Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים. היום התחדשתי בפיג'ו 106 XSI מבציר 94.

לרכב יש אזעקת ביפר של GUARD, ואני מעוניין לבנות מערכת לפתיחת הבגז' מהשלט.

מאחר וניתן לפתוח את הדלת רק עם המפתח (בושה של הנדסת אנוש לצרפתים, אפילו אין פתיחה פיזית מתוך הרכב)

אני מניח שזו תהיה בעיה כיוון שצריך לבטל את המנעול החיצוני.

נאמר לי מבעל הרכב שיש עוד ערוץ תדר פתוח בשלט, ואני מעוניין לבנות משדר שאחראי לפתוח את הבגז'.

האם ניתן לקנות חלק שכזה והיכן? והאם נתן לבנות ומהיכן מתחילים? (יש לי ידע של הנדסאי אלקטרוניקה)

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

מה שאתה צריך (במידה ואתה מתכוון לבצע בעצמך)

סולונואיד נעילה חשמלית (לוקר חשמלי)

חיווט מתאים

יכולת טכנית לקיבוע הלוקר בתוך הדלת (ייתכן ותצטרך גם איזשהו קפיץ כדי להחזיר את המנוף למצב הרגיל)

פורסם

לא מובן מה רצונך.

אתה כותב "לרכב יש אזעקת ביפר של GUARD, ואני מעוניין לבנות מערכת לפתיחת הבגז' מהשלט." ואחר כך אתה אומר "נאמר לי מבעל הרכב שיש עוד ערוץ תדר פתוח בשלט, ואני מעוניין לבנות משדר שאחראי לפתוח את הבגז'."

במקום שתתחיל להסתבך עם תיכנון/בנייה של מערכת RF (ועוד עם צ'יפ שבא באריזת SMD לא עלינו) אז אם אתה מעוניין לבנות משדר חדש (שלט נוסף לרכב) שאחראי לפתוח את הבגז' אז רכוש שלט נוחות (מערכת זולה המיועדת לפתיחה/סגירה של חלונות חשמלים ברכבים ללא שליטה מהשלט רחוק המקורי). בדרך כלל היציאה שלו באה בחיבור גשר אך תוכל להשתמש בצד אחד בלבד כדי לדחוף את הסולונואיד (אם תשים קפיץ כדי להחזיר את המנוף למצב הרגיל) או בחיבור גשר מלא כדי לחסוך את הקפיץ אם ניתן לתת משוב בין היציאה לכניסה להיפוך מצב. (תצטרך להדביק שם איזשהו RC עם זנר מן הסתם)

פורסם
לא מובן מה רצונך.

אתה כותב "לרכב יש אזעקת ביפר של GUARD, ואני מעוניין לבנות מערכת לפתיחת הבגז' מהשלט." ואחר כך אתה אומר "נאמר לי מבעל הרכב שיש עוד ערוץ תדר פתוח בשלט, ואני מעוניין לבנות משדר שאחראי לפתוח את הבגז'."

במקום שתתחיל להסתבך עם תיכנון/בנייה של מערכת RF (ועוד עם צ'יפ שבא באריזת SMD לא עלינו) אז אם אתה מעוניין לבנות משדר חדש (שלט נוסף לרכב) שאחראי לפתוח את הבגז' אז רכוש שלט נוחות (מערכת זולה המיועדת לפתיחה/סגירה של חלונות חשמלים ברכבים ללא שליטה מהשלט רחוק המקורי). בדרך כלל היציאה שלו באה בחיבור גשר אך תוכל להשתמש בצד אחד בלבד כדי לדחוף את הסולונואיד (אם תשים קפיץ כדי להחזיר את המנוף למצב הרגיל) או בחיבור גשר מלא כדי לחסוך את הקפיץ אם ניתן לתת משוב בין היציאה לכניסה להיפוך מצב. (תצטרך להדביק שם איזשהו RC עם זנר מן הסתם)

רצוני כמובן לבנות מקלט. סתם שגיאת כתיב.

יש ערוץ לפתיחת הבגז' בשלט של האזעקה, כיצד אני בודק על איזה תדר הוא מכוון?

לבנות תיבה עם סולונואיד שתחובר אל המצבר זה הכיוון נכון?

בוא נתחיל מהתחלה כי די סיבכת אותי עם הקפיץ והמשוב.

פורסם

אז שוב.

יש ערוץ לפתיחת הבגז' בשלט של האזעקה, כיצד אני בודק על איזה תדר הוא מכוון?
לא יעזור לך, מיכוון שאזעקה זו תוכננה בעשור הנוכחי אז סביר להניח כי השידור מוצפן עם Rolling code והשידור עובר בין מספר תדרים לביצוע Frequency hopping כך ששימוש בסקופ לגילוי התדר לא יעזור. מה שאתה כן יכול לעשות הוא לנסות לגלות אם אחת מהיציאות (בקונקטורים או במעגל המודפס) בקופסאת האזעקה שברכב מגיבה כאשר אתה לוחץ על פתיחת הבגז' בשלט של האזעקה. ברגע שתגלה אם ישנה יציאה פעילה כזו נוכל להמשיך אם לא אז לך על הרעיון הקודם שהצעתי.

סולונואידים נעים לפי קוטביות הזרם בסליל, אם הסולונואיד לא מצויד בקפיץ חזק שמחזיר אותו למצבו הראשוני לאחר ניתוק הזרם אז אתה צריך שליטה על דוחף גשר מלא כדי להזרים זרם בשני הכוונים כדי להחזיר את הסולונואיד למצבו הראשוני.

פורסם

1. לא בהכרח צריך לבטל את המנעול החצוני. כדי שאכוון אותך אתה צריך לתאר לי בפירוט רב מה אתה עושה היום כדי לפתוח תא מטען. (האם אתה מכניס מפתח ובחצי סיבוב נפתח המכסה, האם ישנו לחצן עליו צריך ללחוץ בנוסף? ). ברוב המקרים אפשר לחבר מוביל נוסף במקביל למנעול הרגיל.

2. לאזעקת גארד ביפר יש טריגר פנוי לתא מטען.זה הרבה יותר מ"תדר פנוי בשלט" אינך צריך לעשות כלום, זה תלוי רק בתכנות המוח וחיווט לסולנאויד. תסתכל בהוראות ההתקנה של האזעקה (חפש אותן בגוגל תחת "דגם האזעקה+WIRIMG DIAGRAM" ).

3. כל האילתורים מלוקרים של דלתות רגילות לא אמינים. מה שכדאי לך לעשות זה לגשת לפירוקיה ולספר לבה"ב את תלאותיך. הוא יתאים לך סולנואיד קפיצי מרכב אחר (או אפילו מרכב כמו שלך יותר מדגם חדש או מדגם בעל אבזור עשיר יותר) שמתאים לפתיחת תא מטען.

ביצעתי כבר עשרות שינויים כאלה (אחד מהם בדייהו של הדיקטטורית,במקרה הספציפי הזה עם לוקר "מקורי" של דייהו סופר רייסר...כך שאפילו לא הייתי צריך לקדוח חורים-מכסה תא המטען היה מוכן כבר ללוקר שקניתי,ב50 ש' כולל המוביל והברגים התואמים.

5 דקות של חיווט לקדמת הרכב ויש לה תשובה מהירה ל"פותח באגאז' ב'קשה" כשהיא הולכת לרוקן את כרטיס האשראי בקניון)

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודהר בה לשניכם.

נתקו הסברת מעולה, עכשיו הכל ברור.

פירוקיות באיזור הדרום מכיר? כאן קצת יש בעיה עם העניין הזה.

ואני אחפש את השרטוט ומפה נתחיל לעבוד.

• תוכן חדש...