Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיקים והאצות עד 30000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין אתה ביקשת רכב שיאיץ כמה שיותר ברמזור, שיהיה שנת 2000 ומעלה ועד 30K ש"ח.

כשהציעו לך רכב שעושה את זה ב7 שניות בערך ועומד בשאר הדרישות אתה טוען שאין לך כסף לדלק :lol:

אז איך בדיוק אתה רוצה רכב עם כח?

היית צריך לנסח את הבקשה ככה:

"מחפש רכב עד 30K, שיאיץ מהר מאוד, בעל מראה צעיר, אחזקה זולה מאוד, רכב שגם אבא יאשר וגם אני יוכל להחזיק אותו מדמי כיס של 300 שקל בחודש"

כשתמצא כזה תגיד גם לי בבקשה אני אשמח למצוא רכב שעונה לדרישות הנ"ל :roll:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, אמפרזה טורבו, שנת 2000, במצב רעועה, תיכנס בתקציב שלך.

בישראל או בבריטניה?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי מה שהבנתי אתה נהג חדש, תלמיד ואתה רוצה לקנות רכב כדי לנהוג בפראות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רק בגלל אנשים כמו אלה שאומרים : תכסף הזה תשלם לקורס נהיגה לא הייתי בטוח אם להתייעץ פה.

תפסיקו כבר עם השחצנות המטומטמת הזאת כאילו הייתם מייקל שומאכר אני יודע איך אוטו מתנהג. לא כל אחד שבא לו לפעמים להאיץ בין רמזור לרמזור צריך קורס נהיגה נראה לכם שאני יחסוך כסף ובמקום לקנות אוטו אני ילך לקורס נהיגה פשוט משגע אותי.

ולאלה שבאמת עזרו או לפחות ניסו.. אני חושב שאני ילך על הפונטו HGT מישו בעל נסיון יכול להגיד לי האם הוא יענה על דרישותיי?

פורסם

אתה לגמרי צודק!

כל הפורום הזה מלא באנשים שחצנים, כולם פה חושבים שבגלל שהם כבר היו בגיל המטומטם הזה שבו אתה הכי חכם בעולם, צברו עשרות אלפי (וגם מאות!) אלפי קלומטרים, עשו קורסים, עשו טעיות והפיקו לקחים, זה מקנה להם אישזהו יתרון על בחור בן 17-18 (בערך, כן), שעבר טסט ונוהג כבר יומיים כמו גדול! חוצפה!

למיטב ניסיוני פונטו HGT הוא בחירה נבונה לאנשים שיודעים איך מתנהג האוטו ורוצה לעשות רייסים ברמזורים.

PS3 הוא בחירה טובה עוד יותר עבורך כנראה (במיוחד עבור כל שאר משתמשי הדרך הציבורית אותה אנו נאלצים לחלוק איתך ועם שכמותך) , אבל בטח אתה לא תסכים.

פורסם

נסיון סבבה היית בגיל אתה אומר לא..? אתה חי בסרט שמישו בן 18 שיש לו ביד כסף לאוטו יגיד "לא, קורסים זה חשוב" וילך לקורסים במקום מכונית?

מזכיר לי את אבא שלי שאומר לי "את השביתות אתה מחפש אהה" כאילו בגילי הוא ישב בבית וקרא ספר

פורסם

שמע להגיד לך תכלס? אם זה רק היית אתה שאדון לגורלך, אף אחד לא היה אומר לך כלום.

אבל בכול זאת, אנשים מנסים לעזור לך בשביל שלא תהרוג אנשים אחרים על הדרך.

אני יכול להראות לך מספיק סרטונים על נהגים חדשים שעלו על רכבים חזקים, ומנסיעה בקו ישר מצאו את עצמם בתוך קיר בטון, אז אל תזלזל בזה, ותפסיק לחשוב שאנשים פה לא יודעים על מה הם מדברים וסתם עושים עלייך רוח

פורסם

תשמע, סתם לכתוב בהנשאות זה בטח לא יעזור ולא ישכנע אותך - זה רק יעצבן אותך ואני מבין אותך (כולנו היינו בגילך :)). אומר לך שני דברים:

(1) אם אתה מבין שאנשים מבוגרים יותר שבסה"כ רוצים בטובתך (אני מדבר על אבא שלך למשל, לא האנשים בפורום, הם סתם קקות מתנשאים, כן?) מציעים לך משהו, ואתה טוען שאתה לא חושב שזה הדבר הנכון - כי הם (אנחנו) בגילך היו עושים אותו דבר , אתה בעצם אומר, "אני עושה אותם הטעויות\שטויות שגם אתם עשיתם", נכון? ואני שואל - למה שלא תנסה להיות יותר חכם?

(2) בסוף התאונה זה עניין של סטטיסטיקה, היא אומרת שרוב רובם של האנשים יצאו ללא פגע ויכתבו בעוד 5, 10 ו-20 שנה על איך הם היו אז (ראה תגובות קודמות לתזכורת). מעטים יותר יכתבו על תאונות שעשו שהיו בבחינת "נס, שטות" וזה נגמר באוטו מרוסק, יש גם כאלו שלא יכתבו יותר בחיים, ויש גם כאלו שיכתבו להם הספד כי הם פשוט היו במקום הלא נכון כשמישהו עשה רייסים. הנה סיפור אישי: שנת 90 בערך, הרכב פז'ו GTI 88 כסוף, תאונה חזיתית עם בטונדה שהיא בסיס של איזה עמוד תאורה או משהו. האוטו הלך, הנוסע, בחור בן 18 - מת (עד היום). הנהג יצא בשריטות קלות בלבד. עכשיו הוא חלק מהסטטיסטיקה (קרה למכר, לא לי, מכיר את כולם בגוף ראשון).

האם כל שאר הקוראים\כותבים בפורום חסינים כי כולם נוהגים כמו שומאכר? האם שומאכר חסין? לא. ההבדל האחד ביניכם הוא ההבדל שבין לעשות שטות לבין לעשות טעות. ההבדל השני הוא הוא בסטטיסטיקה: אפילו אתה תסכים שצירוף של "לעשות קצת רייסים" עם מעט ניסיון (יחסית, כן, לא בהתנשאות) ורכב מתאים - הוא צירוף ששם אותך במקום לא נוח, נכון? אתה אולי צעיר, זה בטח לא אומר שאתה מטומטם - תחליט לבד.

לגבי קורס נהיגה - אם נוריד רגע את האנטי, יום במסלולים עולה 800 שקל, קיבלתי לא מזמן קופון כזה שמוריד את המחיר ל-400 - האם תקנה אוטו ההההרבה יותר טוב בעוד 400 שקל? השאלה שאתה צריך לשאול זה: מה יצא לי מזה?

כמה דברים: (1) כיף גדול! הזדמנות לעשות "רייסים" ובאמת להביא את הרכב למגבלות ולשחרר "קיטור" בלי לעבור על החוק, לסכן אחרים וכולי

(2) זה באמת הזדמנות להביא את הרכב למגבלות וכך באמת לדעת היכן המגבלות מה קורה שם

אגב - ימי המסלול לא הפכו אותי לנהג יותר טוב - פשוט הבנתי כמה אני גרוע, ולכן אני נהג יותר בטוח :).

ואולי, רק אולי זה יעשה לך את ההבדל בין חיים ומוות. אם לא שלך אז של מישהו אחר, אולי מישהו שאכפת לך ממנו? ואם להיות פחות דראמטי - ההבדל בין טוטל לוסט ללא טוטל לוסט?

זה שזה כיף גדול כבר אמרנו?

ו-HGT זה בחירה לא רעה אני חושב, תנסה למצוא אחת שמורה שלא תרושש אותך, אני פשטתי רגל בגילך בערך על פז'ו 205 GTI 87 שכל סופ"ש הייתה במוסך :)

פורסם

לי יש רישיון 4 שנים ואני כבר הספקתי לעשות טוטאל לוסט לפיאט פונטו שהיה הרכב הראשון שלי , הספקתי לקבל פעמיים שלילה כולל עכשווית ותאמין לי שאין חכם כבעל הניסיון

עזוב אותך HGT TIT או TNT (אחלה בגדים )

אוטו ראשון ? קנה רכב הכי רגיל שיש , תידע איך לקחת פניה בסיאט איביזה 1600 100 סוסים ויש לך קרקע יותר ניסיונית ללקחת פניה עם איביזה 1800 טורבו למה ? שוב כי אין חכם כבעל הניסיון

פניות ראשונות שהייתי עושה הלב דופק אתה לחוץ אתה לא יודע איך לעזאזל הגעתה למצב הזה שנזרק הדבר הזה מאחוריך ובום בתוך הקיר , היום אתה יותר שולט יותר רגוע ופחות נלחץ וכך עושה פחות טעויות

חבר'ה תתקנו אותי אם אני טועה אבל זה משהו שכל אחד מאיתנו עבר

אני לא אומר שאם יש לך אבא עשיר והוא מפנק אותך בגולף גי טי אי אז זה לא בסדר , אני אומר שהאופי שלך ספציפית שמה שאתה רוצה לעשות רייסים ברמזורים זה, כל כך מסוכן גם להקפיץ קלאץ עם 1400 סמ"ק האוטו עף לך קדימה אז אתה רוצה עם רכב חזק לעשות את זה ? חכה .. פרה פרה בסוף תעשה את כל ההעדר

פורסם

אני אישית חושב שזה בילתי נמנע,

בני אדם נהנים מתחושת המהירות,לכן כולנו חובבי רכב,לכן מכוניות זה דבר שמדבר אל כולם,לא רק בגלל סמל הסטטוס,אבל גם בגלל שאנחנו גברים\ילדים,אשר נהנים מתחושת ההאצה של הצעצוע שלנו,

וזה לא משנה אם אתה בן 18 או 35 את החיוך הדבילי הזה בזמן שמד הסל"ד מטפס לו למעלה אי אפשר להסתיר,

ואני חושב שזה צביעות,לבוא להגיד "תעשה קורס נהיגה קודם",כי כולנו הרבצנו בתור ילדים עם הרכב של ההורים או עם הגרוטאה שקנינו,מבלי לדעת ממש מה אנחנו עושים,למה?,כי כשאתה בן 18 זה מה שאתה רוצה לעשות,ושום עצה חינוכית לא תשנה את הצורך הזה לשחק בצעצוע החדש שלך.

לגבי הפונטו HGT, ב30 אלף תוכל לרכוש אחת אבל מצב לא מזהיר,ומנסיון זה לא רכב שכיף להרביץ איתו מקו ישר בעייה של מומנט והיגוי (tourqe steer) בנוסף תנוחת ישיבה מזעזעת ואיכות בנייה לוקה בחסר.

לדעתי תוכל להנות מצרפתייה קלת משקל וידנית, או כל רכב שיביא אותך מ0-100 בפחות מ10 שניות יעשה את העבודה.

Porsche 944 turbo

פורסם

פונטו hgt רכב יפה נראה צעיר לא חזק להחריד.(מספק ואף אחד בשכונה לא יכול ללחוץ איתך והוא זול )

מה שכן לא רוצה להתלהב אני גם קניתי רכב חח שיעשה פוזות .... וטיפה לחיצות אבל אני רק רוצה להגיד לך שכמה שזה כיף אני יודע שאם היתי מקבל את הרכב ליפני שלוש -4 שנים בידיוק שהוצאתי את הרישיון היתי עושה טוטל לוס מזמן לא בגלל הרכב ביגלל הגישה השונה שהיתה בא של לעשות חרקות וללחוץ כמו מטורף להיכנס למקום אם מלא אנשים בפול גז וכול השטויות האלה תיזהר מזה מניסיון ח היה לי רכב כבד אם רק 100 כוח סוס והלך לי סרן קידמי ואז קיבלתי כפה והפסקתי.

פורסם

לדעתי הכי חכם בשבילך אם אתה באמת רוצה להיות נהג מן השורה הראשונה זה ללכת על רכב ספורטיבי רגוע ומאוזן סטייל 106GTI שעליו תוכל ללמוד את רזי הנהיגה ולהתקדם איתו בצורה מסודרת מלמטה למעלה בשילוב עם הדרכת נהיגה מתקדמת.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, מדריכי הנהיגה המתקדמת הם בליגה אחרת ממורי הנהיגה שאתה מכיר אשר ברובם מכינים אותך לעבור טסט ואינם מלמדים אותך כיצד יש לנהוג ב"עולם האמיתי" ושליטה ברכב במונחים שלא הכרת, חוצמזה שאתה תהנה מאוד וכנראה תשנה את הגישה חסרת הטעם הזאת.

בגילך לא הייתי רחוק (אך גם לא ממש קרוב) מהגישה הזאת שאתה מפגין ועם רכב חזק הייתי מהר מאוד משבית אותו -במקרה הטוב!

מה שכן, הוריי היו עושים בחוכמה גדולה אם היו עוזרים לי לרכוש רכב חלש עם ניחוח ספורטיבי ורושמים אותי לנהיגה מתקדמת בתקופה שהוצאתי רשיון על מנת קודם לאפס אותי ואז ללמד אותי כמעט הכל מחדש.

היום אני נוהג בGTI 2010 ולעיתים מצטער שלא יצא לי להגיע לשם דרך רכבים ספורטיביים לפי סדר מסוים.

התענוג העיקרי שלי בנסיעה זריזה בקו ישר עם הרכב הזה הוא היכולת להתרחק במהירות מאנשים בכביש שיש להם גישה דומה לשלך, בהתאם לתנאי הדרך גם יכול להיות שאעשה ההיפך ואקזז מהירות כדי להתרחק מן המפגע.

מה הפואנטה בללחוץ בין רמזור לרמזור, להגיע ראשון (אנחנו לא במירוצי דראג)? גם עם מאזדה 3 1.6 אתה יכול להגיע ראשון לרמזור.

בשביל ל"הדבק" לכיסא? מהר מאוד תתרגל וזה כבר לא ייתן לך תחושת הנאה. (כל modder שמשפר כוח יאמר לך שאין לזה סוף, אתה מתרגל ורוצה עוד כאשר אין בזה שומדבר רע כשמגיעים להחלטה בצורה בוגרת ולא ילדותית שתשאיר אותך בעמוד הקרוב לביתך)

בשביל הפוזה? אני אישית מתבייש להגיע ראשון לרמזור אדום במהירות-על רק כדי לצאת אדיוט כשתגיע הליסינג 1.6 לידי.

חוצמזה ללחוץ על הגז ברמזור בקו ישר גם אמא שלי יודעת טוב מאוד והיא "תתן לך בראש" בזה.

לעומת זאת, בשליטה ברמה גבוהה ברכב והבנה של סביבת העבודה (הכביש) ישנו סיפוק גדול יותר והיכולת להיות לבסוף באמת מהיר יותר.

נ.ב.: היום בדרך לנס ציונה הייתה לי בדיוק התקלות עם עארס טיפש במאזדה 3 שעקפתי אותו ביחד עם עוד כמה רכבים כחוק וללא הפרעה לתנועה וזה הקפיץ אצלו פיוז [כנראה כי הוא התבאס שבחר להכנס ימינה מוקדם ממני וזה גרם לו להתעכב אחרי רכבים אחרים], אני קלטתי רק הרבה אחרי שהוא עושה בלגן בכביש כדי להיות לפני (כי מה שמעניין אותו זה גזים ופלוצים או "קיקים והאצות"), היה עומס בכביש והיה ברור לי שהאופציה הכי טובה שלי זה "להתרחק אחורה" כדי לשמור מרווח בטחון, להשיג פופקורן ולצפות ב"הצגה המטופשת" שלו על הכביש בצורה מושלמת (תוך כדי שאני מתחמק מריקושטים - נפגעי נהיגתו).

הוא נראה ילד בגילך והיה ברור שאינו מבין שומדבר בנהיגה, זה היה מחזה קשה ואם הייתי יכול לצלמו מאחורה בוידאו ולהראות לו אחר כך כנראה היה מבין כמה גרוע יצא בביצוע ניהול נהיגה כושל. (גם אם רצה להתקדם מהר זאת לא הדרך, לא המקום ולא התנועה)

אולי אני צריך להקליט כאלה דברים בוידאו ואז לגשת לילד ולהוריו ובשביל תשלום סמלי להציג להם את ה"פתולוגיה לתאונה" כדי לפתוח לילדים כאלה את העיניים בHD.

פורסם

איזה שרשיר הזוי נוסח "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה"

- מחפש רכב לקיקים והאצות עד 30K ש"ח

אח"כ שואל איך תהיה גולף 1.6 ליטר (המילה תאוצה בכלל לא נמצאת בלקסיקון של הרכב הזה ולמען האמת גם ה2 ליטר בקושי מדגדג משהו שיגדיר תאוצה)

- קורסים? למה.. הוא יודע איך רכב מתנהג...

מציעים לו רכב שכן יכול לעשות את זה - אין לו כסף לדלק...

ואם הוא חושב שההבדל בין 106 משופרת לוולוו מוגדשת מהחברה יהיו גדולים - גם חי באשליה...

ההצעה היחידה שכרגע נראית שהיא בכלל מתקרבת להגיון היא זה שהציע את הפונטיאק גרנד-פרי -

10K לרכב, 10K לדלק 10K למוסכים (ואני לא בטוח שזה יספיק)

ועוד כמה שקלים טובים ככל הנראה למצבה.

אה ועוד משהו - כשאתה דורס ילדה קטנה עם צמות על הכביש... לא קופצות לך 500 נקודות על המסך!!! (שמשה קדמית...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפותח השרשור

כבר חינכו אותך פה מספיק

רק תשמע דבר אחד בתור עצה טובה

לטובתך, אל תקנה רכב ראשון עם המון כח אתה עלול להתחרט על זה לכל החיים

תקנה רכב שכיף לנהוג בו

אף אחד לא אמר לך לקנות ג'סטי או שרייד

אבל תנהג בתבונה

כשיהיה לך נסיון של כמה שנים על הכביש, כולנו נשמח לראותך עם וולוו מוגדשת 300 כ"ס

• תוכן חדש...