Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פאסאט 2001] חום מנוע נמוך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קניתי את האוטו הנ"ל לפני מס' חודשים. בכל הזמן הזה, בקיץ, הטמפ' עלתה תוך מס' דקות ל-90 ונשארה שם עד שכיביתי את המנוע.

היום, הטמפ' הגיעה כרגיל לאחר כמה דקות לטמפ' זו, אבל לאחר נסיעה לא מאומצת (ירידות מרובות), שמתי לב שהטמפ _ירדה_ ל70-80.

האם זה הגיוני, לאור זה שהיום היה יחסית קר, או שיש תקלה?

תודה.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

הגיוני.

טמפ' עבודה היא 90 מעלות (לפי מחוון הטמפ').

כאשר אתה נוסע נסיעה "רגועה מאוד" בטורים נמוכים בירידות בעיקר, הרכב משייט במהירות גבוהה יחסית לטורים הנמוכים והמנוע מתקרר טיפה בשל האוויר שנושב עליו כתוצאה מהנסיעה.

אצלי בגולף 4 כנ"ל.

בברכה,

עידן.

פורסם

לא הגיוני ולא תקין לחלוטין !! עלייך להכנס למוסך לשם בדיקת מערכת הקירור. רוב הסיכויים שהבעיה בתרמוסטט לא תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא הגיוני ולא תקין לחלוטין !! עלייך להכנס למוסך לשם בדיקת מערכת הקירור. רוב הסיכויים שהבעיה בתרמוסטט לא תקין.

ממש לא מסכים איתך. ברכב שלי גם כן יש תופעה כזו ואין שום בעייה עם זה.

זה תלוי בפתיחה של התרמוסטט. גם חום נמוך מ-90 הוא סביר בהתחשב בנסיבות.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אתה יכול לא להסכים :-D

התגובה שלי מתייחסת לרכב של פותח האשכול וגם לכול רכבי קונצרן VAG מתחילת שנות ה-90.

חפש בפורום בעיות הקשורות לטמפ' עבודה של רכבי קונצרן VAG וכנראה תתקל בתשובות והסבר שלי ושל אחרים למה מה שכתבתי נכון.

איזה רכב יש ברשותך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

עם עם מרק בסיפור הזה:

רק לפני שבוע הייתי עם אותה הבעיה בדיוק בגולף 4 שלי וגם חבר שלי אותו סיפור עם אותו הרכב - החלפנו תרמוסטטים והמחוג עומד כאילו גבי אשכנזי נמצא ברכב :twisted:.

לא תקין בעליל - יכול לפתח בעיות מרובות ביניהם צריכת דלק מוגברת.

Bimmer

פורסם

כדי לדעת אם יש בעיה של קירור (טרמוסטט תקוע במצב פתוח) צריך לדעת אם אתה מרגיש שהרכב לא מתחמם כמו שצריך (למשל בהנעת בוקר) ומהר מספיק. אם אין בעיה בהתחממות בהנעת בוקר והטמפרטורות בנסיעה לא יורדת מ 70-80 לדעתי זה תקין לגמריי. מידיעה (ניסיון קודם) רכב ללא טרמוסטט (כנ"ל טרמוסטט תקוע על מצב פתוח) בנסיעה מהירה יירד הרבה יותר נמוך מ 70 מעלות בתקופה שאינה קיץ. גם אצלי ברכב בנסיעה בינעירונית הטמפרטורה יורדת לסביבות ה 80 מעלות באופן דיי קבוע, אני חושב שזה ככה ברוב הרכבים פשוט אצלי זה בולט יותר כי השעון חום ענק (ענק בצורה שלא תיאמן, אבל אין שעון טורים חחח...) ואני יכול לראות הבדלי טמפרטורה ברזולוציה גבוהה יותר משניתן לזהות ברוב המכוניות. לא חושב ש ל 80 או 70 מעלות בנסיעה מהירה כשהרכב לא מתאמץ יותר מידי יש משמעות מיוחדת, פשוט הטרמוסטט גם במצב סגור לא מצליח לגרום לחימום ל 90 מעלות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני נוסע עם טרמוסטט תקין לחלוטין והמנוע עמוד על 90 לאורך כל הנסיעה - גם בירידות ארוכות ותלולות באמצע הלילה.

אין שום סיבה שהמנוע לא יהיה בטמ"פ העבודה שלו כל עוד הכל תקין.

זה:

לא חושב ש ל 80 או 70 מעלות בנסיעה מהירה כשהרכב לא מתאמץ יותר מידי יש משמעות מיוחדת, פשוט הטרמוסטט גם במצב סגור לא מצליח לגרום לחימום ל 90 מעלות.

פשוט לא נכון, במיוחד מה שהבלטתי.

Bimmer

פורסם
אני נוסע עם טרמוסטט תקין לחלוטין והמנוע עמוד על 90 לאורך כל הנסיעה - גם בירידות ארוכות ותלולות באמצע הלילה.

אין שום סיבה שהמנוע לא יהיה בטמ"פ העבודה שלו כל עוד הכל תקין.

זה:

פשוט לא נכון, במיוחד מה שהבלטתי.

אוקיי... אתה אומר בעצם שאין מצב שחום מנוע בנסיעה יירד מ 90 אם הטרמוסטט תקין? אני לא מומחה גדול אבל מה אם אתה נוסע במזג אויר של 0 מעלות בחוץ? גם אז מניעת מעבר מים תמנע ירידה מתחת ל 90 מעלות? אני טוען בצורה הגיונית שלטרמוסטט יש מקסימום שהוא יכול לעשות וזה להשאר סגור לחלוטין ואם גם זה לא עוזר כי המנוע מתקרר עקב זרימת אויר מהירה למשל, אז בהכרח הטמפרטורה תרד.

אצלי ברכב הטרמוסטט תקין לחלוטין (סגור כשצריך, בדקתי... ובנסיעה עירונית שומר על טמפרטורת עבודה של 90 מעלות קבוע), ועדיין בנסיעה בינעירונית על 110 במזג אויר של ימים אלו באזור ב"ש הטמפרטורה עומדת על בערך 80-85 מעלות רוב הזמן. אני חושב ששילוב של טורים נמוכים מאוד וזרימת אויר במהירות גורמת לירידת טמפרטורה גם אם הטרמוסטט סגור.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא חושב ש ל 80 או 70 מעלות בנסיעה מהירה כשהרכב לא מתאמץ יותר מידי יש משמעות מיוחדת, פשוט הטרמוסטט גם במצב סגור לא מצליח לגרום לחימום ל 90 מעלות.

בקשר למעלות:

80 עוד איכשהו בחריקת שיניים אני יכול לקבל אבל 70 בחיים לא.

בקשר לטמ"פ חיצונית בחתך עם טמ"פ הרכב של פותח השרשור:

הבן אדם מדבר על בעיה ספציפית שיש לו עם הרכב, זה אומר שכנראה שהוא נהג בו אתמול-שלשום או אפילו היום וחום המנוע שלו ירד.

מה קשור עכשיו 0 מעלות:?:

Bimmer

• ספונסר פורום
פורסם

התקלה הזאת נקראת "קרור יתר "והגורם הוא כמובן הטרמוסטט

שתפקידו לווסת את חום המנוע ולמנוע את התופעה עיי חסימת נוזל הקרור

מכניסה אל המקרן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
בקשר למעלות:

80 עוד איכשהו בחריקת שיניים אני יכול לקבל אבל 70 בחיים לא.

אין קשר למספר... 80 או 70 זה אילוץ שכבר לא קשור לטרמוסטט אלא לטמפרטורה בחוץ, תנאי הדרך ומאמץ המנוע... הטרמוסטט יכול לעשות כמיטב יכולתו ולמנוע מעבר נוזל קירור, זה לא אומר בהכרח שהטמפרטורה תגיע ל 90. הבאתי את דוגמת ה 0 מעלות כדוגמא לתנאים קיצוניים. אם הטמפרטורה בחוץ היא 0 מעלות אז כן גם 70 לדעתי לא ייחשב ככזה חריג, מסכים שבארצנו בתנאי מזג אויר סבירים 70 נשמע נמוך מידי.

בקשר לטמ"פ חיצונית בחתך עם טמ"פ הרכב של פותח השרשור:

הבן אדם מדבר על בעיה ספציפית שיש לו עם הרכב, זה אומר שכנראה שהוא נהג בו אתמול-שלשום או אפילו היום וחום המנוע שלו ירד.

שים לב שלפי פותח השרשור הרכב אצלו כמה חודשים והוא מכיר אותו רק בחודשי הקיץ, כנראה שהוא אינו רגיל לראות טמפרטורה נמוכה מ 90 כי בקיץ אין בעית קור מבחוץ אבל בתקופה הנוכחית כשהטמפרטורות ירדו מעט, יש קצת ירידה שהוא אינו רגיל לראות.

בתור אחד שנסע עם רכב ללא טרמוסטט בעבר אני יכול לספר שבנסיעה בינעירונית בחורף הטמפרטורה הייתה יציבה בערך על 30 מעלות וגם זה לא בטוח אולי אפילו פחות, לא נראה לי שזה המצב כאן אלא אם שוב יש לרכב בעיה גם להתחמם בהנעת בוקר, למשל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...