Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאור תכינותיה של אחותי לאבי לקבלת אייפון 4 ולאור כך שישנה הזדמנות מעניינת, אני פונה אליכם לעצה.

אנו מנויים במשפחה בחברת אוראנג' כאשר מדובר במבצע חבר ובו אנחנו חברים כרגע 5 אנשים תחת כרטיס החבר.

המבצע הוא ללא התחייבות ויש לנו מקום לצרף עוד חבר אחד. אחותי, בת ה16, מסיימת כרגע התחייבות בפלאפון ולכן רצינו להעביר אותה.

העניין הוא לא המבצע כי הוא משתלם ובנוי כך:

-אין התחייבות.

-בוחרים חבילת דקות והודעות:150+150 ב69 ש"ח, 400+400 ב129 ש"ח, 700+700 ב169 ש"ח או 1000+1000 ב189 ש"ח, כאש החבילה גם כוללת גלישה של שקר כלשהו וזהו.בסה"כ אחלה חבילה (אני למשל משתמש ב400+400).

לענייננו: כחלק מתכנית חבר במידה ומיהשו בתכנית נמצא החל מחבילה של 400+400 ומשלם 129ש"ח או יותר . הוא זכאי לקבל סמארטפון ב30 ש"ח (חיוב99 מול זיכוי 69 ש"ח) ועל התשלום לכלול 27 ש"ח חבילת גלישה של 1G. ההתחייבות לעניין הזה היא בעצם 36 חודש לטובת מודל הזיכוי והחיוב. במידה ועשינו כך, אנו רשעים לקחת עוד סמארטפון ב0 ש"ח (מודל חיוב 99 זיכוי 99).

מודל:

אחותי: חבילת 700+700 ב169 ש"ח +חבילת גליה 1G ב27 ש"ח + 30 ש"ח לאייפון (לאחר חיוב/זיכוי) סה"כ 226 ש"ח

לאור כך:

אני: חבילת 400+400 ב129 ש"ח (מספקת אותי לגמריי) +חבילת גלישה 1G ב27 שח+ 0 ש"ח אייפון(לאחר חיוב/זיכוי) סה"כ 156 ש"ח.

שאלותיי:

1.מה המשמעות של 1G חבילת גלישה? האם זה מספיק לילדה בת 16 או למישהו כמוני זה לא ממש מעניין אותו (ולוקח סמארטפון רק בגלל המבצע)?

2. האם חברת אוראנג' נותנת איזשהו ביטוח למכשיר גלאקסי או איפון? אני יודע שבשנה הראשונה יש אחריות יצרן אבל האם יש סיטוח גם לאחר מכן (אפילו בתשלום)?

3.האם שווה לדעתכם ,בהתייחס לנתונים שנתתי ובהנחה שאני לא מתכוון לעבור חבילה ו/או חברה, להתחייב בעצם ל36 חודש(זה מה שקורה בפועל בגלל מודל חיוב הזיכוי)? כמו כן צריך לזכור ש36 חודש אני חייב לשלם את החבילת גלישה הזו כדי שהסיפור יתפוס.

4. עד היום נמנעתי ממודל חיוב/זיכוי, עד כמה זה פתוח לפורענות?

מה מטריד אותי: היום אנ בלי התחייבות ויש לי מבצע מאוד נח. כל הסיפור הזה מחייב אותי , דהפאקטו, להתחייב לאוראנג' ל36 חודש בכלל ובפרט לחבילת גלישה שמעניינת אותי כקליפת השום.

אודה לדעתכם,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אנסה לענות על חלק מהשאלות:

- ביטוח: כן, אורנג' מציעה ביטוח תמורת 30 ש"ח לחודש.

- אינטרנט: כן, לדעתי 1 גיגה זה מספיק (קח בחשבון שבנוסף אתה מקבל משהו כמו 5 גיגה לגלישה בפורטל של אורנג', כך שזה מתקזז כשאתה קורא חדשות שם (למשל), ומשאיר לך יותר "אינטרנט" לאתרים אחרים) לדעתי. אני משתמש די הרבה באינטרנט + WAZE ולא הגעתי למקסימום. אל תשכח, שיש המון מקומות עם וויפי שניתן להתחבר אליו בחינם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תעשה בדיקה קודם של החבילה כי בדרך כלל הם מחייבים אותך ל18 חודשים על החבילה ו36 חודשים על המכשיר ואחרי 18 חודשים אתה תשלם כפול.

וכן אני חושב שג'יגה מספיק בהחלט לילדה בת 16 (אלא אם כן היא משתמשת באייפון שלה בתור נקודת גישה, ואז זה זולל את החבילת גלישה).

פורסם

אני כבר נמצא בחבילה ואן כל תחייבת. ניתן להוסף על החבילה את עניין הסמארטפון ואז המגבלות על החבילה הם:

- שהחבילה המינימלית תהה 400+400 ב129 ש"ח

-החזקת חבילת גלישה 1G.

-מקבלים סמארטפון ב30 ש"ח(לאחר זיכוי ל חודש של 69)

*המשמעות: בעצם התחייבות ל36 ודש ליות הן מעל החבילה המוזכרת והן בחבילת הגלישה ארת לא יהיה זיכוי על המכשר.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אז ככה.

אחותי בחרה אייפון והלכנו על זה ללעניין המבצע שלה.

לאור כך, יש ביכולתי לקבל אייפון גם, בחזר מלא ל36 חודש במבצע שאני כבר נמצא בו.

ביום א' אי אמור לקפוץ לקחת את המכשיר מאוראנג' ונותרה השאלה על מה ללכת.

כהדיוט שלא מבין מאום בנושא צימצמתי את הבחירה לאייפון 4 או סמסונג גלקסי.

אני יודע שהנושא נטחן אבל גם מהפוסטים הקודמים לא הבנתי הרבה ונותרו לי כמה שאלות.

שסידרתי לאחותי את הITUNES וכל השטויות האלה הבחנתי למשל שאני לא יכול לראות את אנשי הקשר בפלאפון(בלי קשר לאאוטלוק) ולשנות (להוסיף/ להוריד) וזו דוגמא לסיבוך מבחינתי. כמו כן להפוך שיר לצלצול של הפלאפון או שעון מעורר גם ראיתישבעייתי, להעביר קבצים בBT , כ מיני דבריםש אני רגיל בפלאפון המסכן שלי , מה אתם אומרים?

כמו כן במידה ואני לא פורץ, הגלקסי לא עדיף לי? פריצה היא עניין בעייתי לאחריות?

-האם כמו באייפון, יש אפשרת לעשות קבוצות אפליקציות?

מהגדולים בתחום שהתנסו בשניהם, מה לדעתכם עדיף לי?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

כמי שרכש את שני המכשירים, האייפון לי והגלקסי לילד והתנסה בשניהם כולל חפירות ברשת וכל השאר.

אני יכול לומר לך שאמנם כן! שני המכשירים מעולים ומה שנקרא- מגניבים אבל!

האייפון לדעתי משעמם מאודד אם לא נפרץ.

יש לו פוטנציאל גדול שלא מנוצל בגרוש ללא הסידיה (תוכנת הפריצה שלו) ולא לשווא בלועזית זה נקרא jail break

אני חושב שמעטים מאוד משאירים את המכשיר גולם כמו שהוא לאורך זמן ולאחר שנתקלים במגוון יש לאחרים הפרוצים.

נכון שתוכל לשלם ולהתקין אפליקציות לרוב אבל לא תכל לשנות את מערכת ההפעלה עצמה על מגוון האפשרויות הנחמדות שש בו לאחר פריצה.

סתם דוגמה בסיסית ביותר היא מחיקת שיחות סלקטיבית מתוך רשימת השיחות יוצאות/נכנסות.

או התקנת אפליקציה שתיתן לך צלצולי וידאו מותאמים לאיש קשר או רקע דינאמי מרהיב עיניים למכשיר.

התקנת תוספים שיאפשרו צפיה בוידאו פלאש ברשת שאינו תומך האייפון.

אחרי פריצה אתה יכול לבלות שעות רק בלחקור אפשרויות רבות שאנשים יצרו למכשיר ויכולות להיות שימושיות או סתם משעשעות.

איזה כיף לסגור את השיחה או את האפליקציות ברקע רק על ידי טלטול של המכשיר:-D

את המכשיר אפשר לגבות באייטיונס ולשחזר אותו למצב הרגיל אם ישנה בעיה וככה לא קרה כלום.

אם נשבר או נגנב ממילא זה לא רלוונטי מבחינת האחריות.

בקשר לגלקסי כמה שהוא אחלה לדעתי אינו ברמה של האייפון ברמת התחושה והאיכות, בטח שלא המצלמה והתמונות הצלולות והחדות ביותר (כולל וידאו) אין מה להשוות בכלל.

אני לא בטוח שהאייפון הוא המכשיר לגיל 16 ואולי הגלקסי שלטעמי טיפה פחות "רציני" היה יותר מתאים. אבל זה עניין של כמה היא אחראית וזהירה.

אגב באיביי יש ים של דברים נחמדים לאייפון ולגלקסי.

פורסם

תודה על התשובה העניינית.

יש לציין שכאן מדובר עליי כבר ולא על אחותי שלה כבר לקחנו אייפון וסביר להניח שנפרות בקרוב.

השאלה היא לגביי ,האם ביום א' להישאר עם הבחירה של האייפון או ללכת על גלקסי?

אני מבין מדבריך שאתה היית הולך על האייפון.

כמו כן אתה אומר שאחרי שפרצת, עדיין יש לך גישה לאייטונס וניתן לעשות ריסטור שזה חזרה להגדרות ייצרן אם הבנתי, ללא בעיה, נכון?

אגב, במקרה כזה אני מבין שהכל כולל הכל יימחק?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אני לא מבין גדול אבל הנה שני הסנט שלי:

1. אין בעיה עם מודל חיוב זיכוי, רק שים לב שזו אכן התחייבות ל-36 חודשים, ואם תרצה לצאת קודם, תצטרך לשלם את ההפרש.

2. ג'יגה אחד יכול להספיק ויכול לא - זה תלוי כמה משתמשים. מומלץ להתקין אפליקציה שמנטרת לך כמה נשאר לך, שלא תעבור את הסכום ותשלם הרבה יותר.

3. 95% מהמשתמשים, וכמובן ילדה בת 16, לא משתמשים ב-95% ממה שהטלפונים האלה יודעים לספק. כך שלא יקרה כלום אם היא לא תפרוץ את האייפון, למעט שהיא תצטרך לשלם על אפליקציות מסוימות.

4. אח שלי בדיוק קיבל את הגלאקסי 2 שלו. המכשיר מאוד מרשים, אבל גדול מאוד. יותר מהאייפון. מצד שני הוא דק יותר וקל משמעותית. אותו דבר לגבי הגלאקסי 1 (אם כי הוא קצת יותר קטן מה-2). בכל מקרה אני לא חושב שהוא עדיין נמכר בארץ.

5. הטענה היא שאייפון יותר אינטואיטיבי והממשק שלו קצת יותר טוב, אבל למשתמשים כבדים ה-open source של האנדרואיד הוא עדיף. אישית, למרות שהאייפון מגניב, יש בו כמה דברים שמעצבנים אותי. אולי כדאי שתשחק קצת עם המכשיר של אחותך לפני שתחליט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני תדה רבה.

כאמור, לי אישית אין העדפה ואני לא מהמשתמשים הכבדים של העניין הזה.

את הטיפ לגבי אפליקציית ניטור לקחתי לתשומת ליבי.

לאור ההודעות בפרטי עם אסף, לאור מחקר שערכתי ולאור עצות מחברים טובים נראה שאלך על האייפון.

ברורה ל יעצם ההתחייבות מכורח מודל חיוב הזיכוי ואני יכול לחיות עם זה.

בסה"כ התכנית מספקת אותי והחשבון יחד עם האייפון וחבילת הגלישה (ו400דקות לכ היעדים, 400 SMS ו400דקות למשפחה) יעמוד על 165 ש"ח שנראים לי סבירים בהחלט.

היום התעסקתי עם זה מעט, האמת חסרה לי קצת פשטות אבל אני חי עם זה וסביר להניח שאפרוץ אותו בשביל הדברים הרגילים שאני צריך(הזוי לגמרה).

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

בן, אם אתה לא פורץ - קנה אנדרואיד - אייפון לא פרוץ זה פשוט בלטה.

אם אתה פורץ, מעטים הדברים שאפשר לעשות עם אנדרואיד שאי אפשר לעשות עם אייפון.

מה שכן - תשכח מלשלוח שירים לחברים, בלוטוט' באייפון זה לדיבוריות בלבד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הדיבוריות הכי רלוונטי בישבילי ככה שזה בסדר.

אזאם לסכם עד כאן: לקחת אייפון ולפרוץ, אני צודק?

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...