Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים!

ברשותי פורד פיאסטה החדשה המשמת אותי בנאמנות כבר שנה וחצי.

בזמן אחרון הופיע צורך בהתקנת גגון ונזכרתי שראיתי אחד "מקורי" בקטלוג של הרכב בזמן הקנייה - מצורפת התמונה מהקטלוג.

אני לא מעוניין בגגון פשוט מACE, רוצה לקנות משהו איכותי בהשקעה סבירה (עד 2000ש''ח). ייעוד הגגון - כמו בתמונה המצורפת - העברה בטוחה של שני זוגות אופניים (יקרים).

כמה שאלות לגבי הגגון:

1 - איך הגגון שבתמונה הותקן? האם אופן התקנה זה הוא משהו ייחודי לפורד, או שיש עוד גגונים שמותקנים באותה שיטה?

2 - אם זה משהו סטנדרטי - מבקש הכוונה כללית איפה ניתן לחפש?

3 - האם ניתן להתקין גגון קבוע לאורך הרכב? כלומר שני פסים בצדדים של הגג לאורך הרכב כמו שנהוג ברכבים עם תצורה של מיניואן או סטיישן - ראיתי גגונים איכותיים שמתחברים לפסים כאלה. אם הדבר אפשרי מי באופן כללי מסוגל לעשות עבודות כאלה?

תודה, ולדי

gagon.jpg

פורסם

מנשא האופניים הוא של חברת THULE השבדית (דגם 591 נדמה לי) ואני סבור שגם הגגון הוא של אותה חברה (טולה).

החברה היא שבדית והפכה לשם דבר בתחום, ועורכת מבחני ריסוק, עומסים וכדומה (למרות שיש עוד חברות שגם הן נחשבות לא פחות)

הגגון מתחבר לרכב על ידי נקודות חיבור יעודיות, בפסי ניקוז על הגג בד"כ מוסתרות בכיסוי פלסטי.

לכל דגם רכב מתאם ייחודי לו (עניין של כמה מאות שקלים) וכשמחליפים רכב צריך לקנות מתאם חדש.

לטולה יש הרבה מוצרים בתחום הפנאי: מנשא לגלשנים, עריסות, תאים סגורים (נדיר בארץ) וכדומה.

פסי אורך כמו של סטיישן/מיניואן/ג'יפ מגיעים רק מקוריים עם הרכב (לא נראה לי שאפשר להוסיף או ששווה להוסיף במקום גגון רגיל)

אגב להערכתי התמונה לא הגיונית כל כך, שכן כל פס (מנשא אופניים) בתמונה עולה יותר משני האופניים שבתמונה (ביחד) שלא לדבר על הגגון.

פורסם

THULE, זו ההמלצה הגורפת לרוב.

יש גם את MONT BLANC שהם טובים מאוד.

קח בחשבון שגגון חדש + שני מנשאים יעלה "קצת" יותר מ2000 ש"ח. גגון פשוט (לא אלומיניום) סובב את ה1700 ש"ח. המנשא הטוב של THULE עולה כ1000 ש"ח.

מידי פעם יש מבצעים בשופ@הרים, או ישירות אצל היבואן דרך גרופי.

אם תרצה, יש לי גגון + מנשא אחד של THULE שהיה בשימוש כחצי שנה, במצב מצויין. גגון דגם 754 (ברזל), מתאמים לרגליים 1169, מנשא דגם 591 (הדגם המוביל שלהם).

תצטרך רק לקנות מתאמים לרכב שלך. המתאמים שמתאימים לך הם 1503.

אם תהיה מעוניין, שלח לי ה"פ.

!AWDSOME

פורסם

אתה חייב לקחת בחשבון את הרעש שמייצר גגון כזה.

אצלי מותקן גגון אלומיניום (ארו בר) הכי יקר של טולה+ מנשא אופניים 591 של טולה והרעש שהדבר הזה מייצר צריך להילקח בחשבון. את רוב הרעש אגב עושה הגגון ולא מנשא האופניים.

אגב, סט כזה עולה סביב ה- 3000 ש"ח (שני מוטות רוחב+מנשא אופניים). במקרה של פיאסטה ישראלית תוכל לחבר את הגגון לנקודות עיגון מקוריות (אם יש) שנקראות fix points או להשתמש במתאם שנתפס עד משקוף הדלת (פחות מומלץ ומשתמשים בו רק כשאין ברירה). כנס לאתר של טולה ויש שם מדריך חלקים לפי סוג הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
למה לא תאלתר מעין "מצחיה" או יריעה הדוקה כדי לחסום את הרוח בין הגגון לגג?!?

כי אילתורים זה לא אני ואם ארצה לשים דבר כזה אני אקנה את הספויילר היעודי של טולה...והוא לא זול.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אז תסבול בשקט :) (או ברעש)

לפותח השרשור: האם יש יעוד נוסף לגגון מלבד נשיאת אופניים?

בדרך כלל אני נמנע מלהמליץ על מנשאים אחוריים כיוון שהם פשוט סכנת נפשות. היום במקרה נתקלתי במנשא של SARIS, נראה ממש נהדר, אלא ש/הוא לזוג אחד בלבד. יש להם גם מנשאים לא רעים לשני זוגות (עם אופציה לא מומלצת לשלושה)

• תוכן חדש...