Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבא שלי מחפש רכב משפחתי ל-5 נפשות עד 150,000 ש"ח עם הנתונים הבאים:

1. נוחות - בסוף אנחנו לא נוסעים יותר מדי ( כ-18000 ק"מ בשנה) ואם כבר נוסעים שיהיה נוח ולא קופצני מהכבישים בישראל.

2. ביצועים - מנוע לא יותר מ-2000, ושלא נתחיל למצוא את עצמנו מתבאסים בנסיעה, וכמה שיותר אבזורים נוחים - הבנתי למשל

שיש איזה סקודה שמחנה את הרכב לבד בחנייה וכו' - אבא שלי אוהב את השטויות האלה.

3. בטיחות.

4. חיסכון בדלק - כרגע יש לנו מאזדה 3 פרימיום שנת 2007 והיא כבר זוללת דלק.

5. באגז' גדול

6. יש לי כרטיס "חבר" ואני מעוניין לקנות מהם אם אפשר, עכשיו יש מבצע על הסוזוקי דודג' וקרייזלר אבל לא מצאתי כל כך עניין ברכבים האלה והבעיה היא שחודש הבא אני משתחרר מקבע כך שיש לי עוד חודש אחד למבצע, האם מישהו יכול להעריך/יודע איזה מבצע יהיה לחבר?

תודה לכולם.

פורסם

150 אלף שקלים הפכו קצת לתחום אפור בשוק הישראלי משום שהם מעל מחירי המשפחתיות המאובזרות ומתחת למחירי המשפחתיות הגדולות.

בנוגע למצבע, אל תתלהב, בקרייזלר ודודג' יקנו אותך בהנחות על רכבים מיושנים ובינוניים, אין לכם מה לחפש שם.

אם תמתחו במעט את התקציב תוכלו לרכוש סובארו B4 חדשה, רכב שיתאים היטב למשפחה בת 5 נפשות ויהיה מרווח ונוח לנסיעות משפחתיות.

אם אתם מסתפקים במרווח של המאזדה הקיימת, נסו את הסקודה אוקטביה, בתקציבכם תוכלו לרכוש את הדגם החזק עם מנוע 1.8 TSI עם 160 כ"ס ובדגם האלגנס המפואר. אמנם לא קיימת בה מערכת לחניה עצמית אבל בעודף שישאר מערכת מולטימדיה תוכל לספק את אביך. הרכב יהיה חסכוני ויש לו בגאז' ענקי. ב-2006 נבחן לפני מתיחת הפנים וקיבל 4 כוכבים.

בהצלחה וחג שמח.

פורסם

1) פריוס - תהיה מאוד חסכונית בדלק אבל יש לבדוק האם הביצועים שלה מספקים (בערך כמו של המאזדה). היא קצת יותר מרווחת ממשפחתית אבל לא משתווה לרכב מנהלים.

2) אם רכב משומש זה גם אופציה אז סקודה סופרב משומשת (שנה עד שנתיים על הכביש) תענה לכם מעל ומעבר על כל הצרכים.

אופציות נוספות שקופצות לי לראש זה סקודה אוקטביה (עם מנוע 1.2 TSI היא תהיה מאוד חסכונית), רנו פלואנס 2 ליטר (לא יודע כמה תהיה חסכונית והפלסטיקה נורא מאכזבת אבל היא מאוד מרווחת). יכול להיות שגם מאזדה 6 חדשה בגרסא הכי זולה תכנס בתקציב, אני הייתי מחפש אחת שנה על הכביש אבל ברמת אבזור הגבוהה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קודם כל תודה רבה

דבר נוסף, האם בדגם הפשוט של הסקודה סופרב יש את החנייה בלחיצת כפתור והאוטו מחנה לבד? או שזה בגירסאות אחרות?

שנית, יש איזה קישור של מפרט טכני לסקודה אוקטביה כי באתר של סקודה זה כ"כ עלוב.

ובאתר של קילומטר לליטר רשום שהאוקטביה היא רובוטית....זה הגיוני?

והגיוני שהדגם של ה1.4 צורך פחות דלר מאשר ה-1.2 ???

פורסם

האוקטביה אכן רובוטית, בעלת תיבת DSG (תעשה חיפוש בפורום אם אתה לא מכיר) עם 7 הילוכים, תיבה מומלצת מאוד.

לדעתי בגרסה הזולה של הסופרב כנראה שלא תמצא את המערכת, למה שלא תקנה סופרב בת שנה-שנתיים מהגרסה היקרה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין תיבה אוטומטית רגילה באוקטביה, רק DSG.

בכלל במבחר של סקודה זה או ידני או DSG.

שבת שלום.

פורסם

DSG זה תיבה רובוטית כפולת מצמדים. התחליף של התיבה האוטומטית בקונצרן פולקסוואגן. היא מתנהגת כמו תיבה אוטומטית לכל דבר מלבד העברות מורגשות לעיתים ודרדור בזינוק בעלייה שנפתר בחלק מהדגמים ע"י מנגנון היל הולד שמחזיק את הבלמים לחוצים לכמה שניות.

פורסם

בוודאי.

הבורר הוא כשל תיבה אוטומטית רגילה, יש מצב טיפטרוניק ומצב פארקינג בניגוד לתיבות אוטומטיות עם מצמד יחיד.

פורסם

זה אומר גם טכנולוגיה חדשנית שיותר מועדת לתקלות, 2 קלאצ'ים שידרשו החלפה מתישהו וגם פעולה לא תמיד חלקה תחת עומס ובמהירויות זחילה.

לכל מטבע יש שני צדדים. אין ספק שזה סוחט ביצועים טובים יותר מהמנוע עם צריכת דלק חסכונית למדי אבל יש לקחת בחשבון גם את החסרונות.

פורסם

חברים,

כדי להבהיר משהו, במנועים של האוקטביה אני פשוט מכני למצב D ונוסע כאוטומט רגיל?

או שאני נוסע כמו בטיפ טרוניק ומעביר הילוכים ללא קלאצ'?

• תוכן חדש...