Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי בלנו 2000 כרגע ב142 אלף ק"מ.

בינואר 2006 הוחלפה רצועת טיימינג ומותחנים ב90 אלף ק"מ.

מאז עברו 5 שנים ו42 אלף קמ. התקשרתי לאחד ממוסכי סוזוקי ואמרו לי שההוראות הן כל 80 אלף או כל 6 שנים.

האם אני יכול להיות רגוע ולמשוך את זה עוד שנה כמו שהמוסכניק אמר לי בטלפון? הוא גם שאל אם החולפה משאבת מים ב90 אלף ולא הוחלפה. זה אומר שעדיף לי עכשיו להחליף רצועות ומשאבת מים כדי להיות רגוע או לחכות עוד שנה כמו שהוא אמר?אם יש בעיה ברצועת תזמון או במשאבת מים הייתי שומע את זה לא? עכשיו טיפול 75 אלף הרכב עבר פחות משנה- אז כאילו לרוץ עכשיו למוסך לעשות טיימינג משאבת מים והכל או לחכות לאט לאט?

הקטע שגם אם אני אלך אני לא יודע לאיזה מוסך שאני יכול לסמוך עליהם שהם יעשו עבודה טובה. מה עושים??:roll:

יש בעל מקצוע שנניח יסתכל רק על המצב של הרכב וידע אם להחליף משאבת מים ורצועות או לא?? מצד אחד אני אומר עדיף לשלם עכשיו איזה 3 אלף שקל ולהיות רגוע אבל אם לא צריך בכלל? וגם אם כן אז איפה?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• ספונסר פורום
פורסם

בעיה ברצועת התזמון של המנוע לא תמיד אפשר לשמוע או לראות לפני שמפרקים את המכלול כולו. סדק קטן, למשל, ברצועה, זה משהו שאי אפשר לראות או לשמוע מבחוץ. אפשר לפרק את הרצועה כולה מהמנוע, לבדוק אותה במכשור בדיקה יעודי ואז לדעת מה מצבה, אבל זה יעלה לך כמעט כמו החלפה של הרצועה לחדשה, אז אף אחד לא עושה את זה.

משאבת מים גם כן יכולה להתקלקל בהפתעה. ההמלצה כאן היא להחליף אותה ביחד עם רצועת התזמון במיוחד בקילומטראז' כזה.

המלצה למוסך כבר נתנו לך בשרשור הקודם שפתחת. האם יצרת איתם קשר ולא היית מרוצה מתשובתם?

פורסם
בעיה ברצועת התזמון של המנוע לא תמיד אפשר לשמוע או לראות לפני שמפרקים את המכלול כולו. סדק קטן, למשל, ברצועה, זה משהו שאי אפשר לראות או לשמוע מבחוץ. אפשר לפרק את הרצועה כולה מהמנוע, לבדוק אותה במכשור בדיקה יעודי ואז לדעת מה מצבה, אבל זה יעלה לך כמעט כמו החלפה של הרצועה לחדשה, אז אף אחד לא עושה את זה.

משאבת מים גם כן יכולה להתקלקל בהפתעה. ההמלצה כאן היא להחליף אותה ביחד עם רצועת התזמון במיוחד בקילומטראז' כזה.

המלצה למוסך כבר נתנו לך בשרשור הקודם שפתחת. האם יצרת איתם קשר ולא היית מרוצה מתשובתם?

משאבת מים זה לא משהו שעולה אלפי שקלים? כמה עולה משאבת מים מקורית? ואיך אדע אם צריך החלפה? יש רכבים שבהם לא מחליפים בכלל משאבת מים? אני חושב שגם שמתי שהרכב שלי בניוטרל יש מין רעש של רצועה או משהו זז שם.

התקשרתי למוסך שהצעת הילוך שישי באזור ורציתי לבוא בצהריים אבל הם אמרו שאין להם זמן ולרצועת טיימינג צריך לבוא יום שלם מהבוקר וגם לא רצו לפרט לי מחירים. הבעיה שככה אני יכול לבוא רק בימי שישי שזה גרוע.

אני צריך לדעת מבעלי אותו רכב מי עשה אותו טיפול כולל משאבת מים וכמה זה עלה?

מצד שני בספר של הרכב כתוב בכלל שזה כל 100 אלף החלפה של רצועה או 6 שנים הבנת?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

משאבת מים סוזוקי בלנו מקורי כ300 ש'+ מע"מ.

בכל הרכבים שאני מכיר הח' מש' מים היא כחלק משגרת טיפול במוסכים מורשים ולא מחכים שהיא תתחיל לנזול, מהסיבה שהיא מסתובבת ע"י רצועת התזמון. החלפתה שלא כחלק מטיפול טיימינג תדרוש פ' מכסה שסתומים וכוון טימינג מחדש (בעצם שכ"ע על טיימניג מחדש) על כל המשמעויות הכלכליות הנובעות.

מאידך, מש' מים נוזלת לא תגרום מיידית לנזק בלתי הפיך, או לנזק מצטבר (למעט נוזל הקירור שידלוף ותצטרך להשלים כל שבוע...)

אם החלפת מותחנים והם תקינים, מוסך הוגן לא יחליף אותם שוב ממילא, אם הם שחוקים או חלשים,רצוי מאד שיוחלפו לפני שיגרם נזק רציני. כך שאין לך מה לנסות לחסוך בהקשר הזה.

חמש שנים זה גבולי, הרצועה בהחלט עלולה להיות יבשה, וקריעה שלה תעלה הרבה יותר מהקדמת הטיפול.

מעבר לזה באמת אין מה ליעץ, כל אחד ורמת הקפדתו על האחזקה של רכבו.

אני אישית הייתי מחליף וישן בשקט.

דא"ג - טיפול כזה אכן לוקח יום שלם, ואפילו רצוי ש"תקריב" יום נהיגה אחד שלא ביום שישי, שהוא יום קצר. גם המכונאי עייף מכל השבוע ורק רוצה ללכת הביתה. אנושי.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
משאבת מים סוזוקי בלנו מקורי כ300 ש'+ מע"מ.

בכל הרכבים שאני מכיר הח' מש' מים היא כחלק משגרת טיפול במוסכים מורשים ולא מחכים שהיא תתחיל לנזול, מהסיבה שהיא מסתובבת ע"י רצועת התזמון. החלפתה שלא כחלק מטיפול טיימינג תדרוש פ' מכסה שסתומים וכוון טימינג מחדש (בעצם שכ"ע על טיימניג מחדש) על כל המשמעויות הכלכליות הנובעות.

מאידך, מש' מים נוזלת לא תגרום מיידית לנזק בלתי הפיך, או לנזק מצטבר (למעט נוזל הקירור שידלוף ותצטרך להשלים כל שבוע...)

אם החלפת מותחנים והם תקינים, מוסך הוגן לא יחליף אותם שוב ממילא, אם הם שחוקים או חלשים,רצוי מאד שיוחלפו לפני שיגרם נזק רציני. כך שאין לך מה לנסות לחסוך בהקשר הזה.

חמש שנים זה גבולי, הרצועה בהחלט עלולה להיות יבשה, וקריעה שלה תעלה הרבה יותר מהקדמת הטיפול.

מעבר לזה באמת אין מה ליעץ, כל אחד ורמת הקפדתו על האחזקה של רכבו.

אני אישית הייתי מחליף וישן בשקט.

דא"ג - טיפול כזה אכן לוקח יום שלם, ואפילו רצוי ש"תקריב" יום נהיגה אחד שלא ביום שישי, שהוא יום קצר. גם המכונאי עייף מכל השבוע ורק רוצה ללכת הביתה. אנושי.

נתקו

איך אני אדע עם המשאבת מים שלי נוזלת? רק אם רואים טיפות מים שהרכב חונה? קורה לי שיורד קצת המים הירוקים ואני ממלא פעם בשבועיים ככה זה תקין? תראה בספר של הרכב כתוב להחליף כל 100,000!! אבל בשביל להיות בטוח וגם להנות מהרכב כנראה כמה כבר אפשר להשתמש ברכב שנת 2000? לעוד 5 שנים נניח אז אאני אחליף הכל כבר עכשיו - אם צריך גם משאבת מים, מסנן דלק, שמן, אויר + פלאגים ושמן. אי אפשר בכלל למצוא מוסך שאני אבוא אליו ביום שישי ב7 בבוקר ויטפלו בי כמו שצריך? פשוט אין לי אפשרות גם לקחת חופש מהעבודה.

פורסם
איך אני אדע עם המשאבת מים שלי נוזלת? רק אם רואים טיפות מים שהרכב חונה? לא תמיד זה נוזל ברמה שרואים טיפות מתחת לאוטו. לרוב זה מסתכם ברטיבות סביב החיבור של המשאבה לבלוק קורה לי שיורד קצת המים הירוקים ואני ממלא פעם בשבועיים ככה זה תקין? ברכב תקין אין איבוד מים בכלל. תראה בספר של הרכב כתוב להחליף כל 100,000!! אבל בשביל להיות בטוח וגם להנות מהרכב כנראה כמה כבר אפשר להשתמש ברכב שנת 2000?לא יודע. הרכב שלי שנת 93, 205K ק"מ ונוסע-טפו,טפו,טפו.הוא מטופל ביד אוהבת (שלי) וגם במוסך הכי טוב שמצאתי. כן,כן, מוסך מורשה יבואן. לעוד 5 שנים נניח אז אאני אחליף הכל כבר עכשיו - אם צריך גם משאבת מים, מסנן דלק, שמן, אויר + פלאגים ושמן. אי אפשר בכלל למצוא מוסך שאני אבוא אליו ביום שישי ב7 בבוקר ויטפלו בי כמו שצריך? אני מניח שכן,אבל תסכים שזה רק הגיוני שתהיה להם פחות סבלנות פשוט אין לי אפשרות גם לקחת חופש מהעבודה.

תשובות באדום

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• ספונסר פורום
פורסם

יש המון מוסכים שלא עובדי בימי שישי ויש גם המון מוסכים שלא לוקחים עבודות גדולות ביום שישי כיוון שרוצים "לסגור מוקדם" וללכת הביתה. הכי טוב שתתאם עם המוסך כמה ימים קודם כדי שידעו שאתה מגיע וישמרו לך תור, ליפט ומכונאי.

משאבת מים יכולה להתקלקל לא רק כשהיא נוזלת. לעיתים האלמנטים של המשאבה נאכלים ע"י נוזל הקירור ואז כמות הנוזל שהיא מסחררת קטנה והרכב עלול להתחמם. משאבה כזאת לא יקרה, ולכן כדאי להחליף אותה. אם אתה ממש רוצה לחסוך, אז בקש מהמכונאי שיבדוק את המשאבה לפני הפירוק וינסה להחליט האם היא דורשת החלפה. למרות שבאמת לא כדאי לחסוך כאן.

פורסם
יש המון מוסכים שלא עובדי בימי שישי ויש גם המון מוסכים שלא לוקחים עבודות גדולות ביום שישי כיוון שרוצים "לסגור מוקדם" וללכת הביתה. הכי טוב שתתאם עם המוסך כמה ימים קודם כדי שידעו שאתה מגיע וישמרו לך תור, ליפט ומכונאי.

משאבת מים יכולה להתקלקל לא רק כשהיא נוזלת. לעיתים האלמנטים של המשאבה נאכלים ע"י נוזל הקירור ואז כמות הנוזל שהיא מסחררת קטנה והרכב עלול להתחמם. משאבה כזאת לא יקרה, ולכן כדאי להחליף אותה. אם אתה ממש רוצה לחסוך, אז בקש מהמכונאי שיבדוק את המשאבה לפני הפירוק וינסה להחליט האם היא דורשת החלפה. למרות שבאמת לא כדאי לחסוך כאן.

תודה

אז אם כרגע אין לי בעיה עם החום מנוע בכלל ואני לא רואה שיורד מים מהרכב אין לי בעיה במשאבת מים או נזילה רצינית?

ובכל מקרה שאעשה את הטיפול של הטיימינג אחליף גם אותה במקורית?

פורסם

אני עשיתי טיימינג ביום שישי בבוקר בלי בעיה בכלל

בשעה 12:30 כבר נסעתי שמיייח וטוב לב

פורסם
אני עשיתי טיימינג ביום שישי בבוקר בלי בעיה בכלל

בשעה 12:30 כבר נסעתי שמיייח וטוב לב

וואלה? גם על בלנו? החלפת משאבת מים? כן אני אנסה לתאם עם מוסך שאני אבוא בשישי בבוקר מוקדם.

• תוכן חדש...