Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה שהרחבת את הידע שלי בנידון. אולי ישראל לא חתומה על האמנה כמו שאתה אומר אבל זה בהחלט מה שמדינות מזהמות עושות. הן קונות את זכויות הזיהום אם נוכל לקרוא לזה ככה ממדינות שלא מייצרות זיהום וככה כביכול הן לא נחשבות למזהמות ייתר על המדינה. או שגם בזה אני טועה? אם כי אני מאוד אשמח לשמוע הרחבה על הנושא.

בברכה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני יכול לפרט את מה שאני יודע אבל זה גם לא הרבה :)

עד כמה שאני יודע (ובפרט בנושא הזה יכול להיות שאני טועה, אבל זה לא באמת משנה משהו פרקטית) מדינת ישראל ומדינות "לא מפותחות" אחרות כן חתומות על האמנה, אבל אין להן שום התחייבות פרקטית לעמוד בה. רק מדינות מפותחות (מערב אירופה, אוסטרליה וכו', עד כמה שאני יודע ארה"ב לא חתומה רשמית אבל אובמה הסכים כן לפעול להפחתת הפליטות) היו מחויבות להפחית את פליטת המזהמים שלהן. התהליך שאתה מתאר הוא נכון תיאורטית אבל עד כמה שאני יודע לא ממש מתרחש מעשית - מה שיצא הוא שכל המדינות המפותחות הטילו על עצמן את המגבלות, ומכיוון שכולן צריכות להצטמצם, אין מי שימכור מכסות (מדינות לא מפותחות כמו הודו וסין אמנם לא מחוייבות לצמצם אבל הן גם לא יכולות למכור מכסות, כי זה היה מוציא מהאמנה את מעט התועלת שיש בה). מה שקורה הוא שאם גרמניה (לדוגמה) צריכה נניח להפחית 20% מהפליטות שלה, אז מפעל שהצליח להפחית 40% יכול למכור למפעל שלא הצליח להפחית את המכסות. עד כמה שאני יודע, ההסכמים הם ברמה הזאת (מפעל למפעל. הם יכולים להיות כמובן גם במדינות שונות זה לא ממש משנה) ואני עדיין לא שמעתי על הסכמי ענק שנחתמו בין מדינות. אולי יש ולא שמעתי עליהם, אבל בכל מקרה זה לא שיש עשרות הסכמים כאלה בין מדינות. אולי אחד או בודדים, וגם לזה קשה לי להאמין (אני לא שמעתי על אף אחד, ואני מאמין שהיינו שומעים על הסכם ענק שכזה).

פורסם

אני מחבר את הדיון הזה לידיעות על מחירן הצפוי של המכוניות החשמליות - זהה לחלוטין למחיר מכוניות בעלות מנוע בעירה פנימית.

כמו כן, אני מזכיר לכם שפעם מנוע דיזל היה פתרון חסכוני גם מכיוון שמחירי הסולר היו נמוכים משמעותית ממחיר בנזין.

השורה התחתונה (שתיים למעשה) - המדינה לא יכולה להפסיד כספי מיסים; מה שיורד מכאן יעלה משם. שתיים, במחירים הצפויים, מכוניות חשמליות לא יהוו אלטרנטיבה כל עוד לציבור יש בחירה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני מחבר את הדיון הזה לידיעות על מחירן הצפוי של המכוניות החשמליות - זהה לחלוטין למחיר מכוניות בעלות מנוע בעירה פנימית.

כמו כן, אני מזכיר לכם שפעם מנוע דיזל היה פתרון חסכוני גם מכיוון שמחירי הסולר היו נמוכים משמעותית ממחיר בנזין.

השורה התחתונה (שתיים למעשה) - המדינה לא יכולה להפסיד כספי מיסים; מה שיורד מכאן יעלה משם. שתיים, במחירים הצפויים, מכוניות חשמליות לא יהוו אלטרנטיבה כל עוד לציבור יש בחירה.

" המדינה לא יכולה להפסיד כספי מיסים " ???

תציץ נא בהודעה אחת מעליך.

פורסם

לדעתי הנקודה הכי עקרונית היא שאנשים לא יקנו מכונית חשמלית כל עוד אין תקן אחיד שמסכם אילו שקעים/תחנות טעינה ישנן.

(להלן מקרה תקן הUSB במחשבים...היו כ"כ הרבה סוגי חיבורים במחשב, והיום מה שהכי תופס זה USB).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא, היא לא יכולה להפסיד מיסים.

הלינק אינו אומר שום דבר על להפסיד מיסים בפועל, מדובר בכספים שאינם קיימים אלא על הנייר ובמוחם שאפילו עוד לא קודח של האנליסטים השונים, והנייר סובל הכל. גם האנליסטים.

שנית, במידה והמיסים העתידיים האלה מתוקצבים כבר לשימושים הכרחיים שונים, והם לבסוף לא ייגבו, המדינה תדאג לאזן באמצעות הכבדת נטל המס על מי שמשלם.

המדינה על הקשקש מבחינה תקציבית והיא אינה רוצה או יכולה להרשות לעצמה להפחית את גביית המס הקיימת; היא תמיד תמצא דרכים להתאזן ואין לה שפיל להוריד את הגבייה בכך וכך ש"ח למען איכות הסביבה, או כל סיבה שאינה מביא מיסים נוספים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נכון נכון, אתה כל כך צודק.

בגלל זה מס החברות יורד ויורד .... והמיסים שמשלם הציבור עולים ועולים.

פורסם

המדינה מעולם לא הסתירה את כוונותיה העתידיות לענין מיסים הקשורים לרכב.

כשתופעת הסבה לגז היתה בחיתוליה, הודיעו באוצר שברגע שתהיה כמות מסויימת של רכבים מונעים בגז - היא תחל לגבות מס. מי שאמר זאת היה בזמנו שר האוצר בייגה שוחט.

עברו מס' שנים, תופעת הגז התרחבה ויחד איתה הוחל במיסוי נוסף לרכבים מונעי גז.

גם היום המדינה אומרת את אותו הדבר - כשתהיה מסה קריטית של רכבים מונעי חשמל, יוחל עלייהם מיסוי נוסף או כאגרה או במחיר החשמל.

אם מחר תהיה מכונית שמונעת בעזרת רוח /מים /מדיטציה וכו' - ברגע שיהיו מספיק מכוניות כאלה, גם עלייהן יוחל מס.

לעניין התעו"ז - אולי יחסכו בטעינה, אבל ישלמו הרבה יותר על שימושים אחרים. הרי לא נעבור לכבס, לבשל לגהץ וכו' בשעות הלילה המאוחרות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נכון אמיר.

צריך לזכור שאחת המטרות המשניות של מיסוי היא ויסות השימוש במוצר או שירות מסוים, ואלי גם לזה יש חשיבות ותועלת.

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מתכוון לאמץ רכב חשמלי אם וכאשר אגיע "לפרוסטטה בכפר", קלנועית זה הרכב החשמלי היחיד שהגיוני מבחינתי בראייה קדימה ולשמחתי עוד יש קדימה :-D

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...