Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הורי נמצאים לפני רכישת S80 שתשמש בעיקר את אמא שלי, ואולי אני אסע עליה מידי פעם.

הוולוו הספציפית היא משנת 2001, כ-240K ק"מ, יש היסטוריה מלאה.

לאחר חיפוש בפורום, יש לי עוד כמה שאלות שלא נענו:

האם למנוע הזה יש רצועה או שרשרת טיימינג? ומה מרווח הטיפולים?

עלויות ממוצעות של אחזקה, טיפולים תקופתיים ודלק, בבקשה מאנשים שהחזיקו רכב כזה.

קראתי הרבה על בעיות במגדשי הטורבו והגיר, יש מישהו שחווה על בשרו בעיות? , מישהו החליף זוג שבלולים? , אשמח לשמוע.

יום טוב לכולם,

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

ככה

ניסיון עם וולבו יש לי הרבה

לדעתי יש רצועת טיימינג, לא מכיר וולבו בלי רצועת טיימינג

ל S80 יש כמה דגמים ולפי מה שאני רואה אתה מדבר על דגם 2.8 T6 שהולך על המנוע הזה 272 כ"ס כשהיא יוצאת מהחברה

הרבה בעיות חיישנים יש עליה וגיר אני לא חושב שיש לך מה לדאוג כי וולבו למדו אחרי ה 850 כשהתחילו לעבור הנעה קדמית הגירים שלהם השתפרו ברמות אז אין לך הרבה מה לדאוג לגבי מנוע וגיר

מאוד חשוב לשמור על הטורבו וזה שאחרי נסיעה ברכב (של יותר מ 10 דקות + - ) יש לחכות לפני שאתה מכבה אותו, תמתין עד שהוונטה תידלק ותתכבה ! זוהי סגולה לשמירה על השבלולים שלך ! (גם בכל רכב אחר)

אחזקה כמובן יקרה אתה נוהג בוולבו אחי,

טיפולים קצת קשה לי להאמין שתסתדר לבד אבל אתה יכול לקנות חלקים (פילטרים,פלאגים, שמן וכו') שלא יעלו יותר מ 500 שקל ולעשות לבד , במוסך המרכזי של וולבו יקרעו אותך ...

דלק ! אם תלחץ ישתה אם לא תלחץ ותהיה עדין עם הטורים ועם ההילוכים כך צריכת הדלק תרד

בסך הכל רכב מפנק, אמין, נוח, גדול, פוזה וביצועים .... טיל בליסטי ...

אל תדאג לגבי גיר והטורבו (אם אתה לא הולך להתחרות איתה)

פורסם

הבעיה העיקרית בדגם הזה - הם החיישנים שמתקלקלים לא מעט ועולים הון עתק. (ולא לחינם המחיר בשוק המשומשות נמוך מאד)

עקרונית אחזקה של וולוו לא צריכה להיות יקרה באופן מיוחד - אחזקת ה-S70 שלי זולה יחסית לרוב המכוניות הסטנדטיות שאני מכיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות,

עומרי, גם היום אני נוהג ברכב מוגדש וכמובן מחכה לפני הכיבוי, מה העניין עם הוונטה בוולוו? , על איזה וונטה אתה מדבר?

אשמח לשמוע עוד אנשים

אלכס.

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם
שלום לכולם,

הורי נמצאים לפני רכישת S80 שתשמש בעיקר את אמא שלי, ואולי אני אסע עליה מידי פעם.

כמה דברים :

א. כללית - אני לא חושב, שמומלץ לרכוש את הדגם הזה מהמודלים הראשונים, בטח לא רכב, שעבר 240,000 ק"מ וגם אם הוא תוחזק כראוי עדיין הקילומטראז' הגבוה ייתן את אותותיו. אם כבר מומלץ לקנות את הדגם האטמוספרי האמין יותר והפחות מועד לתקלות או את הדגמים שלאחר מתיחת הפנים (אז שופרה גם האמינות). ממילא מחירי השוק נמוכים ב 15-20 % מהמחירון.

ב. באתר של חברת "מאיר" ישנו מחירון טיפולים לפי מס' רישוי או לפי דגם, תוכל לראות שם את המחירים של הטיפולים התקופתיים. ע"פ הידוע לי לרכב יש רצועת תיזמון, שיש להחליפה כל 120,000 ק"מ או 8 שנים, לפי המוקדם.

ג. סתם שאלה - אם הרכב אמור לשמש בעיקר את אימך ומן הסתם יבלה בעיקר בעיר - לא כדאי לחשוב על רכב יותר קטן במימדים , פחות מועד לתקלות ויותר חסכוני ?

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

מאיר, ראשית תודה על התגובה,

הרכב ישמש לרוב לנסיעות בין עירוניות וגם לנסיעות ארוכות, והשיקול העיקרי הוא בטיחות ונוחות, לכן אנחנו הולכים על S-80.

צריכת הדלק פחות קריטית כי הוא הולך להיות הרכב השני, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת מה ההוצאות הצפויות, ולכן השאלות.

יום טוב,

אלכס.

פורסם

אם כבר S80 לך על דגם ה-2.9 האטמוספרי הוא הרבה יותר אמין וגם לו לא חסר כח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כשכתבת מאיר התכוונת אליי ? אני חיים :lol:

לגבי צריכת הדלק - אל תצפה ליותר מ - 1:7 בעיר וזה בתנאים של נהיגה רגועה וללא מזגן. מחוץ לעיר הצריכה תהיה סביב 1:12 .

אני שוב חוזר וממליץ לכם (וכמו שכתב Zvit מעלי) לרכוש את אחד הדגמים האטמוספריים, שיהיו אמינים יותר ולדעתי יספקו מספיק כוח לכל שימוש. אני ,לדוג', שכרתי בעבר S-80 2400 אטמוספרית בהולנד, הרכב הרגיש מספיק חזק ואפילו היה חסכוני באופן יחסי.

פורסם

2 הסנט שלי:

1. יש היצע רב מאוד של הרכב הזה בשוק. לדעתי לא תהיה בעיה למצוא אחת גם עם חצי מהקילומטראז' הזה. 240 זה הרבה.

2. אני זוכר שהייתה איפשהו בדרך מתיחת פנים ל-S80 שבה שופרו כמה מכלולים בעיתיים. עדיפות לדגמים לאחר מתיחת הפנים.

בקיצור לדעתי תחפש 2.9 (יותר נדירות ה-T6 נמכרו טוב יותר) אחרי מתיחת פנים עם קילומטרז' נמוך משמעותית והיסטוריה ללא רבב.

אחרת אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה עם 2 שבלולים.

פורסם

240 אלף ק"מ זה הרבה לרכב יפני ! לוולבו זה כלום

ה S80 הוא דגם מעולה חיישנים פעם ב... אם לא תזיין את הרכב החיישנים לא יזיינו אותך

אתה לא יכול להשוות דגם של מנוע אטמוספרי לדגם של מנוע מוגדש 272 כ"ס !!!!!!!

וולבו הם רכבים מאוד אמינים ובכלל S80 היא ספינת הדגל של השנים הללו, אני לא חושב שיש איתה בעיה ! ואני בטוח שתהנה מהרכב הזה בנוסף אם תשמור על הרכב כמו שאמרתי לך אחרי נסיעה להשאיר את האוטו דלוק עד שהמגדש יתקרר לא יהיו לך שום בעיות

אם לא תלחץ אני בטוח שצריכת הדלק לא תהיה גבוה

והכי חשוב מי שאמר ש 240 אלף ק"מ לוולבו זה הרבה ,

אני אישית מכיר וולבו 940 כמו שלי שעשתה 800 , מכיר וולבו 240 שעשתה 2 מיליון !!!! ק"מ !!!!

ו S90 עם 500

הלוווו זה וולבו לא הונדה !!!

פורסם

עומרי - זה נכון, שהמנוע יחזיק עוד הרבה הרבה שנים, אבל אל תשכח, שק"מ גבוה = בלאי מכלולים, ויש עוד הרבה כאלה ברכב. מה גם, שלא מדובר בדגם נדיר ואני משוכנע, שיש היצע של רכבים כאלה למכירה עם ק"מ בסביבות 120-150 אלף, שזה הבדל גדול.

הדגם הזה, לפחות בגרסא המוגדשת מהמודלים הראשונים, ממש לא היה ספינת דגל בכל הנוגע לאמינות, האמינות שופרה אחרי מתיחת הפנים (דגמי 2004 ומעלה). וסתרת את עצמך, כי בהודעתך הראשונה אתה עצמך כתבת שישנן הרבה בעיות חיישנים.

לגבי דגם אטמוספרי או מוגדש - ברור, שהמוגדש הוא הדגם הכי כיפי מבחינת כוח וביצועים, אבל בחיים הכול יחסי - בא מישהו ורוצה לקנות רכב בן 11 שנה עם 240,000 ק"מ כשלא ברור מה מצבו המכני של הרכב ושל המגדשים. אני מניח, שתקציב הרכישה אינו גבוה, ולכן במצב כזה ההמלצה הטובה ביותר בכדי להפחית סיכונים ולחסוך בעלויות היא לקנות את הדגם האטמוספרי. אני בטוח, שמי שינהג על מנוע 2.9 אטמוספרי עם 200 כ"ס ממש לא ירגיש חוסר כוח.

פורסם

עומרי 69 -

1. קודם כל כמו שאמרו לך 240 זה הרבה לכל רכב.

גם בוולבו וגם בהונדה וגם בכל רכב גומי זה גומי ופלסטיק זה פלסטיק ויש לו בלאי - לכן הבלאי של כלל המכלולים יהיה גבוה יותר (בד"כ) מרכב שעשה 120 אלף קילומטר.

2. אל תשווה ולו לרגע אחד את ה-940/240 ל-S80. ה-940 ו-240 רכבים פשוטים ואמינים מאוד. S80 זה סיפור אחר כבר.

אם היה רוצה לקנות 940 דווקא הייתי משכנע אותו שייקח את הגרסה המודגשת.

3. S80 היא ספינה באמת, דגלים יש עליה רק אם השגריר נמצא ברכב. בכל מקרה, כמו שאמרו לך. ברכב ישן ויקר לאחזקה שכזה הסיכוי "ליפול" נמוך יותר עם ה-2.9.

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות!

תראו, הרכב יד ראשונה! והתרשמתי מאוד לטובה מהמוכר, הרכב מטופל היטב ויש לי את כל ההיסטרויה מהיום שיצא מהחברה.

לכן אני פחות מודאג מבעיות אמינות.

בכל מקרה, אני מסוג האנשים שתמיד בודקים היטב לאן אני נכנס, ומכאן השאלות שלי.

הייתי שמח לשמוע יותר על האחזקה של הרכב ובעיקר תיקונים של אנשים שהחזיקו כזאת, בבקשה במספרים.

אגב, הדגם האטמוספרי לא מושך אותי, אם לא T6 הייתי הולך על איזו אמריקאית או ספינה אחרת.

וחיים, מצטער על הבלבול :lol:

שבת שלום לכולם ותודה על תגובותיכם,

אלכס.

פורסם
מניסיון, טיפולים יקרים מאוד.

זכור לי לי שהלכו המזרקים זה עלה סביב ה10k..

תמיר, הייתה לך T6 והלכו לה המזרקים? , אשמח עם תפרט לגבי זה ( קילומטרג', הסיבה אם ידועה, מי החליף אותם וכו').

אגב, 10K למזרקים של רכב בנזין משנע לי הרבה יותר מידי, בלי קשר לרכב.

שוב תודה,

אלכס.

• תוכן חדש...