Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קרוס אובר במגבר עם פוטציומטר ומתג של 3 אפשריות HI,LOW,OFF

עכשיו אם אני שם אותו על OFF , אז זה אומר שהקרוס לא יפעל (לא יתערב בעצם) וכל תחום התדרים יגיע לרמקולים שמחוברים למגבר, נכון ? (בהנחה שברדיו דיסק לא נגעתי באפשרויות של LPF,HPF)

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהה אוקיי

זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות

לחתוך דרך הרדיו דיסק ולא דרך המגבר

פורסם

עדיף ברדיו דיסק ניראה לי, יש לו תצוגה דיגיטלית של מידת החיתוך...

מה גם שאני רוצה לחתוך את הבאס מהרמקולים הקידמיים (שמחוברים לפאנל), והרדיו דיסק מאפשר לי לעשות את זה.

פורסם

לא. יש המון רמקולים היי אנד ביתיים למשל שמשתמשים בקרוס 6DB או חלק שלמשל לא שמים פילטר לוופר אלא נותנים לתדרים להתגלגל טבעית, הכל תלוי בדרייברים.

כמו כן יש לקחת בחשבון שחיתוך בקרוס משנה את הפאזה. חיתוך 6DB משנה ב90 מעלות, 12DB משנה ב180 מעלות, 18DB משנה 270 מעלות, 24DB 360 מעלות וכן הלאה.

מהסיבות האלה כל SLOPE (רמת החיתוך בDB) יכול להתאים טוב יותר או פחות במצבים שונים שקשורים למיקומי הדרייברים, להענות התדרים שלהם ולבחירת נקודת החיתוך.

פורסם

אז טכנית בשביל מישהו שיש לו רמת חיתוך מסויימת דרך ה-HU , ורמת חיתוך שונה דרך המגבר זה יגרום לו להפרשי פאזות בין הדרייברים (חלק מחוברים ל-HU וחלק למגבר)?

וכתוצאה מכך יגרום להשהייה בצליל בינהם?

פורסם

לא בדיוק הבנתי את השאלה שלך אבל עצם כך שכל הדרייברים לא נמצאים בסמוך אחד לשני יהיו הפרשי פאזות.

גם למי שאין אפשרויות רבות של משחק בSLOPE עדיין יש אפשרויות לשחק בפאזות ע"י הפיכת הפאזה של קומפוננט אחד ביחס לשני, הפיכת וופר אחד ביחס לשני, הפיכת טוויטר אחד ביחס לשני וכו'.

פורסם

זה ברור שאם דרייבר אחד נמצא רחוק מהשני, אז יש ביניהם הפרש פאזות. מוזיקה מדרייבר אחד מגיעה מוקדם יותר מדרייבר שני, ואז נוצר מעין DELAY בשמיעה.

אני אסביר את השאלה הקודמת שלי, אם לה-HU יש רמת חיתוך של 12 DB, ויש סט קומפוננט שמחובר ל-HU ויש עוד סאב שמחובר דרך מגבר. רמת החיתוך של המגבר היא 24 DB, אז לפי דבריך הבאס של הסאב מגיע בהפרש פאזה של 180 מעלות ועוד להוסיף לזה שהסאב נמצא מאחורה בבגאז' (רחוק מאוד מהאוזן לעומת הקומפוננט), אז הפרש הפאזות בין המוזיקה של הקומפוננט לבין הבאס של הסאב יגיע הרבה מעבר ל-180 מעלות. דבר שיגרום לאפקט של DELAY בין המוזיקה המתנגנת לבין הבאס (הבאס מגיע קצת באיחור)?

• תוכן חדש...