Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מאזדה לאנטיס שנת 2000 ויש לי התלבטות קשה האם לבטח את האוטו בביטוח מקיף.

מצד אחד, לרכב יש קודן של רב-בריח, ומחיר הביטוח שאני ישלם יעמוד על מינימום 2500 ש"ח בשנה.

מצד שני, מדובר בסכום שחסכתי זמן רב, ואם אקום בוקר אחד ואגלה את האספלט עירום ועריה במקום החנייה שלי, אני יהיה מבואס בלשון המעטה.

שאלתי היא האם מדובר ברכב גניב, ומה נהוג לעשות במקרים כאלו? או בקיצור, התוכנית שלי (בקריצה לחיים הכט) היא: "מה אתם הייתם עושים?"

תודה.

מוטי.

פורסם

שלום

אתה רוצה "לחשוב" שזה יעלה פחות?

ביטוח צד ג אני מאמין שהיית עושה בכל מקרה,לא?

(אם תפגע בטעות באיזו מרצדס זה יעלה הרבה יותר)

ביטוח צד ג כזה,כולל גרירה ושמשות זה בערך 1000 שקל.

ביטוח מקיף כולל,כידוע,גם ביטוח צד ג.

אז בשביל 1500 שקל לשנה (מאה ומשהו שקל לחודש),לא תעשה מקיף?

מקווה שנתתי כוון מחשבה.

בהצלחה

סלע

פורסם

וכמו שאני כותב שוב כמעט כל חודש, בדוק במספר חברות ביטוח וסוכנים. הפרשי המחיר יכולים בקלות לעבור את ה 20%. בנוסף, בדוק והתמקח על חבילת הביטוח המקיף, הרבה פעמים החבילה מכילה סעיפים שאינם כדאיים. למשל, כיסוי לגניבת רדיו עד 1000 ש"ח (בזמן שקיימת מערכת אודיאו בשווי של אלפי ש"ח) או רכב חלופי בזמן טיפול במוסך הסדר (אני נמנע ממוסכי הסדר ואם אתה יכול להתנייד בצורה חלופית מספר ימים אז הרכב החלופי לא ממש חיוני) או סעיפים מיותרים אחרים.

לסבר את האוזן, עד לפני 3 שנים הייתה לאישתי מאזדה לאנטיס משנת 2000 והיא שילמה (אאל"ט) כ 2300 ש"ח למקיף. היום, אני משלם פחות על מרצדס משנת 98 (שהיא יקרה כמעט פי שתיים ועלות החלפים/תיקונים לחברת הביטוח במקרה תאונה גבוהה הרבה יותר) :wink: אך את זאת השגתי לאחר שבדקתי במספר חברות ביטוח ואצל מספר סוכנים.

פורסם

לפי הבנתי מחירי המקיף משקפים במידה מסויימת את ה"גניבות" של האוטו. המקיף של אוטו גניב יותר גבוה יותר. לראיה: מחירי מקיף של אוקטביה (אומרים שגבוהים משמעותית).

אז אתה תקוע עם סוג של דילמה...

לדעתי אם אתה שואל - תיקח מקיף. גם מהסיבות שחברי המלומדים יותר אמרו, אבל גם כדי שלא תצטרך להסתובב כל היום מפוחד - "מה קורה עם האוטו?". שום דבר לא שווה את זה - קנית אוטו כדי להנות לא לדאוג.

פורסם

ממש תודה רבה לכולם. שמחתי לקבל את הייעוץ שלכם, ולאחר קריאת כל התגובות בעיון, החלטתי לבטח את האוטו בביטוח מקיף.

אולי זה יהיה אי פעם לעזר למישהו שיחווה התלבטות זהה; ביררתי אצל סוכן הביטוח שלי והוא אמר לי שניתן לבטח את האוטו רק מפני גניבה, וזה חוסך כמה מאות שקלים, כמו כן ניתן להסיר תוספות כמו ביטוח על מערכת שמע וכד'.

תודה רבה לחברים.

פורסם
ממש תודה רבה לכולם. שמחתי לקבל את הייעוץ שלכם, ולאחר קריאת כל התגובות בעיון, החלטתי לבטח את האוטו בביטוח מקיף.

אולי זה יהיה אי פעם לעזר למישהו שיחווה התלבטות זהה; ביררתי אצל סוכן הביטוח שלי והוא אמר לי שניתן לבטח את האוטו רק מפני גניבה, וזה חוסך כמה מאות שקלים, כמו כן ניתן להסיר תוספות כמו ביטוח על מערכת שמע וכד'.

תודה רבה לחברים.

עוד דבר שחשוב מאוד הוא איפה אתה מחנה באיזה רחוב אתה גר ומי האנשים באיזורך.

פורסם

לא יודע איך זה אצלך אך אצלי:cry: ב 8 שנים האחרונות לאישתי היו כ 3 תאונות שעלותן הכוללת לביטוח הייתה יותר מ 35K ש"ח כך שכדאי שתעשה את החישוב מחדש.

כדאי שתזכור כי במקרים מסוימים (אשר אינם כה נדירים) בהם מישהו אחר אשם בתאונה אתה לא תהיה מכוסה. דוגמאות?

-אדיוט שמעיף אותך מהנתיב הצדה כי הוא עסוק בטלפון שלו ובורח, אתה תשלם על כל תיקון הפרונט.

-דפיקה מאחורה/מהצד בחנייה ללא השארת פרטים, אתה תשלם על תיקון הדלתות/הפגוש/תא מטען.

-מישהו בולם בלימת חירום (פיספס את הפניה הנכונה המסכן:twisted:) ואתה נתקע בו, אתה נחשב אשם ואתה תשלם על תיקון הפרונט שלך והפגוש/תא מטען שלו.

וכל המקרים האלה הם מהחיים האמיתיים מה- 15 שנים האחרונות.:x

פורסם

נוסף על המקרים שציין ידידנו חיים, היה פה לפני מספר חודשים לא רב, מקרה של חבר פורום אשר הייתה לו רנו מגאן 2004-2006 (לא זוכר את השנה פשוט), ללא ביטוח מקיף, הנ"ל יצא מירושלים בבוקר של גשם ראשון וכבישים חלקים, בירידות מירושלים החליק עם הרכב, הסתבסב מספר פעמים תוך שהרכב נחבט מכל הכיונים ולבסוף נעצר.

לבחור שלום, הרכב כמובן עליו השלום.

אני אישית עושה ביטוח מקיף גם לרכבים של 15 אלף ש"ח, אז עוד 1000 שח בשנה, אבל אני ישן בשקט.

(ואני כן דן חסכן, תאמין לי)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
ב 8 שנים האחרונות לאישתי היו כ 3 תאונות שעלותן הכוללת לביטוח הייתה יותר מ 35K ש"ח...

רק שתיזהר לא למצוא את עצמה מסורבת ביטוח. זה מתחיל לקרות ב-3 תאונות ב-3 שנים, וזה ממש לא נעים.

פורסם

לפני שעה קלה התקשר אלי סוכן הביטוח ובידיו הצעה מפתה: 600 שקלים בלבד עבור ביטוח גניבה ללא ביטוח תאונות.

לדבריו מדובר בדיל משתלם מאוד. מה דעתכם?

פורסם

לשאלתך ניר, יש לי גם ביטוח צד ג' - זה לא קשור.

צרפתי את הטופס שהסוכן שלי שלח לי כדי שאחתום עליו. מדובר בעצם בטופס וויתור על החלק של התאונות ממנו מורכב הביטוח המקיף (סעיף ב'). שאר הסעיפים כלולים בביטוח.

fax000018381.pdf

פורסם

שמר אמר פעם, "זול וזוגלובק מתחיל ב-ז', בשניהם תקבל נוקנוקיה :)"

שורה תחתונה, זה נשמע לך מפתה, ספר לנו איך קיבלת את הכסף לאחר הגניבה, וכמה חקירות עשו לך כדי לוודא שאתה לא משקר או שקרה לרכב איזו תאונה ואתה מנסה ליצר הונאה של הביטוח.

שלם עוד 1000 שח בשנה, תישן בראש שקט לחלוטין ולא עם עין אחת פקוחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

שוב, לשיקולך. אך מהנסיון המשפחתי שלי (הורים, אחים ואישה) ב 20 שנה האחרונות, עלות תיקוני התאונות היתה גבוהה בהרבה מעלות הגניבה (רק פעם אחת לרכב יד חמישית של אחותי בשווי של מספר אלפי שקלים)

• תוכן חדש...