Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר ביקורים לא מעטים כאורח בפורום המצוין הזה, אני נזקק לעצת המומחים..

ברשותי סוזוקי בלנו 98 אוטומט, שעבר 150,000 ק"מ. בשבועות האחרונים נורית הover-drive off מהבהת, והגיר תקוע בהילוך שלישי. במוסך שמטפל לי ברכב נאמר לי שאם אני מסתדר איתו (מחליף הילוכים ידנית L-2-D) כדאי למשוך עוד קצת כי טיפול יעלה הרבה. אציין עוד כי יש לרכב נזילת שמן גיר קלה, ואני דואג למלא שמן מדי פעם.

אני מעדיף לטפל בבעיה ולא להשאיר ככה. השאלה שלי אם למישהו יש הערכה כמה יעלה טיפול, ואיפה כדאי לטפל? (באיזור י-ם).

תודה מראש.

עשהאל.

סקודה סופרב 2006, 570k ק"מ. ז"ל

סיטרואן סקסו 2000, 180k ק"מ. ז"ל

סוזוקי בלנו 1998, 200K ק"מ

פורסם

ההילוך שלך לא תקוע על שלישי, אתה שולט על זה.

בידית הילוכים יש לך כפתור קטן, לחץ עליו ותקבל את ההילוך הרביעי שלך מתנה :-)

דרך אגב: מה זה אומר "ממלא שמן מידי פעם" ?

אם זה בפרקי זמן קרובים זה אומר שהנזילה שלך ממש לא קטנה.

פורסם

הבחור רשם שהנורה מהבהבת, לא דולקת. אני מניח שמדובר בתקלה שמחשב הגיר זיהה ונכנס למצב התגוננות - תקוע בשלישי. ה"מצמד" ההידראולי עובד בכל מקרה. אם אני צודק - זה מצב חירום שניתן למשוך מעט אבל לא נכון ולא נעים למשוך איתו לאורך זמן.

המנורה מהבהבת בזמן שחסר שמן?

אני לא יודע בדיוק איזה גיר יש בבלנו, אבל לפי כפתור ה- O/D נשמע שיש לו סוג של בקרה אלקטרונית, כך שאפשר להתחבר אליו ואולי לזהות את התקלה.

יתכן והמוסך צודק, טיפולים בגיר יכולים להיות כמה מאות בודדות, אם זה עדכון תוכנה בלבד או שסתומים, ועד... "עזוב, תחליף את האוטו!"

בכל מקרה, אני לא מבין למה המוסך לא נתן לך הערכת עלות. יש גם מכון גירים מומלץ ע"י חברי הפורום (נמצא בפ"ת), אפשר להרים טלפון, אפשר לגשת לבדיקה. חפש מוסך/מכון גירים שמכיר את הגיר - יכול להיות כאמור בין כמה מאות ל... לא כדאי.

פורסם

קודם כל תודה על המענה.

הנזילה לא נוראית, אני ממלא חצי ק"ג פעם בחודש-חודש וחצי... חשבתי שיש קשר בין הנזילה לתקלה, כי לפי הבנתי החלפת ההילוכים מתבצעת ע"י לחץ שמן.

איזה מוסך מומלץ ע"י חברי הפורום? מכירים משהו טוב גם באיזור י-ם? (למרות שגם פ"ת זו אופציה לא רעה..)

סקודה סופרב 2006, 570k ק"מ. ז"ל

סיטרואן סקסו 2000, 180k ק"מ. ז"ל

סוזוקי בלנו 1998, 200K ק"מ

• תוכן חדש...