Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני גר כרגע במקום שבו יש חיבור אלחוטי לאינטרנט שאליו מתחברים עוד מספר אנשים נוספים.

כשרק הגעתי לכאן היו פחות אנשים שהתחברו לרשת ולא היו בעיות מיוחדות, היתה קליטה טובה של הרשת והחיבור לאינטרנט היה מהיר יחסית במשך רוב שעות היממה.

בתקופה האחרונה נוספה עוד כמות נכבדת של אנשים על הרשת ומאז אני סובל מחוסר יכולת לקבל חיבור לאינטרנט בעיקר במשך שעות היום, ורק בשעות הקטנות של הלילה ניתן לגלוש כראוי.

לא שיניתי מיקום או משהו בסגנון, והמחשב מראה לי שיש קליטה טובה עד מצוינת כל הזמן אבל עדין אין לי יכולת לגלוש באינטרנט (האייקון של הגלובוס לא מופיע על גבי האייקון של חיבור הרשת)

בנסיון למצוא פתרון למצב יצאתי מחדרי למיקום שקרוב יותר לאנטנת ממסר והפלא ופלא - האינטרנט חוזר לעבוד. ככה שנראה כאילו עומס על הרשת איננו פקטור.

האם יש לרשת תיעדוף לפי מרחק מהאנטנה, למרות שיש לי קליטה מלאה של הסיגנל?

כיצד ניתן לפתור את הבעיה? הוספת אנטנות, הגדלת רוחב פס/מהירות חיבור?

מקווה שהבהרתי את עצמי כראוי,

תודה!

פורסם

לא הבנתי כל כך מדבריך האם מדובר בבעית קליטה או בעית גלישה.

בכל מקרה, אתה אומר שכאשר התקרבת פיזית לאנטנה הבעיות נפתרו, לכן זה מרמז על בעית קליטה.

מכשיר שיכול לעזור (שוב, אני לא בטוח שזו בעית קליטה, אבל אם כן) זה ליצור נקודת גישה קרובה יותר ע"י REPEATER (משחזר) כדי להגדיל את טווח השידור של האינטרנט האלחוטי.

משהו כמו זה:

http://www.dsa-sys.co.il/Product.aspx?ProductID=722

כדאי שתתייעץ עם מנהל הרשת במקום שבו אתה נמצא, מכיוון שאתה אומר שהכל היה בסדר עד לפני שגדלו מספר המשתמשים ברשת, אולי הוא יוכל לפתור את הבעיה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הבעיה היא בעיית גלישה ולא בעיית קליטה.

מאותו המיקום בחדר פעם אני מצליח לגלוש ופעם לא. מה גם שיש לי בכל זמן נתון קליטה שהיא בין טובה למצויינת (לפי המד של ווינדוס)

למרות האמור, בזמנים שאין לי יכולת לגלוש מחדרי, יציאה מהחדר ומעבר למיקום שקרוב יותר לאנטנה (ענין של הבדל של מטרים ספורים), מאפשרת לי לגלוש כמעט כרגיל.

אין לי אפשרות לדבר ישירות עם מנהל הרשת, והענין צריך לעבור דרך הנהלת המקום. קיוויתי שאם יהיה לי פתרון אפשרי לענין, הדרך ליישם אותו יהיה קצר יותר.

פורסם

האם הדבר קורה גם כשאני הרבה אנשים שמנסים להתחבר דרך אותה הנקודה?

לי זה נשמע כאילו אתה לא מקבל CTS מהAP שלך ובגלל זה לא יכול לשלוח מידע.

אתה יודע אולי מה סוג ציוד התקשורת שבו משתמש המקום בו אה גר? איזה AP או איזה ISR?

Kawasaki Versys !!!

פורסם

כשרק הגעתי לכאן היו פחות אנשים שהתחברו לרשת ולא היו בעיות מיוחדות, היתה קליטה טובה של הרשת והחיבור לאינטרנט היה מהיר יחסית במשך רוב שעות היממה.

בתקופה האחרונה נוספה עוד כמות נכבדת של אנשים על הרשת ומאז אני סובל מחוסר יכולת לקבל חיבור לאינטרנט בעיקר במשך שעות היום, ורק בשעות הקטנות של הלילה ניתן לגלוש כראוי.

לא שיניתי מיקום או משהו בסגנון, והמחשב מראה לי שיש קליטה טובה עד מצוינת כל הזמן אבל עדין אין לי יכולת לגלוש באינטרנט (האייקון של הגלובוס לא מופיע על גבי האייקון של חיבור הרשת)

בנסיון למצוא פתרון למצב יצאתי מחדרי למיקום שקרוב יותר לאנטנת ממסר והפלא ופלא - האינטרנט חוזר לעבוד. ככה שנראה כאילו עומס על הרשת איננו פקטור.

מאותו המיקום בחדר פעם אני מצליח לגלוש ופעם לא. מה גם שיש לי בכל זמן נתון קליטה שהיא בין טובה למצויינת (לפי המד של ווינדוס)

למרות האמור, בזמנים שאין לי יכולת לגלוש מחדרי, יציאה מהחדר ומעבר למיקום שקרוב יותר לאנטנה (ענין של הבדל של מטרים ספורים), מאפשרת לי לגלוש כמעט כרגיל.

לדעתי יש כאן שילוב של כמה גורמים:

1.מכיוון שיש כמות גדולה של אנשים ש"חוגגים" על node (ממסר) שמשדרת לטווח מוגדר ומוגבל, יש בעיה בהקצאת רוחב פס מתאים לכל המשתמשים המחוברים אליה. צריך לזכור שטווח הכתובות (וכתוצאה מכך מספר התחנות) יכול להיות מוגבל ע"י מנהל הרשת.

2.אני חושב שגם נכנס פה עניין של qos או בשפה יותר פשוטה- תיעדוף משתמשים באזור המסויים ההוא עקב העומסים על הרשת האלחוטית באותו איזור.

כשאתה עובר לאנטנה אחרת, אתה בעצם "משנה" את התיעדוף שלך מול הרשת האלחוטית- כי אתה עובר לתחנה משדרת פחות עמוסה ולכן מקבל גם כתובת.

אני לא יודע עם מה אתה גולש שאתה מדבר על "גלובוס" אך אני משער שברגע שמופיע גלובוס משמעות העניין שקיבלת כתובת משרת ה DHCP ואתה יכול לצאת לאינטרנט.

פורסם

travian - קפצת בכמה רמות מעל השפה שאני מבין. יש מצב לפרשנות?

בכל מקרה, אין לי מושג מה הציוד שמשתמשים בו. הדבר היחידי שאני יודע, הוא שהייתי צריך לתת את כתובת הMAC שלי כדי שיחברו אותי - אבל לא נראה לי שזה קשור לענייננו.

matanfr - דברייך נשמעים הגיוניים. תמיד חשבתי שQOS זה רק פונקציה של בקרה ולא של שליטה.

האם אתה טוען שכל אנטנה (למרות שמפריד ביניהן משהו כמו 12 מ') משדרת אפקטיבית למספר משתמשים מוגבל? ולא מצב שבו כל האנטנות משדרות את אותו השדר במקביל?

האם זה תומך בטענה שיש תיעדוף לפי מרחק מהאנטנה עצמה (בהנחה ויש רק אנטנה אחת)?

אגב, לגבי ה"גלובוס" - מדובר על האייקון של ווינדוס בשורת המשימות של מצב החיבור לרשת.

פורסם

מתן, האפשרות הראשונה שציינת לא קיימת פה. המשתמש יכול להתחבר לראוטר,משמע שהוא מקבל אייפי פנימי, אבל לא מצליח לצאת החוצה לאינטרנט.

אם אפשרות שציינת הייתה רלוונטית, והראוטר היה מוגבל לכמות מסוימת של אנשים, אז המחשב הנוסף שיתחבר יקבל הודעה של "קישורית מוגבלת או חסרה".

והגלובוס שהוא מדבר עליו, קיים בוינדוז ויסטה ן-7. אם תיכנס למרכז הרשת והשיתוף, תוכל לראות שם סקיצה שמתארת את החיבור מהמחשב לאינטרנט, כשהגלובוס מאתר את רשת הWAN.

לפותח השרשור. פה יכולה להיכנס בעייה של QOS. תעדוף משתמש אחר על פניך.

ברגע שהקישור בין הרשת לגלובוס מופיע עם X אדום, תלחץ על ה-X. ככה תוכל להפעיל יישום DEBUG שלפעמים עוזר באיתור הבעיה

חוץ מבעיית QOS, יכולה גם להיות בעייה של מחסור ברוחב פס. ייתכן שכמות גדולה של משתמשים מתחברים לרשת והם מנצלים את כל הרוחב פס. מה שלא משאיר לך שום דבר לגלישה.

קיימת אפשרות גם שצריך לשנות תדר שידור של הרשת האלחוטית בתוך הראוטר על מנת להימנע כמה שיותר מהפרעות חיצוניות שיכולות לגרום לרשת האלחוטית לא לתפקד כראוי.

ציין באיזו ראוטר מדובר ואולי אוכל לעזור לך בנושא. או לחילופין, תוכל לפנות למנהל הרשת על מנת שיריץ בדיקות רלוונטיות.

שונא גזענים !.

פורסם

שמע, זה לא הגיוני שמדובר בבעיה חומרתית.

אצלי באוניברסיטה access point או בשמו הקצר AP משמש עשרות של אנשים בלי שום בעיה או ניתוקים או ירידה משמעותית בקצב.

תנסה לחבר עוד מחשב אחד לאותה נקודה (בחיבור אלחוטי כמובן) ותנסה להעביר קובץ בין שני המחשבים. רצוי קובץ גדול.

אם הקצב הוא גבוה, בסדר גודל של מגה בייט לשנייה ומעלה, אז הבעיה היא לא חומרתית/קישורית.

דבר נוסף, תבצע בדיקת מהירות של הרשת בזמן שאין הרבה מחוברים ובזמן שכן. ככה תקבל תחושה לגבי כמה רוחב פס אתה מקבל בפועל.

http://www.speedtest.net

תתקין תוכנה חמודה בשם mylanviewer ותוכל לראות תמיד מי מחובר אצלך לאותו הLAN וכמה אנשים מחוברים בכל רגע.

(התוכנה יכולה לא לעבוד אם הגדירו את הנתב/AP בצורה מסויימת)

לגבי QOS, אם היה כזה מופעל עליך, זה לא היה משנה אם אתה עומד מטר מהאנטנה או עשר מטר.

בקיצור, לדעתי הנתב שלכם לא עומד בעומס ומי שקרוב יותר לאנטנה מקבל שירות על פני אנשים רחוקים יותר שנעלמים "ברעש האלחוטי"

Kawasaki Versys !!!

פורסם
.....קיימת אפשרות גם שצריך לשנות תדר שידור של הרשת האלחוטית בתוך הראוטר על מנת להימנע כמה שיותר מהפרעות חיצוניות שיכולות לגרום לרשת האלחוטית לא לתפקד כראוי....

מחזק את הדברים, יכול להיות שישנן הפרעות מסיבות שונות שיוצרות "רעש" שמפריע לך לגלוש. ככל שאתה מתרחק מהאנטנה, השפעת הרעש חזקה יותר ולהיפך. לכן כשאתה מתקרב לאנטנה, אתה אכן מצליח לגלוש.

פורסם

ביצוע הdebug לא פותר את הבעיה. הוא מציע לרכוש כתובת IP חדשה, וביצוע פקודה זו מותירה את המצב בעינו.

מעבר לכך ישנם מצבים בהם ה"גלובוס" מופיע אך עדין אין לי יכולת ממשית לגלוש (הגלישה איטית בצורה קיצונית ולעיתים האייקון נעלם מייד לאחר נסיון לגלוש).

אין באפשרותי לדעת מה החומרה שבשימוש, ואני בספק אם אוכל לחלץ את המידע הזה מההנהלה פה.

אני מכיר את ספידטסט, ובודק אקראית מדי פעם את המצב דרכם.

אני יודע אבל גם בלעדיהם שבשעות לא עמוסות אני מגיע לקצב הורדה של עד 800KB לשניה (בייט, לא ביט). בשעות עמוסות זה לא ממש משנה כי אני לא מצליח לגלוש.

אבדוק מה התוכנית השניה שרשמת שווה.

והמשפט האחרון שאמרת - זה המשפט שתהיתי מלכתחילה אם הוא מתקיים ומצב כזה אפשרי. כי אם כן, זה נראה לי מתאר את המצב בדיוק.

פורסם
matanfr - דברייך נשמעים הגיוניים. תמיד חשבתי שQOS זה רק פונקציה של בקרה ולא של שליטה.

QOS זו גם פונקצייה של שליטה, שניתן לקבוע אותה בסוויץ' עצמו ע"י פרוטוקולים. ספקי האינטרנט בישראל משתמשים בה בצורה כל כך אגרסיבית-עד שאפילו הורדה בביטורנט או הורדה ישירה דרך עמוד אינטרנט מפוקחת על ידם. ואם לא שמת לב, נסה להוריד קובץ מחו"ל ותקבל מהירות איטית עקב ה QOS הארור.שיטה זו פופולרית מאוד, והרבה נתבים ביתיים תומכים בה ויש בה תמיכה בWINDOWS.

האם אתה טוען שכל אנטנה (למרות שמפריד ביניהן משהו כמו 12 מ') משדרת אפקטיבית למספר משתמשים מוגבל? ולא מצב שבו כל האנטנות משדרות את אותו השדר במקביל?

אני טוען שלכל תחנת ממסר מוקצים X אנשים שהיא יכולה לחבר לרשת. ברגע שהיא עוברת את תחום הכתובות המוקצה לה (נגיד 20 כתובות) כל שאר האנשים לא יקבלו כתובת ולא יוכלו לגלוש, ויקבלו "קישוריות מוגבלת או חסרה" עקב אי מתן כתובת IP מהPOOL שתפוס כולו.

האם זה תומך בטענה שיש תיעדוף לפי מרחק מהאנטנה עצמה (בהנחה ויש רק אנטנה אחת)?

יש תיעדוף פר ממסר על פי עומס תחנה. אם יש רק אנטנה אחת, אזי המחשבים שדורשים יותר רוחב פס יקבלו תיעדוף.

אגב, לגבי ה"גלובוס" - מדובר על האייקון של ווינדוס בשורת המשימות של מצב החיבור לרשת.

תשובותיי באדום.

פורסם

בינתיים משיחה עם ההנהלה עולה שהם עתידים להחליף ידיים בכל הקשור להנהלת הרשת ומתכוונים לחסום אתרים של הורדות בלתי חוקיות, מה שלדעתם יעזור למצב.

לי זה לא נראה כך.

דווקא נראה לי שיישום הQOS יעזור במצב הזה. ככה לכל משתמש יוקצה רוחב פס מסוים שאין ביכולתו לעבור.

אומנם אולי זה יוריד מהמירות הסופית לכל משתמש, אבל יפחות ישמור על אחידות כלשהי. האם אני טועה?

פורסם
בינתיים משיחה עם ההנהלה עולה שהם עתידים להחליף ידיים בכל הקשור להנהלת הרשת ומתכוונים לחסום אתרים של הורדות בלתי חוקיות, מה שלדעתם יעזור למצב.

לי זה לא נראה כך.

דווקא נראה לי שיישום הQOS יעזור במצב הזה. ככה לכל משתמש יוקצה רוחב פס מסוים שאין ביכולתו לעבור.

אומנם אולי זה יוריד מהמירות הסופית לכל משתמש, אבל יפחות ישמור על אחידות כלשהי. האם אני טועה?

יש משהו בדבריך. אסביר לך מה יכול להיות ברגע ש qos יכנס אצלכם בנוגע לחסימה.

א. על פי מדיניות מוגדרת מראש (ע"י מנהל הרשת), מוקצות X כתובות IP ל X משתמשים שמחוברים לרשת. דבר זה מגביל את כמות התחנות שיכולות להתחבר לכל "אנטנה" (ליתר דיוק-node או צומת).

נניח ועכשיו טווח כתובות הIP המותרות יהיה 111.222.33.1--111.222.33.20. זאת אומרת שיש לך 20 מחשבים שיוכלו להתחבר לנקודה הזו (1-20). כל השאר-בחוץ. ל20 המחשבים הללו יוקצה רוחב פס של חצי מגה (מתוך נניח 5 מגה שקיימים בארגון), דבר שיכול לשפר את יציבות הרשת באותו אזור שהמשתמשים מחוברים בו.

ב. qos יכול גם לבצע "בדיקה פולשנית" לסוגי הפאקטים (מנות) בתעבורה שעוברת בארגון. אם רואים שיש ניסיון להורדת קובץ של התקנה-הוא ייחסם אוטומטית. כנ"ל לגבי תעבורה של HTTP (יש אתרי הורדות ישירות שמתבססים על הורדה דרך הדפדפן ולא דרך שיתוף קבצים), שלא לדבר על תעבורת ביטורנט (אם מישהו עם "cahunas" מספיק גדולות לסתום ככה רוחב פס של ארגון) או כל סוג של תעבורה אחרת. דהיינו-רוחב הפס יתפנה להעברות מידע פנים-ארגוניות בין מחשבים בארגון או לכונני רשת.

אני יכול להגיד לך שאצלי במקום העבודה יש ניהול כבד מאוד של qos. לא ניתן אפילו להוריד קובץ exe במקרה והוא כן דרוש לעבודה השוטפת, שלא לדבר על flash שעקב בדיקת ה qos המחמירה גורם לאינטרנט לזחול במהירות של צב.

פורסם

מדובר ברשת של מגורים ולא של משרד (למרות שזה קשור לארגון). לכן אני לא רואה צורך להגביל את סוג ההורדה בהכרח. כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה במחשב שלו.

הרעיון הוא לנסות ולהנות מכל העולמות - חופש שימוש באינטרנט, ומהירות גלישה סבירה אם לא מהירה.

לגבי הגבלת המשתמשים, זה כבר מבוצע. אומנם הרשת אינה מוגנת סיסמה, אבל יש צורך לספק את כתובת הMAC שלך למנהל הרשת כדי שיאפשר לך גלישה.

בקיצור, אכן עושה רושם שהגבלת רוחב הפס פר משתמש באופן קבוע היא האופציה הבאה ברשימה. אעביר את הרעיון הלאה ונראה מה יהיה.

בכל מקרה, תודה לכל מי שעזר, השכלתי קצת.

ואם יש עוד רעיונות או מידע, תרגישו חופשי :-D

• תוכן חדש...