Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום עצמאות שמח לכולם.

אני משתף אותכם בחוויה הקשה שלי מאתמול בערב.

יצאנו 3חברים ו2 ידידות לאירוע יום העצמאות וסגרנו את הערב בישיבה סולידית בטמפל בר בלב המפרץ (אני לא מוכן לקרוא לו סינמול), יצאנו בדרך חזרה הבייתה במזדהלינסינג של חבר (הנהג שתה קולה במהלך הבילוי),בסביבות השעה 2:00 יצאנו מלב המפרץ לכיוון צומת הצ'ק פוסט והתחלנו לפנות שמאלה לכיוון צומת יגור, הגענו אל מתחת לגשר שנמצא בבניה ולפתע אני מבחין בזוג פנסים שמתקדם לעברינו במהירות גבוהה מכיוון הנתיב שמוביל מחיפה לקריות, אחרי עוד רגע מרגישים חבטה חזקה שמטלטלת את הרכב. לוקח לי כמה שניות להבין מה התרחש ואני מורה לחבר להשלים את הפניה ולעצור אחריה, הוא עושה זאת ומזיז את הרכב במהירות אפסית תוך כדי רעשים מטרידים מכיוון הגלגל האחורי ימני.

יורדים מהרכב, הבנות טיפה בהלם, מוודא שכולם פחות או יותר בסדר, תוך כדי אני מזהה את הפגוש של המזדהליסינג זרוק באמצע הכביש בנוסף לשברי פלסטיק/זכוכית, כל התנועה נעצרת, אני ניגש לכביש ולוקח משם את הפגוש ואת השרידים של מה שהיה פעם טסה. מספר אנשים יוצאים מהרכבים ושואלים לשלומינו, כשהם רואים שאנחנו בסדר התנועה חוזרת לסדרה.

אנחנו בנתיים מתייעצים מה לעשות מכאן, ובזמן הזה עוברת בדיוק ניידת, מסבירים לשוטר מה התרחש והוא בתגובה מבקש רק שנזיז את הרכב משם לכיוון הפניה לאזוה"ת נשר. מסבירים לו שהרכב לא ממש במצב נסיעה והוא ממשיך להתעקש. עשינו מה שהוא אמר ובזמן הזה הוא נעלם.

אחרי מספר טלפוניים מנהלתיים לחברת הליסינג\ביטוח, וארי שהובטח לנו גרר+רכב חלופי אנחנו מתפנים לבצע הערכת נזקים מקיפה.

פיזית כולם פחות או יותר בסדר, הידידה שישבה בספסל האחורי בצד ימין מתלוננת על מכה יבשה .

הנהג מתלונן מעט על כאבים בגב התחתון.

התאונה עצמה- אנחנו נכנסו לצומת בירוק מלא, הפניה עצמה היא די ארוכה ורק לקראת סופה נדלק האור הצהוב ושניה אחרי זה קרתה התאונה, כלומר הרמזור הירוק לכיוון שלנו היה בסוף המהלך שלו ואין סיכוי שמי שבא מהנתיב הנגדי בדיוק מנסה "לגנוב רמזור". חזרתי אח"כ לצומת כדי לראות את סדר הפעולה של הרמזורים: קודם יש ירוק למי שפונה שמאלה מהקריות לכיוון יגור (הנתיב שלנו) אח"כ יש ירוק למי שנוסע מצומת יגור לכיוון חיפה, ורק אח"כ! יש ירוק למי שבא מכיוון חיפה לכיוון הקריות

(הנתיב של הרכב הפוגע).

המסקנה היא אחת- הרכב שפגע בנו עבר באדום בכוונה תחילה, הוא בא במהירות גבוהה, ומי שמכיר את המקום יודע באיזה מהירויות אנשים חוצים שם את הצומת. לא יתכן שהאיץ מעמידה, אני לא זוכר רעשי בלימה/ חריקת צמיגים. כמו כן הרכב הפוגע פשוט התנדף משם במהירות, הוא אפילו לא עצר כדי לראות מה קורה.

כמובן שלא הספקתי להבחין בסוג הרכב.

ניתן לראות את הנזק שנגרם בתמונות, וכל הזמן עולה המחשבה מה היא קורה אילו הוא היה פוגע בנו במרכז הרכב ולא בחלק האחורי. הערכה שלי היא שאני שישבתי במושב הנוסע והידידה שישבה מאחוריי לא היינו שורדים.

בהזדמנות זאת מגיעה מילה טובה לחברת שלמה/סיקסט, למרות שאני אישית לא נמנה בין הלקוחות שלהם התרשמתי מהשירות שחבר שלי קיבל מהם בטלפון, בנוסף לכך הגיע למקום תוך שעתיים גרר עם רכב חליפי.

לסיכום:

1.בכבישי חיפה והצפון מסתובב רוצח בפוטנציה.

2.אני בטוח שרובכם עושים את זה אבל- גם כשאתם חוצים צומת בירוק תמיד תסתכלו מסביב ותתכוננו לגרוע מכול, אי אפשר לדעת מה יקרה.

SNC00177.jpg

SNC00178.jpg

SNC00179.jpg

SNC00180.jpg

SNC00182.jpg

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

העיקר שאתם בריאים זה הכי חשוב.

האם היו עוד רכבים מהכיוון שהגיע הרכב שפגע בכם? שעמדו באור אדום.

יתכן שבזמן שסיימתם את הפנייה הבחור שטס התחלף לו לכתום והוא נכנס לצומת באדום+כתום?

אני חס וחלילה לא מנסה להצדיק את זה ,הבחור רוצח וצריך להוריד אותו מהכביש ,אבל אתה יודע דברים קורים.

אם זיהיתם אותו טס ולא מאט למה נכנסתם לצומת מלכתחילה? אני מבין שהיה לכם אור ירוק ,אבל לי יש נטייה מצחיקה וטיפשית ,אני חוצה גם צמתים מרומזרות תוך כדי התבוננות לצדדים.

זה קל לדבר מהמקום שאני יושב בו ,אז אל תכעס על דבריי ,בכל מקרה כמו שציינתי העיקר שאתם בריאים ושזו תהיה התאונה האחרונה של כולכם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

התשובה היא לא, בוודאות היה לו אדום מלא כי לנו היה ירוק והתאונה התרחשה רגע אחרי שהתחלף לנו לכתום. לוקחות כמה שניות טובות מהרגע שהרמזור שלנו הופך מכתום/אדום, עד שנדלק לנתיב השני הכתום/ירוק.

בנסיבות המקרה היה קשה מאוד לצפות התרחשות כזאת.

הוא היה בודד מהכיוון שלו, לא הבחנתי בעוד רכבים. הבחור פשוט טס, לא ניסה לבלום, ונעלם מהמקום. לדעתי זה מעיד על משהו.

אני חלילה לא כועס, זה ברור שנשאלות שאלות ועולות ספקולציות לאוויר.

אני אישית גם מסתכל לכל הכיוונים כשאני חוצה צומת, אבל הפעם גם לא נהגתי וגם אם הייתי נוהג סביר להניח שלא הייתי מצליח להמלט.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

קודם כל - הכי חשוב שכולכם בריאים.

לדעתי אם מישהו קיבל מכה יבשה כדאי לפנות למיון, לעתים התופעות מגיעות באיחור וכדאי שיהיה תיעוד.

ביקור במיון - מחייב פניה למשטרה (כדי לקבל אישור - אשר משמש, בין השאר, אסמכתא לביה"ח כדי שהתשלום ייגבה מהביטוח ולא מכם).

לגבי סדר הפניה בצומת - הניחוש שלי הוא שמדובר במישהו שירד מגשר הצ'ק-פוסט (בירוק) והמשיך ישר בצומת לב המפרץ (באדום). מה שמוזר לי הוא שלא היה תור באותו רמזור, בד"כ יש בו תור משמעותי אבל יתכן שכבגלל השעה לא עמד שם אף אחד.

לאור עוצמת הפגיעה סביר שגם הרכב שפגע בכם הושבת, גם אם ברח כמה מאות מטרים.

אני כמעט בטוח שצומת לב המפרץ מנוטר כל הזמן על ידי מצלמות בקרת תנועה. הבעיה היא שחלפו כבר 24 שעות מאז הפגיעה ואז עולות כמה שאלות:

1. האם למשטרה יהיה עניין לחקור את התאונה - התיחסותו של השוטר בלילה אינה מבשרת טובות, ונסיוני בכגון זה הוא שהתיקים נסגרים מהר מאד "מחוסר עניין לציבור". אולי בכל זאת תהיה הפתעה חיובית והתשטרה תטרח לחקור בגלל חומרת העבירה.

2. האם מצלמות הבקרה היו מכוונות למקום הפגיעה, והאם הרזולוציה שלהן מאפשרות זיהוי ודאי של הרכב הפוגע.

3. האם צילומי הבקרה נשמרו או שכבר נמחקו. לדעתי זו אחת הסיבות שבגללן יש להקדים ולפנות למשטרה, אולי אפילו כבר הערב.

הערה לניקו - איני יודע עד כמה אתה מכיר את הצומת, אבל אני עובר בו מספר פעמים בשבוע, בשני הכיוונים. מדובר בצומת מסובך מאוד, כאשר בכביש 4 יש 5-6 נתיבים בכל כיוון (אאל"ט בכיוון שממנו הגיע מתנאל יש נתיב לפניה ימינה, שניים ישר ואחד שמאלה, וממול שנים שמאלה, שניים ישר ואחד ימינה. מה שמסבך את הצומת עוד יותר הוא שהמגיעים מדרום (מכיוון הצ'ק פוסט) מגיעים בחלקם משני נתיבים מימין וחלקם משני נתיבים שיורדים מגשר, כאשר כמה עשרות מטרים לפני צומת לב המפרץ עצמו יש רמזורים המסדירים את השתלבות המגיעים משני כיוונים אלה, אבל כיון שמדובר בנתיבים כמעט מקבילים הרמזורים די מבלבלים. מעבר לכך התנועה על הגשר גורמת נצנוץ של פנסי הרכבים בין מוטות המעקה, וכן מתבצעות במקום עבודות להקמת גשר (שיחבר בין דרכים 75 ו-22), יש שלטי פרסום ענקיים (טלויזיות) - ובקיצור - כל מה שצריך כדי להקשות על הנהגים. הוסף לזה נהג עייף\שיכור\מתעסק עם החברה והנה מתכון לתאונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלפא - לא מדובר בצומת הצ'ק פוסט עצמו - אלא בצומת לב המפרץ, כמה מאות מטרים מצפון לו. מדובר בצומת הרה יותר גדול ומסובך (כפי שכתבתי - כביש 4 מגיע לרוחב של 11-12 נתיבים - בשני הכיוונים יחד). הצומת מועד לפורענות מבחינת תאונות דרכים, אם כי בעיקר בגלל הולכי רגל שחוצים את הכביש הרחב מאוד בכל מקום אפשרי ובלתי אפשרי, מדלגים מעל גדרות ורצים בין מכוניות שנוסעות במהירויות גבוהות, אני מניח שבממוצע 80-90 קמ"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העיקר שאתם בריאים זה הכי חשוב.

אבל לי יש נטייה מצחיקה וטיפשית ,אני חוצה גם צמתים מרומזרות תוך כדי התבוננות לצדדים.

:mm_yeah:

אני גם ככה. מאז שפעם אחת אני נוסעת לכיוון הירידה לאיילון בראשון, באיזור של נווה דקלים אם מישהו מכיר, יש את היציאה מהשכונה ויש שם צומת קטנה. לי יש ירוק ואני מגיעה במהירות סבירה, משהו כמו 50-60 ואני קולטת מישהו יוצא מהצומת באדום מלא כאצלי יש לפחות דקה אור ירוק.

ממש נבהלתי באותו רגע :?

ואני מבינה בידיוק למה הוא מתכוון.

כשאתה פונה ברמזור ירוק, אז יש כיוון אחד שהיה ירוק לפנייך... והנהג הפוגע הגיע מכיוון אחר שהיה לו אדום עוד לפני שהיה לכיוון לפנייך ירוק. [הסבר קצת עילג, אבל מקווה שהבנת]

אני שמחה לשמוע שיצאתם מזה בשלום, וכל מי שמתלונן על כאבים שיפנה מיד למיון- לא להזניח

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

קודם כל מזל שזה נגמר כך מהסבריך נראה שאם התזמון היה שונה במעט זאת היתה עוד תאונה קשה שההינו רואים כבר בטלוויזיה. אני ממליץ לכם לחזור לצומת ולחפש אחר מצלמת תנועה - היום מותקנות המון כאלו בכל רחבי הארץ ואם מדובר בצומת גדול יש סיכוי טוב שמוצבות שם כאלו { מצלמות של גודש תנועה } אולי זאת הדרך הקלה לתפוס את העברין .

ביום ראשון קרה לי מקרה דומה בצומת עד הלום - שם הרכב לא פגע בי אלה עבר מאוד מאוד קרוב מייד אחר כך הוא הוריד מהירות ונסע לאט מאוד בנתיב הימני נראה שנכנס להלם ממעשיו..

סעו בזהירות וחג שמח

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
התשובה היא לא, בוודאות היה לו אדום מלא כי לנו היה ירוק והתאונה התרחשה רגע אחרי שהתחלף לנו לכתום. לוקחות כמה שניות טובות מהרגע שהרמזור שלנו הופך מכתום/אדום, עד שנדלק לנתיב השני הכתום/ירוק.

בנסיבות המקרה היה קשה מאוד לצפות התרחשות כזאת.

הוא היה בודד מהכיוון שלו, לא הבחנתי בעוד רכבים. הבחור פשוט טס, לא ניסה לבלום, ונעלם מהמקום. לדעתי זה מעיד על משהו.

אני חלילה לא כועס, זה ברור שנשאלות שאלות ועולות ספקולציות לאוויר.

אני אישית גם מסתכל לכל הכיוונים כשאני חוצה צומת, אבל הפעם גם לא נהגתי וגם אם הייתי נוהג סביר להניח שלא הייתי מצליח להמלט.

גם לפי תגובתו (ההימלטות שלו מהמקום) כנראה שהיה לו אור אדום ,מה שגם להערכתי פוסל איזה תקלה ברמזור שהראה לשניכם ירוק ,כי אם זה היה המקרה אני חושב שהבחור היה עוצר ומאשים אותך שעברת באדום.

אחרים ציינו ואני ממליץ ,אחרי תאונה כזו לגשת לרופא ולהיבדק לפעמים דברים שנראים על פני השטח הם מעט (או הרבה) יותר מסובכים בפנים ,דימומים פנימיים ושאר ירקות יכולים להיווצר בלי שבנאדם ירגיש.

הערה לניקו - איני יודע עד כמה אתה מכיר את הצומת, אבל אני עובר בו מספר פעמים בשבוע, בשני הכיוונים. מדובר בצומת מסובך מאוד, כאשר בכביש 4 יש 5-6 נתיבים בכל כיוון (אאל"ט בכיוון שממנו הגיע מתנאל יש נתיב לפניה ימינה, שניים ישר ואחד שמאלה, וממול שנים שמאלה, שניים ישר ואחד ימינה. מה שמסבך את הצומת עוד יותר הוא שהמגיעים מדרום (מכיוון הצ'ק פוסט) מגיעים בחלקם משני נתיבים מימין וחלקם משני נתיבים שיורדים מגשר, כאשר כמה עשרות מטרים לפני צומת לב המפרץ עצמו יש רמזורים המסדירים את השתלבות המגיעים משני כיוונים אלה, אבל כיון שמדובר בנתיבים כמעט מקבילים הרמזורים די מבלבלים. מעבר לכך התנועה על הגשר גורמת נצנוץ של פנסי הרכבים בין מוטות המעקה, וכן מתבצעות במקום עבודות להקמת גשר (שיחבר בין דרכים 75 ו-22), יש שלטי פרסום ענקיים (טלויזיות) - ובקיצור - כל מה שצריך כדי להקשות על הנהגים. הוסף לזה נהג עייף\שיכור\מתעסק עם החברה והנה מתכון לתאונה.

מכיר ,לא עובר שם הרבה כמוך ,אבל מכיר. עם זאת אני נמנה עם אלה שחושב ש99 אחוזים מהתאונות ניתן למנוע ,אם בעקיפין ואם בדרך ישירה. כמובן שזה קל מאוד להגיד ,אבל בפועל זה הרבה יותר קשה ליישם ,כי כולנו בני אדם וכולנו כמו שציינת מתעייפים (השעה 02:00 אין סיכוי שהנהג לא עייף) כולנו מוצאים את עצמנו לא ב100 אחוזים מרוכזים ,ולכן תאונות קוראות (ללא קשר ישיר למקרה הזה ,אינני מאשים את הנהג על כך שלא שם לב לרכב שפגע בו).

אני מסכים איתך שכבישים מרובי נתיבים בארץ הופכים בקלות למועדים לפורענות.

נטלוזי- עילג זה השם האמצעי שלי ,הבנתי למה את מתכוונת :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מזל שאתם בחיים. דחוף ברכת הגומל מחר בבוקר.

אתה לא זוכר בערך איזה רכב? משהו?

אני מקווה שיתפסו את הנבלה והוא ישלם על כך!!!

Golf 2008 MK5

פורסם

פשוט מזעזע!

קודם כל, אם מישהו מכם הרגיש איזשהוא כאב- מיד למיון לבדיקות.

שנית, מה זאת אומרת הניידת נעלמה? סנטימטרים בודדים והתאונה הזו הייתה הופכת ,חס וחלילה, לתאונה טראגית רבת נפגעים שאולי הייתה פותחת את מהדורת החדשות. אז היו בודקים, חוקרים וכנראה גם מוצאים את הרוצח.

מקרה כזה לא צריך להיות שונה גם אם אין נפגעים, יש לחקור ולו רק לתפוס את בן הבליעל שפגע וברח.

לדעתי, יש לגשת לתחנת משטרת חיפה ולעמוד על זה שתיערך חקירה. במידה ולא תיערך, לגשת עם העניין לעיתונות, לעשות רעש, רק כך אולי האזרחים, אנחנו, שלא מקבלים הגנה נקבל יחס מהמשטרה ולא רק הוראות להזיז את הרכב מהמקום ויאללה, חזרה לשיגרה...

פורסם

מתנסקי, שמח שאתם בראים ושלמים!

אני מכיר את התחושה כשמצב כזה קורה, ההרגשה היא שמישהו ניסה לרצוח אותך בכוונת תחילה. מקווה שיעלו על נבלה, הבעיה היא שגם אם כן, העונש שיקבל מתגמד לעומת מה שיכל לקרות אם היתם נכנסים לצומת שניה מאוחר יותר.

פורסם

שהחבר עם כאבי הגב ייגש כמה שיותר מהר לבית חולים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא הבנתי, איפה זה שפגע בכם, פשוט המשיך לנסוע הנבלה?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

קרה לי משהו דומה ממש לא מזמן (רק שאצלי זה נגמר בבלימת חירום שלי), לא רחוק מאיפה שזה קרה לך.

בפניה לבסיס הטכני, מהכביש הבין עירוני שיש בו רמזור לפניה שמאלה, אני פונה שמאלה בירוק מלא שלי, ואני קולט בזוית העין בכיוון הנגדי טסה מונית מרצדס, ולא רק שלא מתכוונת לעצור, אלא גם צופרת.

פשוט רוצחים, אם לא ההרגל של להסתכל לצדדים גם בצמתים מרומזים, אולי כרגע לא הייתי פה כדי לכתוב את זה.

בכל מקרה, העיקר הבריאות, ואני מבין שגם אין פגיעה בכיס- ליסינג.

מקווה שהכאבים של הנהג והנוסעת זה לא משהו רציני:-)

• תוכן חדש...