Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

כחלק משיפוץ הראש וההכנה לרכב, אני מעוניין לעשות הסבה לנטול עופרת (ככה ניתן יהיה לתדלק 98 ולשפר את האורך חיים של המנוע).

מישהו מכיר מומחים לנושא, לא הבנתי לגמרי במה זה כרוך (להבנתי זה קשור בשסתומי הפליטה),

אני יכול להזמין את החלקים הנדרשים.

שחכתי לציין,

מדובר בראש מנוע של מיני קופר (12G295). אחרי קריאה בחו"ל נרשם בכמה הזדמנויות שראש המנוע הזה נוטה להסדק אם מבצעים עבודה לא איכותית ונכונה ולכן חשוב למצוא בעל מקצוע שמבין עניין.

תודה רבה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

יש סוג של פילטר דלק שמשחרר עופרת (או תחליף אחר ) אני אישית לא התנסתי בזה אבל תשאל את המומחים,מה זה ואיך זה עובד וכ"ו ,לגבי הטיפול בראש מנוע זה להרכיב סוג של מכסים על השסטומים (ויש סיכוי גבוהה שינשרו) או החלפת שסטומים ,תתיעץ עם חרט !

פורסם

לפני שנים אני עשיתי תושבות שסתומי פליטה חדשים למיני מינור של הבת שלי וזאת כדי להשתמש בדלק נטול עופר.

פשוט בקשתי ממכון שמשפצץ ראשים להחליף את התושבות.

כנראה שזה הצליח כי הרכב כבר נסע מאז עשרות אלפי ק"מ ו- עדין נוסע...:lol:

אני מניח כח כל מכון לשיפוץ ראשי מנוע יכול לעשות זאת.

אה כן זה לא היה זול והוסיף לחשבון איזה 800 ש"ח בגין החלפת התושבות.

שלמה דן גדרון

פורסם

שלום.

על מנת להסב את המנוע לדלק נטול עופרת צריך להתקין בראש טבעות לשסטומים מטיטניום.

בראש מנוע של מיני מינור אין טבעות כלל השסטומים עובדים על היציקה של הראש.

כדי להתקין את הטבעת צריך לחרוט במיקום השסטומים ולהתקין טבעות.

עסק עדין יקר ולא פשוט. יש בעיה צריך לשים לב כי יש סוגים של ראשי מנוע של מיני שביזמן העיבוד שבבי נופלים למעבר מים ואז הראש ניפסל.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ומה הבעיה פשוט להשתמש בתוסף אשלגן? זה לא מספיק מועיל?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כנראה שלא הייתי לוקח את הסיכון. הבנתי שפעולה זאת (החלפת תושבות) להתאמה לדלק נטול עופרת מסובכת למדי, ומשום מה לא מקובלת בארץ. יש בה סיכונים (כמו שבני כתב - אפשרות של חדירה למעברי המים בעת כרסום המקום לתושבת השסתום).

אם הרכב לא משמש ביום יום, ואינך מתכוון "לקרוע" אותו - תוסף אשלגן לדלק יתן מענה סביר לשנים רבות. תוכל להוסיף אותו גם לדלק 98 אוקטן.

אגב - אין בארץ דלק עם עופרת. גם לא ה - 96 (אם עוד תמצא כזה....).

עודד

פורסם
היי כולם,

כחלק משיפוץ הראש וההכנה לרכב, אני מעוניין לעשות הסבה לנטול עופרת (ככה ניתן יהיה לתדלק 98 ולשפר את האורך חיים של המנוע).

מישהו מכיר מומחים לנושא, לא הבנתי לגמרי במה זה כרוך (להבנתי זה קשור בשסתומי הפליטה),

שחכתי לציין,

מדובר בראש מנוע של מיני קופר (12G295). אחרי קריאה בחו"ל נרשם בכמה הזדמנויות שראש המנוע הזה נוטה להסדק אם מבצעים עבודה לא איכותית ונכונה ולכן חשוב למצוא בעל מקצוע שמבין עניין.

תודה רבה,

נאור

למה שלא תזמין כבר ראש אפטר מרקט חדש ?

אני יכול להגיד לך שעשיתי תיקון בראשמנוע בשל דסקים וזה לפי מייטב ידעתי אותו תהליך

וזה לא מעט כסף

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
יש סוג של פילטר דלק שמשחרר עופרת (או תחליף אחר ) אני אישית לא התנסתי בזה אבל תשאל את המומחים,מה זה ואיך זה עובד וכ"ו ,לגבי הטיפול בראש מנוע זה להרכיב סוג של מכסים על השסטומים (ויש סיכוי גבוהה שינשרו) או החלפת שסטומים ,תתיעץ עם חרט !

אני לא מאמין בפתרונות קסם, והבעיה היא לא הוספת האשלגן (פעולה שאני מבצע על בסיס קבוע).

שלום.

על מנת להסב את המנוע לדלק נטול עופרת צריך להתקין בראש טבעות לשסטומים מטיטניום.

בראש מנוע של מיני מינור אין טבעות כלל השסטומים עובדים על היציקה של הראש.

כדי להתקין את הטבעת צריך לחרוט במיקום השסטומים ולהתקין טבעות.

עסק עדין יקר ולא פשוט. יש בעיה צריך לשים לב כי יש סוגים של ראשי מנוע של מיני שביזמן העיבוד שבבי נופלים למעבר מים ואז הראש ניפסל.

בברכה בני ל.

תודה רבה על התגובה בני, אני מודע לסיכונים ולכך שתהליך כזה עולה לא מעט. בגלל שראש המנוע חדש (בן 50 אבל בלי קילומטר אחד) גם ככה צריך להכין את הראש (עוד לא הורכבו שסתומים מעולם) ולכן כחלק מתהליך ההכנה אני רוצה להכניס את הנושא הזה.

כנראה שלא הייתי לוקח את הסיכון. הבנתי שפעולה זאת (החלפת תושבות) להתאמה לדלק נטול עופרת מסובכת למדי, ומשום מה לא מקובלת בארץ. יש בה סיכונים (כמו שבני כתב - אפשרות של חדירה למעברי המים בעת כרסום המקום לתושבת השסתום).

אם הרכב לא משמש ביום יום, ואינך מתכוון "לקרוע" אותו - תוסף אשלגן לדלק יתן מענה סביר לשנים רבות. תוכל להוסיף אותו גם לדלק 98 אוקטן.

אגב - אין בארץ דלק עם עופרת. גם לא ה - 96 (אם עוד תמצא כזה....).

אני מודע לסיכונים ולכן מחפש בעל מקצוע איכותי. כיום אני מתדלק 95 + תוסף אשלגן. בגלל הבנייה שאני עושה ברכב, מומלץ בחום לעבור לדלק נטול עופרת (כל איש מקצוע באנגליה אמר לי שזה מומלץ מאד על סף "נדרש").

אם לא אמצא פיתרון איכותי בארץ, אני לא פוסל שילוח של הראש לאנגליה לאנשי מקצוע שמתמחים במיני ובראש המנוע הספציפי הזה שיעשו את העבודה. מה שמבאס הוא שרק עלות השילוח תהיה בערך כמו העלות של העבודה בארץ.

למה שלא תזמין כבר ראש אפטר מרקט חדש ?

אני יכול להגיד לך שעשיתי תיקון בראשמנוע בשל דסקים וזה לפי מייטב ידעתי אותו תהליך

וזה לא מעט כסף

ראש אפטר מרקט שיעשה את העבודה יעלה כמו מנוע. אני מחש קודם אלטרנטיבות בארץ, אם לא בחו"ל ורק אז אם לא אז אחשוב על קנייה של ראש מנוע אפטר מרקט.

תודה לכולם על העזרה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
אני לא מאמין בפתרונות קסם, והבעיה היא לא הוספת האשלגן (פעולה שאני מבצע על בסיס קבוע).

תודה רבה על התגובה בני, אני מודע לסיכונים ולכך שתהליך כזה עולה לא מעט. בגלל שראש המנוע חדש (בן 50 אבל בלי קילומטר אחד) גם ככה צריך להכין את הראש (עוד לא הורכבו שסתומים מעולם) ולכן כחלק מתהליך ההכנה אני רוצה להכניס את הנושא הזה.

אני מודע לסיכונים ולכן מחפש בעל מקצוע איכותי. כיום אני מתדלק 95 + תוסף אשלגן. בגלל הבנייה שאני עושה ברכב, מומלץ בחום לעבור לדלק נטול עופרת (כל איש מקצוע באנגליה אמר לי שזה מומלץ מאד על סף "נדרש").

אם לא אמצא פיתרון איכותי בארץ, אני לא פוסל שילוח של הראש לאנגליה לאנשי מקצוע שמתמחים במיני ובראש המנוע הספציפי הזה שיעשו את העבודה. מה שמבאס הוא שרק עלות השילוח תהיה בערך כמו העלות של העבודה בארץ.

ראש אפטר מרקט שיעשה את העבודה יעלה כמו מנוע. אני מחש קודם אלטרנטיבות בארץ, אם לא בחו"ל ורק אז אם לא אז אחשוב על קנייה של ראש מנוע אפטר מרקט.

תודה לכולם על העזרה,

נאור

אני לא יודע אם ביצועים מעניינים אותך

בכל אופן אין לך מה להשוות בכלל בין האיכות והטכנולוגיה שיש היום למה שהיה אז

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
היי כולם,

שחכתי לציין,

תודה רבה,

נאור

אם הבנתי נכון, הרי פרטי ראש המנוע שלך נמצאים במסמך הבא:

http://www.somerford-mini.co.uk/pdfs/Catalogues/Engines/12.%20Cylinder%20Head%20-%201275cc%20(not%20Cooper%20S).pdf

לפיו תושבות השסתומים בראש המדובר (מס 91 ו 92 בתרשים) הם יחידות שליפות ונתקעות (inserts).

יחסית החלפתם היא עבודה פשוטה ושגרתית ולא כרוכה בהכרח בחריטה וכרסום. כל משפץ ראשים סביר (לאו דווקא אחד בדורו) יוכל לעשות אותה. תושבות שסתומים מתאימות לדלק נטול עופרת קל להשיג, למשל כאן:

http://www.minimania.com/web/Item/TAM2068/InvDetail.cfm

הוראות יותר מפורטות מה ואיך לעשות, כולל ה insrts הרצויים תמצא כאן:

http://www.minimania.com/web/startreturn/1/MaxReturn/20/StartPage/1/threadid/106128/classic-mini-cooper-diy-articles.cfm?id=1166

על כל פנים חיוני שתדע כי הראש של המיני תוכנן להחלפת תושבות שסתומים פשוטה.

נדמה לי שהפחידו אותך לשוא. תרגע.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

מציע לך לבדוק בפורומים הרלוונטיים בבריטניה. ההסבה מאוד נפוצה שם, ותוכל אפילו להביא תושבות ושסתומים מתאימים.

מבחינת בעל מקצוע, מציע לך לפנות ל"סמוך" בראשון לציון, 03-9661957 ולדבר עם אברהם.

בהצלחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...