Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני מעביר בתוך צינור שעשוי - מברזל או נירוסטה - אני לא בטוח לגבי החומר - כבל חשמל .

העמוד מורכב על ברזל אחר - שיושב על הריצפה , גובה העמוד הוא 3 מטר לערך - בקצה שלו יושב בית מנורה .

לבית מנורה ניתן להרכיב שני חוטים כחול וחום , לגיד הצהוב אין מקום בבית מנורה .

הכבל שיוצא מהבית מנורה עובר דרך העמוד - כל הכבל עובר בתוך העמוד וכשהוא מגיע לגובה 10 ס"מ מעל הריצפה הוא יוצא ממנו ומתחבר לשקע - כמובן שבקצה של הכבל יש תקע שמתחבר לשקע .

מה התפקיד של גיד הארקה ? , האם חיוני לחבר גיד הארקה ? .

במידה וצריך לחבר אותו למתכת - הכוונה לעמוד - האם פשוט צריך לגלף את הגיד הצהוב ולהצמיד אותו לראש העמוד בעזרת בנד מתכת .

אשמח לעזרה בנושא .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא מומלץ להעביר חוטי חשמל בתוך צינורות ברזל. אם אתה מתעקש, כדי להעביר את החוט בתור צינור שרשורי שיגן עליו מפני צביטות ונזקים שעלולים להיגרם כתוצאה מחיכוך עם המתכת.

לשאלתך -

גיד ההארקה חיוני במכשירי חשמל שאינם בעלי בידוד כפול. או במילים פשוטות, מכשירי חשמל שהגוף החיצוני שלהם עשוי מתכת. לדוגמא: מכונת כביסה, מקרר, מחשב ביתי. דוגמאות למכשירים עם גוף מפלסטיק: מקדחה, טלוויזיה, ויברטור. תפקידו למנוע התחשמלות מהמעטפת החיצונית של המכשיר.

במקרה שלך, הגוף של בית המנורה עשוי פלסטיק ולכן החיבור שלו אינו דורש גיד הארקה. אבל, אם אני מבין אותך נכון החיבור החשמלי למנוע נעשה דרך שקע-תקע. במקרים כאלו נהוג לחבר את גיד הארקה לשקע ולא לחבר גיד הארקה בתקע. הסיבה לכך פשוטה - בעוד שנה עלול להגיע איזה ישראל ישראלי ולחבר מכשיר חשמלי אחר לשקע שהכנת והוא לא ידע שבשקע אין חיבור הארקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובה .

אני אדגיש - בית המנורה עשוי מפלסטיק - כמובן שלבית המנורה מחוברת נורת ליבון - ז"א צד אחד של הכבל מחובר לבית מנורה - לצד השני מחובר תקע .

התקע כמובן מתחבר לשקע - ברב שקע , כל הכבל חשמל עובר דרך הבית מנורה דרך צינור ברזל .

האם לאור הנתונים הללו יש צורך בחיבור של גיד הארקה לעמוד ? .

הכבל שמעובר בעמוד הוא כבל חשמל - 3 על 1.5 - מסוג פוליארטן .

פורסם

לא מחברים את גיד הארקה לעמוד. אם אתה ממש רוצה להאריק את העמוד, חבר אותו לצינור המים הקרוב. את גיד ההארקה מחברים למקום המתאים בשקע וזהו.

פורסם

צביקה תודה על התשובות .

הכבל שלי הוא בעל 3 גידים , כחול , חום וצהוב .

לצד אחד של הכבל בו מחובר הבית מנורה אני מחבר לבורג אחד בבית מנורה את הגיד החום ולבורג השני בבית מנורה אני מחבר את הגיד הכחול .

בצד השני של הכבל יש תקע - שאליו מחוברים שלוש גידים - כחול לבורג אחד , צהוב לבורג השני באמצע , וחום לבורג השלישי .

שאלתי היא מה אני עושה אם הגיד של הארקה בצד שמחובר לבית מנורה , האם לגזור אותו ? .

פורסם

תגיד לחשמלאי שלך (*) לחבר אותו לצד אחד של קלמטרה ואת הצד השני לא לחבר לכלום.

קלמרה לדוגמא:

prod_big6948_7270.jpg

אגב, אני מקווה שגוף התאורה הזה אטום ומיועד לשימוש מחוץ למבנים.

(*) - כותב הודעה זו אינו ממליץ לאנשים מן השורה להתעסק בחשמל וכמובן שהוא גם לא מבין כלום בתחום ובכלל עוסק לפרנסתו בגידול שסק. לכן אין לראות בהודעה זו עיצה, ספק עיצה, כאילו עיצה או כל דבר שעלול להתפרש כרמיזה לחבר חיבורים חשמליים בניגוד לחוק.

פורסם

חולק לחלוטין על עצת האחיתופל שניתנה כאן.

חייבים להאריק את עמוד המתכת הנושא את בית המנורה. זה אלמנטרי, חיוני והמשתמט מכך מסתכן באסון.

ההסבר נורא פשוט - אם החוט המזין (בתוך שרשורי או ללא שרשורי, לא זה העיקר אף כי כמובן שתוספת הגנה רק מבורכת) ישתפשף וקו הפזה החי יגע בעמוד המתכת, העמוד יהפוך למחושמל. אומנם יתכן וההתנגדות של העמוד לקרקע נמוכה מספיק להקפצת ממסר פחת (מקווה שקיים) או אפילו לקפיצת הממא"ט, אבל אין ביטחון בכך.

כשמאריקים את העמוד באמצעות הגיד הצהוב/ירוק לשקע המזין את העמוד, קיים ביטחון שהתנגדות ההארקה תהיה נמוכה מספיק להשגת הגנה בפני התחשמלות (כמובן אם קיימת למבנה הארקת יסוד טובה כי כיום כשצנרת המים פלסטית או עטופה בעטיפה מבודדת, אין לסמוך על קווי מים).

אני אפילו הייתי מקפיד שהחשמלאי יבדוק את עכבת ההולכה של העמוד לפס ההארקה בארון החשמל כדי לוודא שאין נתק בדרך, בגלל שהעמוד מתכתי.

יוסי

פורסם

שלום רב יוסי , האם כוונתך - יש את הצד של הכבל שיוצאים ממנו שלושה גידים - חום , כחול - לבית מנורה בקצה העמוד , הגיד השלישי הצהוב - שהוא משמש להארקה - האם צריך לחשוף את הקצה שלו ולחבר אותו לבנד מתכת .

האם זוהי כוונתך .

בצד השני של הכבל - כמובן שיש תקע שאליו מחובר הגיד הצהוב .

תודה מראש .

פורסם

למה לא להאריק את גוף העמוד?

זה בידיוק כמו גוף של נורה או מכשיר חשמלי אחר

במקרה קצר אל העמוד אדם שיגע בו יתחשמל אלמלא היה מוארק ומקפיץ את הראשי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
שלום רב יוסי , האם כוונתך - יש את הצד של הכבל שיוצאים ממנו שלושה גידים - חום , כחול - לבית מנורה בקצה העמוד , הגיד השלישי הצהוב - שהוא משמש להארקה - האם צריך לחשוף את הקצה שלו ולחבר אותו לבנד מתכת .

האם זוהי כוונתך .

בצד השני של הכבל - כמובן שיש תקע שאליו מחובר הגיד הצהוב .

תודה מראש .

בדיוק, זו כוונתי. היות ומהשאלה עולה שאינך מבין את הצורך בהארקה הוספתי גם שבהיות החיבור מסוכן בפוטנציה (גוף מתכתי מוליך) מומלץ גם לבדוק שההארקה בבית ובשקע המזין את העמוד אכן תקינה.

ול-16 שסתומים, הרי זה מה שנאמר בתשובתי, רק באופן מפורט ומנומק. כשאתה כותב ראשי למה כוונתך?? האם לממסר הפחת או לממא"ט הראשי?? כשאתה מגיב לשאלת מישהו החסר כל הבנה ראוי שתדייק ותקפיד, כדי למנוע הטעייה. בכל מקרה כיסיתי בתשובה את שתי האפשרויות.

יוסי

פורסם

מן הסתם אם יגע האפס בעמוד אז הפחת יקפוץ ואם הפאזה יקפוץ המא׳ז

בכל מקרה זה משנה זהירות,

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

על פי התקן, אתה אמור להשאיר את כבל הארקה.

חבר אותו למהדק החוטים, וישאר שם.

אין צורך לחבר אותו לעמוד, פשוט תחבר אותו למהדק החוטים וזהו!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

התשובה של יוסי הייתה הקרובה ביותר.

ע"פ תקנות החשמל חובה! להאריק את העמוד בצורה תקנית.

זה אומר שלא מספיק לחבר את גיד ההארקה שיוצא מהכבל שאתה מחבר לתקע, אלא צריך להאריק את העמוד בהארקה ייעודית, עם כבל בעובי המתאים. עובי כבל ההארקה נקבע בהתאם לנתוני המ"אז המגן על המעגל הסופי.

כתלות בסוג הפתיל שאתה משמש בו יש לבדוק אם נדרש גם צינור פלסטיק פנימי.

כמובן שאם כל הסיפור הזה נמצא מחוץ לבית יש עוד דברים שצריך לדאוג להם, בעיקר הגנה מפני חדירת מים.

אם אתה לא מכיר את תקנות החשמל אני לא מציע לך להתעסק בזה.

אגב, אם מעניין אותך, אתה יכול לקרוא את תקנת החשמל בנושא "הארקות ואמצעי הגנה בפני חישמול במתח עד 1000 וולט".

ורצוי גם את "התקנת מובלים והתיול שבהם במתח שאינו עולה על מתח נמוך".

• תוכן חדש...