Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :-)

יש לנו דייהטסו סיריון שנת 99', מנוע 1000 סמ"ק, שעושה כל מיני בעיות משתנות, וחשבתי שאולי אם אצרף פה את כל הדברים זה יצטרף לכלל בעיה אחת שלמה. אז ככה:

1. לפני כמה חודשים המנוע התחמם ונשרף. הוחלף המנוע והרדיאטור במוסך.

2. בטסט אחרון הוחלפו בלמים.

3. כשהאוטו עוצר במצב דרייב או רוורס הוא רועד מאוד. כשהמזגן דלוק הרעידות מתגברות אפילו יותר.

4. כשהאוטו בנסיעה נשמעות חריקות קטנות כאלה. כשהוא בעצירה אין חריקות. כשהמזגן דלוק החריקות מתגברות יותר (כנראה הרצועה?)

5. היום בנסיעה קצרה מחוץ לעיר האוטו החל לזייף, המנוע איבד כח לכמה שניות וחזר לעבוד. הסתובבתי ונסעתי למוסך (האוטו בקושי הגיע) ושם אמרו לי שיש פלאג שרוף, והחליפו אותו. (לקחו 400 ש"ח, זה הגיוני? הוא לא החליף רק את החלק הפנימי אלא את כל הפלאג).

אשמח אם תגידו לי כל מה שעולה לכם בראש :-)

תודה מראש!

פורסם

...גם לנו יש במשפחה סיריון 1000 שנת 99, אם כי ידנית, ולא אוטומטית.

שים לב: אין קשר בין כל אחד מהליקויים שציינת - פשוט, או שהזנחת את מכלולי הרכב, או שעניין של מזל: הכל התקלקל בבת אחת...

1. מדוע הוחלף מנוע? מה ז"א מנוע נשרף? האם שמת מנוע מפירוק/יבוא? האם ביצעת שינוי ברישוי הרכב?
  2. טוב שהוחלפו בלמים: בטיפול התקופתי הם נבדקים, ולמען הבטיחות, יש להחליפם אם הם מתבלים.
  3. רעידות חזקות מעידות על תושבות מנוע ו/או גיר פגומות או גמורות. שים לב: חובה להחליפן במקוריות בלבד, ולא תחליפיות!
  4. רעשים אלו מעידים ככל הנראה על רצועות מנוע גמורות. יש צורך להחליף את כולן יחד. לא זוכר אם יש בסיריון שתיים או שלוש רצועות, על כל פנים הסיפור אינו יקר, ואל תזניח, רצועה קרועה עלולה להוביל להשבתת משאבת מים, לניתוק אלטרנטור ועוד דברים לא נעימים. אגב, בדרך כלל כשמחליפים מנוע, מחליפים גם רצועות, מוזר שהמוסך לא ביצע זאת.
  5. פלג שרוף? נשמע תמוה ואפילו לא הגיוני. נראה לי יותר בעיות בהצתה, או במפלג.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

שלום ותודה על התגובה :-) קודם כל אני רוצה לציין שקנינו את הרכב לפני בערך חצי שנה מאדם שכנראה הזניח אותו מאוד ולא ידענו את זה בזמנו, ובגלל זה כנראה כל הבעיות האלו עולות עכשיו. זה מאוד מרגיז כי כל חודש עולה בעיה חדשה.. :-( מה שכן, זה יתרון - כי את כל הפאשלות אנחנו עושים על הטרנטה הזו (למשל, להאמין למוסכניקים).

1. המנוע נשרף בגלל מחסור במים - לחלוטין פאשלה שלנו. החליפו לנו אאל"ט במנוע 'מחודש'.

5. הוא אמר שנשרף פלאג. בהתחלה הוא החליף רק את החלק המתכתי שנראה כמו בתמונה כאן, אבל הבעיה לא נפתרה, ואז הוא החליף את כל מה שזה ישב בתוכו (משהו שחור קצת יותר גדול) וזה פתר את הבעיה. IMG_2184.JPG

באופן כללי כל פעם שהאוטו מתחיל לעשות בעיות יש לי תחושה שמרמים אותנו מכל הכיוונים. אי אפשר לדעת אם המוסכניק משקר, וכל פעם אנחנו מגלים שהמוכר של האוטו שיקר לגבי עוד משהו (או שלא ידע?). אני אשמח לדעת, אם יש לך מושג, מה העלות המשוערת של הטיפולים האלו (החלפת רצועות מנוע / תושבות בלמים / גיר) כדי שנדע שלא עושקים אותנו לחלוטין...

תודה מראש :-)

פורסם

צהריים טובים.

בתור בעל סיריון 99, ידנית גם כחצי שנה, אני יכול לציין כמה דברים:

-זה שהלך המנוע אתה מודה שזו אשמתכם שלא ראיתם שאין נוזל קירור, בכוונה לא כתבתי מים.

בנושא הזה אין מה להרחיב.

-בלמים, יכול לקרות לכל אחד, בלמים לא הולכים תוך שבוע, או שהזניחו או שבאמת הגיע זמן לטפל בהם.

סביר לחלוטין.

-רעידות, מכיר.

כשאני עומד ברמזור או בכלל במצב מונע לפעמים האוטו רועד במידה מועטה ולפעמים יותר חזק.

כשאני מדליק מזגן זה מחמיר.

יש שאומרים שהחלפת תושבות מנוע למקוריות בלבד עוזרת ויש כאלה שטוענים שלא, בכל מקרה בעיה ידועה לדגם הזה.

-חריקות, לא מכיר.

כשקניתי את הרכב עשיתי לו יישור קו כולל החלפת רצועות במנוע וגם טיימינג וצינורות יבשים במנוע.

לי כמעט ולא עלה כי חבר עשה לי טובה.

-מנוע איבד כוח, שוב אני לא מכיר ולא יודע איך להתיחס.

איזה מנוע הרכיבו לך? פירוק או יבוא?

מוסך מורשה/ לא מורשה?

כמה עלה?

ולסיום סתם שאלה כללית, כמה קילומטראז' עשה המנוע שלך לפני ששרפת אותו?

והערה כללית, אם הזניחו את הרכב לפניך, תכניס את היד לכיס ותתקן את מה שצריך אחרת לא יהיה לך שקט וכל פעם יצוץ משהו חדש.

בהתחלה קצת יכאב אבל אחר כך תהנה מהרכב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

כנראה שהחריקות הן באמת בגלל הרצועה... נצטרך לטפל בזה. אין לי מושג איזה מנוע הוחלף אבל אם אני לא טועה היו כ200,000 ק"מ כשקנינו את הרכב, שזה כמה חודשים בודדים לפני. אגב, רצועת טיימינג הוחלפה בזמן שהוחלף המנוע (נזכרתי בזה עכשיו).

ולגבי התיקונים: הבעיה, שהשקענו כבר כ"כ הרבה כסף באוטו שהיה עדיף כבר לקנות אוטו אחר ולא לתקן כל בעיה שצצה. ועכשיו כל הזמן צצות חדשות ומי יודע אם נתקן את שני הדברים האלה (הרצועות ותושבת המנוע) לא יצוצו עוד דברים חדשים, יקרים גם הם. אנחנו סטודנטים וכל גרוש שאנחנו חוסכים חשוב (מלכתחילה קנינו אוטו כזה כדי לחסוך - טעות, מסתבר). זה פחות פונקציה של כואב ויותר פונקציה של שכר לימוד/דירה לשנה הבאה, זו הבעיה...

פורסם

אני מעודד מאוד מהדברים שכתבת כי קראתי הרבה תגובות שמנועי ה 1.0 של הסיריון הולכים די מהר והנה מנוע של רכב שדי הזניחו אותו מגיע ל 200 אלף ועוד הלך בגלל טעות של הבעלים ולא מסיבה מכאנית וזה טוב לקרוא, אז טפו טפו טפו יש לי עוד כמה שנים.

וטיפ לעתיד, אתה חייב להיות הרבה יותר מעורב במה שהרכב שלך עובר במוסך.

איך זה שאתה לא יודע איזה מנוע שמו לך? לדעתי זו טעות ויכולים לעבוד עליך הרבה במוסכים.

מעבר לזה לא קונים רכב בשביל "לחסוך" כי רכב זה בשום פנים ואופן לא חסכון.

המרכיב היחידי שיכול להיות בסיטואציה מסוימת חסכוני וגם זה יחסית לרכבים אחרים זו צריכת הדלק וזהו.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

נכון, אבל את זה למדנו בדרך הקשה. בפעם הבאה נהיה יותר חכמים. בכל מקרה - אני בחורה (סתם לא חשבתי שזה ראוי לציון עד עכשיו) והסיבה שאני לא יודעת איזה מנוע שמו לי, הוא בגלל שזה היה בעלי שטיפל בכל עניין המנוע אז. אם אתם חושבים שזה רלוונטי לבעיות, תהיה לי תשובה בערב כשאני אוכל לשאול אותו :-)

• תוכן חדש...