Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יניב, מנוע דיזל רגיל עם הזרקה בילתי ישירה לא מניע ללא קדם חימום גם כשבחוץ 35 מעלות חום. זה מניסיון אישי במספר מכוניות.

אם יש תקלה שגורמת לכולם לא לעבוד, אני מאמין שאתה צודק.

אצלי זה מנוע מרצדס מיושן (לא הזרקה ישירה) ועם 2 מצתי להט עובדים הוא מתניע כמו גדול, קיץ, קיץ וגם בעונה ההיא שאחרי הקיץ, נדמה לי שקוראים לה גם קיץ :wink:

לגבי דובלו - אני חושב שבדובלו לא היית רואה את נורת הסליל נדלקת, האם אני צודק?

ואללה, לא זוכר בקשר לדובלו, תשאל את עליבאבא, הרכב שלי אצלו ואני משוכנע שאחרי ההפחדה שעשיתי לו, הוא לא תיקן את העניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בעל דובלו,הסלילים שם כן נדלקים וצריך לחכות.

BAGIRA,איך אני יכול לדעת כמה מצתים לא עובדים?

לגבי זה שאסור להחליף,בחורף אבל הרכב יתניע בצורה תקינה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ידידי - תיקון קל:

מצתי החימום נמצאים לא בסעפת, אלא בחלל השרפה עצמו, בדיוק כמו פלגי הצתה במנוע בנזין.

אני מכיר 2 מנועי דיזל שהחימום קדם שלהם נמצא בסעפת היניקה.

אז כנראה שאין תקן קבוע למיקום הסלילים.

כן יכול להיות שהרוב מתקינים את הסלילים בתא השריפה.

פורסם

בלבלתם אותי עכשיו.

אז אם כך בכל כלי רכב צריך לתת סוויץ׳ לחכות כמה שניות שהנורות יכבו ורק אז להניע? אפילו בכלי רכב דו״ג?? או שרק ברכבים מלפני יותר מ 10 שנים צריך להקפיד על זה? 

פורסם
אני מכיר 2 מנועי דיזל שהחימום קדם שלהם נמצא בסעפת היניקה.

אתה יכול לפרט, איזה מנוע ובאיזה רכב? משהו עתיק (כמו טרנזיט דיזל משנות ה 70) או משהו מהתקופה הנוכחית?

בלבלתם אותי עכשיו.

אז אם כך בכל כלי רכב צריך לתת סוויץ׳ לחכות כמה שניות שהנורות יכבו ורק אז להניע? אפילו בכלי רכב דו״ג?? או שרק ברכבים מלפני יותר מ 10 שנים צריך להקפיד על זה?

במנוע בנזין אין צורך להמתין לשום דבר ואפשר להניע מייד.

במנוע דיזל צריך להמתין לכיבוי נורת הסליל, שנראית כמו בתמונה.

אם הנורה לא נדלקת לאחר פתיחת הסוויץ' - לא צריך להמתין לשום דבר ואפשר להניע מייד.

1.jpg

פורסם
אתה יכול לפרט, איזה מנוע ובאיזה רכב? משהו עתיק (כמו טרנזיט דיזל משנות ה 70) או משהו מהתקופה הנוכחית?

1.פרטי: מנוע דיזל תוצרת ניסאן- סרנה או טראנו לפי הבחנה שלי (מנוע מפורק, כולל ראש מנוע וסעפות עם הפלאג ובלוק).

2.מסחרי: מנוע קאמינס, נדמה לי ה-RG-31 , משמש בד"כ משאיות.

אם נצא מתחום הרכב:

מנועי מייבאך (MTU) מסדרת 883 וסדרות דומות המשמשים לתעשיה כבדה כגון טנקים וכדומה (פיתוח של העשורים האחרונים).

במנועים האלו אגב לא ניתן להניע את המנוע ללא מעבר של המחשב על מערכת החימום קדם (אלא בהנעת חירום שעוקפת את המערכת).

כלומר, בכל התנעה-הדבר הראשון שהמחשב עושה זה דגימה של סעפות היניקה, רק אז מתחיל תהליך ההנעה (לוקח לפעמים גם יותר מ-10 שניות של כפתור לחוץ ובחורף גם עשרות שניות ארוכות מאוד של חימום בסעפות).

פורסם

לא תיקנתי 8)

בדובלו הזרקה ישירה ולא נדלק כלום, אתה מכניס מפתח ומניע מייד כמו בבנזין.

מה שכן - בגלל שהמצתים שרופים אז דקה אחרי ההתנעה הנורה שלהם מהבהבת לך כאזהרה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היה איזה שינוי בדובלו משנת 2002 ל 2003 ?

למי להאמין ?

------

BMW - הבנתי, תודה.

אלו מנועם "כבדים" ולא מנועים של מכוניות פרטיות.

------

ועוד שאלה על הדרך - מי שהיה בחיל האוויר בטח מכיר גורר תחמושת ומטוסים של CLARK.

הוא הניע ללא שום חימום וללא שום המתנה. לא הייתה שם שום נורה ושום כפתור. מדובר בכלים עתיקים, שעובדים כבר עשרות שנים בחייל.

יש למישהוא הסבר ?

פורסם

לפחות לגבי הדובלו, נמכרו בארץ שני מנועים - מוגדש ואטמוספרי. יכול להיות שבכך טמון ההבדל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הטראנו או הסרנה הם אמנם לא ממש "כבדים" אבל בכל מקרה בעניין המנועים לכלים ההכבדים באמת:

במנועי ה-MTU זכור לי שהיו מפעם לפעם תקלות בחימום הקדם (לא קריטיות אמנם) וההחלפה הפשוטה שלהם לא היתה כזאת פשוטה (מדובר על דקה עבודה ו-3 ברגים קטנים) אם הם היו בתאי השריפה (שלא ניתן להגיע אליהם ללא דרג ג').

השם המסחרי לחימום קדם במנועים גדולים הוא תח"ל= תא חימום לסעפת.

:wink:

פורסם
הטראנו או הסרנה הם אמנם לא ממש "כבדים" :wink:

עשיתי מחקר קטן באינטרנט ולפי מה שראיתי בטרנו ובסרנה יש מצתי להט רגילים בתא השרפה.

פורסם

מה שכן - בגלל שהמצתים שרופים אז דקה אחרי ההתנעה הנורה שלהם מהבהבת לך כאזהרה.

היה איזה שינוי בדובלו משנת 2002 ל 2003 ?

למי להאמין ?

בוקי,

יכול להיות, וזו רק השערה שלי, שאצל יוליאן המצתים תקינים ולכן הנורה נדלקת ומתניעים רק לאחר שהיא נכבית.

אצל אליבאבא המצתים לא תקינים (את זה אנחנו יודעים בוודאות) ולכן הנורה כלל לא נדלקת אולם לאחר ההתנעה היא מהבהבת בכדי לתת חיווי שהמצתים שרופים.

מה שלא יהיה, הדובלו מתניעה בקלות גם ללא המצתים וכפי שכבר אמרתי ואומר שוב, בדובלו לא מחליפים מצתי להט כי לרוב הצעד הבא יהיה להוריד ראש מנוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עשיתי מחקר קטן באינטרנט ולפי מה שראיתי בטרנו ובסרנה יש מצתי להט רגילים בתא השרפה.

חיפשתי גם אני, לא מצאתי סימוכין למנועי הטראנו והסרנה. כן אני יודע בוודאות שהמנוע היה תוצרת ניסאן ,היו לו מצתים בסעפות וגודלו היה בגודל סטנדרטי תואם.

איפה מצאת מידע על חימום קדם במנועי הטראנו? (חפרתי ברשת ולא מצאתי)

פורסם

ראיתי שבאתרים שונים נמכרים מצתי להט לטרנו ולסרנה, הם באים ברביעות, ונראים בדיוק כמו מצתי להט רגילים שאני מכיר.

אתה דיברת על פלג אחד שיושב בסעפת.

• תוכן חדש...