Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי סיאט לאון 2003 ואופל אסטרה 2004. ואני דיי סגור על אחד מבין שני הרכבים.

עכשיו אני מגיע לחלק העיקרי יש לי אפשרות לקחת אוטומת או ידני.

מאז שאני הוצאתי רישיון כ 7 שנים לא נגעתי בידני. אחד השיקולים שלי הם גם מחירי הדלק שעולים ועולים

אבל עדיין אני במבויי סתום שאני לא יודע מה להחליט, הרי 7 שנים לא נגעתי בידני דיי הרבה זמן..

ואני נוסע כל יום עד ללמכללה בצפון תל אביב וחזור עד ראשון, בפקקים זה נראה בילטי נסבל במיוחד עם הקלאץ/ברקס/גז (לפחות ככה אני חושב תקנו אותי אם אני טועה).

אבל עדיין אני לא שולל ומחכה לשמוע מאנשים מה כדאי אחד אוט' או רגיל?.

פורסם

אמנם קלאץ' ידני הוא קצת בלתי נסבל בפקקים אבל תסתכל על היתרונות של אמינות גיר ידני וגם צריכת דלק חיובית יותר ,ולהתרגל לגיר הידני אחרי 7 שנים שלא נהגתה על ידני זה בדיוק חמש דקות של סיבוב בעיר

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

אם אתה חושש מפקקים והעברותצ הילוכים מרובות הכרוכות בהם אין מה להתלבט - אוטומטי.

החיסכון בדלק בידני לא יפצה אותך על העצבנות שתחווה בפקקים, מה גם שאתה רגיל לאוטומטי ולא רואה בידני כל יתרון זולת חיסכון בדלק.

פורסם

מתרגלים להשתמש בגיר הידני, גם כאשר יש גודש תנועה.

פשוט שומרים מרחק גדול יותר לא נצמדים לרכב מלפנים, ואין צורך לבלום כל פעם מחדש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני הייתי בדיוק מצב שלך,הוצאתי רישיון ב03 ועד עכשיו לא נגעתי בגיר ידני וגם אני חששתי,אבל עכשיו כשרכשתי רכב שהוא גיר ידני,אני לא מצטער,זה יותר אמין,יותר חסכוני וזה באמת כיף להעביר את ההילוכים,ולגרום לאוטו להתנהג כמו שאתה רוצה,לא קרה לך אף פעם שאמרת נו למה הגיר לא מוריד הילוך אם אתה מתחיל עליה מסוימת,איך מכות של הגיר,אתה מנהל את צורת הנהיגה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני הייתי בדיוק מצב שלך,הוצאתי רישיון ב03 ועד עכשיו לא נגעתי בגיר ידני וגם אני חששתי,אבל עכשיו כשרכשתי רכב שהוא גיר ידני,אני לא מצטער,זה יותר אמין,יותר חסכוני וזה באמת כיף להעביר את ההילוכים,ולגרום לאוטו להתנהג כמו שאתה רוצה,לא קרה לך אף פעם שאמרת נו למה הגיר לא מוריד הילוך אם אתה מתחיל עליה מסוימת,איך מכות של הגיר,אתה מנהל את צורת הנהיגה.

בטח שקרה לי הרבה פעמיים, לאוטומט היתרון היחיד שלו זה בפקקים אתה מסודר עם ברקס גז באותו צד, הנסיעה יותר "משעממת" אבל גם יותר קלה. בגיר רגיל אני בעצםם שולט במכונית ובעצם אני מכתיב את הנסיע והחסרון שלו הוא הפקקים מעבר לכך אין חסרונות ובטח שהוא יותר מהנה זה ברור לי ומשאיר אותך יותר עירני על הכביש.

אבל עדיין זה קשה להחליט לכאן או לכאן ואני מקווה לקחת את ההחלטה הנכונה לפני שאני ירכוש אחד מהם.

פורסם

אני מסכים,בפקק זה לא נוח,אבל יש שיטות לזה כמו גלישה,אני אישית אם יש פקק,אני נותן לרכב לפני להתחיל קצת לנסוע וכשהוא מתרחק קצת ,אז עוזב מאט את הקלאץ והאוטו גולש.

אבל אם רוב הנסיעות שלך הם ב פקקים,אז כמובן שהגיר האוטומט לדעתי יהיה לך מתאים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכל עיינן שלהרגל.

אני נוהג שנים עם גיר ידני, עומד בכל הפקקים של מרכז הארץ בבוקר ובערב ולא מרגיש שום חוסר נוחות

כשיוצא לי לנהוג במכונית אוטומטית אני לא מרגיש שום "שיפור" ושום "הקלה".

מבחינתי זה אותו דבר בדיוק.אני עובר בכל יום כמה מאות קילומטרים, והרגל לא מתעייפת על הקלאץ' וזה לא מעצבן ולא מעיק.

כל הסיפורים האלה הם שטויות, ותוצאה של מגמת ההתפנקות והעצלנות שהולכת ומתגברת.

פורסם

אני נהגתי 5 שנים על ידני ומאז כבר 5 שנים על אוטומט (של אבא).

חייב לציין שמאז שאני נוהג על אוטומט אני מרגיש יותר קהה, פחות מחובר לכביש ולסביבה ופחות מרוכז. בהתחלה זה הרגיש כמו משחק מחשב.

מצד שני הנוחות היא חשובה ואסור לזלזל בה, במיוחד כשבארץ אין לנו ברירה אלא לעמוד בפקקים. מי שצריך להיכנס כל בוקר לתל אביב ולעמוד 40 דקות בפקקים לא ממש עוסק בנהיגה לדעתי. אני מצטרף למי שאמר שהפערים במחיר ובתצרוכת של הדלק לא ממש שווים את הכאב ראש.

פורסם
מתרגלים להשתמש בגיר הידני, גם כאשר יש גודש תנועה.

פשוט שומרים מרחק גדול יותר לא נצמדים לרכב מלפנים, ואין צורך לבלום כל פעם מחדש.

ל'

:mm_yeah:

אולי אנחנו מזוכיסטים כשיה לי גיר רגיל סבלתי יום יום במשך שנה נתנה-תל השומר בשעות העמוסות של הבוקר ושל הצהרים עם גיר רגיל וקלאץ שעומד לסיים את חייו שריר התאומים ברגל שמאל היתה יותר גדולה מהראש שלי אבל מתרגלים ומהר מאוד כבר גם לא שמים לב ויותר מזה גם לא אכפת לך אם יש או אין פקק. אגב בפקקים ההתנהלות יותר חסכונית ויותר בריאה לרכב, מהסיבה של העצלנות, מוצאים את המהירות הממוצעת של הפקק ולא מתפתים להאיץ סתם מהר אלא זורמים עם התנועה, אז כן יעקפו אותך כמה רכבים בדרך אבל לפחות לא תצטרך לבלום כל מספר מטרים להוריד לניטרל ולהכניס לראשון מחדש. הברקסים יאריכו ימים בדרך זו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לי יש כבר 5 וחצי שנים רשיון, וסביב ה120 אלף קילומטר של נהיגה על גיר ידני.

לרוב אני לא עומד בפקקים, אבל גם שאני עומד(ויצא לי פקקים של 4 שעות לא פעם אחת) אני לא מרגיש מבואס שאני נוהג בידני.

בסופו של דבר לגיר ידני יש יותר יתרונות מאשר אוטומט.

אפילו הגיר האוטומטי הכי מוצלח(DSG ואחיו) לא מתפקדים טוב בפקקים, ומקבלים מהגיר מכות בעת העברה בין ראשון לשני.

Got To love It

פורסם

הכל עניין של גישה.

בפקק אתה יושב ברכב ולא עושה כלום, יד ימין על ההגה ויד שמאל תופסת את המצח ונשענת עם המרפק על החלון.

ככה יהיה לך עניין :-D

ועכשיו יותר ברצינות

ידני יחסוך לך טיפולים ודלק. ברגע שאתה תתחיל לנסוע על ידני, כל התהליך של העברת הילוכים יכנס לתת מודע ואתה תעשה את זה באופן אוטומטי בלי לחשוב מה שאומר שלא תשים לב לזה שאתה בידני בפקק.

תאמין לי שאנשים עם אוטומט לא מאושרים יותר מאשר אנשים עם ידני כשמדובר בפקק.

אם אתה חושש מזה שלא תזכור איך לזהוג בידני אז תקח שיעור אחד עם מורה לנהיגה שיחזיר לך את הבטחון

• תוכן חדש...