Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מטאטא כבישים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

אולי רק אני שמתי לב לזה, אבל הרכבי טיטוא כבישים לדעתי לא באמת מנקים.

מה שהם כן עושים זה לרוב מעבירים את האבק והחול על הכביש לאוויר העולם ע"י מפוחי ענק במקרה של שאיבה.

או, אם הם מגדילים ראש וגם עובדים על רטוב, משאירים שובל ארוך של רטיבות על הכביש כאילו חילזון ענק עבר פה.

ואם הרכב עושה "חנייה" לרגע ומשאיר את המברשת ברזל בפעולה, נשאר אח"כ "כתם נצח" על הכביש בצורת טבעת.

אני לא באמת ראיתי שהרכבים האלה שווים משהו.

בשביל מה זה טוב?

הנושא מהווה מטרד עבורי ומדיר שינה מעיניי.

האם מי מכם יגול אבן מעל ליבי ?

פורסם

גם אני לא ממש הצלחתי להבין את ההיגיון שבשימוש במכשירים האלו. המכונית הזאת, כמו מפוח העלים החביב כל כך על גנני ארצנו, לא עושים שום דבר חוץ מלהזיז את האבק למקום אחר.

סליחה, שכחתי, הם גם מרעישים בצורה בלתי נסבלת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ואל תשכח שהם גם מסייעים מאוד בייצור פקקי-ענק בלב הערים בכל יום דווקא ב08:00 בבוקר. כאילו, אין זמן אחר שהם יכולים לעשות את זה ולא לעכב את כל האנשים שצריכים להגיע לעבודה?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
גם אני לא ממש הצלחתי להבין את ההיגיון שבשימוש במכשירים האלו. המכונית הזאת, כמו מפוח העלים החביב כל כך על גנני ארצנו, לא עושים שום דבר חוץ מלהזיז את האבק למקום אחר.

אני כבר לא ממש זוכר באילו מתקני ניקוי משתמשים בארץ, אבל בעקרון הם אמורים לשאוב ולא לפזר את הלכלוך.

הרעיון הוא פשוט - חול, חצץ וכל מיני גופים זרים עפים ממרכז הכביש לשוליים שלו (בגלל זה רוב הכבישים גם נסללים מראש עם זווית קטנה כלפי השול הימני). המטאטא עובר שם ואוסף את כל הזבל. אם הוא לא יעשה זאת, הזבל יכול להגיע חזרה למרכז הכביש, לפגוע בצמיגי הרכבים, ולגרום לעיכובים בתנועה. כמו כן, אופנועים הנוסעים בימין הכביש תלויים במטאטא הזה ע"מ למנוע החלקות מיותרות עקב פני שטח לא ישרים, או חול/בוץ שגורם לאיבוד האחיזה.

מוד פעולה נוסף, כפי שנהוג "אצלנו" בספרד - מנקה עם מפוח עלים הולך על המדרכה ומעיף את כל הפסולת לכביש. במקביל אליו נוסע המטאטא ואוסף את הכל. אני גר קרוב למדרחוב העירוני, ורואה את הפעולה הזאת מתבצעת מדי יום ב-7 בבוקר. מסתבר שזה הרבה יותר אפקטיבי ממנקים אנושיים שמטאטאים את הרחוב לאורך היום.

פורסם

תן לי להסביר לך איך זה עובד בארץ.

מגיע הגנן עם המפוח. עובר על הגינה במשך מי-יודע-כמה-דקות ומעיף את כל העלים למדרכה הסמוכה. עכשיו הגינה נקייה מעלים ואבק, אפשר ללכת לקחת את הצ'ק מוועד הבית.

למחרת מגיע רכב הטאטוא של העירייה. 50% מהעלים שעפו לכביש הוא מעיף חזרה לגינה. את שאר העלים הוא מפזר בצורה אקראית על שטח גדול יותר, כך שאין הצטברות נקודתית של לכלוך. אפשר ללכת.

יומיים אחר כך מגיע מטאטא הרחובות. מסתכל על הבלאגן, מגרד בראש, ובורח לרחוב אחר, נקי יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אצלי באיזור הגננים חכמים יותר , ביום ראשון מעיפים את כל העלים מגינה א' לגינה ב', ביום שני מעיפים בחזרה.

שני צ'קים ושתי גינות שתמיד צריכות גנן , הקטע הכי מצחיק שפשוט אומרים לגנן לבוא פעמיים שלוש בחודש כי כל הזמן מלוכלך :lol:

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

מאד פשוט.

לחבר של ראש העיר היה עסק ליבוא ויצוא.

אממה - העסק קצת צולע.

ישבו ראש העיר והחבר והחליטו על השלמת הכנסה.

החבר יארגן מכונות ניקוי לכבישים + עובדים וראש העיר ישלם.

זה

פורסם
ד"א, המילה הנכונה היא "טיאוט". זה תיקון שהתקבל בזמנו באקדמיה ללשון.

המממ מעניין.

אז בבואי לבקש ממישהו לטאטא, אומר לו, האם תיאות לבצע טיאוט ?

בקיצור. איש כאן לא ממש מוצא היגיון במכונות המוזרות האלה.

ולא רק אני מוצא שהן מפזרות לכלוך למקומות אחרים.

פורסם

מהיכרות שלי עם הנושא (גיסי עובד על אחד כזה).

הרכב פורק בסוף כל יום עבודה מיכל מלא ליכלוך באתר הפסולת.

זה שחלק מהליכלוך לא נאסף באותו סיבוב זה כבר בעיה אחרת.

בודקים אותם בזכוכית מגדלת ופקחים גם של חברת הקבלן וגם של העירייה(כאן בעצם מתבטאים הג'ובים) בודקים את הקו לאחר עבודה.

כנראה שהקריטריון בנקיון תלוי במסלול ובמכוניות החונות שמפריעות.

דרך אגב ליפניי שבוע היה כתם שמן ענק בכביש די ראשי בת"א הגיעו למקום 2 רכבים כאלו.

כיוונו את המטאטא בזוית המתאימה לניקוי, שפכו חול על הכביש קירצפו אותו אחרי 5 דקות אין זכר לשמן.

פורסם

המכונה שואבת את הליכלוך וגם בארץ יש מקומות שמסתובב עובד עם מפוח שמעיף את הליכלוך לכיוון הרכב.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
ד"א, המילה הנכונה היא "טיאוט". זה תיקון שהתקבל בזמנו באקדמיה ללשון.

צודק המילה טיאוט נכונה.

אז בבואי לבקש ממישהו לטאטא, אומר לו, האם תיאות לבצע טיאוט ?

גם אתה צודק המילה טאטוא גם היא נכונה.

אולי רק אני שמתי לב לזה, אבל הרכבי טיטוא כבישים לדעתי לא באמת מנקים.

המילה טיטוא, באמת לא קיימת בלשון העברית.

אך צודק מי שאמר, שמכונות הטיאוט אכן שואבות את הלכלוך ולא מפזרות אותו לכל עבר. יש להן גם פונקצייה של נשיפת אוויר אך בדר"כ הן לא משתמשות בו.

פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל אחד החברים הכי טובים שלי בבסיס הוא מפעיל רכב טיאוט (כן, כן יש גם תפקיד צבאי כזה) כל סוף יום הוא מרוקן את המיכל ותמיד המיכל היה מלא, זה שואב הכל וגם הבסיס נראה אחרת.

Toyota Yaris TS

• תוכן חדש...