Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאולי לא הבנתם זה שאני צריך את התוסף מכיוון שברכב שלי יש מנוע שדורש זאת. אני בטוח שלפחות 90% מרכבי האספנות בארץ דורשים זאת. כמובן, אני כבר משתמש בתוסף האשלגני.

השמן של ה VR1 הוא שמן מרוצים. בטקסט שקראתי רשום שהוא טוב ל5000 ק"מ או שלושה חודשים. אני לא מתכוון להחליף שמן כל שלושה חודשים, ועוד כזה יקר.

אבל מה שאתם מפספסים זה שהמנוע שלי בחיים לא יגיע לטמ"פ העבודה של המנועי הונדה של הרכבים ממהיר ועצבני, ולכן המנוע שלי לא יהנה מהתכונות שהשמן הזה מציע. אפילו נראה שבגלל שהמנועים לא עובדים באותם תנאים, השמן במנוע שלי לא יגיע לטמ"פ עבודה וצמיגות אופטימלית לפעולת המנוע.

לא נהוג לשים שמנים של מכוניות מירוץ לרכבים רגילים, כמו שלא שמים דלק מירוצים לרכב בעל אופי שימוש רגיל.

לדעתי רמת המודעות לבעייה לא תפסה מספיק תשומת לב בארץ, לפחות לא כמו העניין סביב התוסף האשלגני. נראה שלא התעוררו במשרד התחבורה בזמן. (או האנרגיה-לא מבין מי זה מי).

עכשיו , יש גם את העניין של האמונה.. יש כאלה שיגידו שזה חרטה, וניסיון להרוויח כסף. יש שיגידו שהם נוסעים שנים עם השמן ללא ה ZDDP ואין שום בעייה. אז כמו כל אמונה, אני מאמין שכן צריך את התוסף (שהיה קיים כבר שנים משנות ה -40 וה50), והוצא מהשמן בהדרגה ע"י ובהשפעת הגופים הירוקים שמפקחים על תעשיית הרכב.

מכיוון שהרגע סיימתי את האוברול, כולל קאמשפט חדש, לא בא לי לחזור על זה עוד כמה שנים כשהחוסר בתוסף "יעשה" את שלו.

בדיוק בעניין זה:

משפצי מנועים בריטיים ישנים סבורים שבשמן עם התוסף יש להשתמש אך ורק בתקופת ההרצה, ולא אחריה.

הנה, קרא כאן:

http://www.fbccsc.org/tech/zinc.html

לאיזה טמפרטורות עבודה אתה סבור שמנועי הונדה מגיעים? חמש מאות מעלות? טמפרטורת העבודה שלהם היא בדיוק טמפרטורת העבודה של הפורד שלך, אולי אפילו יותר נמוכה...

מאד חשוב להאמין במילה הכתובה - אולי אפילו בכל מילה כתובה.

אבל חייבים גם להיות מסוגלים לקרוא בין השורות, ובייחוד להתעלות להבנת הנקרא.

ואגב - התוסף הנערץ עליך כבר בדרך, ואם הדואר האמריקאי יגיע אלי בזמן, אז בעוד שבועיים הוא אצלך.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
מארה"ב הם לא שולחים לישראל

אבל המליצו ויש גם מפיץ באנגליה:

Burton Power

http://www.burtonpower.com/

אולי לא הבנת, אבל כבר הזמנתי מארה"ב. מה שבכלל שאלתי, זה לא אם ישלחו, כי כבר שלחו. שאלתי אם לא יעשו בעיות בדואר, או במכס, מכיוון שזה נוזלים. (בהיבט הביטחוני).

פורסם

מוזר..

דואל מאתמול מחברת ZDDP מדניס קירבן:

"לא שולחים לישראל אבל יש מפיץ באנגליה"

מהיכן קנית?

מאחל שלא יעוכב במכס/דואר (תצהיר שזה נוזל לשפריצר)

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אז לכל המודאגים, החבילה הגיע. ועד פתח הבית. יש תוסף!

בנוסף, קיבלתי בקבוק אחד מישראל חבר מועדון ה חמש (המון תודה), שהבטיח וקיים. אך יותר מכך, קיבלתי סיור וסקירה הסטורית במקדש שבנה למכוניתו (רובר עתיקה בעלת 5 ספרות) במרתף ביתו. בוא נגיד שהייתי שמח לישון שם אחרי ריב עם האישה...:-D

אפילו שמעתי את מנוע מכוניתו פועל, וקיבלתי הסבר מעמיק על כל שעון ושעון ברכב. תודה על הכל.

עכשיו כל מה שנשאר זה לרוקן מעט שמן, ולהוסיף את התוסף.

פורסם

בעתיד, במידה ותצטרך, מציע לך לבדוק שמן מנוע מינרלי מקורי של Harley Davidson בצמיגות 20W50

למיטב ידיעתי הוא מכיל כמויות גבוהות של ZDDP

למעט משפחת V-Rod כל המנועים של הארלי מבוססים על גל זיזים תחתון, מוטות דחיף ונדנדים במגע ישיר עם השסתומים

img56926872.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מחול השדים סביב תעשיית התוספים דומה בחלקו לתעשית תוספי החלומות שמוכרים גם לאנשים .אם הפקוח על המזון שאנו אוכלים היה אותו הדבר או ברמה דומה בה נבדקים השמנים השונים המיושכים לרכבים שונים מצבנו היה טוב . אין יצרן רכב בעולם הממליץ על שמן שהוא פחות מהכי טוב לרכב הנדון . יצרני התוספים מבטיחים מקסמי שווא שבמקרה הטוב אינם גורמים נזק אולם גם תועלתם בטלה בשישים . אנחנו מוכנים להכניס לגופנו כל ג'אנק אולם ל"בייבי " שלנו כלאמר לרכב שלנו אנחנו בוררים בקפידה כל מוצר . אז רבותי קצת פרופורציות ובכסף שלכם תעשו יותר לביתכם . כן בארצנו המידברית מומלץ להקדים את הטיפולים התקופתיים ולהשתמש בסננים מקוריים שהרי ההוצאה בגין כך היא קטנה לעומת עליות הדלק התכופות .

יש אגב תוסף שמחליק כל דבר גם הוצאה לא הגיונית .... קצת ואזלין ...:-)

הודי.

פורסם

אודי, נדמה לי שהיית אתה זה שהמליץ - או הזהיר - לא להשתמש בשמני גיר מודרניים במכלולים המכילים תותבי ברונזה. הסיבה היא כי לשמן גיר מודרני הוספה גופרית המזיקה לנ"ל. גם התופעה ההפוכה קיימת: תוספים החיוניים למנועים עתיקים הוצאו מהשמנים המודרניים. זה כלל לא דומה לחומץ תפוחים או לזנב הדוכיפת וכו' שב"תוספי המזון".

פורסם
אודי, נדמה לי שהיית אתה זה שהמליץ - או הזהיר - לא להשתמש בשמני גיר מודרניים במכלולים המכילים תותבי ברונזה. הסיבה היא כי לשמן גיר מודרני הוספה גופרית המזיקה לנ"ל. גם התופעה ההפוכה קיימת: תוספים החיוניים למנועים עתיקים הוצאו מהשמנים המודרניים. זה כלל לא דומה לחומץ תפוחים או לזנב הדוכיפת וכו' שב"תוספי המזון".

אכן כן , המלצתי ואני אף עומד על כך שיש להשתמש בשמן המומלץ ע''י היצרן ובסיווג המתאים ,אשר על כן ,לעיתים , כל המוסיף גורע .

הודי.

פורסם

מסכים לחלוטין. אני תמיד בעד להשתמש במה שהיצרן ממליץ. אבל מה עושים במקרה הבא (שמוכר לך בוודאי):

car-tag2.jpghttp://lulisml.files.wordpress.com/2011/11/car-tag2.jpg

כלומר, הבעיה היא מה עושים עם שמנים שכבר עברו מן העולם ואי אפשר להשיג אותם יותר. מה התחליף הנכון?

תוכל לקרוא עוד בנושא כאן.

פורסם

ישראל , לצערי המחשב שלי בעבודה מעט מוגבל ואיני רואה את כל שפירסמת . אולם דבר או שניים בטריבולוגיה : כל השמנים מבוססים שמן בסיס שהוא שמן מינראלי - חברות הנפט הגדולות הן שמייצרות ומוכרות לכל יצרני השמן על סוגיו השונים . שמן חצי סינטטי הווה אומר שמן בסיס שתוספיו חצי סינטטים וחצי מינראליים . שמן סינטטי מלא הוא שמן שכל תוספיו סינטטיים . שמנים אחרים כגון שמני גיר יש להקפיד על הסוג ועל הדרגה . שמנים שחלף שמם מהעולם -מוחלפים ע''י שמנים בעלי שם אחר צריך פשוט מעט להעמיק בבדיקת תאימות .

הודי.

• תוכן חדש...