Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש צבעי לרכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מקום איכותי, וחשבתי שאוכל לקבל המלצות מחברי הפורום.

רגע לפני שאתם שולחים לחפש בפורום- כבר בדקתי, אבל אני מעדיף לקבל עצה עדכנית, אולי ממישהו שצבע לאחרונה או מכיר מישהו כזה וכו'.

אז היכן אוכל למצוא בעל מקצוע איכותי במחיר סביר ( אני מוכן לשלם, אבל עד גבול מסויים), נניח בין 6 ל-8 אלף?

עדיף באיזור המרכז, אבל אם יש מישהו שבאמת עונה על הקריטריונים הללו, לא אתנגד לנסוע קצת יותר רחוק בשבילו.

תודה מראש לכל העוזרים. 

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

6-8 אלפים זה תקציב בעייתי מאוד. לדעתי 8 מתחיל בקושי לגרד את התקציב מלמטה מאוד מלמטה, וזה בהנחה שמדובר הכנה וצביעה בלבד ללא פחחות, שאתה מפרק ומרכיב לבד, ושאתה רוצה משהו באמת איכותי.

זה בפירוש לא יהיה בתקציב אבל אני ממליץ בחום רב על מוסך "איילת השחר" בראשון לציון. הוא עשה לי את העבודה בפורשה, וידוע לי על עוד רכבי אספנות מדהימים שהוא עשה. חזי בעל המקום הוא בחור נפלא שלא מתווכח על כלום. כל דרישה נענית מיד, אם יש משהו לא מושלם שהוא פספס או שלא היה מושלם בעיניי (לא היה עד היום פחח או צבעי שלא התחרט שהוא עבד איתי...) הוא יעשה את זה שוב בחיוך ובלי אף טענה. העבודה אצלו יצאה מעולה גם עבור פרפקיוניסט מופרע כמוני.

ממליץ בחום רב אבל תהיה מוכן לכך שהתקציב יצטרך לצמוח קצת...

בהצלחה

איתן

פורסם

ב 8 אלף תמצא את הרמה הכי גבוהה אבל רק בשטחים! ילקקו לך את הרכב ! (לרכב רגיל זה נע בין 1200 ל 2500 )

רק הבעיה עם החוק שלא מתיר לתקן כלי רכב בשטחים אבל אם בכל אופן............. אתה תהנה רק תברר מי עושה עבודה איכותית

אני לפני שנתיים + עשיתי למרצדס שלי בשכם פחחות וצבע עלה לי 5000 ש"ח ועבודה ברמה של החברה בגרמניה אומנם הצבע ושאר החומרים מקוריים מרצדס אבל העבודה חלקה בלי גל אחד וקווים ישרים כמו שירדה עכשיו מהפס ייצור .

(הרבה חברים בפורום ראו את העבודה והתבלבלו)

אצלינו יהיה לך קשה לקבל רמה גבוהה במחיר הזה !

פורסם

שחכת לציין לאיזה רכב, 6-8 למיני מיינור זה לא 6-8 אונייה אמריקאית.

אפשר למצוא אצל הבני דודים במחיר טוב, ואפשר לחפש במרכז מישהו שיעשה את זה.

אני את שלי עושה כרגע (פחחות וצבע) ממש ליד בת חפר (חדרה), תוצאות לא פחות ממדהימות על המיני. הנקודה היחידה שנראה מה יהיה איתה היא שאין תנור לן-אדם ולכן אני לא יודע איך תצא הצביעה (נחייה ונראה)..

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אני לא חושב שקיים דבר כזה ״מקום איכותי״. רמת העבודה תלויה בעיקר ביכולות ובהשקעה של בעל המקצוע הספציפי שעובד על האוטו שלך. בעל הבית יכול לקבוע נורמות וסטנדרטים ( או להכתיב חיפופים משיקול כלכלי), אבל בסופו של דבר זה עניין של נסיון ויכולת אישיים שקובעים. גם רמת המחיר לא מבטיחה עבודה טובה. ברור שמחיר רצפה יבוא לידי ביטוי בעבודה, אבל מחיר גבוה רק משקף את רצונו של הפחח להעביר נתח שמן יותר מכספך לכיסו.

מעבר לזה, חשובה מאוד מעורבותך האישית. נהג של חברת ליסינג שמשאיר רכב ושואל מתי זה יהיה מוכן, מבטיח לעצמו עבודה פחות יסודית מבעל רכב אספנות שחופר לפחח במוח כל יום על סוגי החומרים השונים, יתרונות וחסרונות של צבע דו-שכבתי, וכו. וכו.

אני חושב שהסיבה שאיתן קיבל עבודה טובה היא בגלל שהוא פדנט, ובעל הבית ידע שלא יתחמק בפחות מעבודה מושלמת.

היה לי נסיון טוב עם מוסך פחחות באלקנה, בגלל שחבר פורום יקר שגר ליד, ביקר במוסך כל יום וירד לחייו של בעל הבית ללא רחמנות.

נמרוד

פורסם

פחח שאין לו תנור מבחינתי זה לא מקצועי.

המלצה חמה מאוד (וגם המלצתי עליו לא פעם פה בפורום) הינו קובי שגב מאיזור התעשייה סגולה פ"ת.

מומחה ברכבי אספנות (וגם יש לו באיזור ה5 משופצות לרמת הבורג) ועיקר עבודתו הינה שיפוץ רכבי אספנות ובעיקר אמריקאיות.

אם אתה רוצה עוד פרטים אתה מוזמן לפנות בה"פ.

פורסם

נמרוד, אתה צודק מאוד...אבל לכל היתר מעבר לרמת ההשקעה של בעל המקצוע יש עוד פרמטר חשוב ביותר והוא איכות החמרים.

חומר טוב (מחומר פחחות, דרך צבע, מדלל, ולכה) עולה כסף והרבה מאוד. אני מזמין כל אחד שרוצה להתענין להכנס לחנות שמוכרת חמרי פחחות וצביעה לרכב ולראות באיזה הפרשי מחיר עצומים מדובר.

חומר טוב הוא ערובה לשני דברים: גם לאיכות של איך העבודה תצא, וגם מה יקרה אחרי כמה שנים - ולפעמים פחות. אצל מישהו שהמחיר אצלו יהיה זול במיוחד ישתמשו בחמרים נחותים כגון לכה של נגרים (! וזו לא בדיחה אלא דבר מקובל) ואחרי כמה חדשים יתחילו לצאת סימנים בצבע.

חבל שאין כאן בפורום מישהו שהוא בעל מקצוע בענין הזה, אם כן הוא היה מתאר לכם באיזה חמרים משתמשים לתקן רכבי ליסינג בשביל לנסות ולהרויח משהו.

למרות שאני בהחלט סומך על בעל המקצוע שהמלצתי עליו, אחת הבקשות שלי ממנו היתה לא להשתמש בשום חומר שלא ראיתי בעיניים שהוא פתח אותו. עד כדי כך, ואני לא מכיר הרבה בעלי מקצוע שהיו מגיבים בסבלנות לתעלול כזה.

בקיצור, התוצאה היא לא רק פועל יוצא של יכולות של בעל המקצוע אלא גם של מחיר החמרים, וזה עולה כסף.

בקשר לבעל המקצוע שהומלץ מאלקנה, מדובר באיש חביב ביותר שהמחירים שלו בהחלט זולים, אבל הוא מתאים את התוצאה לתקציב ולבקשה של מי שמבקש ולכן הוא יכול להיות זול מאוד עם תוצאות סבירות מאוד לתשלום, או יקר בהרבה עם תוצאות טובות בהרבה.

פורסם

ואגב, אני לא הייתי עושה למרצדס עבודה בשכם גם אם היא היתה מושלמת מהסיבה הפשוטה שיש סיכוי לא קטן שהרכב שלי יחזור לשם די מהר, ולתמיד. מנסיון

פורסם

צר לי מאד

אבל אני לא רואה שום סיבה תהא אשר תהא שמצדיקה את המחירים המופרזים ההזוים והמנותקים מהמציאות שלוקחים צבאים\פחחים ישראלים.

עם דמי שכירות \ ארנונה\ משכורות לעובדים וכ"ו עדיין אין שום סיבה מוצדקת למחירים הפרועים שלוקחים בישראל.

לכן אני ממליץ ואמשיך להמליץ על אנשי מקצוע בתחום מכפרים ערבים ישראלים שעושים עבודתם נאמנה במחיר הגון ולפנים משורת הדין.

זוהי דעתי האישית והאישית בלבד ואני מדגיש זאת.

ללא כוונה לפגוע באדם כזה או אחר ועם מישהו נפגע מדבריי מתנצל מראש.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

צביקוש, אתה טועה כי אינך יודע בכלל מה עלות ההוצאות האלו.

ניתן לקנות עוגת שוקולד מוכנה בסופרים במחיר של כ 28 ש"ח וניתן לרכוש עוגת שוקולד במחיר של 110 ש"ח.

בעוגת השוקולד שמחירה 110 ש"ח יש רק חומרים במחיר של 60 ש"ח (יותר ביצים, שוקולד איכותי, שמנת לקצפת עמידה ולא רגילה ועוד ועוד).

כל אחד יחליט איזה עוגה הוא מעדיף לקנות ולאכול או איזו רמת צביעת מכונית ומחיר הוא רוצה.

מי כמוך יודע שפחחות וצבע במחיר זול לא מחזיקה מעמד הרבה זמן ואז, אם רוצים איכות טובה, צריך לשלם שוב פעם כסף.

בברכה - רפי לין

פורסם

מצד שני יש את התאוריה שעדיף לעשות פחחות פעם ב5-8 ושהאוטו יראה חדש כל מספר שנים מאשר לשלם פי 4 ושום דבר לא מבטיח לך שאחרי 8 שנים שני הרכבים לא יראו אותו דבר.

וכבר היום דברים מעולם שבעלי מקצוע לקחו מחירים מופרזים ואחרי שנים ספורות כבר היה התנפחויות בצבע.

כל הדברים האלה תלויים בנקודת ההתחלה של הרכב וכמה חלודה ורקבונות יש לו.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ובכן, לפי התגובות כאן כנראה לא הייתי 100% ברור עם הדרישות שלי אז ככה:

הרכב המדובר הוא ב.מ.וו 633 E24 - לא "אונייה אמריקאית" אבל גם רכב לא קטן בפני עצמו. למזלי האוטו נקי כמעט לגמרי מחלודה אז זה לא צריך להוות בעיה. הצבע הנוכחי לא נורא, הוא פשוט נראה "עייף" היות וזה הצבע המקורי שהגיע מהמפעל ב-78'.

אני מעדיף לשמור על התקציב הנתון אבל אם אין ברירה אז אין ברירה- אני מחפש צבע שיחזיק תקופה ארוכה.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

fish היקר!

קובי שגב לא מתקרב למחירים שבעל השרשור רוצה, אבל מה שנכון שהוא תותח חבל על הזמן.

יש לו ידיים זהב!

בהצלחה במציאת פחח בתקציב שלך

אסף

פורסם

לדעתי תפנה לכיוון של שיקום הצבע הקיים + פחחות קלה, אפשר להגיע לרמה טובה ובמחיר שהוא חצי מהתקציב (4~).

משכנתא זה קל

פורסם

כמעט כל מה שנאמר עד כה נכון!

אבל אם " שרידות הצבע " רלוונטית אזי CamaroRS69 ממש צודק !

מה שיקבע את השרידות לאורך זמן הוא לא כל כך בעל המקצוע אלא פרמטרים אחרים

כמו : חשיפה למזג אויר ועומק תיקוני הפחחות (נזכור כי כמעט בכל המקרים יש דופן כפולה והחלק הפנימי

אינו ניתן לטיפול נגד חלודה.

בנוסח אחר טיפול יקר לא בהכרח יקנה שרידות גבוהה יותר לאורך זמן מטיפול זול.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...