Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי לפני שבוע בארה"ב (קולורדו) והתפעלתי שהרבה נהגים לא מרימים כלל את בלם היד וככשאלתי מדוע אמרו לי שP מספיק. בארץ אין נראה לי את התופעה הזאת כמעט בכלל אני בכל אופן מהרגל אפילו מאז השיעורי נהיגה באופן אוטומט מרים את ההנדברקס.

עומס מיותר על הגיר לפי דעתי.

יש אנשים שהולכים לישון בשביל לחלום..ויש אנשים שנשארים ערים כדי להגשים אותם...!

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל השכנים האמריקאים שלי שנוסעים על אוטומטיים לא מודעים כמעט לבלם יד. קרה אפילו שאחד מהם נתן לחבר ישראלי להחנות לו את הרכב, וכשהאמריקאי נסע והגיע הביתה הוא הבין שהוא טיגן את הבלמים. הזוי.

קקטוסולר ידנית

פורסם
הייתי לפני שבוע בארה"ב (קולורדו) והתפעלתי שהרבה נהגים לא מרימים כלל את בלם היד וככשאלתי מדוע אמרו לי שP מספיק. בארץ אין נראה לי את התופעה הזאת כמעט בכלל אני בכל אופן מהרגל אפילו מאז השיעורי נהיגה באופן אוטומט מרים את ההנדברקס.

עומס מיותר על הגיר לפי דעתי.

אשמח לדעת איפה העומס על הגיר כשהרכב עומד במישור?

פורסם

עזוב עומס, חשוב שאתה חונה במישור ומישהו נותן לך "נשיקה" כהוא חונה/יוצא מהחניה. מחיר תיקון השיפשוף הוא כאפס בהשוואה למחיר תיקון פין הנעילה השבור בתה"ל.

פורסם
1- ממתין כ 10 שניות לקירור הטורבו

2- סוגר גג , אם פתוח

3- כיבוי אורות

4- כיבוי רדיו

5- שילוב להילוך קידמי אחורי - בהתאם לתנאי הדרך.

6- הרמת בלם יד.

7- כיבוי מנוע

8- נעילת הרכב

רטואל קבוע מיום שיש לי רשיון נהיגה.

חסר גם סיבוב ההגה אל המדרכה, למניעת דרדור בחניה בעליה / ירידה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ידני אחי :)

אם אני לא שם אמברקס האוטו ממשיך לנסוע חח

עכשיו ברצינות, באוטו שלי אני תמיד שם אמברקס + הילוך כשאני מחנה .. (תלוי אם ירידה או עלייה..)

אבל באוטו של אבא שלי הוא טוען שהמוסכניק אמר לו להמנע מלהרים ורק כשמחנה בשיפוע .. כי יש נטייה לכבל של האמברקס להתקע.. (C5 הצורה לא הכי חדשה.. האמצעית .. 2005 בערך)

Citroen Xsara SX-TD 1900CC :twisted: שדה בעליות

פורסם

אני מהמשקיעים: לוחץ על הצ'ופצ'יק של בלם היד תוך כדי שמושך למעלה (זה שצריך ללחוץ עליו בשביל להוריד).

זה מונע את הרעש הזה כאילו כרתו למישהו את הראש, ועל הדרך (או בעיקר) מונע בלאי מיותר.

אגב, זאת תופעה נפוצה מה שאני עושה? כי בדרך כלל תמיד אני שומע את הרעשים האלה כשאנשים מחנים לידי, כולל משפחה עד שהסברתי להם.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

גם בגרמניה וגם בארה"ב שמתי לב שהרבה נהגים לא מרימים את בלם היד.

האמריקאים בטח עושים את זה מתוך עצלנות, אבל לגרמנים חייב להיות איזה הסבר :-D .

אכן אוטומטי, במיוחד לאחר ששמעתי מה יהיה מחיר שיפוץ תה"ל במרצדס:?

-עצירה מוחלטת עם רגל על הבלם.

-העברה לניוטרל.

-לחיצה על בלם היד.

-הרמת הרגל מהבלם (הרגיל) לבדוק שבלם היד תופס.

-שוב לחיצה על הבלם (הרגיל) והעברה ל P.

-הרמת הרגל מהבלם (הרגיל), כיבוי אורות דרך וכיבוי מנוע.

לי זה לוקח מספר שניות.

ד"א יוסי, ישנו יתרון סמוי בבלם יד המופעל ברגל. צינור גומי המכופף לצורת U ומונח מתחת לידית השיחרור של הבלם מאפשר נעילה של הגלגלים (עם הרגל) כאשר שתי הידיים על ההגה. כמדומני, יש לזה איזשהו שימוש:-D

גם אני עושה כך כשאני נוהג במרצדס. והבלם רגל מעצבן, כל פעם אני שם את היד באצמע כדי לחפש את בלם היד ולא מוצא אותו.

ופעם כשהייתי קטן ניקיתי את המרצדס של אבא שלי מבפנים וחשבתי שהידית שמורידה את הבלם היא מאפרה אז פתחתי אותה והאוטו התחיל להידרדר, מאז אני שונא את הפטנט הזה.

אגב, האם האוטו מדרדר לך טיפה כשאתה חונה בירידה עד שהבלם "תופס" ?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אולי בגלל שאני נוהג גם בשברולט וגם בסובארו (בלם רגל ובלם יד) המעבר בינהם לא מורגש ורק לעיתים מאוד רחוקות אני עושה תנועה של האחת באחרת.

אגב, כשאני מחנה אני משלב ניוטרל, מרפה מדוושת הבלם ונותן לרכב להתדרדר כמה ס"מ, לוחץ שוב על הדוושה של הבלם, מרים את הבלם יד, משחרר דוושה של בלם ובודק שהרכב אכן עומד ונשען על הבלם יד ורק אז משלב לP. אולי סתם שיגעון שלי:roll:

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
גם בגרמניה וגם בארה"ב שמתי לב שהרבה נהגים לא מרימים את בלם היד.

האמריקאים בטח עושים את זה מתוך עצלנות, אבל לגרמנים חייב להיות איזה הסבר :-D .

גם אני עושה כך כשאני נוהג במרצדס. והבלם רגל מעצבן, כל פעם אני שם את היד באצמע כדי לחפש את בלם היד ולא מוצא אותו.

ופעם כשהייתי קטן ניקיתי את המרצדס של אבא שלי מבפנים וחשבתי שהידית שמורידה את הבלם היא מאפרה אז פתחתי אותה והאוטו התחיל להידרדר, מאז אני שונא את הפטנט הזה.

אגב, האם האוטו מדרדר לך טיפה כשאתה חונה בירידה עד שהבלם "תופס" ?

תאר לעצמך את הלם התרבות שקיבלתי שעברתי מנסיעה בהונדה סיויק לנסיעה לכמה ימים על ML350 של דוד שנסע לחו''ל:roll:.

לקח לי קצת זמן שהאנדברקס אולי בא בצורת כפתור וחשמלי כמו בביואיק לקרוס ואז הבנתי שזה באיזור הבלם והגז.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

תמיד תמיד תמיד מרים כולל הכפתור, חרישי.

יש יותר סבירות שאשכח לכבות את האוטו לפני שאשכח להרים בלם יד.

פורסם

אני תמיד מרים כיי יש לי ידני.

ד"א לא יודע מי מכיר

אבל ב BMW , לפחות בסדרה 7 , את בלם היד לא מרימים , יש כפתור (!!!!) שלוחצים עליו והבלם יד מורם , גדול. (עשיתי סיבוב על אחת , יש שם דברים יפהיפיהים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
הייתי לפני שבוע בארה"ב (קולורדו) והתפעלתי שהרבה נהגים לא מרימים כלל את בלם היד

כי הוא ברגל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל ב BMW , לפחות בסדרה 7 , את בלם היד לא מרימים , יש כפתור (!!!!) שלוחצים עליו והבלם יד מורם , גדול. (עשיתי סיבוב על אחת , יש שם דברים יפהיפיהים.

תלוי איזה שנתון. בישנים היה בלם יד רגיל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...