Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אחרי שכבר מצאתי אלפא, ועד שלתומי חשבתי שהיא במצב טוב, התברר כחתול בשק.

כרגע התקציב שלי עומד על 20K לא כולל ה2500-2700 שצריך לביטוח.

השאלה היא כזאת, האם למצוא רכב שנמצא במצב מעולה (וזה יכול לקחת זמן) ולנצל את מלוא הסכום.

או לחילופין לקחת רכבים שעלות קנייתם הראשונית זולה יותר, הם תקינים לרגע הקנייה, אבל המחיר הנמוך שלהם משאיר לי סכום כסף בצד ליישור קו או תקלות עתידיות.

אני לא ממהר מצד אחד, אבל מצד שני גם אי אפשר לחכות ולחכות....

הרכבים שיש לי האופצייה לקנות אותם הם: פיזו 406 אוטומט 2001 עם 190K ק"מ 2000 סמ"ק בסביבות ה-14 אלף.

טויוטה קורולה ידנית 1998 עם 300K ק"מ 1600 סמ"ק תמורת 17 אלף.

מאזדה לנטיס 1999 אוטומט עם 200K ק"מ 1600 סמ"ק תמורת 20 אלף.

פורד פוקוס 2001 אוטומט עם 200K ק"מ 1600 סמ"ק תמורת 20 אלף.

פיאט פונטו ספייס 2001 ידנית עם 160K ק"מ 1300 )70 כ"ס( תמורת 13 אלף.

כולן יד 3 או 4.

אני יודע שהרכבים בכלל לא מאותן קטגוריות, אבל, הם נכנסים לי בתקציב, לכולם יש במינימום ABS (וזה התנאי שלי), אשמח לשמוע את עצתכם. בראייה שלי הבחירה היא בין הפונטו לפיזו - המאזדה והפוקוס לא משאירות כסף ליישור קו, והטויוטה, עם כל הכבוד לטויוטה עברה 300K ק"מ.

נ.ב פיז'ו 206 ידנית שנת 99 מנוע 1400, מצויידת ב-ABS כסטנדרט, או רק בחלק מהדגמים (אם כסטנדרט, אז מה עושים אם זה לא מופיע ברישיון?).

פורסם

לדעתי בתקציב הנ"ל חפש לך פיאט פונטו 2003 במצב שמור עם ק"מ נמוך והוכחה של היבטוריית טיפולים.

חכה בסבלנות הרכב הנכון יגיע בסופו של דבר.

פורסם

לדעת בסכומים האלה להשאיר כסף ליישור קו זה מאסט, תמיד יש איזה בעיה קטנה שהתעלמו ממנה וכבר דורשת טיפול, צמיגים בלויים, טסט או טיפול תקופתי קרוב שככל שהרכב מתיישן עלול לעלות יותר ויותר עקב תקולות לא צפויות.

גם לדעתי ההצעה לפונטו ספייס היא הכי טובה, בין אם את הרכב הספיציפי או אחד אחר מדובר בתמורה טובה לכסף בתנאי שהרכב טופל כראוי.

בהצלחה.

פורסם

תנסה לחשוב לכיוון של סיטרואן קסרה, אתה יכול למצוא אחת עם הרבה פחות ק"מ וישאר לך עוד עודף בכיס.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

שלום.

הסייגים היחידים שיש לי מול הפונטו הם הגודל, אני בחור דיי גדול, ומעדיף רכב גדול. דבר שני, רוב הרכבים שיצא לי לראות, המנוע הוחלף בהם כבר בקילומטראז' דיי נמוך (140K לרכב שנת 2001/2/3 זה דיי נמוך) וזה לא מעודד.

פורסם

כמה רכבים כבר יצא לך לראות?

מדובר ברכב מאוד מבוקש בשנים האחרונות כך שהרכבים הטובים נמכרים תוך זמן קצר ובמחירון, שווה להתאמץ ולחפש בסביבה הקרובה רכבים שמוצעים למכירה או לשבת חזק על לוחות המכירה עד שימצא הרכב המתאים.

בנוגע למרווח, מדובר בסופר מיני מאוד מרווחת, שונה מאוד מהקלסטרופוביה ששרה בקטגוריה הזאת באותם שנים (ברנו קליאו לדוגמה).

פורסם

בניגוד למה שנהוג לחשוב, בקטגורית רכב גבוהה יותר לא תמיד יש לנהג יותר מקום. בד"כ זה מתבטא במרווח של היושבים מאחורה דווקא.

בכל מקרה, בפונטו ספייס יושבים אנשים בגובה 1.90+ בלי בעיה או "התפשרות" בנוחות.

אם אתה מעל 1.95 הייתי ממליץ באמת לחפש משהו קצת אחר, אבל עד לשם אין בעיה.

פורסם

מבין כל מה שרשמת עדיפה הפונטו לדעתי.

לא רק שאין לך עוד כסף מיותר לבזבז, לקנות רכב עם קילומטרז' כזה בגיל כזה של הרכב, זה מתכון לצרות בזמן הקרוב וחבל

אבל אני הייתי מציה לחכות מעט ולראות אולי יצוצו עוד אופציות.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אגב, עוד אופציה שהייתה לי זה סובארו ניו-אייג' עם 160K על השעון, תמורת קצת מעל התקציב (אבל, זה סוגר את האופצייה ליישור קו - לפחות בשבועיים וחצי 3 הקרובים).

אגב, לאף אחד אין מושג לגבי העניין עם הפיג'ו?

יצא לי לראות אחת שמורה שנת 99, אבל ברישיון לא רשום שיש ABS בעוד שלפי כל פיסת מידה שהצלחתי למצוא באינטרנט, צריך ליהיות לה ABS.

לגבי השאלה כמה רכבים יצא לי לראות - רק פונטו ספייס יצא לי לראות 3-4. הבעיה שלי שאין לי רכב כרגע, ואני גר בצפון, אז כל פעם להגיע למרכז או אפילו לחיפה, זו הוצאה כספית שלאט לאט מתחילה להצתבר.

פורסם
שלום.

הסייגים היחידים שיש לי מול הפונטו הם הגודל, אני בחור דיי גדול, ומעדיף רכב גדול.

אני לא יודע כמה אתה גדול אבל אני רחב במבנה שלי ואחי כמוני ואפילו גבוה יחד עם זאת, ומאוד נוח לשנינו בפונטו ספייס, היא מרווחת קצת מעבר למה שנראה, ונח גם מאחורה באופן יחסי למשפחת הרכבים בסדר גודל הזה. רכב מפתיע וחסכוני, ואני על אוטומט

• תוכן חדש...