Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי סובארו B3 שנת 2008 שבאחריות לעוד חודש בערך.

היום, במהלך נסיעה נקרעה רצועת המנוע ואבד ההגה כח + נדלקה נורת מצבר.

עצרתי מייד בצד וגררתי את הרכב למוסך המרכזי בהרצליה, שם גם אני מטפל ברכבי.

כשהגעתי למוסך, לאחר איבחון נאמר לי שנקרעו שתי רצועות, השניה היא גם הרצועה של המזגן גם.

נאמר לי שהדבר אינו באחריות ופשוט קורה.

רציתי לדעת האם באמת הדבר כך?

יש לציין שלאוטו סה״כ 34,000 ק״מ.

הרצועה עצמה נראת כאילו נחתכה עם מספריים בנק׳ מסויימת

האם זה לא אמור להיות באחריות?

תודה לכם וחג שמח!

פורסם

אינני יודע מה השם של הרצועה הראשונה שאחראית על ההגה כח + טעינה אבל נאמר לי שכתוצאה מקריעתה נקרעה גם הרצועה של המזגן.

המחיר של הרצועה הוא כ-55₪ ורצועת המזגן עולה כמעט 400₪. (לפני עבודה, רק חלקים).

פורסם

לדעתי זה כשל לא סביר בהנחה שעד היום הרכב טופל רק במוסך מורשה ולא עבר כל טראומה בדמות תאונה רצינית.

רצועות מנוע לא נקרעות ככה סתם ברכב בן 3 עם 30K ק"מ.

אני מציע לך לפעול באופן קצת יותר אסרטיבי, לדעתי המוסך נוקט בשיטת "מצליח".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך קוראים לרצועה הזו?

וזה לא אמור להיות באחריות?

הכל כולל עבודה יוצא 700₪ כולל מע״מ

פורסם

עניתי לך לה"פ.

הרצועות האלה נקראות רצועות מנוע או רצועת אביזרים בשפת המוסכים.

וכן, זה באחריות וחצי (אם לא שהתרשלת או חיפפת בטיפולים). אני לא מכיר אף רכב (ובטח לא רכב יפני) שבו צריך להחליף רצועות כל 3 שנים או 30,000 ק"מ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש בעיית אי בהירות קלה בתנאי האחריות ..

האחריות מסייגת חלקים מתכלים , צמיגים גומיות , שמנים וכו' .

מנגד - מפרט הטיפולים והתחזוקה השוטפת אומר , החלפת רצועות כל 4-5 שנים - בערך (אין לי את המפרט כאן )

ובכל טיפול שנתי בדיקת מצב רצועות מנוע .

במידה והנזק הוא בלאי - לדעתי יש עדיין אחריות חלקית במידה והרכב טופל במוסך יבואן , אפשר השתתפות בעלות חלקית כ מחצית הטיפול .

אבל - אם הנזק הוא טראומה , חיתוך , כניסת חפץ חד לתוך הרצועות, תאונה , או דבר דומה , יש כאן מצב של גורם חיצוני

אשר גרם לנזק , ויהיה קשה לבקש אחריות על כך .

לבדוק מה הגורם לקרע/חתך - ולפי הממצאים להתקדם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמו ברוב הרכבים בימינו אני משאר שגם ברכבי סובארו לא קיימת הנחיה להחלפת רצועות מזגן/אלטרנטור/הגה כוח/משאבת מים לאחר X שנים או Y קילומטרים אלא רק בדיקה תקופתית או לאחר X קילומטרים.

במידה והבדיקה בוצעה לפי הנחית הייצרן וגם בדיקת מתיחות הרצועה אני לא מאמין שהרצועה היה נקרעת ביום בהיר אחד.

אבל ! שום מוסך לא ייקח על עצמו אחריות על קריעת רצועה אלא במקרה והרצועה הוחלפה על ידו לפני שנה.

האם במקרה החלפת או פירקת חלק שקשור לרצועות כגון: אלטרנטור ?

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום,

יש ברשותי סובארו B3 שנת 2008 שבאחריות לעוד חודש בערך.

היום, במהלך נסיעה נקרעה רצועת המנוע ואבד ההגה כח + נדלקה נורת מצבר.

עצרתי מייד בצד וגררתי את הרכב למוסך המרכזי בהרצליה, שם גם אני מטפל ברכבי.

כשהגעתי למוסך, לאחר איבחון נאמר לי שנקרעו שתי רצועות, השניה היא גם הרצועה של המזגן גם.

נאמר לי שהדבר אינו באחריות ופשוט קורה.

רציתי לדעת האם באמת הדבר כך?

יש לציין שלאוטו סה״כ 34,000 ק״מ.

הרצועה עצמה נראת כאילו נחתכה עם מספריים בנק׳ מסויימת

האם זה לא אמור להיות באחריות?

תודה לכם וחג שמח!

היי,

האחריות תקפה ל3 שנים או לאחר 120 ק"מ,

יש דברים שאינם כלולים באחריות ואותם תוכל למצוא בחוברת אחריות ותחזוקה שנמצאת ברכב,

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי,

חג שמח,

אייל מסובארו

פורסם

אני משער שהתכוונת ל 120,000 ק"מ ולא 120 :wink:

אייל, מאוד מעניין אותי אם "רצועות מנוע" כלולות באחריות מאחר ואין שום סיבה בעולם שרצועות כאלה יקרעו לאחר פחות מ 3 שנים וקילומטרז' נמוך.

אני בטוח שהיצרן ייצר אותן עם מקדם בטחון שישרדו לפחות כפול מפרק הזמן הנוכחי ברכב הנדון.

שוב, בהנחה שהרכב עבר טיפולים בזמן ובמוסך מורשה והוא ללא תאונות - חברת יפנאוטו צריכה לשאת בעלות התיקון.

איתמר.

פורסם

רק שיהיה ברור

רכשתי היום רצועת מזגן תחליפית (להונדה) מחברה לא רעה בכלל בעלות של 30 שקלים

כמה רחוק זה באחוזים מסכום של 400? תעשו חשבון

פורסם
רק שיהיה ברור

בדגם זה למדחס המזגן אין גלגלת מתח ולכן אין אפשרות להרכיב רצועה סטנדרטית זה כמובן מחייב שימוש ברצועה מקורית שמגיעה עם קיט הלבשה יחודי.אין הוראת יצרן לגבי מועד ההחלפה אך מקובל לבצע זאת כאשר מחליפים את רצועת הזימון בטיפול 105K או חמש שנים.

מה שבכול זאת יהיה עליך לדרוש במסגרת האחריות היא בדיקה של מיסב פולי מצמד המדחס שנוטה להרעיש ולהתחמם כאשר הוא בלוי ויכול מאוד להיות שהוא הסיבה לכל הנזק.

פורסם
רק שיהיה ברור

אל תשווה בין רצועה עבור סובארו לבין רצועה עבור הונדה או טויוטה. רצועה באורך 1000 מילימטר ובעלת רוחב של 25 מילימטר

מכירה שונה מרצועה בעלת אורך של 650 מילימטר.

המחיר ששילמת הינו מתאים לרצועה תוצרת סינית או הודית.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

• תוכן חדש...