Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

פתחתי את הנושא פה,כי לדעתי כאן יש יותר מוגדשים ויותר מביני עניין.

אז בסה"כ כולם יודעים שבבוקר יש לתת לרכב זמן מסויים [להתחמם] ולאחר נסיעה ארוכה צריך גם להשאיר את הרכב מונע.

לשאלותי,

כמה זמן צריך לחכות?למה?האם זה באמת להשוות את סיבובי המנוע לסיבובי הטורבו [בהמתנה לאחר נסיעה]?

זמן ההמתנה משתנה עם גודל הטורבו?או עם אורך הנסיעה?

ובכללי אם אפשר טיפים להתנהגות יום יומית עם רכב מוגדש.[אני בעלים של GTI 01]

תודה רבה,ושבוע טוב.

פורסם

דבר ראשון, לפני כל נסיעה נסיעה כשהמנוע קר, אני מחכה משהו כמו דקה עד שהטורים יורדים ואז נוסע מאוד רגוע ומנסה שלא לעבור את ה-3000 סל"ד עד שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה.

לקראת ההגעה ליעד, אני נוסע רגוע כדי לקרר את הטורבו ואז שוב מחכה משהו כמו דקה ומכבה את המנוע.

מדובר בפאסאט 1.8T (זה אותו המנוע כמו ב GTI שלך).

יש כאלה שיגידו שזה מיותר ובזבוז זמן, אני לא חושב שזה מיותר.

לשאלתך, בהנעת בוקר, השמן במנוע עוד צמיגי כיוון שהוא קר, מומלץ לתת למנוע כמה רגעים כדי לחמם את השמן ולאפשר לו להגיע לכל חלקי המנוע (לא רק במקרה של רכב מוגדש).

לגבי ההמתנה לפני כיבוי המנוע ברכב מוגדש, גם כדי למנוע מצב שהטורבו ימשיך להסתובב בזמן שהמנוע לא עובד ואז בעצם לא יגיע שמן לטורבו.

וגם מכיוון שהטורבו מגיע לטמפרטורה מאוד גבוהה בנסיעה לכן מומלץ לתת למנוע לעבוד על סרק כדי לקרר את הטורבו מעט.

פורסם

התייחסתי לזה, למה שאתה קורה להשוות את סיבובי המנוע לטורבו, הכוונה היא למנוע מצב בו הטורבו ימשיך להסתובב כשהמנוע כבוי ואז שמן לא יגיע לטורבו.

פורסם

זה די פשוט

התחילת נסיעה, תחכה קצת שהטמפ' שמן תגיע לטמפ' עבודה

אחרי נסיעה מאומצת (לא בהכרח ארוכה) צריך לתת לטורבו להתקרר ע"י השארת הרכב מונע

עוד דקה שניים (אתה נותן לשמן להמשיך לזרום והוא מקרר את הטורבו ) אני אישית לא מחכה - אלא מעט את הנסיעה

ב 400-500 מטר האחרונים (לטורים נמוכים ) יש לזה אותה השפעה

פורסם

ראוי לציין שמד חום נוזל קירור לא אומר שהמנוע היגיע לטמפרטורת עבודה. כי גם השמן צריך להתחמם וצמיגות שלו משתנה.

מד חום שמן או מד לחץ שמן יכולים לעזור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבנת,תודה רבה.

מה בנוגע לזמן?

פעם הייתי מחכה עם סטופר [בטלפון-ממש ככה !] שלוש דקות בערך אחרי נסיעה מאומצת\ארוכה.

זה יותר מידי?תקף פה "כל המוסיף גורע" ?

פורסם

חברים,

ההמתנה לפני כיבוי הרכב באה כדי למנוע דבר אחד - חוסר שימון הטורבו !

אם נסעתם (ועכשיו אני מקצין כדי להבהיר את הנקודה) במהירות של 300 קמ"ש על כביש 6 והגעתם לתחנת הדלק ומיד כיביתם את המנוע, הטורבו ממשיך להסתובב ולא מקבל שימון (כי כיביתם את הרכב).

אם נסעתם בכביש 6 שוב ב- 300 קמ"ש, וכק"מ אחד לפני התחנה הורדתם את הרגל מהגז והמשכתם בנסיעה רגילה אל תוך התחנה אין שום בעיה לכבות את הרכב גם לאחר כ- 10 שניות.

ולכן, הפתרון הקל ביותר הינו להוריד את הרגל מהגז כ-30-60 שניות לפני ההגעה ליעד ואז כל נושא ההמתנה אינו רלוונטי.

לגבי התחלת הנסיעה, אין שום מניעה לחמם את הרכב 30-60 שניות ולצאת לדרך בנסיעה מנהלתית רגועה (לא בגדישות).

תלוי באיזה שמן אתם משתמשים אבל רוב סוגי השמן לאחר כ- 4-8 דקות יגיעו לטמפרטורת עבודה.

מקווה שעזרתי

פורסם

לי לוקח מעל רבע שעה להגיע לטמפ' עבודה, ואין לי בעיות טרמוסטט או בעיות אחרות.

השמן הוא בצמיגות 10w60, יכול להיות שזאת הסיבה?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

להבדיל אלף אלפי הבדלות בין גודשת לקליאו המקרטעת שהיתה לי בעמידה היה מדובר במשהו באיזור ה10 דקות עד שהחום מנוע הגיע לחום אופטימלי בעמידה. ואם הייתי מתחיל נסיעה רגועה מבלי לחכות זה היה מתחמם תוך 3-5 דק' מרגע התחלת הנסיעה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בכל הרכבים שהיו לי חדשים וישנים הוראות הייצרן היו להניע ולהתחיל בנסיעה { כך המנוע מגיע מהר ביותר לטמפ' עבודה} כמובן שמומלץ לא לאמץ את המנוע עד להגעה לטמפ' עבודה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
לי לוקח מעל רבע שעה להגיע לטמפ' עבודה, ואין לי בעיות טרמוסטט או בעיות אחרות.

השמן הוא בצמיגות 10w60, יכול להיות שזאת הסיבה?

ליאור,

אנחנו מייבאים ומוכרים לרוב הלקוחות שלנו את ה 10W60 - CASTROL וגם את AGIP ,כמובן שגם אני אישית ב- EVO נוסע עם זה וממש לא לוקח לשמן15 דקות על מנת להגיע לטמפרטורת עבודה...

אם אתה עומד במקום וממתין להתחממות זה אולי מסביר את הסוגייה אבל חוץ מזה אני לא רואה סיבה הגיונית.

בכל מקרה, תניע (תמתין דקה) וצא לדרך..... ההימור שלי שהשמן יתחמם תוך 6-8 דקות.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אני משתמש בסליניה ולפעמים באגגיפ רייסינג ומרענן שמן ופילטר כל 5000 קילומטר, לא נראה לי שזאת הסיבה, או שאני טועה?

בכל אופן אני נותן למנוע להתחמם שתי דקות בגלל הוריאטור, אבל משך הנסיעה מהבית לעבודה הוא 10 דקות רבע שעה.

אני בד''כ יוצא בסביבות 6 בבוקר מתי שקר מאוד מאוד בחוץ, מתי לב שאני מתחיל נסיעה ראשונה בשעות הצהריים לוקח למנוע 7 8 דקות גג להתחמם, מה דעתך?

נ.ב

אני שקלתי לעבור לקסטרול, האם מומלץ או שהסליניה והאגיפ הם באותה איכות?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

השאלה מה זה בעיניך טמפרטורת עבודה? טמפרטורה של שמן או מים? למשל מים מתחממים אצלי מהר (כ-5~8 דקות של נסיעה איטית מאוד), השמן לא כ"כ מהר (10~15 דקות - תלוי ממזג האויר) - איך אני יודע? לפי לחץ שמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...