Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול מספר שאלות על הפולו MK3 1997.

1. האם חייבים להחליף פילטר שמן ואוויר כל 10 אלף ק"מ ? או שזה לפי בדיקה כי רוב הסיכויים שהם בסדר ? הסיבה שאני שואל היא שבדיקה לפני הקניה של החלקים (הרכבה של מוסכניק חבר) תעלה עוד כסף, בעוד שקניה ללא בדיקה תחסוך.

בכלליות- האם הבן אדם שמוכר לי את הפילטרים יכול להגיד לי ב2 דקות אם אני זקוק להם ? זה יחסוך הרבה כאב ראש.

2. יש איזה רצועה רופפת שאני שומע כל הזמן, חשבתי שזה מאוורר אבל הוא בסדר גמור. בכל מקרה זה נשמע כמו איזה משהו לא משומן, עגלה של סוס כזה, וזה לא נעים.

הוחלפה רצועת מנוע לפני 4 חודשים, והמנוע, טורים והשאר תקינים לחלוטין. האם יש אפשרות לשמן אותה או למתוח אותה ללא קניה של רצועה חדשה ? (כמובן שאבדוק שאין קשר לטיימינג בנוסף, אבל תאורטית זה עניין של שימון לרוב ?)

3. נורת הABS דולקת, אני יודע בוודאות שהברקסים והדיסקים גמורים ועקומים. האם ההחלפה תעיף את הנורה (זה קשור?) או שזה כשל מערכתי אחר ?

תודה !

פורסם

1. לא בודקים, אין מה לבדוק- מחליפים. כמה שיותר יותר טוב לרכב.

2. אם החליפו רצועה או שהרצועה זבל, או שהמותחן לא תקין או שהרעש ממקום אחר. בקש ממישהו שמבין שיבדוק.

3. לא קשור למצב הבלמים. סביר להניח שהבעיה ביחידת ה-ABS ודרוש שיפוץ (יקר). לעיתים ניקוי החיישנים עוזר. בכל מקרה צריך להתחבר עם סורק למחשב ולבדוק. גש למוסך שמכיר את הרכב.

מעבר לזה תתקן את הבלמים כי זה עניין בטיחותי ואל תנסה לחסוך בטיפולים. הרכב הזה רגיש ואם הוא לא מתוחזק כמו שצריך הוא יוציא לך את הנשמה. אם הוא מתוחזק טוב הסיכוי שהוא יתקע נמוך מאד.

פורסם

תודה על התגובה ! אני אחליף פילטרים ובלמים היום.

לגבי הABS, על איזה סכומים מדובר והאם כל מוסכניק יודע איפה נמצאים החיישנים ? אם לא, האם יש לך הכוונה מסויימת כדי שאני אוכל להראות לו ?

פורסם

למי שיש את אותה בעיה מגוגל וקורא את זה- הבעיה תוקנה.

החיישן שליד הברקס הימני הקדמי היה קרוע, שיפוץ קל וריסט של המערכת העיף את הנורה והABS עובד תקין.

• תוכן חדש...