Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם בטוח לנסוע ברכבת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורסם ב ynet :

השריפה ברכבת: עקב תיקון לקוי בחו"ל

קרון הרכבת שגרם לדליקה החמורה ליד יקום, בה נפגעו 121 בני אדם, תוקן כנראה באופן כושל לפני 10 שנים בדנמרק.

...

מקורות ברכבת טוענים מאז האירוע הקשה, כי יש לבדוק קשר אפשרי בין נהלי תחזוקה לקויים והשריפה. עוד אומרים המקורות ל-ynet, כי חקירת הרכבת נראית כאילו נועדה "לנקות" את החברה מכל אחריות לשריפה"

מתברר שלא רק לי נראה שברכבת מטאטאים את הלכלוך מתחת לשטיח במקום לנקות.

תאונות קורות, אבל אם לא מפיקים לקחים תקרה תאונה דומה שוב.

האם בטוח לנסוע ברכבת?

יהודה

פורסם

כן, בטוח לנסוע ברכבת.

יש איזה קטע כזה, לא מוסבר, של Ynet נגד רכבת ישראל. לא משנה מה עושים ברכבת, איכשהו זה תמיד יגמר בכותרת שלילית על רכבת ישראל. לא צריך להיבהל מנבואות הזעם של אתר האינטרנט הזה.

להזכירכם, כמעט כל חודש עולות לאתר HNN תמונות של אוטובוס אגד שעלה באש, ועדיין אף אחד לא יוצא בקריאות נרגשות להשבית את כל אוטובוסי הוולוו של אגד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פורסם ב"כלכליסט" :

מנכ"ל בומברדייה ישראל: הרכבת מנעה מאיתנו גישה לקרונות שנשרפו

יוסי דסקל: "בומברדייה שמעה היום בבוקר בפעם הראשונה על הערכת רכבת ישראל לסיבת השריפה

בומברדייה שמעה בפעם הראשונה על הערכת רכבת ישראל לסיבת השריפה מהודעת הדובר היום בבוקר (ה'); זאת אף שצוות מומחים של החברה שוהה בישראל כבר מיום שלישי האחרון ובוחן את האירוע. יתרה מזאת, השריפה התרחשה ב-28 בדצמבר, ועד יום שלישי האחרון - מרחק 22 יום מהאירוע - רכבת ישראל לא אפשרה לנציגי יצרן הרכבות לבחון את הקרונות שנפגעו" - כך אמר היום מנכ"ל בומברדייה ישראל, יוסי דסקל. "

כשמתרחש אסון אוירי, ועדת הבדיקה כוללת תמיד את נציגי היצרן. אבל לרכבת ישראל הגיון משונה שאינו רואה תועלת בשיתוף היצרן.

האם הרכבת באמת מעונינת במציאת הסיבה האמיתית לתאונה?

יהודה

פורסם

אתה באמת מאמין שתיקון "כושל" היה מחזיק 10 שנים?

די, עוד כסתו"ח של הגוף הכי רקוב במדינה. אני מפלל ליום שתהיה כאן מדינה נורמלית וכל המושחתים והמקורבים יעופו לקיבינימט.

וכן, ברור שבטוח, אני משער שאחרי מטוסים מדובר בכלי הרכב הכי בטוח שיש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא חושב שהקרונות שנשרפו היו מתוצרת בומברדייה...

בכל מקרה - אני בכיף היתי נוסע ברכבת אם מחירי הכרטיסים שם לא היו מופקעים. תקלות קורות בכל כלי התחבורה ואני לא מתכוון להשאר בבית עם דלת נעולה.

פורסם
האם בטוח לנסוע ברכבת?

יהודה

תשובה רצינית חייבת להיות "בהשוואה ל...".

בהשוואה לשאר צורות ההתניידות בארץ (מטוס? אופנוע? קורקינט? אוטובוס? זוג-רגליים?),

זאת עדיין אחת הצורות הבטוחות אם לא הבטוחה שבהן,

אפילו אם נשרפים קרונות מדי פעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בשנתיים וחצי האחרונות, אני נוסע יום יום עכו - ת"א, אני לא אומר שכל יום יש, אבל לא חסר תקלות - משירותים מקולקלים ועד דלתות שלא תקינות.

ד"א, כבר יצא לי להיות בנסיעה שבה נשרף מנוע של הרכבת והורידו את הנוסעים.

אם הייתי משלם נסיעות ממזמן הייתי מוותר על הרכבת, אף פעם לא קרה שלי שעמדו בלוח הזמנים. במדינות אחרות, הרכבת מדייקת. שלא נדבר על מקום, שאפילו מקום במעברים אין.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
אתה באמת מאמין שתיקון "כושל" היה מחזיק 10 שנים?

די, עוד כסתו"ח של הגוף הכי רקוב במדינה. אני מפלל ליום שתהיה כאן מדינה נורמלית וכל המושחתים והמקורבים יעופו לקיבינימט.

איך זה שלא משתפים את היצרן "בומברדיה" בחקירת שריפת הרכבת וכן משתפים את בואינג בחקירת תאונה אוירית של מטוס בואינג?

היצרן מכיר את הצד הטכני טוב יותר מאחרים וחיבים לשמוע את דעתו, וכמובן לזכור שיש לו אינטרס בסיפור. לפעמים לא ניתן לדעת מה הסיבה האמיתית ללא השתתפות היצרן בחקירה.

האם יכול להיות שמאשימים את התיקון אצל הייצרן כדי להכשיר את העובדה שלא יעבירו את הטיפול בקרונות לחברת בת של היצרן אלא ישאירו אותו ברכבת?

הרי על זה הייתה כמעט שביתה לפני שבועיים והנה המסקנה ממש משחקת לידי השובתים.

מי שקובע ברכבת הוא וועד העובדים שדואג רק לשכר העובדים ולמניעת פיטורים.

איכפת לוועד שהתחזוקה לא תצא לחברת אחזקה חיצונית, כי אז עובדי התחזוקה ברכבת יאלצו לעבור לעבוד בחברה החדשה, בתנאי שכר הגיונים (להבדיל מהשכר המופרז של היום) והכי בעיתי - הם יצטרכו להתחיל לעבוד באמת.

האחזקה היום היא שערוריה. נניח אפילו שועדת הבדיקה באמת מצאה שהכשל נגרם על ידי היצרן לפני 10 שנים. אם כך, איפה היו עובדי התחזוקה במשך 10 השנים האלה? האם לא הבחינו בשום בעיה?

להשוואה, במטוסים קימות בדיקות תקופתיות לפי צבירת שעות טיסה, וכשמגיע תור הטיפול הגדול מפרקים את המטוס לגורמים ובודקים הכל, כולל התחלה של סדקים. האם קרונות רכבת לא עוברים טיפול שגרתי במשך 10 השנים האלה?

יהודה

פורסם
אני לא חושב שהקרונות שנשרפו היו מתוצרת בומברדייה...

בכל מקרה - אני בכיף היתי נוסע ברכבת אם מחירי הכרטיסים שם לא היו מופקעים. תקלות קורות בכל כלי התחבורה ואני לא מתכוון להשאר בבית עם דלת נעולה.

היצרן האחר שמספק לרכבת ישראל הוא gec alstom - לא פחות מכובד.

קשה להאמין שהפשלה שלו. סביר יותר שבמקום עבודה שמכניסים בני משפחה,הגיס ה"מהנדס" תחזוקה נותן חוו"ד טובה על הבן דוד ה"מכונאי" (אתמול השתחרר,היה רוחץ ריואים),גם אם עשה את העבודה ב-90%.

פורסם

הקרונות שנשרפו הם קרונועי IC3 מתוצרת ABB Scandia- חברה שכבר לא קיימת. המפעל שבו יוצרו הקרונועים נרכש ע"י חברת בומברדייה ולכן הם מוצגים כ"יצרן".

לרכבת ישראל יש קרונות של בומברדייה (קומתיים ו IC3), אלסטום (קרונות חד קומתיים בצבע לבן עם פס תכלת) וסימנס (הקרונות החדשים, הכחולים).

"ai motoare capul doare"

פורסם
הקרונות שנשרפו הם קרונועי IC3 מתוצרת ABB Scandia- חברה שכבר לא קיימת. המפעל שבו יוצרו הקרונועים נרכש ע"י חברת בומברדייה ולכן הם מוצגים כ"יצרן".

לרכבת ישראל יש קרונות של בומברדייה (קומתיים ו IC3), אלסטום (קרונות חד קומתיים בצבע לבן עם פס תכלת) וסימנס (הקרונות החדשים, הכחולים).

תודרבה על המידע! הבנתי מאיפה הבלבול שלי הגיע.

פורסם

רק ל-IC3 יש מנוע בכל קרון?

פורסם

כל מערך IC3 מורכב משלושה קרונות, שיחד מהווים יחידה עצמאית. בקרונות הקיצוניים של כל מערך כזה יש שני מנועי דיזל, סה"כ 4 מנועים בכל מערך. בקרונועים הישראלים אחד מהמנועים הנ"ל משמש להפעלת מיזוג האוויר, שלושת הנותרים מניעים את המערך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...