Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאור מצב - יש חליפת עור שני חלקים של דיינז עם סליידרים והכל. בסיבובים ההטיה מבורכת (לפי דיווחים של אחרים אני מילימטר מהרגליות ואם אני שם את הרגל לא בדיוק אני מגרד את הנעליים).

עכשיו באה השאלה... אני רוכב עם ברכיים צמודות לאופנוע, האם כדאי להתחיל לצאת פנימה ? האם כדאי להוציא ברך ולהתחיל להשתמש בסליידרים שדיינז שמו לי ?

האם ברך בכביש היא מטרה, מטרה של דאווין ופוזה, או אמצעי לרכיבה טובה יותר ומהירה יותר ?

כל הנאמר לעיל הוא לגבי הכביש הציבורי לא למסלול או המגרש.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
תיאור מצב - יש חליפת עור שני חלקים של דיינז עם סליידרים והכל. בסיבובים ההטיה מבורכת (לפי דיווחים של אחרים אני מילימטר מהרגליות ואם אני שם את הרגל לא בדיוק אני מגרד את הנעליים).

עכשיו באה השאלה... אני רוכב עם ברכיים צמודות לאופנוע, האם כדאי להתחיל לצאת פנימה ? האם כדאי להוציא ברך ולהתחיל להשתמש בסליידרים שדיינז שמו לי ?

האם ברך בכביש היא מטרה, מטרה של דאווין ופוזה, או אמצעי לרכיבה טובה יותר ומהירה יותר ?

מזכיר לי ימים טובים של פורם אחר..... 8)

דעתי, אמצעי.

הברך תגיע לבד כשיגיע זמנה, בינתיים תבדוק שתנוחת הרכיבה שלך נכונה, ושהמשקל שלך מחולק נכון על האופנוע.

הברך תמצא את הדרך לבד כשיגיע הזמן, אין שום היתרון בלגרד את הסלידרים, מהירות לא תשיג ככה.

פורסם

רוב הסיכוייים שתהיה יותר מהיר עם הברכיים צמודות לאופנוע. בטוח שברכיבת כביש ציבורי.

זה גם יותר כיף כי אתה מגיע להטייה יותר טובה, עם ראש נקי, כל הריכוז בפניה ובלי שטויות.

Ohlins steering damper, Zero Gravity dark smoke double bubble screen, dynojet Power commander 3 USB, TRS tri-oval Yoshimura carbon slip-on, yamaha factory seat cowl, Gregg's custom flashmounts, harris grips, ART CARBON tank protector,SS Galfer break lines YEC roller protectors, YEC exhaust hanger, earache barends, lp mini rear indicator, Pirelli Diablo corsa rear180 and front

פורסם

סטפן ה :king: הסביר לי את הסוגייה בזמנו.

אם אני זוכר נכון, בכביש הציבורי אין טעם להוריד רגל לאספלט, סטפן עצמו רוכב

עם רגלים דבוקות למיכל, ולפי הניראה הוא יודע לירכב טובבבב.

Moo Moo

------------

רוכב עד CSC75, ונותן בראש.

תגידו יש אייקון פרה פה?

פורסם
רוב הסיכוייים שתהיה יותר מהיר עם הברכיים צמודות לאופנוע. בטוח שברכיבת כביש ציבורי.

זה גם יותר כיף כי אתה מגיע להטייה יותר טובה, עם ראש נקי, כל הריכוז בפניה ובלי שטויות.

אם זה אני לא מסכים :?

רוב הסיכוים שתהיה מהיר יותר ואז תוריד את הברך גם כגשש וגם כחלק והוצאת המשקל לכיוון הפניה, שילווה עם לחץ על הרגלית החיצונית.

לגבי כביש ציבורי או מסלול - כאילו שיש לך ברירות, במקרה שלך יותר משנה אופי הרכיבה, וגם לצורך הענין הזה זה לא ממש משנה.

לגבי הראש נקי וכו ? מה אתה רוכב על אוטו ? לא , אז תתרכז.

פורסם

לא עדיף/ניתן להשתמש בגשש של הרגלית מאשר בסליידר?

Moo Moo

------------

רוכב עד CSC75, ונותן בראש.

תגידו יש אייקון פרה פה?

פורסם

הרכיבה ספורטיבית על הקשקש, כשאתה נכנס להשכבה, רצוי מאד "לצאת" מהאופנוע, ככה אתה משחרר עומס מהבולם האחורי, וגם, לא פחות חשוב, מגדיל את מרווח ההטיה. תנסה ותראה שבישיבה רגילה על האופנוע בהשכבה בריאה אתה מגיע מהר יותר לגשש \ אגזוז מאשר במתצב שבו אתה משחרר את הבולם ויוצא מהאופנוע. הברך על האספלט היא אמצעי לדעת כמה הטיה נשאר לך שכן, המבט שלך אמור להיות רחוק, החוצה מההשכבה, כשהברך מגיעה לאספלט אתה יודע איפה אתה וןהאופנוע נמצאים.(הזווית)ץ לגבי הלחץ על הרגליות, אני מעדיף ללחוץ על הרגלית הפנימית להשכבה, וללחוץ כנה שיותר על הרגלית החיצונית ביציאה מההשכבה ע"מ ללחוץ את הגלגל האחורי לכביש, שלא יחליק לו. פה בארץ אין מסלול ולכן עניין הברך על האספלט הפך למטרה, טובה ככל שתהיה, למרות שיש כאן כמה רוכבים תותחים שרוכבים על הכביש חזק כמו על המסלול, ברוב חלקי הסטף, בעיקר בשישי אחה"צ...בהצלחה. :shock:

dont drink & drive, just smoke & ride

פורסם
הרכיבה ספורטיבית על הקשקש, כשאתה נכנס להשכבה, רצוי מאד "לצאת" מהאופנוע, ככה אתה משחרר עומס מהבולם האחורי, וגם, לא פחות חשוב, מגדיל את מרווח ההטיה. תנסה ותראה שבישיבה רגילה על האופנוע בהשכבה בריאה אתה מגיע מהר יותר לגשש \ אגזוז מאשר במתצב שבו אתה משחרר את הבולם ויוצא מהאופנוע. הברך על האספלט היא אמצעי לדעת כמה הטיה נשאר לך שכן, המבט שלך אמור להיות רחוק, החוצה מההשכבה, כשהברך מגיעה לאספלט אתה יודע איפה אתה וןהאופנוע נמצאים.(הזווית)ץ לגבי הלחץ על הרגליות, אני מעדיף ללחוץ על הרגלית הפנימית להשכבה, וללחוץ כנה שיותר על הרגלית החיצונית ביציאה מההשכבה ע"מ ללחוץ את הגלגל האחורי לכביש, שלא יחליק לו. פה בארץ אין מסלול ולכן עניין הברך על האספלט הפך למטרה, טובה ככל שתהיה, למרות שיש כאן כמה רוכבים תותחים שרוכבים על הכביש חזק כמו על המסלול, ברוב חלקי הסטף, בעיקר בשישי אחה"צ...בהצלחה. :shock:

1. כשאתה נתלה הצידה/יוצא החוצה/מוציא ברך, אתה לא משחרר שום עומס מהבולם האחורי. הדברים היחידים שמשנים לעומס על הבולם האחורי הם מיקום מרכז הכובד של הרוכב קדימה/אחורה, ורמת פתיחת הגז.

2. באופן דומה, לחיצת רגלית פנימית או חיצונית לא משנה דבר לגבי "לחיצת הגלגל האחורי לכביש". גם כאן, אותם שני הגורמים מהסעיף הקודם הם שקובעים, ורק הם.

3. אם אתה חושב שיש מישהו שמגיע בכבישי הסטף למשהו שדומה לרכיבת מסלול... מה אני אגיד לך - כנראה לא רכבת במסלול אף פעם.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

1. כשאתה נתלה הצידה/יוצא החוצה/מוציא ברך, אתה לא משחרר שום עומס מהבולם האחורי. הדברים היחידים שמשנים לעומס על הבולם האחורי הם מיקום מרכז הכובד של הרוכב קדימה/אחורה, ורמת פתיחת הגז.

2. באופן דומה, לחיצת רגלית פנימית או חיצונית לא משנה דבר לגבי "לחיצת הגלגל האחורי לכביש". גם כאן, אותם שני הגורמים מהסעיף הקודם הם שקובעים, ורק הם.

3. אם אתה חושב שיש מישהו שמגיע בכבישי הסטף למשהו שדומה לרכיבת מסלול... מה אני אגיד לך - כנראה לא רכבת במסלול אף פעם.

טל

אני אחדד את השאלה שלי...

אני רוכב כרגע עם ברכיים צמודות, עד עתה לא הרגשתי צורך לצאת מהאופנוע, להוציא ברך או משהו שכזה. אני שואל אם ברכיבה בכביש הציבורי, ספורטיבית כמה שתהיה,האם יש יתרון בהוצאת ברך או שמדובר בהצגה "שופוני אני כמו רוברטס !!!" ?

למי שלא מכיר אותי אני לא רוכב יום יומיים, אני בוגר שלשת הקורסים של פרדר ומכיר את כבישי אזור בית שמש-קריית גת למרות שאני אישית מעדיף את ליאון ובית גוברין על איזור הסטף. השאלה באה מתוך רצון להשתפר ולבחון האם כדאי לי לשנות את אופי הרכיבה שלי.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם

1.כשאני נתלה החוצה וכל המשקל על הרגליים אני משחרר משקל מהבולם. כך למדתי וככה חשבתי עד היום, אבל מכיוון שאני מול הסנה הבוער בכבודו ובעצמו אני אכייל את חשיבתי שוב.(כל יום אני לומד), מה גם שאת זה למדתי באנגלית אז יכול להיות ש... אה וזה היה גם מזמן,(95)

2.כנ"ל לגבי סעיף אחד,(אבל ככה רכבתי עד היום וכנראה שהרגל מושרש יהיה לי קשה לשנות, כי YOU CAN'T SHOW OLD DOG A NEW TRICK.לי בכל אופן ביציאות מסיבובים חזק בגז, (נדמה)זה עזר, אבל זה היה מזמן ועל מסלול לא בכביש.מה שמביא אותנו לסעיף האחרון.

ג.בסטף יש כמה רוכבים שרוכבים חזק, אין מה לעשות, אבל שוב, "כמו במסלול" היה מטפורה,להמחיש את עיניין יציאה מהאופנוע, (כשבסוף הוספתי את מקדם הדאווין-"אמצעי")בכל אופן לי זה נראה מהר, ואתה יודע, אומרים שכשאתה מגיע לגיל 40 הכל נהיה לך מהר מדי...לגבי מסלול אההה היו ימים פעם בשלושה שבועות יומיים המסלול של המועדון,במשך שנה וחצי בערך...(אפילו פיפסתי שם את הילל פוסק בא לבחון את הימאהות החדשות-אולי אתה יודע מה היו זמני ההקפה שלו?-אם הייתי יודע שהוא שם הוא היה מקבל אירוח כיד המלך...)-אבל נדמה לי שאתה הגדרת את זה פעם כ"מירוצי מועדון סוג ז'...למרות שישראל עדיין לא העמידה רוכב שייקח שם איזו אליפות מועדון...(סוג ז') :shock:

dont drink & drive, just smoke & ride

פורסם

טל

אני אחדד את השאלה שלי...

אני רוכב כרגע עם ברכיים צמודות, עד עתה לא הרגשתי צורך לצאת מהאופנוע, להוציא ברך או משהו שכזה. אני שואל אם ברכיבה בכביש הציבורי, ספורטיבית כמה שתהיה,האם יש יתרון בהוצאת ברך או שמדובר בהצגה "שופוני אני כמו רוברטס !!!" ?

למי שלא מכיר אותי אני לא רוכב יום יומיים, אני בוגר שלשת הקורסים של פרדר ומכיר את כבישי אזור בית שמש-קריית גת למרות שאני אישית מעדיף את ליאון ובית גוברין על איזור הסטף. השאלה באה מתוך רצון להשתפר ולבחון האם כדאי לי לשנות את אופי הרכיבה שלי.

תראה... זה ענין אישי, ועד כמה אתה מרגיש נוח ככה או ככה. קיים צורך טכני בהוצאת משקל הצידה רק אם מרווח ההטיה של האופנוע מגביל אותך (וגם אז לא חובה להגיע למגע של הברך בכביש). מעבר לכך - אם זה מרגיש נוח, תעשה את זה. העיקר לא להתייחס לכך כאל מטרה בפני עצמה - זו טעות נפוצה ומיותרת. רוכבים רבים מרגישים בטוח יותר, ורוכבים מהר יותר בלי קשר למרווח ההטיה, עם ברך בחוץ - אצל אחרים זה לא תורם כלום.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...