Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שלשום התחדשנו בפורד מונדיאו טיטאניום החדשה. מנוע EcoBoost של פורד 2.0 מוגדש ( סופרצ'רג'ר - scti) עם 240 כוחות סוס.

בסוכנות נאמר לנו שממלאים לה אוקטן 95, אך שמעתי בעבר שלמכוניות מוגדשות כדאי למלא אוקטן 98.

בואו נניח שההפרש במחיר לא משנה לי.

האם מילוי 98 יכול לפגוע במכונית בדרך כלשהי? או לגרום לבלאי מוגבר משמעותית?

אם לא, אז האם אני ארגיש שיפור בביצועים? והאם הדלק יגרום לשמירה יותר טובה על המנוע וכדומה?

תודה מראש.

נ.ב. אני כמעט בסוף המיכל, כדאי לי להחליט מהר שאני לא אתקע באמצע שום מקום. :)

פורסם

עד כמה שידוע לי ככל שהאוקטן גבוה יותר כך טוב יותר ולכן לא יכול להגרם נזק (להפך) עם תמלא אוקטן 98.

ליתר ביטחון במידה ואני טועה פה, חכה לעוד תגובות :)

פורסם
עד כמה שידוע לי ככל שהאוקטן גבוה יותר כך טוב יותר ולכן לא יכול להגרם נזק (להפך) עם תמלא אוקטן 98.

ליתר ביטחון במידה ואני טועה פה, חכה לעוד תגובות :)

לאו דווקא. אם אמלא אוקטן 96 (שהוא גבוה יותר מ95) כנראה אגרום לנזק למנוע מכיוון שיש בו עופרת. תודה בכל מקרה נחכה לעוד אנשים ואולי נחכים שנינו :)

פורסם

לאוקטן 98 נקודת הצתה גבוה יותר מאוקטן 95, הוא מתאים למנועים עם יחס דחיסה גבוה.

הוא לא נקי יותר, טוב יותר, משפר ביצועים או שומר יותר על המנוע.

לא כל רכב (ואפילו הרוב) שגודשים צריכים 98, הכל תלוי ביחס הדחיסה.

לדעתי בסוכנות צודקים, אבל לכל מקרה, מה יחס הדחיסה במנוע שלך?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

תסתכל בספר רכב או במכסה של פתח הדלק ברכב, מה שרשום זה מה שצריך להיות ולא משנה מה יגידו, היצרן צודק.

פורסם

יחס גבוה יחסית, כנראה בפורד ניסו להפיק הרבה כוח ועדיין להפחית את רמת הזיהום.

עדיין, לעניות דעתי רק יחס של 10.5 והלאה מצדיק 98 וגם זה לא תמיד (תלוי במנוע).

לך על ה95, עם הכסף שתחסוך במשך השנים קנה קליאו ספורט בת 10 ותדלק אותה ב98. :)

נ.ב

אתה עדיין מוזמן להאזין ל"צלצולים" מהמנוע (מצב שבו המנוע מתקן הצתה מוקדמת מדי של הדלק).

אתה כבר תבין אם תשמע אותם, זה סימן טוב לעבור ל98.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חוץ מזה, כבר אין 96 בשוק.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
  • תוכן חדש...