Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום.

אחרי התלבטות ארוכה ופסילת רכבים אחרים (פיאט פונטו חלשה מידי, פורד פיאסטה קטנה מידי ופיג'ו 306 חשודה מידי)

התקבלה החלטה לסקודה ניו פליסיה.

הסקודה שנמצאת על הכוונת היא שנתון 2000, 1.3 ליטר, 138,000 ק"מ, יד 2, טסט לשנה.

אציין שבחיפושים באינטרנט לא דגתי משהו שיטה את הכף.

כמו כן בעל הרכב ממלא מי קירור ירוקים. שמעתי שמנועי פולקסווגן דורשים מים ורודים דווקא. כמה זה משמעותי?

כל העניין די דחוף אז בבקשה עיזרו לי להחליט.

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

אם אני לא טועה ה1.3 הוא מנועה סקודה .

מהכרות אישית עם המנוע הנ"ל לא כדאי להתקרב אליו , במיוחד היום לאחר כל כך הרבה שנים .

צבע המים במקרה הנ"ל חשובים באותה מידה כמידת הנעליים של הבחורה שפגשת במקרה בבר מבצע של אחותך החורגת .

לגבי הק"מ אני בספק גדול מאוד .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

למה אתה בספק? רכב בן 10-11 שנסע 138 אלף ק"מ, קצת פחות מ-13 אלף ק"מ בשנה.

לפני רגע ראיתי אותך כותב למישהי שהיא לא תשיג באלנו עם פחות מ-220 אלף ק"מ לרכב שנת 96, ז"א 14 אלף ק"מ בשנה.

זה כזה הפרש משמעותי שיגרום לך לחשוד בק"מ של הרכב?

בלי קשר - נראה לי שהרכב יותר חלש מפיאט פונטו, פחות אמין מפורד פיאסטה ובטוח יהיה יותר קשה להשיג לו חלקי פח ופלסטיק מהפיג'ו ה"חשודה" (מה חשוד בה).

הייתי קונה אחת כזו רק אם המחיר היה ממש מפתה, משהו שהוא נמוך מ-10K בלא מעט Kים.

פורסם

אכתוב מנסיון שלנו עם סקודה פליסיה לדורותיה (2 עם מנוע 1.3, 4 עם מנוע 1.6):

פליסיה 1.3 לא מומלצת, המנוע נחשב למספק (בצורה בסיסית) במישור. בעליות יהיה למנוע (שהוא של סקודה המקורית, לא של VW) קשה מאוד.

למנוע זה יש נטייה להתחממות ובמיוחד במאמץ מתמשך (הוא לא מתאים במיוחד לאקלים בארצנו)- תלוי מאוד בבעלים ובהקפדה על מניעת התחממות- מי שהקפיד להימנע מהתחממות- המנוע יראה אמינות גם ליותר מ250K, אם לא- מהר מאוד המנוע הולך לפח- שכן רק בחריגה משמעותית מטמפ' העבודה הדבר מורגש ונדלקת נורה.

לדעתי כדאי לך לדלג על הרכב הזה, ולהתמקד בניו פליסיה 1.6 שבה המנוע מתוצרת VW- 75 כ"ס, מומנט עדיף בהרבה, יכולת סחיבה הרבה יותר טובה ובמיוחד בעליות ואמינות גבוהה בהרבה. מחלה שיש במנוע זה זאת המצערת שלו- שיש לה נטייה להתחיל לזייף אחרי כ10 שנים. כל מוסך מקצועי (ולהתרחק ממורשי צ'מפיון!) בתחום ידע להתגבר על הבעיה בקלות יחסית.

בהצלחה!

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
למה אתה בספק? רכב בן 10-11 שנסע 138 אלף ק"מ, קצת פחות מ-13 אלף ק"מ בשנה.

לפני רגע ראיתי אותך כותב למישהי שהיא לא תשיג באלנו עם פחות מ-220 אלף ק"מ לרכב שנת 96, ז"א 14 אלף ק"מ בשנה.

זה כזה הפרש משמעותי שיגרום לך לחשוד בק"מ של הרכב?

בלי קשר - נראה לי שהרכב יותר חלש מפיאט פונטו, פחות אמין מפורד פיאסטה ובטוח יהיה יותר קשה להשיג לו חלקי פח ופלסטיק מהפיג'ו ה"חשודה" (מה חשוד בה).

הייתי קונה אחת כזו רק אם המחיר היה ממש מפתה, משהו שהוא נמוך מ-10K בלא מעט Kים.

אם הייתה יודע לקרוא היית רואה שאני רשמתי לגבי הרכב ולא הק"מ .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

תודה עד כאן.

הבעיה שביד 2 ודומיהן הניו פליסיה נדירה בכלל וה 1600 בפרט.

זה כל כך קריטי? המנוע הוא של פולקסווגן (חזק) והרכב עצמו שוקל פחות מטון. עושים אחד ועוד אחד והמשוואה יוצאת מספקת. למה שיהיה קושי בעליות?

אשמח לעוד תגובות. תודה

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

המנוע הוא של סקודה . כמו שרשמו לך בעיייתי מאוד. הייתה לי סקודה בעבר ועד רגע מסויים הכל היה בסדר , אבל פתאום התחילו הבעיות.

יש למנוע הזה בעיה שכל כמה זמן הולך הראש מבלי שום סיבה מיוחדת . לאחר שביררתי התברר שהצלינדרים שוקעים בבלוק ואין מה לעשות עם זה חוץ מלשפץ את המנוע . חוץ מזה יש הרבה בעיות עם המפלג , במיוחד אם מחליפים לתחליפי . הוא דופק את השרשרת טיימינג .

הרכב היה בסדר כאשר היה חדש , אבל היום לא הייתי ממליץ להתחיל עם הכאב ראש הזה . המזגן לא מקורי והורכב בארץ והוא גם לא כל כך מתאים למנוע הנ"ל , בחום כבד ועליות האוטו מתחמם , וברגע הזה הולך הראש ובקיצור , לא כדאי לך .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אבנר אני חושב שכדאי שתגיד לנו מה הדרישות שלך וננסה לעזור.

אני חושב שאם התקציב שלך הוא 15 אז תחפש בסבלנות סקודה פביה אם אני לא טועה שנת 2000, היא נמכרת בערך ב14-15 לפי המחירון(עשיתי עכשיו חיפוש ולא ראיתי כרגע רכב כזה למכירה, אבל אם יש לך זמן חשוב להמשיך ולחפש, לא מוצאים רכב תוך יום יומיים).

קובי

• תוכן חדש...