Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול דו-יומי לירדן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

כמה חברים שלי ואני מתעניינים בטיול מאורגן קצר אצל השכנים. אני ניסיתי למשוך לכיוון סיני וסנטה קטרינה, אבל אני בדעת מיעוט, ככה שהכיוון הוא לירדן.

כרגע שמתי עיני בטיול הבא: http://www.redseasports.co.il/menu.php?lang=1&id=32 (תגללו למטה לטיול השני).

המחיר הוא 460$ לאדם ואינו כולל 200 ש"ח מס מעבר בגבול. המחיר הזה נחשב זול? יקר? הגיוני?

מישהו כבר עשה את הטיול הזה או טיול אחר בסגנון? תובנות כלשהן?

תודה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כמה קולגות ישראלים עשו טיול דומה לירדן לפני מספר חודשים, ועדיין מדברים על זה.

אני אבדוק אם מי מהם יכול לסייע ואעדכן בפרטים.

פורסם

מכיוון שלא עשיתי טיול מאורגן, אלא אנחנו פשוט נכנסים לעקבה (פעמיים בשנה האחרונה) לכמה לילות, אני יכול רק לפרט עלויות פרטיות שלי:

עלות מעבר מישראל לירדן: 101 ש"ח

עלות מעבר מירדן חזרה לישראל - 8 דינר (בערך 40 ש"ח)

מונית מהגבול לאזור המלונות 6-10 דינר למונית (נגיד 50 ש"ח)

לילה במלון 5 כוכבים (קמפינסקי או אינטרקונטיננטל) עולה כ-160 דינר (900 ש"ח ללילה בערך) מחיר מלא. אפשר גם ביותר זול באותם מלונות. הקמפינסקי יותר טוב מכל מלון באילת.

מונית מעקבה לפטרה ובחזרה - 60 דינר (300 ש"ח). אם אתה רוצה לעצור בוואדי רם להצטלם בשקיעה אז עוד 10-20 דינר.

כניסה לפטרה - 50 דינר אם אתה ישן בירדן, 90 דינר אם לא.

לינה באוהל סופר דופר בוואדי רם 40-60 דינר - כולל טיול ג'יפים.

עכשיו נניח שאתם זוג. 460$ *2 = 920$ = 3220 ש"ח +400 ש"ח מס גבול לטענתם. סה"כ 3620 ש"ח.

במחיר הזה אתם (הזוג כן?) יכולים לישון 2 לילות במלון מעולה (הקמפינסקי. אגב, המיניבר חינם), לנסוע לפטרה, משם לוואדי רם, לישון שם, ולחזור.

אוכל - ארוחה במסעדה עולה בערך 5-6 דינר לאדם. באתר בפטרה ארוחה תעלה כפול, במסעדות ליד האתר בפטרה בערך 150%.

ככה שאם אתם יכולים לוותר על אילת, עקבה תעשה לכם טוב. אגב, גם אתרי הצלילה שם טובים יותר מאשר באילת.

אגב, לנו לא הייתה שום בעיה מעולם להעביר שתיה, בקבוקים, אוכל ושאר דברים.

נקודה אחרונה - אנחנו היינו בתוך האתר בפטרה בערך 5 שעות. אבל זה כי אני אוהב לדגדג כל אבן. לא צריך מדריך בתוך האתר, מספיק להצטייד בעלון המידע שמקבלים בכניסה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בטוח לחלוטין.

לכולם שם אמרנו שאנחנו מישראל ובכל מקום קיבלו אותנו יפה. חלק מהאנשים אפילו הגיבו בעברית.

הצבא והמשטרה באזור הזה מאוד פעילים בגלל הנוכחות של התיירים. במספנות ליד עקבה עוגנות ספינות אמריקאיות, בריטיות ואוסטרליות והאבטחה שם היסטרית.

בכניסה להרבה מקומות יש גלאי מתכות. כמו בארץ.

אם אתם דוברי ערבית, או אפילו ערבית מקולקלת זה הזדמנות נהדרת לשפר אותה.

אם תרצה המלצה על נהג מונית, רק תבקש. אנחנו נמצאים איתו בקשר גם בלי קשר לעבודה שלו.

בעקבה עצמה אין כל כך מה לעשות (אם תתעקש אני אמליץ לך על דברים, אבל באמת שהם לא משהו), ואני אומר את זה אחרי שחרשתי את העיר לאורכה ולרוחבה ברגל. מה שכן, הם מתהלכים הרבה יותר צנוע מאיתנו ויש להם נטיה לנעוץ עיניים בבנות המין היפה. במיוחד אם הן שותות אלכוהול או מעשנות. אה, קצת קשה שם להשיג אלכוהול (מצאנו רק שתי חנויות, והמחירים בהן יותר זולים מבארץ) אז אם חשקה נפשך בבירה בלי אלכוהול - זה הזמן לנסות. במלונות וברוב המסעדות יש אלכוהול כמובן.

חיי לילה זה דבר שלא ממש קיים ונע בין ערבי פולקלור במלונות (ריקודי בטן ומוזיקה ערבית, בעיקר ב-MovNPick), למסיבות דיסקו במלונות (כמו פעם כשהיינו בתיכון) לבין מועדון אחד ויחיד שרק תיירים באים אליו.

אנחנו מאוד נהנינו שם בפעמיים שהיינו, ואין לנו ספק שנחזור גם לפעם השלישית ולא עוד הרבה זמן.

במעבר הגבול בצד הירדני לא עשו לנו שום בעיה. הצד הישראלי יותר חשדן, ולחבר שלנו פתחו את המזוודות.

הדבר שהכי הפתיע אותנו הוא שאין שם גלידה. אז אם אתה מכיר יזמים זריזים, זה הזמן לפתוח גלידריה קטנה על החוף.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני לא מאנשי הטיולים המאורגנים, ככה שלגבי מחירים אני לא יכול לעזור.

פטרה מעניינת בעיקר אם אתה חובב ארכאולוגיה, אני כחובב ארכאולגיה שרפתי שם יום וחצי.

מעבר לזה 3-4 שעות יכולות להספיק למרות שהייתי מקדיש לזה יותר.

טיול יום נשמע לי כמו סימון וי, לנסוע 5 שעות במצטבר רק כדי לראות מקום מפורסם זה קצת מוגזם, הטיול השני שכולל את ודי רם נשמע נחמד יותר אם כי גם הוא קצרצר, שעתיים בואדי רם זה כמו להגיד לך שאני יראה לך את הגולן ברבע שעה.

מצד שני אני יכול להסתובב שמבדבר שבוע ולא לשבוע..

הייתי מחפש משהו של שלושה ימים שיכלול גם את אחד מהואדיות או נחל ארנון.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

המהומות במצרים הן הסיבה שכל החברים שלי מתנגדים בשלב זה לביקור בסיני. יחד עם זאת, חשוב לזכור שבשונה משאר מדינות ערב, השקט בירדן יחסית נשמר בתקופה האחרונה.

בכל מקרה, כרגע אנחנו רק בשלב הגישוש. זה לא משהו שיצא לפועל במהלך החודש הקרוב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

הבטחתי לבדוק, להלן התשובה שקיבלתי:

...לגבי ירדן - אכן עשיתי שני טיולים, כולל פטרה וואדי ראם. את הטיולים עשיתי עם חבר שלי שמוציא טיולים כאלה מידי כמה חודשים. רוב הטיולים הם מסלולי הליכה בנחלים שוצפים - ואלה הטיולים הכי יפים ומהנים למיטיבי לכת. פטרה וואדי ראם גם כן יפים (פטרה אתר חובה!) אבל אין בהם את הכיף של ההליכה במים.

אותו חבר - שמו רן גנור (Ran Ganor בפייסבוק) מארגן כיום את הטיולים הנ"ל בצורה מסחרית (החל אצלו כתחביב), העלויות לא גבוהות (בגדול סביב ה-100 דולר ליום, כולל לינה ואוכל, משתנה מעט ע"פ תכולת הטיול) ובליווי מדריך ירדני מיומן ודובר עברית שוטפת. אני מציע לחבר שלך ליצור איתו קשר ולבדוק את הנושא. אם הוא צעיר בנפשו (אפשר גם בגילו)blank.gif, חובב טיולים וטבע הוא מאוד יהנה.

מקווה שזה עוזר.
פורסם

דריש, זה הרן גנור היחיד שמצאתי בפייסבוק. אומנם אני אשמח אם זה יהיה המדריך שלי בטיול, אבל משום מה יש לי תחושה שזה לא האיש שאני מחפש. יש מצב שאתה בודק שוב עם החברים שלך איך קוראים לבחור, או לחילופין נותן קישור ישיר לדף שלו בפייסבוק?

• תוכן חדש...