Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב במצב מכני פיקס, אבל אני רוצה שהמנוע ייראה יותר נקי. האם יכול להיגרם נזק לצנרת, חיבורים שונים וכו'? ואם כן, מה אפשר לעשות?

תודה.

פורסם

כן , שטיפת מנוע עלולה לגרום נזק. אף יצרן רכב לא מציין פעולה כזו כנדרשת בשגרת טיפולים ואחזקת הרכב.

בוודאות שטיפה אגרסיבית בקיטור עלולה להזיק בשני מובנים - כניסת לחות לרכיבים חשמליים/אלקטרוניים וכפועל יוצא תקלות

ובעיות . בנוסף , רכיבים שונים כגון צנרת מקצרים את חייהם כתוצאה מהורדת שכבת הגנה וגמישות טבעית.

וותר על העניין , אם ממש חשוב (נפשית) קח הצעה - נסה ניקיון ידני עדין עם ניירות ניקוי לחים , לא מזיק , הגם שהתוצאה לא

מושלמת.

פורסם

ישנו מידע רב בפורום הטכני בנושא.

בשורה התחתונה לא מבצעים שטיפה מלאה, בטח לא למנועי בנזין. כאשר אין ברירה עושים שטיפה חלקית ומבוקרת.

הפתרון הוא לשבת כמו חמור עם סמרטוטים וספריי לניקוי חלונות ודגריזר ולבצע ניקוי ידני ככל שניתן.

מידע נוסף בכפתור החיפוש.

פורסם

אני מבצע ניקוי לתא המנוע בצורה הבאה.

1. מסיר את כול האבק בעזרת מברשת צבע רחבה+קטנה במידה של 1 אינ'ץ.

2. עובר עם לחץ אוויר בכדי להסיר אבק במקומות שאינני יכול להגיע אליהם.

3. טובל סמרטוט בבנזין לבן שניתן לרכוש אותו בכול טמבוריה ומנקה את כול חלקי המנוע.

מייבש היטב בעזרת לחץ אוויר וממתין מספר דקות בכדי שכול הבנזין התנדף.

מומלץ לעבוד במקום מאוורר ולא לעשן בזמן העבודה עם בנזין לבן.

איזה כייף לי :)

פורסם

אחרי שהשתחררתי מהצבא היתה לי פז'ו 205 שנת 1991 שקבלתי מתנה אבללללללל המנוע שלה היה מלא שכבות של שמן ולכלוך

בקיצור לקחתי את הרכב למוסך ואמרתי להם לשטוף לי את המנוע הם שטפו ואז הרכב לא הניע לי כמה שעות ואחרי שהניעו לי אותו אני נסעתי שעה והרכב העלה עשן ומה קרה נשרפה לי כל מערכת החשמל ברכב בקיצור לא לשטוף את המנוע עם גרניק אולאי עם קיטור ורק במקומות קשים של לכלוכים .

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

ניתן להשיג אצל ספקים טכנים למוסכים, תרסיס יעודי (דגריזר) לניקוי מנועים. מנסיון עושה אחלה של עבודה ובזמן קצר מאוד.

פורסם

מתעלק.

היום הייתי בטיול שטח עם הג׳ימני והיה מלא בוץ ושלוליות.

את הבוץ מתחת למרכב לא תהיה בעיה לנקות (אקח מחר לשטיפה). (האם אתם יכולים להמליץ על מקום שבו יכולים להעלות את הרכב על ליפט ולשטוף כמו שצריך באזור ירושלים?)

השאלה היא מה אני עושה עם המנוע?

כל תא המנוע התלכלך. ( לא בבוץ רציני אלא בשכבה של מים מאוד מלוכלכים, או שכבה מאוד דקה של בוץ, אם תרצו.)

יש לי בבית מכשיר קיטור בייתי קטן ואחד מהאביזרים שמגיעים איתו, זו צינורית דקה וארוכה עם מברשת קטנה בקצה.

האם שימוש עדין ומבוקר על חלקי המנוע ותא המנוע (לא על מערכות/חוטי חשמל) יכול לגרום נזק?

ועוד משהו, מהו אופן השימוש בדגריזר?

תודה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...