Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במגזין RIDE האחרון ביצעו מבחן השוואתי של 18 (לא טעות שמונה עבר) אופנועי ליטר (פלוס) בקטגוריות שונות. (למעשה השוו גם למשומשים, כך שהיו 34 במבחן בפועל)

המטרה הייתה: למצוא את אופנוע הליטר פלוס הכי טוב לכבישים ציבוריים

האמצעים - חלוקה לקבוצות משנה:

סופרבייקס (כל ארבעת החדשים) - זוכה ההונדה

ערומים (בנדיט 1200 ערום, Z1000, מונסטר, קאג'יבה רפטור) - זוכה ה-Z1000

וי טווין ספורטיביים (SP2, אפריליה RSV, דוקטי 999) - זוכה האפריליה

ספורטיבי ידידותי (הונדה VTR, סוזוקי SV1000, פייזר 1000, טריומף 955) - זוכה הפייזר

סופרספורט תיור (פה החלק של הפלוס: היאבוסה, ZX12, הונדה BlackBird) זוכה ההונדה.

את הטובים מכל קטגורה עימתו ב"סיבוב גמר".

הקריטריונים בסיבוב הגמר: צחבורה יומיומית, כיבה בשניים, רכיבה בפיתולים, ריכבת מרחקים ארוכים

והזוכה (לפי RIDE) -

פייזר 1000

party-smiley-020.gif

הטענה הייתה שהוא נותן פייט טוב בכל הקטגוריות, בעוד ששאר האופנועים ממוקדים יותר או פחות טובים באופן כללי.

ידעתי שיש סיבה שאני אוהב את RIDE...

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם
במגזין RIDE האחרון ביצעו מבחן השוואתי של 18 (לא טעות שמונה עבר) אופנועי ליטר (פלוס) בקטגוריות שונות. (למעשה השוו גם למשומשים, כך שהיו 34 במבחן בפועל)

ספורטיבי ידידותי (הונדה VTR, סוזוקי SV1000, פייזר 1000, טריומף 955) - זוכה הפייזר

הקריטריונים בסיבוב הגמר: צחבורה יומיומית, כיבה בשניים, רכיבה בפיתולים, ריכבת מרחקים ארוכים

והזוכה (לפי RIDE) -

פייזר 1000

party-smiley-020.gif

הטענה הייתה שהוא נותן פייט טוב בכל הקטגוריות, בעוד ששאר האופנועים ממוקדים יותר או פחות טובים באופן כללי.

על הוי-טווין אני לא מאמין,

בסוף החודש אני באנגליה ואני אעשה בדיקה משלי :p

בגלל שעל הרוב לא יצא לי לרכב- אני לא יכול להגיד על זה כלום,

אבל לפי מיבחנים קודמים במגזינים שונים- לא כל כך הפתיעו אותי התוצאות...

"או כן או לא, מה שבטוח - אולי, וגם זה מוטל בספק" (מוטי גנץ)

פורסם

בדיוק עכשיו חזרתי מסינכרון הקרבורטורים.

סה"כ עבודה שעה. מתוך זה:

עשר דקות להוריד את הכלים ולפתוח את האופנוע / להוריד את הכיסוי.

חמש דקות לוודא שהכלבה מסתובבת קרוב ולא בורחת לחצרות אחרות

עשר דקות עבודה + לעבור על ההוראות של Pat Glenn אלוהי הפייזר 1000 ( http://www.cartestsoftware.com/fz1/ )

עשר דקות לחפש את הכלבה שברחה לחצרות אחרות

שתי דקות להעלות את הכלבה חזרה הביתה

חמש עשרה דקות לכוון את הקרבורטורים

שמונה דקות לסגור את הבסטה...

וברצינות:

א. Pat כמובן אליל. ללא התמונות שלו בחיים לא הייתי מוצא את הברגים לכיוון.

ב. כשבאים עם הכלים המתאימים (פנס, פלייר שפיץ כפוף ארוך, מברג פיליפס ארוך ודק) החיים קלים מאד.

ג. תיאום/סנכרון קרבורטורים זה לא פעולה מסובכת במיוחד, אפילו בארבע צלינדרי

פייזר 1000:

פורסם

והזוכה (לפי RIDE) -

פייזר 1000

party-smiley-020.gif

יו אלוהים, כמה טעויות כתיב בהודעה מסכנה אחת... :cry:

פייזר 1000:

פורסם

ועימתו בין הזד לבין ה-954.

והמנצח הוא - הזד.

(הבטחתי לסרוק את הכתבה הזאת, אבל התעצלתי)

אבל זה לא העניין, אם הזד טוב יותר מהפייזר.

העניין הוא, שבחו"ל מבינים שאופנועי הספורט הייעודיים מצוינים למסלול, או למי שעושה הרבה מסלול, אבל ממש לא אוכלים כשמדובר בתבשיל של נסיעות עירוניות, מנהלתיות, הרכבות, ורכיבות ספורטיביות על כבישים ציבוריים משומנים ומדוזלים (מלשון דיזל).

קל וחומר אצלנו, כשאופנוע עולה כאן עד פי שניים ממחירו בחו"ל. האופציה של להחזיק אופנוע שני, כמעט לא קיימת, עקב מחיר הרכישה הגבוה ומחיר הביטוח (אני יודע, ניסיתי).

אגב, וזה קשור לדיון אחר בעניין הריגושים. דווקא האופנועים האלה, כמו הפייזר והזד, מאפשרים רכיבה פחות מדויקת ויותר "מרגשת", אה-לה טרוי בייליס (מיתלים רכים, היגוי כוחני, החלקות ועוד).

ובכל זאת, אני רואה רק סופר-ספורטים בכבישי ההשחזות.

עניין תרבותי? הכול או לא כלום? רוכבים שחיייבם לנצל את שברירי הערך המוסף שיש בספורטיביים הקיצוניים?

כנראה שכל התשובות נכונות.

ועדיין, חבל. כי הגישה הזאת (שרווחת גם בעיתונות המוטורית כאן) מונעת מהרבה אנשים להתחבר לאופנוענות ולרכיבה ספורטיבית מהנה ומרגשת (בלי האטרף והעצבים שמתלווים לספורטיביים הקיצוניים).

פורסם
ועימתו בין הזד לבין ה-954.

והמנצח הוא - הזד.

(הבטחתי לסרוק את הכתבה הזאת, אבל התעצלתי)

אבל זה לא העניין, אם הזד טוב יותר מהפייזר.

העניין הוא, שבחו"ל מבינים שאופנועי הספורט הייעודיים מצוינים למסלול, או למי שעושה הרבה מסלול, אבל ממש לא אוכלים כשמדובר בתבשיל של נסיעות עירוניות, מנהלתיות, הרכבות, ורכיבות ספורטיביות על כבישים ציבוריים משומנים ומדוזלים (מלשון דיזל).

קל וחומר אצלנו, כשאופנוע עולה כאן עד פי שניים ממחירו בחו"ל. האופציה של להחזיק אופנוע שני, כמעט לא קיימת, עקב מחיר הרכישה הגבוה ומחיר הביטוח (אני יודע, ניסיתי).

אגב, וזה קשור לדיון אחר בעניין הריגושים. דווקא האופנועים האלה, כמו הפייזר והזד, מאפשרים רכיבה פחות מדויקת ויותר "מרגשת", אה-לה טרוי בייליס (מיתלים רכים, היגוי כוחני, החלקות ועוד).

ובכל זאת, אני רואה רק סופר-ספורטים בכבישי ההשחזות.

עניין תרבותי? הכול או לא כלום? רוכבים שחיייבם לנצל את שברירי הערך המוסף שיש בספורטיביים הקיצוניים?

כנראה שכל התשובות נכונות.

ועדיין, חבל. כי הגישה הזאת (שרווחת גם בעיתונות המוטורית כאן) מונעת מהרבה אנשים להתחבר לאופנוענות ולרכיבה ספורטיבית מהנה ומרגשת (בלי האטרף והעצבים שמתלווים לספורטיביים הקיצוניים).

נכון ביותר.

אבל מדובר על עניין של תרבות.

כאחד שרכב על בנדיט 1200 בכבישים מפותלים לצד אופנועי ספורט מדוגמים וזכה למבטים משתאים וגיחוכים בזמן שלפני הרכיבה (ומשום מה, לסימני "אתה משוגע" עם אצבע בתנועה מעגלית לצד הרקה, לאחר הרכיבה), אני בהחלט מבין למה אתה מתכוון.

למה תרבות?

אצל הישראליים, שלא גדלו על מורשת בת עשרות שנים של אופנוענות, האופנוע "הראשון והאמיתי" יהיה תמיד אופנוע עם פייריניג (בלעדיו, זה לא אופנוע). אולי בגלל הנחיתה הכמעט מיידית של עופר אבניר בארץ עם ה-R750 ואולי זה פשוט תוצר של תרבות אלימה למדי, אורח חיים לחוץ וכן הלאה.

פעמים רבות נפגשתי עם רוכבים שמדברים בסגנון של "אני חייב להשיג אופנוע ספורט" (כי אוטוטו אני מוצא אישה ומתחתן ואז מוותר על אופנועים) - מעין גישה של חייב להספיק כמה שיותר חזק/ספורטיבי, כמה שיותר מהר.

בחו"ל זה כבר תפס לפני שנים. בארץ יעברו עוד שנים ארוכות עד שזה ייקרה. :roll:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

רק דרוש המכשיר,לתיאום,הרבה רצון ,מעט יכולת,והביצוע רץ!!!!

בפעם הבאה ,אם תירצה ,יש לי מכשיר מתאם דיגיטלי ,שנותן גם את היעילות של הצילינדרים

ביחס אחד לשני ,כך שחוץ מהוואקום יש עוד תיאום.

ביי

פורסם

מתי נראה פייזר-מוסב-לטרקטורון ממוצא ישראלי?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

עם כל הכבוד, ויש כבוד,אבל

לא תוכל להגיע לתיאום מאיידים נכון ללא, שעוני ואקום , ומתאם דיגיטלי משווה יחס דלק בין הצילינדרים.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
עם כל הכבוד, ויש כבוד,אבל

לא תוכל להגיע לתיאום מאיידים נכון ללא, שעוני ואקום , ומתאם דיגיטלי משווה יחס דלק בין הצילינדרים.

ולמה אתה מניח שאין לי שעוני ואקום לתיאום ?

http://www.carbtune.com

פייזר 1000:

פורסם

והזוכה (לפי RIDE) -

פייזר 1000

party-smiley-020.gif

וואי!!!!!!

איזה הודעה טובה ומשמחת על הבוקר, עשית לי את השבוע.

עכשיו אני יודע בוודאות שעשיתי קנייה טובה... :D

:roflmao:

פורסם
היום אני מאפשר לחבר קרוב להיתפעל מהפייזר,כניראה שיהיה עוד מרוצה בחבורה :lol::lol:

וואלה ? מגניב.

עוד מעט יהיו על כבישי ארץ ישראל יותר פייזרים מאשר R6-ים.

אנחנו בכיוון הנכון..

• תוכן חדש...