Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

307 XSI

מחפש_צרות
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

עדכוני בדיקה , ומבקש חוות דעת.

מכון : דינמומטר , ת"א

1.מנוע לא תקין אבחנה : בלאי פנימי במנוע אין שמן במנוע , רעש מערכת תזמון ושסתומים , רעשים פנימיים במנוע , תושבת מנוע , שריפת שמן , קורוזיה בצנורות ואביזרי קרור , לתקן ונקות מערכת קירור קירור , לטפל במערכת דלק והצתה.

2.מערכת קירור

3.מערכת דלק

4.מערכת הצתה

==========================================================================================================================================================================

5.מערכת פליטה לא תקין אבחנה : מערכת פליטה פגומה , רעש יתר

==========================================================================================================================================================================

6. סרן קדמי ומערכת היגוי לא תקין אבחנה : נקישה בהגה , חופשים במתלה ובוקסות , תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

7. קפיצים תקין

8 שילדת מרכב

ליקויים בעלי משמעות נמוכה לא תקין אבחנה : תיקוני מרכב וצבע סביב מעיכות בגג , מעיכות פח סביב כולל בפנל ימין שריטות בצבע , מנגנון חלון גג פגום.

9 מערכת בלמים (ללא פירוק

גלגלים) לא תקין אבחנה : בדיקה בפרוק לפרק גלגלים לבדוק.

10. צמיגים תקין

11. מערכה תאורה(מצבר) לא תקין אבחנה : תאריך לא ברור , פנסים ראשיים פגומים.

12. העברת כח לא תקין אבחנה : אין אחריות לגבי תפקוד תיבת הילכים , מחשב ורכיבים נלויים ומצנן השמן , קורוזיה בתיהת היליכים נזילה מדיפרנציאלי , חופש ציריות

=========================================================================================================================================================================

13. מחוונים תקין

14 הערות כלליות אבחנה : לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה , יש לבדוק מתי בוצעו טיפולים ברכב + רצועת תיזמון ולהמשיך לפי הגדרות היצרן.

אז ככה , לגבי הסאנרוף אני בדקתי והוא אכן תקין , הבעיה שצריך פעולה פעולה ולא ביחד. פנסים ראשיים לדעתי זה בגלל שהם גם חומים/צהובים וצריכים חידוש.

יש מספר מכות קלות מאוד פלוס שריטות שאני ראיתי.

לגבי הרצועה - הוחלף בדצמבר 2009.

מדובר ב 87000 ק"מ יד 3.

אכן נהגתי נסיעה קצרה ברכב אבל אני לא מומחה גדול :)

מחר בבוקר אני מתכוון לקחת את הדוח למספר של מוסכים מורשים של פיז'ו.

אשמח לחוות דעת ממכם לגבי הכס"תחים :)

תודה רבה

פורסם

רכבים ספורטיביים (או "ספורטיביים" איך שאתם רוצים), מטבעם, מחליפים קצת יותר ידיים.

אשר לדו"ח הבדיקה - מה שמטריד אותי הכי הרבה - חוסר שמן במנוע (מעיד על הזנחה). השאלה אם המנוע במצב תקין (ויש שריפת שמן מסויימת בגדר הסביר) או שלא.

alfa 156 2.5.

פורסם
רכבים ספורטיביים (או "ספורטיביים" איך שאתם רוצים), מטבעם, מחליפים קצת יותר ידיים.

אשר לדו"ח הבדיקה - מה שמטריד אותי הכי הרבה - חוסר שמן במנוע (מעיד על הזנחה). השאלה אם המנוע במצב תקין (ויש שריפת שמן מסויימת בגדר הסביר) או שלא.

הבנתי ,

כן לגבי השמן , המוכר ציין לי שלאחר שיצא מהבדיקה ישר ניגש למוסך ומילא , צריך לבדוק באמת אם קיימת נזילה.

אתה מציע לגשת למוסך מורשה לדוגמא גבע לצורך בדיקה יסודית ? כמה יקחו על כזה דבר?

תודה

פורסם

אז ככה בדקתי במוסך מורשה של מישהו שאני מכיר לגבי מספר הרכב , בשנה האחרונה הוא לא ביקר במוסך מורשה לפי מה שרואים , הפעם האחרונה היה לפני שנה לצורך החלפת רצועת טיימינג.

דיברתי עם יוסי ממוסך גבע, בחור נחמד מאוד.

אמר לי שהבדיקה לא אומרת כלום פרט למצב המרכב+שילדה.

המליץ לי להגיע אליו מחר בבוקר לצורך בדיקת תקינות הרכב ודיאגנוסטיקה , הוא אמר שהוא יוכל לתת לי מצב של 98% על האוטו.

קבענו למחר ב7 בבוקר.

אני אמשיך לעדכן.

תודה רבה !

פורסם

רון, בקטע הזה אני לא מסכים איתך..

אקח את עצמי כדוגמא - אני לא מבין ממש ברכבים,

ולאחר מספר חודשים שנהגתי ברכב (גולף פלוס),

אבא שלי לקח אותו כי האוטו שלו היה במוסך וברגע

שהוא נכנס לאוטו והתניע אותו הופיעה לו נורה שחסרה שמן -

רק בגלל זה גיליתי שאין לי שמן בכלל במנוע ולא מילאתי חצי שנה

אפילו שהופיעה נורה שמסתבר שלא ידעתי שאומרת שחסר שמן..

ככה שאני מתאר לעצמי שיש עוד הרבה אנשים אפילו עם ידע גרוע בהרבה

משלי שלא יודעים איך ומתי חסר שמן!

פורסם

סלח לי אבל בדיוק מאנשים כמוך לא הייתי קונה בחיים רכב.

מה הבעיה לבדוק שמן פעם בשבוע שבועיים?

לא צריך להיות גאון הדור,זאת פעולה פשוטה מאד,אם היית מנסה לפחות להתעניין בלתחזק את הרכב ברמה סבירה לא היית מגיע למצב הזה.

רכב שהגיע לבדיקה ללא שמן זה רכב מוזנח חד משמעית!,שלא לדבר על הנזק המיידי של נסיעה ללא שמן במנוע.

פורסם

אהלן ,

אז ככה על הבוקר הגעתי למוסך של גבע ,

לאחר בדיקה של כ שעה פלוס מינוס , נאמר שהטוב במצב טוב , ואפילו שמור.

הרכב נבדק גם במחשב של פיז'ו ועבר בדיקת דיאגנוסטיקה.

יש לציין שאני מסכים לכל התגובות והמלצות שראיתי שיש על המוסך , יוסי באמת נחמד ואף לא גבה שקל על הבדיקה.

מה שנאמר שכדאי לעשות :

טיפול תקופתי

מחזיר שמן לאקס צד שמאל

תושבת מנוע עליונה + תחתונה

עדכון גירסה

בעתיד הוא המליץ לעשות בלמים + דיסקים קדמיים + אחוריים ( הוא לא היה נוגע עכשיו).

ככל הנראה שביום שישי אעשה העברת בעלות .

בדקתי במרשם המשכונות - והרכב לא ממושכן.

נאמת רישיון רכב פלוס מספר בעלים.

רק נשאר לבדוק שהמספר שילדה על הרשיון רכב תואם למציאות. - יש למישהו מושג איפה רואים מספר שילדה ב307?

אמשיך לעדכן.

:)

פורסם
עם כל הכבוד, 13 זה נתוני יצרן, לא מכיר רכב שמגיע לזה בנסיעה רגילה, תמיד יש סטייה למטה.

צריכת דלק נבדקת בכל תדלוק ותדלוק - 1:13 זה במצב אני ממש כמו זקן עם האוטו. בד"כ אני מוציא ממנו 1:11.5 בנסיעה משולבת כאשר אני נוסע מהר בבינעירוני. להתווכח איתי זה חבל כי זה מה שאני מודד מתדלוק לתדלוק.

בקשר לתיקונים ברכב שלך - תושבת מנוע עליונה זה עסק יקר - שים לב לזה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

13 זה גם הצריכה של הדגם הידני, האוטומטי יעשה פחות משולב, אני לא אומר שאתה משקר, אני אומר שדבריך סותרים את נתוני היצרן שבד"כ נוטים לאופטימיות.

פורסם

אהלן ,

אז ככה על הבוקר הגעתי למוסך של גבע ,

לאחר בדיקה של כ שעה פלוס מינוס , נאמר שהטוב במצב טוב , ואפילו שמור.

הרכב נבדק גם במחשב של פיז'ו ועבר בדיקת דיאגנוסטיקה.

יש לציין שאני מסכים לכל התגובות והמלצות שראיתי שיש על המוסך , יוסי באמת נחמד ואף לא גבה שקל על הבדיקה.

מה שנאמר שכדאי לעשות :

טיפול תקופתי

מחזיר שמן לאקס צד שמאל

תושבת מנוע עליונה + תחתונה

עדכון גירסה

בעתיד הוא המליץ לעשות בלמים + דיסקים קדמיים + אחוריים ( הוא לא היה נוגע עכשיו).

ככל הנראה שביום שישי אעשה העברת בעלות .

בדקתי במרשם המשכונות - והרכב לא ממושכן.

נאמת רישיון רכב פלוס מספר בעלים.

רק נשאר לבדוק שהמספר שילדה על הרשיון רכב תואם למציאות. - יש למישהו מושג איפה רואים מספר שילדה ב307?

אמשיך לעדכן.

:)

בחלק התחתון של השמשה מצד שמאל יש "חלונית" עם מספר השלדה.

פורסם

טוב עשית שלקחת את הרכב לבדיקה נוספת, ע"מ לבדוק את סימני השאלה (וגם קבלת שרות טוב, שכן על בדיקה בסורק גובים בדר"כ 200-300 ש"ח).

בהצלחה בהמשך.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...