Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בשעה טובה קבלתי את הביאט איביזה סטיישן החדשה.

עכשיו אני רוצה לדעת איך לשמור על הפלסטיקים, גומי,שמשמות והרכב עצמו בצורה הטובה ביותר.

מתי עושים ווקס לרכב? הרכב שלי לבן לא מטאלי, האם עושים פוליש?

האם אתם ממליצים לעשות לבד את זה? ואם כן איזה חומרים לקנות ואיזה סוגי ספוג ומטליות לקנות?

אני ממש לא מכיר גלום ואשמח לדעת, לכן כל עזרה מבורכת.

כל מה שקשור לשמירה על הרכב, אשמח לדעת

תודה וסופש נעים

מטי

פורסם

תתחדש

דבר ראשון - מחק את המונח פוליש - מוצר זה נועד להסיר לכלוך גס מהצבע יחד עם שכבה דקיקה של צבע "מת". אין כל סיבה להשתמש בו לפני שהרכב בן כמה שנים ודהוי.

לגבי שמירה על הרכב - ההמלצה החשובה ביותר היא לקרוא היטב את ספר ההוראות שהגיע עמו. אני יודע, ישראלים מתעצלים לעשות זאת, אבל כדאי מאוד לקרוא את הפרקים העוסקים בנהיגה ובאחזקת הרכב. לא צ ריך ללמוד כיצד מחליפים נורות, את זה תלמד אם וכאשר יהיה צורך, אבל יש פרק העוסק בתחזוקה שוטפת, ויהיו המלצות לגבי ניקוי הרכב ושימוש בחומרי הגנה.

אישית אני נוהג לשטוף את הרכב פעם בשבוע-שבועיים, חשוב לעשות זאת בצל, כאשר אני מכין דלי קטן של מי סבון (מדובר בסבון ייעודי לרכב) ודלי גדול עם מים לשטיפה. אני שוטף עם מי סבון וספוג, שוטף במי ברז ומייבש עם ג'ילדה.

אחת למספר חודשים אני מצפה את הרכב בווקס, כאשר אישית אני מעדיף את הוקס הנוזלי שהעבודה עמו קלה והרכב מצופה תוך 15-20 דקות. יש מי שטוען שוקס משחתי נותן הגנה יותר טובה ולאורך יותר זמן, אני מעדיף עבודה קלה גם אם עלי לבצע אותה לעתים יותר קרובות. חשוב מאוד שלפני שאתה מצפה את הרכב תשטוף אותו היטב, תייבש אותו (המים פוגמים בשכבת הווקס) ותנגב ממנו "כתמי מים" (שאריות של משקעים מהמים שנשארות על הצבע).

יש סוגי לכלוך שעלולים לגרום נזק לצבע - כגון לשלשת צפורים ושרף עצים, אם אתה מגלה לכלוך מסוג זה יש להסירו מהר ככל האפשר. מטליות לחות מצויינות לפחות ללשלשת הצפורים, ממליץ לך להחזיק ברכב מארז קטן של מטליות כאלה (שכן מארז גדול יתיבש ורובו יזרק ללא שימוש).

לגבי שמירה על פנים הרכב - לדעתי הדבר החשוב ביותר הוא הגנה מהשמש, כלומר לחנות בצל, ואם אתה חונה בשמש - לכסות את הרכב או לפחות להציב וילונות או צלונים בחלונות. בעבר היה מקובל להתקין כיסויים למושבים אולם כיום הדבר מסוכן שכן כריות האויר הצידיות נמצויות בגב המושב ובמקרה תאונה לא יפתחו כראוי אם הן מכוסות. אני נוהג גם להתיז על הפלסטיקים משהו שקרוי Cockpit Spray אחרי ניגוב האבק, איני יודע אם הדבר מועיל או לא, אבל לפחות נותן ריח יטוב לכמה ימים.

סע בזירות ותהנה מהרכב החדש!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה

שאלה נוספת, על מה אני מורח את הווקס- ספוג, מטלית???

האם לבצע כבר עכשיו ווקס לרכב( הגיע לי לפני שלושה ימיים)? והאם יש לך דגם לווקס טוב ?

איזה מטליות לחות אתה מדבר? זה משהו ספציפי לרכבים?

תודה

מטי

פורסם

את הווקס אני מורח עם מטלית שלא משאירה סיבים - בד"כ חולצות T ולבנים שיצאו משירות. אני מורח עם מטלית אחת ומנגב עם אחרת.

אישית אני רגיל להשתמש בוקס הנוזלי של Turtle, מדובר בהרגל רב שנים עוד מהימים בהם אבא שלי היה משתמש במשחה של Turtle על הפיאט 600 שלו. ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום כיון שיש כאן אנשים שנשבעים בכמה יצרנים אחרים.

לגבי תזמון הוקס הראשון - אין לי נסיון רב עם מכוניות חדשות, על הרכב שרכשתי לפני כמה חודשים עשיתי שכבת וקס זמן קצר אחרי הרכישה אם כי יש אנשים שטוענים שעדיף לחכות כמה שבועות, אני לא נכנס לויכוח מחוסר ידע. סביר שבחוברת ההוראות של הרכב יש המלצות.

מטליות לחות - הן אותן מטליות שמשמשות לניגוב ישבנים של תינוקות. אפשר לרכוש אותן בכל רשת פארם או סופרמרקט בחבילות קטנות של 10 מטליות (בד"כ נמכרים במארזים של 5-6 שקיות כאלה) או בקופסאות פלסטיק של 100 יחידות (יש גדלים שונים) - לרכב אני ממליץ על השקיות הקטנות גם אם הן יותר יקרות, שכן החביות הגדולות גם לא נוחות בתא הכפפות וגם מתיבשות לפני שהן נגמרות, כך שבסופו של דבר הן אינן חסכוניות בשימוש זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...