לקרוא על הנושא הזה של מפעלים ב LOW TECH.

• תוכן חדש...