Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat Punto Evo 105 vs Polo TSI vs Honda Jazz 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע היום על פנדה ושוקל להתקדם לרכב קטן אבל שיהיה קצת יותר ידידותי בנסיעה בינעירונית.

מתלבט בין השלוש.

בינתיים נסעתי על הפיאט בגרסת 77 ו 105. הרכב די נחמד, אבל אני לא בטוח שתוספת הכוח שווה את תוספת הכסף, אבל נסיעה בגרסת ה 77 כ"ס משגעת אותי - האוטו עגלתי ומשייט ב 3000 סל"ד מעצבנים במהירות 100 קמ"ש. בגרסת ה 105 יש הילוף שישי לשיוט נינוח. כמו כן, הראות לא משהו. אחריות לשלוש שנים וטיפולים כל שנתיים/30000 ק"מ זה דבר מוצלח.

מחכה לנסיעה רצינית על פולקסווגן. מהתרשמות סטטית, היא באה רק עם DSG למיטב הבנתי, ואני חושש מאמינות הטורבו והגיר, כאשר האחריות היא רק לשנתיים. מהתרשמות מרכב של חבר, האוטו סולידי וזריז מאוד. אני לא מתחבר למראה של האוטו, אבל הביצועים (וגם החיסכון בדלק) מדברים אלי.

עוד לא נסעתי על הג'אז. זו חבילה אחרת לגמרי, אבל האוטו נראה לי כמו התיק של מרי פופינס. קטן מבחוץ וענק מבפנים. אמור להיות חסכוני אבל אני חושש שהנסיעה תהיה יותר עגלתית מהפונטו 77 או אפילו מהפנדה, שלא לדבר על הנאה.

עוד לא עשיתי סקר עלויות ביטוחים - האם יש הבדל משמעותי?

אם מישהו נסע על שתיים או יותר משלוש המכוניות האלה ויכול לתת לי חוות דעת, אשמח.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

לדעתי הייתי הולך על הפונטו איבו רכב יפייפה מציע המון דברים מאוד מאוובזרים תמורה מלאה לכסף. רק קח בחשבון ירידת ערך גדלה עם השנים

Renault Clio RSI 1.8

פורסם
לדעתי הייתי הולך על הפונטו איבו רכב יפייפה מציע המון דברים מאוד מאוובזרים תמורה מלאה לכסף. רק קח בחשבון ירידת ערך גדלה עם השנים

יפיפייה? עניין של טעם.

הרבה אבזור? תלוי ברמת גימור.

הפולו היא חבילה מרשימה הרבה יותר - נעזרת בשילוב מנוע / גיר עדיפים באלפי מונים, צריכת דלק טובה יותר, תא נוסעים מרשים-נעים ואיכותי משמעותית ולטעמי גם עיצוב נאה הרבה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מכל השלוש לטעמי עדיפה הג'אז. אוטו חכם מאוד בעיצובו, מרווח מאוד ונעים מאוד לנסיעה. ביצועים בהחלט סבירים בגירסת הייבריד עליה נהגתי.

פורסם

שלום,

אני הייתי במצב שלך לא מזמן,

רכשתי בסוף פונטו איבו,

האוטו הרבה יותר מאובזר מהפולו , וגם יותר מרווח לדעתי.

מבחינת ביטוח יותר זול אני מאמין שגם האחזקה הרבה יותר זולה

טיפול פעם בשלושים אלף ו3 שנים אחריות.

מבחינת מנוע הוא מאוד מפתיע זה לא מפלצת אבל זה גם לא עגלה.

לגבי צריכת דלק עשיתי עם האוטו לבנתיים 900 ק״מ בממוצע שהרוב בין עירוני עושה כ-15 קילומטר לליטר ואני לא ממש נוסע בצורה חסכונית.

בכל מקרה הכי חשוב נסיעת מבחן ולראות מה הכי מתאים/נוח לך בסוף.

m3forever

פורסם

+1 לזה שמעליי, אם לא הייתי עושה תאונה הייתי ממשיך להחזיק אותו...

טוב נו, לפחות עוד חודש יהיה לי חוות דעת על הפיג'ו 207 2011 שרכשתי לטובת הפורום :)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לא יודע לענות לך לגבי הפולו והיאריס אבל הרכב הצמוד שלי מהעבודה (בסמל"ת יש לציין אבל לא מחלקת פיאט אז אני חצי משוחד:wink: ) הוא איבו מולטיאיר ידני 105 כ"ס.

הרכב נעים מאוד ביום יום וזריז בסל"דים גבוהים.

סה"כ הוא מאובזר לא רע עם שליטה מההגה ,מושבים נאים, מזגן מפוצל ,חישוקי סגסוגת ודי הרבה מקום ליושבים מאחור(יחסית לקטגוריה).

בנסיעה בין עירונית הוא עושה לי ממוצע של 1:16 ובתוך העיר 1:12 (אני גר במרכז ת"א- פקוק לרוב..) ואולי חשוב לציין שאצלי מערכת START&STOP תמיד מבוטלת ואני לא ממש מחפש את חיסכון הדלק (פזומט:twisted:) והרגל יחסית כבדה על הדוושה.

סה"כ אני אוהב את הרכב למרות שמבחינתי אין לו שום יומרות ספורטיביות והוא די רך אבל מאוד נוח.

שיהיה בהצלחה.

עומר.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
אני נוסע היום על פנדה ושוקל להתקדם לרכב קטן אבל שיהיה קצת יותר ידידותי בנסיעה בינעירונית.

מתלבט בין השלוש.

בינתיים נסעתי על הפיאט בגרסת 77 ו 105. הרכב די נחמד, אבל אני לא בטוח שתוספת הכוח שווה את תוספת הכסף, אבל נסיעה בגרסת ה 77 כ"ס משגעת אותי - האוטו עגלתי ומשייט ב 3000 סל"ד מעצבנים במהירות 100 קמ"ש. בגרסת ה 105 יש הילוף שישי לשיוט נינוח. כמו כן, הראות לא משהו. אחריות לשלוש שנים וטיפולים כל שנתיים/30000 ק"מ זה דבר מוצלח.

מחכה לנסיעה רצינית על פולקסווגן. מהתרשמות סטטית, היא באה רק עם DSG למיטב הבנתי, ואני חושש מאמינות הטורבו והגיר, כאשר האחריות היא רק לשנתיים. מהתרשמות מרכב של חבר, האוטו סולידי וזריז מאוד. אני לא מתחבר למראה של האוטו, אבל הביצועים (וגם החיסכון בדלק) מדברים אלי.

עוד לא נסעתי על הג'אז. זו חבילה אחרת לגמרי, אבל האוטו נראה לי כמו התיק של מרי פופינס. קטן מבחוץ וענק מבפנים. אמור להיות חסכוני אבל אני חושש שהנסיעה תהיה יותר עגלתית מהפונטו 77 או אפילו מהפנדה, שלא לדבר על הנאה.

עוד לא עשיתי סקר עלויות ביטוחים - האם יש הבדל משמעותי?

אם מישהו נסע על שתיים או יותר משלוש המכוניות האלה ויכול לתת לי חוות דעת, אשמח.

קבל רעיון אחר - האיפסילון של לנצ'יה בדרך לארץ. לפי מה שכתוב הטווין אייר 0.9 הוא מנוע שד שלוקח את המכונית יציב עד 180. הבעיה לפי המבחנים שצריך להחזיק אותו בסל"ד גבוה כדי שיתן מה שיש לו. חוץ מזה האוטו מאובזר פרימיום, תא מטען ענק יחסית לסגמנט וצריכת דלק חבל על הזמן. הבעיה המרכזית כנראה תהיה המחיר שמדברים שם על משהו כמו 115 לדגם המאובזר (גג זכוכית, מערכת חניה וכו') שזה הרבה למכונית מיני - סופר מיני אפילו שהיא כאילו יוקרתית.

פורסם

אחרי שבחנתי טויוטה ורסו ואת הג/אז, נכנסתי בשביל הספורט לסוכנטות צ'מפיון

(היום בבעלותי פולו). אין מה להשוות - לעומת היפניות, הפולו נראתה לי לא מספיק מאובזרת, ויש להוסיף גם את עניין האמינות, עלות התיקונים + אחריות (רק שנתיים על הפולו).

פורסם

הפולו היא חבילה מרשימה הרבה יותר - נעזרת בשילוב מנוע / גיר עדיפים באלפי מונים, צריכת דלק טובה יותר, תא נוסעים מרשים-נעים ואיכותי משמעותית ולטעמי גם עיצוב נאה הרבה יותר.

הייתי שמח לדעת מה בגיר ה DSG עדיף על גיר ידני, ומה במנוע ה TSI עדיף על מנוע המולטיאייר. צריכת הדלק של שניהם דומה מאוד, והמולטיאייר לא עתיד לסבול מבעיות שקשורות לטורבו.

+1 לפונטו איבו, הרכב מרווח מאוד מבפנים, לדעתי האישית הרבה יותר יפה מהשתים האחרות, לא טיל בליסטי על הכביש אבל רחוק מלהיות איטי או עגלה, מרווח טיפולים גדול, ונוחות נסיעה מעולה, גם מבחינת מושבים/תנוחת נהיגה וגם מבחינת כיול מתלים. אפשר לגמוע עם הרכב מרחקים גדולים בלי להתעייף או לצאת עם כאב גב.

פורסם

פולו לא שווה את הכסף שהיא עולה. קודם כל חיצונית היא בכלל לא משהו. טיפולים יקרים ברמות מטורפות רכב קשה ולא נוח (מנסיון של נסיעה על 2009) והרכב לא ממש מאובזר ומרגיש קצת פושטי בעליל יחסית לגולף. איכות חומרים טובה אין ספק. הפונטו לוקחת בענק גם ביופי גם בנוחות חיסכון בדלק אחזקה יותר זולה משמעותית וגם נוסעת יותר טוב ונעים ומאובזרת יותר. ודרך אגב האיבו עשויה מחומרים טובים מאוד וחזקים זה לא אונו שהיה פעם פיאט מאוד השתפרו לטובה

Renault Clio RSI 1.8

פורסם
קבל רעיון אחר - האיפסילון של לנצ'יה בדרך לארץ. לפי מה שכתוב הטווין אייר 0.9 הוא מנוע שד שלוקח את המכונית יציב עד 180.

המנוע הזה כנראה ישודך לפונטו אבו מתישהו. הבעיה שלי היא שאני צריך לסחוב גרור ולפי התקנות רכב עם נפח מנוע מתחת ל 1000 סמ"ק לא יכול להיות עם תפוח גרירה. אז לצערי זה יורד מהפרק.

לא יודע לענות לך לגבי הפולו והיאריס אבל הרכב הצמוד שלי מהעבודה (בסמל"ת יש לציין אבל לא מחלקת פיאט אז אני חצי משוחד:wink: ) הוא איבו מולטיאיר ידני 105 כ"ס.

נסעתי על האוטו שלך בנסיעת מבחן. אם אני אקנה, זה כנראה יהיה בגלל שנתנו לי את ההזדמנות. רציתי לדבר איתך אחרי הנסיעה אבל לא היית. רציתי לשאול אם לדעתך ההפרש בינה ל 77 (או רחמנא לצלן ה 135) משמעותי.

אגב, אחד הדברים שקצת מוזרים לי זה איך לאוטו איך פסי הגנה מסביב לרכב. האוטו חוטף ככה מלא מכות קטנות ומעצבנות מדלתות תועות בחניונים.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם
הייתי שמח לדעת מה בגיר ה DSG עדיף על גיר ידני, ומה במנוע ה TSI עדיף על מנוע המולטיאייר. צריכת הדלק של שניהם דומה מאוד, והמולטיאייר לא עתיד לסבול מבעיות שקשורות לטורבו.

+1 לפונטו איבו, הרכב מרווח מאוד מבפנים, לדעתי האישית הרבה יותר יפה מהשתים האחרות, לא טיל בליסטי על הכביש אבל רחוק מלהיות איטי או עגלה, מרווח טיפולים גדול, ונוחות נסיעה מעולה, גם מבחינת מושבים/תנוחת נהיגה וגם מבחינת כיול מתלים. אפשר לגמוע עם הרכב מרחקים גדולים בלי להתעייף או לצאת עם כאב גב.

לגבי המחיר אני בהחלט מסכים, היא יקרה מידי.

קשה להשוות את ה-MultiAir ל-TSI, ל-TSI יתרון משמעותי בכל הקשור לזמינות הכוח (בעיקר בסל"ד אפסי). אומנם ההספק דומה, אך בפועל - בתכל'ס, ה-TSI מרגיש בשרני יותר.

אתם מדברים על אמינות ה-TSI לזמן הארוך, רק בינתיים אתם שוכחים שה-MultiAir אומנם אינו מצוייד בטורבו אך מצוייד בטכנולוגיות עדינות אחרות, וגם הן יכולות לעשות צרות צרורות באותה המידה, אם לא יותר.

אולי חדל עם ההדבקות הטיפשיות והמיותרת שלכם לגבי אמינות מנועי ה-TSI בגלל מגדשי הטורבו, זה מיותר, דבילי ומגוחך להפליא.

ה-TSI מצויידים במגדשי הטורבו של IHI/KKK, שהם מהטובים בעולם - ולראייה קחו את את ה-1.8TSI וה-2.0TSI אשר מגלים אמינות מושלמת ועמידות איתנה גם בשדרוגים קיצוניים.

לגבי העיצוב, זה כבר עניין של טעם. לא אני, לא אתה ולא אף אחד אחר יחליט בעבור הקונה מי יפה יותר בעיניו.

אתה מחמיא לפונטו יותר מידי - אני לא טוען שהיא זוועתית, אבל היא לא מעבר לטובה.

ההיגוי שלה אינו מרשים במיוחד, זויות הגלגול העצומות שלה ורכות המתלים שלה רחוקים מלספק הנאה או בטחון רב בנהיגה שהיא מעט זריזה מהרגיל - למרות שזה תורם לנוחות, תא הנוסעים שלה נופל משמעותית בכל הקשור לאיכות חומרים / הרכבה / הקפדה מהמתחרות לבית VAG (וגם מהסוויפט החדשה, למשל) והמושבים שלה בסדר גמור ולא מעבר לזה. חסרה תמיכת צד.

שכחתי שב-MA105 יש רק תיבה ידנית - ולא רובוטית. עימכם הסליחה.

אם תיבה ידנית היא אופציה, בהחלט הייתי בודק את הפביה (ואולי גם איביזה) לפני שהייתי רץ ורוכש פונטו. מומלץ לבדוק את כל האופציות.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני מסכים איתך שההיגוי של הפונטו מאז הדור 2 שהביאה את ההגה החשמלי די מנותק, ושזויות הגלגול שלה די גדולות ("עצומות" זה קצת הגזמה), ושחסרה תמיכת צד במושבים למי שאוהב להתחרע בנס הרים.

אבל הבנאדם פה מצהיר שהוא נוסע הרבה בעיר ויוצא לפעמים לבין עירוני. ממה הוא ירוויח יותר, ממתלים שמכוילים קשה יותר ויהיו עדיפים לנסיעה אגרסיבית בפניות, או מרכב שסופג טוב יותר כבישים באיכות נמוכה ומציע הגה "קל"?

אני לא אומר שהפונטו רכב טוב יותר- אני אומר שלדעתי היא פשוט מתאימה יותר במקרה הספציפי הזה.

לגבי איכות החומרים וההרכבה- לפני הצגת הגרנדה פונטו, הייתי מסכים איתך בלי להניד עפעף.

אחרי הצגת הגרנדה פונטו, אולי הייתי אומר מילה.

אחרי הצגת הפונטו אבו והבראבו, הטענה ש "איכות החומרים/הקפדה/הרכבה נופלת משמעותית מ VAG" פשוט לא נכונה.

עדיין נופלת? אולי. משמעותית? חד וחלק לא. קרקושים בפיאט בנות שנה זו נחלת העבר. ויותר מזה- אני אפילו אגיד שאיכות החומרים וההרכבה בפונטו אבו למשל טובה מבסיאט איביזה. את VAG כבר לא הייתי שם כיחידה אחת, יש הפרשים בין פולקסווגן לסיאט למשל.

פורסם

לא. הן הרבה מעבר ל"די" גדולות. סיבוב קצרצר בסופרלנד - בפונטו MA105 ולאחר מכן ב-TSI שלי, ותבין עד כמה הפביה מרגישה חדה, ממוקדת וחסרת זוויות גלגול - ביחס לפונטו.

הפונטו לא הפסיקה לרכון, להתנדנד ולספק תחושת "ריחוף" - וזה לא בקטע החיובי. ממש לא...

אני התייחסתי לרצונות שלו - משמע, נהיגה רגועה ושקולה. לא דיברתי על נהיגה אגרסיבית שהיא - שם הפונטו רחוקה מלהבריק, "תודות" לשילוב של מתלים רכים ורופסים בצורה מחליא - והיגוי מנותק להפליא.

מסכים איתך באלפי האחוז שהפונטו נוחה יותר מהפביה / איביזה וזה בהחלט יותר נעים ביום יום (למי שבאמת חושב שהצמד לבית VAG כל כך נוקשה - והוא לא).

מכאן ועד להגיד שהן פחות טובות ממנה בגלל שהיא נוחה יותר - זאת הגזמה. חיי ביום יום עם ה"נוקשות" הזאת ואין לי שום בעיה עם זה. עושים מזה יותר ממה שזה בפועל - ואפשרי לחיות עם זה והיטב. הנוקשות הזאת מתבטאת בעיקר על שברי אספלט, לא מעבר לכך.

ידידי היקר, תא הנוסעים של הפונטו פחות מרשים מבחינת איכויות החומרים, ההרכבה וההקפדה אל מול הפביה / פולו והאיביזה (והאיביזה גם לא מדהימה בנושא, אני זוכר היטב את כל חלקי הפלסטיקה שנשרו לי ממנה).

זה בהחלט עדיף על ימי עבר, ואין בזה ספק, אבל זה פחות טוב - סימן קריאה. נקודה. נהגתי מספיק בפונטו האלה, יש לידידה טובה שלי כזו, ויש לחבר קרוב מאוד Evo Abarth - זה טוב לעצמו, אבל פחות טוב מה-VAGיות.

ואגב, אני לא נגעתי בזמזומים או קרקושים. לא הזכרתי רבע מילה לגבי זה... דיברתי אך ורק על איכות החומרים, רמת ההרכבה וטיב ההקפדה - וצר לי, זה פחות טוב בפיאט, וקשה להתווכח על זה.

לגבי הבראבו אין לי תלונות - היא בהחלט מרגישה טוב (למרות ששוב, לגולף יתרון מורגש בכל הקשור לאיכויות חומרים והקפדה). אחד הרכבים היותר אהודים עלי בקבוצתו ובקונצרן כולו. נהנתי מאוד מה-1.6MJET במסע לגרמניה-צ'יכיה לפני כשלוש שנים.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...