Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הקופסה הזו הלבנה שמחוברת בצינור מהדריאטור ליד המיכל של השפריצר לחלונות זה מיכל העיבוי?

פתחתי אותו לפני חודש בערך והוא היה ריק לגמריי אז שמתי מים ירוקים ליטר או 2 ליטר עד הסימון

ועכשיו פתחתי אחרי בערך חודש ואין שם כלום זה היה מלא לגמריי וזה ריק

האם זה נורמלי? דבר שני האם זה נורמלי שאחרי חודש המים הירוקים ברדיאטור ירדו קצת? כלומר שהם מלאים כל הפקק ועכשיו שאני מכניס אצבע רואים שיש מים אבל שהם ירדו קצת?

אין איזשהן השלכות על חום מנוע או הפרעה בנסיעה. אבל האם זה נורמלי?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

מצב לא תקין.

אמור להיות באמצע הקו של FULL או FULL לגמרי.

גש למוסך כנראה ישנה נזילה. או שיש חור במיכל (קרה לי ברכב הקודם)

פורסם

שלום רב !

מצב לא תקין!

איו השלכות מידיות על התחממות המנוע, ההשלכות לטווח ארוך, וזה יגיע באם לא תטפל מיד ועכשו.

התחל מהקל לכבד:

בדוק והחלף תחילה מכסה רדיאטור לחדש בלחץ האטמוספרי המתאים(0.9).

באם מפלס המים ממשיך לרדת ברדיאטור, קיימת בעיית אבוד מי קירור מנזילה ברדיאטור או מצנרת מים, או ממשאבת מים נוזלת, או אטם ראש שרוף בתחילת דרכו.

חזור לעדכן ולדווח בהמשך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

מצב לא תקין!

איו השלכות מידיות על התחממות המנוע, ההשלכות לטווח ארוך, וזה יגיע באם לא תטפל מיד ועכשו.

התחל מהקל לכבד:

בדוק והחלף תחילה מכסה רדיאטור לחדש בלחץ האטמוספרי המתאים(0.9).

באם מפלס המים ממשיך לרדת ברדיאטור, קיימת בעיית אבוד מי קירור מנזילה ברדיאטור או מצנרת מים, או ממשאבת מים נוזלת, או אטם ראש שרוף בתחילת דרכו.

חזור לעדכן ולדווח בהמשך.

בברכה

צביקה

הי, האם יהיו מוסכים פתוחים ביום ראשון שזה ערב חג? אני אגש למוסך כמה שיותר מהר.

איך אפשר לדעת מאיפה הנזילה? שמתי לב שאחרי נסיעות יש מין רטיבות כזו מין כזה נוזל על העיגול הזה שהצמיגים יושבים - נכון איפה שהצמיגים יושבים אז בברזל המעוגל הזה מתחת למכסה מנוע יש מין רטיבות.

תראו אני לא מבין כלום במכוניות זה הרכב הראשון שלי בלנו 2000 - יש את הרדיאטור ויש את המיכל עיבוי כן?

עכשיו הרדיאטור זה מה שאני פותח עם המכסה ברזל האליפסה כן? שם שאני ממלא מים ירוקים זה כל כמה שבועות יורד קצת כלומר אני מכניס אצבע רואה שיש מים אבל ירדו קצת זה לא מצב תקין?

עכשיו במיכל עיבוי - הוא היה ריק לגמריי לפני חודש מילאתי כמעט 2 ליטר מים שם בפנים ואתמול זה היה רק לגמריי.

עכשיו לא בדקתי חודש ונסעתי ככה ולא היה שום חום מנוע או הפרעה כלשהי.

אז מה אני עושה עכשיו? הולך למוסך ואומר לו שיבדוק מאיפה יש לי נזילה במיכל עיבוי או הרדיאטור?

אני לא יודע איך להסביר לכם איפה יש את הרטיבות - נכון איפה שהצמיג יושב מעליו בצד ימין בסופו יש מין כזה כמו לשוניות מתכת כאלה שצמודות לרכב אז שם יש רטיבות חשבתי שזה שמן אבל המפלס שמן בסדר.

עוד משהו גם עבר 11 חודש מאז שטיפלו ברכב, אני צריך לעשות הכל - מסנן שמן, אוויר, דלק אפילו רצועת טיימינג ואולי גם משאבה - יש פה מישהו שהוא עובד במוסך ויסכים לקבל אותי ביום ראשון על הבוקר?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
איפה אתה גר ?

אני גר ברמלה.

בעקרון הרכב שלי עכשיו על 143 אלף קילומטר וב90 החליפו רצועה, אז אני יכול לסחוב עוד קצת עם זה.

אבל בא לי כבר לסדר את כל הרכב כולו אם זה אומר טיפול 10 אלף לבדוק מאיפה הנזילה, אפילו משאבת מים.

או שאני יכול להתחיל מהקל לכבד קודם טיפול שנתי ואז לתקן את הנזילה..זה בכלל רעיון טוב לטפל בערב חג טיפול רציני ברכב או שכל העובדים באים בחצי הילוך רק לסיים מהר?

פורסם
הי, האם יהיו מוסכים פתוחים ביום ראשון שזה ערב חג? אני אגש למוסך כמה שיותר מהר.

איך אפשר לדעת מאיפה הנזילה? שמתי לב שאחרי נסיעות יש מין רטיבות כזו מין כזה נוזל על העיגול הזה שהצמיגים יושבים - נכון איפה שהצמיגים יושבים אז בברזל המעוגל הזה מתחת למכסה מנוע יש מין רטיבות.

תפקידךבתור נהג זה לבדוק נוזלים(מי קירור, שמן מנוע,נוזל הדראולי להגה כח ונוזל הדראולי לתיבת ההלוכים, במקרה של מחסור ניכר, יש לאתר את הסיבה לחכך בעזרת מכשור יעודי במוסך אמין ומומלץ בלבד.

תראו אני לא מבין כלום במכוניות זה הרכב הראשון שלי בלנו 2000 - יש את הרדיאטור ויש את המיכל עיבוי כן?

עכשיו הרדיאטור זה מה שאני פותח עם המכסה ברזל האליפסה כן? שם שאני ממלא מים ירוקים זה כל כמה שבועות יורד קצת כלומר אני מכניס אצבע רואה שיש מים אבל ירדו קצת זה לא מצב תקין?(לא זה לא מצב תקין !!)!

עכשיו במיכל עיבוי - הוא היה ריק לגמריי לפני חודש מילאתי כמעט 2 ליטר מים שם בפנים ואתמול זה היה רק לגמריי.

עכשיו לא בדקתי חודש ונסעתי ככה ולא היה שום חום מנוע או הפרעה כלשהי.

אז מה אני עושה עכשיו? הולך למוסך ואומר לו שיבדוק מאיפה יש לי נזילה במיכל עיבוי או הרדיאטור? כן, והוא בעזרת מכשיר יעודי המחובר לרדיאטור , מכניס לחץ רדיאטור, ובאם קיימת נזילה, סילון מים יפרוץ משם, החשד אצלך זה נזילה ממשאבת מים, המחייבת החלפת חגורת טיימינג בהזדמנות זאת ומותחנים, מחזירי שמן, ורצועות אביזרים במקרה הצורך, תרמוסטט ומי קירור.

אני לא יודע איך להסביר לכם איפה יש את הרטיבות - נכון איפה שהצמיג יושב מעליו בצד ימין בסופו יש מין כזה כמו לשוניות מתכת כאלה שצמודות לרכב אז שם יש רטיבות חשבתי שזה שמן אבל המפלס שמן בסדר.

עוד משהו גם עבר 11 חודש מאז שטיפלו ברכב, אני צריך לעשות הכל - מסנן שמן, אוויר, דלק אפילו רצועת טיימינג ואולי גם משאבה - יש פה מישהו שהוא עובד במוסך ויסכים לקבל אותי ביום ראשון על הבוקר?

יש בידך הזדמנות לעשות ישור קו, שכולל טיפול עשרת אלפים, החלפת מצתים ומסנני דלק אוויר ושמן, רצועת טיימינג והחלפת משאבת מים, והחלפת נוזל קירור.

ציין את מקום מנורך(הבנתי שזה רמלה) ונפנה אותך למוסך מתאים ומומלץ.

המלצה

המתן ליום שלישי, שהוא יום עבודה ארוך.

בברכה

הנה קישור למוסך מומלץ:

http://www.ziso-service.co.il/MyPage2.aspx?p=144

בברכה

צביקה

פורסם

עדיף שתבוא עם האוטו אחרי החג למוסך שנמצא באזורך .

שיבצעו לך יישור קו ותאמר להם מה הבעיות שיש באוטו .

חכה שימליצו לך על מוסכים ברמלה היות ואני מכיר רק מוסכים בפתח תקווה .

בינתיים , שמור על כמות הנוזל ברדיאטור ועקוב אחר שעון החום .

פורסם

אבל אתם לא חושבים שקרה לי נזק לרכב בנתיים נכון?? כלומר אף פעם לא היה חום מנוע גבוה, וגם תמיד שירד המים ברדיאטור זה היה בעדינות כלומר שמכניסים אצבע עדיין יש מים רק שזה לא צף למעלה ובולט לעין.

מה שחשוב בעצם זה שיש מים ברדיאטור פחות במיכל עיבוי כן? אני עכשיו כל כמה ימים אבדוק עד שאגש לטפל.

צביקה אתה חושב שהנזילה היא ממשאבת המים? אם כן זה לא כזה גרוע, גם ככה עברו 5 שנים ואני צריך להחליף רצועות מותחנים ואף פעם לא הוחלפה ברכב המשאבת מים.

מישהו מכיר את מוסך ישראל בבני ברק? זה מוסך שאני יכול להגיע אליו דרך אדם שמכיר אותי אישית אז אני אדע שאקבל יחס כמו שצריך. מישהו שמע על המוסך הזה? אמנם הוא לא מורשה ורציתי מורשה.

הבנתי שלרצועת טיימינג לא נותנים משאבה מקורית גם ככה, יש תחליף סיני ויש תחליף יפני איכותי.

רק במוסך מורשה יכולים להרכיב לי רצועה מקורית? או שגם מוסך תחליפי יכול לקנות אותה ולהרכיב?

בעקרון מצידי אפילו ללכת ביום א מ7 בבוקר עד 15 יכולים לטפל בי השאלה אם יהיה לחץ.

אין לי בעיה גם ללכת למוסכים בראשון - שם יש דווקא מורשי סוזוקי.

לכל מוסך יש את המכשיר ייעודי הזה שבודק מאיפה הנזילה ומה המצב של הרכב?

סה"כ מה שאני צריך לעשות זה - רצועה מותחנים - משאבת מים - מסנן אוויר, מסנן שמן, נוזל קירור, לבדוק בלמים, אולי מסנן דלק פלאגים אם צריך ובדיקה כללית. אם יש מישהו שיכול לקבל אותי ביום ראשון, אפילו בראשון תא או פתח תקוה שיטפל בי כמו שצריך אני גם אמליץ עליו בפורום אין לי בעיה העיקר שתהיה עבודה טובה, תודה מראש.

פורסם

שלום רב !

לא ניתן לדעת דרך מסך המחשב, היכן הנזילה ואם נגרם נזק אם בכלל.

אל תכנס למוסך בלחץ עדיף שתמתין ליום שלישי(מהירות זה מהשטן).

אינני מכיר אישית את המוסך שהזכרת, לא חובה לללכת למוסך מורשה יבואן, אך מומלץ ללכת למוסך אמין ומומלץ!

קיבלת בתגובתי הקודמת המלצה למוסך כזה.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

לא ניתן לדעת דרך מסך המחשב, היכן הנזילה ואם נגרם נזק אם בכלל.

אל תכנס למוסך בלחץ עדיף שתמתין ליום שלישי(מהירות זה מהשטן).

אינני מכיר אישית את המוסך שהזכרת, לא חובה לללכת למוסך מורשה יבואן, אך מומלץ ללכת למוסך אמין ומומלץ!

קיבלת בתגובתי הקודמת המלצה למוסך כזה.

בברכה

צביקה

כן אבל זה שאמרתם שיכול להיות שהלך לי האטם ראש מנוע מה שיוביל לזה שידפק לי המנוע מפחיד מאוד

מה יכול להיות שלא נכנס לי מים למנוע בכלל כל הזמן הזה?? אבא שלי שהסתכל אומר שאני סתם חושש אולי יש נזילה מאיזה מקום וצריך רק לראות מאיפה וזהו - אם אני משאיר את המנוע דולק ומסתכל אני אראה מאיפה נוזל?

פורסם

קשה להאמין שנפרץ אטם ראש מנוע אם הרכב לא עבר אפילו לשניה את "טראומת ההתחממות".

אתה גם יכול לבדוק זאת ע"י בדיקה עצמאית שלך אם קיימת חדירה של קומפרסייה למערכת הקירור ע"י מילוי מיים ברדיאטור עד הסוף ולהניע את הרכב שהוא קר כאשר מכסה הרדיאטור פתוח ואז לראות אם המיים קופצים ומשפריצים אחוצה. אם כן סבירות שראש מנוע פגוע. כמו כן ברוב המיקרים בהם ראש מנוע ניפגע מתקיים עירבוב של שמן מנוע עם מיי הקירור. בדוק גם את זה. מעבר לכך אם הכל תקין אז מה שנישאר לבדוק זה לחץ במערכת הקירור ולזהות מהיכן בדיוק בורחים המיים.

:)
פורסם
קשה להאמין שנפרץ אטם ראש מנוע אם הרכב לא עבר אפילו לשניה את "טראומת ההתחממות".

אתה גם יכול לבדוק זאת ע"י בדיקה עצמאית שלך אם קיימת חדירה של קומפרסייה למערכת הקירור ע"י מילוי מיים ברדיאטור עד הסוף ולהניע את הרכב שהוא קר כאשר מכסה הרדיאטור פתוח ואז לראות אם המיים קופצים ומשפריצים אחוצה. אם כן סבירות שראש מנוע פגוע. כמו כן ברוב המיקרים בהם ראש מנוע ניפגע מתקיים עירבוב של שמן מנוע עם מיי הקירור. בדוק גם את זה. מעבר לכך אם הכל תקין אז מה שנישאר לבדוק זה לחץ במערכת הקירור ולזהות מהיכן בדיוק בורחים המיים.

כן הרכב לא עבר לשניה את עניין ההתחממות למזלי.

אם הוא לא התחמם עד עכשיו אף פעם אז אין סבירות שהלך ראש מנוע? לא הבנתי איך אני אבדוק לבד, אני לא מבין בזה כלום.

הפתח של הרדיאטור איפה ששמים מים ירוקים הפקק האליפסה הזה מברזל מילאתי בו רבע כוס פלסטיק מים ירוקים ועכשיו הם ממש בקו של לצאת החוצה אי אפשר למלא עוד - פשוט להניע ולראות שהמכסה פתוח אם קופצים מים החוצה?

איך אני מזהה אם יש ערבור של שמן מנוע עם מיי קירור?

שלב ראשון: אני הולך בבוקר לא משנה לאיזה מוסך למישהו שיסתכל על הקרבורטור ויראה מאיפה הנזילה עם לחץ אוויר ויבדוק שהאטם מנוע בסדר? בעקרון זה מה שהכי חשוב את הטיפול השנתי והרצועת טיימינג אני יכול לעשות כבר בפעם אחרת.

למרות שאני מקווה שהנזילה היא מהמשאבת מים שאני גם ככהה אחליף בכל מקרה בהחלפת הטיימינג.

אני חושב לנסוע על הבוקר למוסך הילוך שישי באזור נקווה שהם יקבלו אותי.

פורסם

בעניין קפיצת המיים אחוצה, הבנת את כוונתי ובדיוק כך תיעשה הבדיקה.

לגבי עירבוב של מיים עם שמן ניתן לראות זאת בדר"כ על גבי מדיד השמן, אם השמן דליל מידי או שהמיפלס שלו גבוה מידי או שניתן לראות היצטברות של חומר לבן מעין "טחינה" על הצד הפנימי של פקק מילוי שמן המנוע.

:)
פורסם
בעניין קפיצת המיים אחוצה, הבנת את כוונתי ובדיוק כך תיעשה הבדיקה.

לגבי עירבוב של מיים עם שמן ניתן לראות זאת בדר"כ על גבי מדיד השמן, אם השמן דליל מידי או שהמיפלס שלו גבוה מידי או שניתן לראות היצטברות של חומר לבן מעין "טחינה" על הצד הפנימי של פקק מילוי שמן המנוע.

בעניין קפיצת המים עשיתי מה שביקשת - התנעתי עם מכסה רדיאטור פתוח.

אתמול מילאתי את הפתח של הרדיאטור עד הסוף עד מצב שהנוזל הירוק נשפך קצת וסגרתי את הפקק ומאז לא הנעתי את הרכב.

היום שפתחתי והכנסתי אצבע ראיתי שזה ירד קצת כלומר רואים שזה מלא עד הסוף אבל אפשר להכניס אצבע קצת

בכל מקרה שהרכב מונע הסתכלתי ולא הייתה קפיצה של מים כלומר מין שפריץ החוצה

אבל היתה עליה קטנה במפלס הנוזל קירור זה הגיע למצב שהוא עלה קצת והתחיל לנזול בעדינות ממש מדפנה אחת של הפתח - אז כיביתי את הרכב. זה משנה ההילוך שבו הייתי פארקינג או ניוטרל? הרכב גם חונה קצת בעליה

אני ממש מקווה שזה נורמלי שהמים עולים קצת ממש בעדינות בלי קפיצה כי אין את המכסה שסוגר?

דבר שני מה זה הקטע הזה של מים בשמן או שמן במים איך רואים את זה? אבא שלי הסתכל על המדיד שמן והוא אומר שהשמן נראה בסדר גמור ואפילו לא שחור.

• תוכן חדש...