Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

היי:-)

היום נסעתי בלילה, מרחוק זה היה נראה כמו שקית ניילון לבנה, אחר כך כשהתקרבתי זה היה אבן גדולה.

הגודל שלה היה כמו בערך בלון מנופח אולי קצת פחות.

ישר שמתי ברקס ועקפתי בעקיפה מאוד חדה ומהירות די גדולה (ברוך השם הסובארו עשתה את זה מצויין!!)

מה עושים במקרה כזה? אני זוכר שלימדו אותי שאם האוטו עולה על כזה דבר באמצע נסיעה אפשר האוטו יכול לעוף

אבל אם היה מישהו בנתיב שעקפתי ממנו היתה פה תאונה קטלנית:|

פורסם

אם מזהים חפץ על הכביש מרחוק, גם אם זה שקית ניילון, פשוט מאטים, עוברים נתיב.

לא לוקחים סיכון כדי לזהות במהלך נסיעה מה מונח על הכביש.

כמובן שברגע שעוקפים לדווח למע"צ או למשטרה כדי שידאגו לפנות את המפגע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עוצרים בצורה בטוחה בשוליים, ומפנים את המפגע. לא צריך את מע"צ כדי לבעוט באבן. כמות החפצים שפיניתי מהכביש - מקרשים עד כריות יכולה למלא מחסן לא קטן.

לגבי המפגע - אם אי אפשר לחמוק ממנו עדיף לעבור מעליו, ולקוות לטוב.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

"לעבור מעל המפגע" - ממש לא ממולץ

במקרה הזה, של אבן גדולה זה יגרום לנזק גדול לאוטו

בכל מקרה של מפגע על הכביש, יש לעקוף את המפגע ולא לעבור מעליו

פורסם

אם אפשר לפנות מבלי לסכן את הנהג ומשתשמשי דרך אחרים, זה כמובן רצוי.

אני לא חושב שזה כל כך פשוט כשאתה באמצע נתיבי איילון או כביש 4.

הנכון ביותר הוא להודיע למשטרה תוך ציון מיקום מדוייק.

ולמה להודיע למשטרה ? כי סמכויות האחריות בכבישים, מתחלקות בין מספר גורמים ולא כל נהג אמור לנתח את המקרה כדי להחליט מי הסמכות המטפלת.

אם האבן היא בנתיבי איילון - הסמכות היא של נתיבי איילון ולהם יש להודיע. קצת קשה לבקש ממישהו שנוסע באמצע ת"א בנתיבי איילון, לחשוב שבעצם המפגע בטיפול נתיבי איילון ולא הרשות המקומית.

אם האבן היא בכביש 6, הסמכות היא של דרך ארץ.

מאיפה לנהג המזדמן לזכור מספרי טלפון של מע"צ (החדשה), רשות מקומית, נתיבי איילון וכו' ?

מתקשרים ל-100 - מוסרים מיקום מדוייק (בק"מ ה-XX / בין גשר Y לגשר Z וכו'). המשטרה כבר תדאג להעביר את המידע לגורם המוסמך. ואם במקרה היא פנתה לגורם הלא נכון, היא תדאג להמשיך להעביר עד לגורם הנכון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הבעיה שאין תמיד זמן לשיקול דעת. קודם כל כדאי להפעיל אורות מצוקה! (כדאי להפוך את זה לפעולה אינסטנקטיבית) לרוב אם מדובר במפגע נמוך כמו אבן/שקית אפילו חיה קטנה, בכביש סואן ומהיר (כמו נתיבי איילון למשל, בשעות המועטות שהתנועה זורמת) באמת כדאי לדעתי לעבור מעל. אמנם סיכוי לנזק לרכב (ולא תמיד אפשר לתבוע את הגוף האחראי לכביש) אבל כך הסיכוי לתאונה קשה הוא הנמוך ביותר לדעתי (וגם לרוב מדובר בשקית). אלא אם מזהים שהכביש פנוי ואפשר לעקוף בבטחה - בטח שכדאי לעקוף!

מפגע גדול יותר - סיפור אחר!

ולהבעלי הסיטרואנים למינהם - להגביה :lol:

פורסם
"לעבור מעל המפגע" - ממש לא ממולץ

במקרה הזה, של אבן גדולה זה יגרום לנזק גדול לאוטו

בכל מקרה של מפגע על הכביש, יש לעקוף את המפגע ולא לעבור מעליו

שמת לב מה כתבתי? אם לא ניתן לחמוק מהמפגע. כמובן שחמיקה היא הפתרון המועדף.

אם לא ניתן לחמוק נשארו לך שתי אופציות - לעלות עליו עם הגלגל או להעבירו מתחת לרכב. האופציה השניה עדיפה, עם פחות סיכוי לאובדן שליטה.

ר. פרסקי

פורסם
בס"ד

היי:-)

היום נסעתי בלילה, מרחוק זה היה נראה כמו שקית ניילון לבנה, אחר כך כשהתקרבתי זה היה אבן גדולה.

הגודל שלה היה כמו בערך בלון מנופח אולי קצת פחות.

ישר שמתי ברקס ועקפתי בעקיפה מאוד חדה ומהירות די גדולה (ברוך השם הסובארו עשתה את זה מצויין!!)

מה עושים במקרה כזה? אני זוכר שלימדו אותי שאם האוטו עולה על כזה דבר באמצע נסיעה אפשר האוטו יכול לעוף

אבל אם היה מישהו בנתיב שעקפתי ממנו היתה פה תאונה קטלנית:|

ראשית אם יצאת מזה טוב עליך לעצור בצד לנסות לסלק המפגע או לדווח למי שצריך , בכל מקרה , ראית משהו מרחוק ? עליך להיות דרוך , דהיינו להאט לא לפני שהעפת מבט מהיר לכל המראות ,שמא מאחוריך יש מישהו או מהצד.

כלל עיקרי , ראית בזמן , תאט את הרכב .

חוץ מזה קשה לתת ייעוץ לאינסידנטים כאלו במדוייק.

פורסם

לאחרונה אני שם לב לריבוי המיקרים של תופעה כזו

רק שבוע שעבר בדרך חזרה מאשקלון שמתי לב מירחוק שיש איזה חפץ שמיתנענע ברוח באמצע הנתיב לתומי חשבתי שאולי זה קרטון או סתם חפץ קל אבל שהיתקרבתי ועקפתי שמתי לב שזה היה מיכסה מנוע מקומט מתאונה שהייתה כניראה מוקדם יותר במקום - אז למה לכל הרוחות הגרר שפינה את הרכב לא פינה את כל החלקים שלו??

לצערי לא ידעת מה לעשות באותו זמן ולא היה ניתן לעצור בצד ביטחה כדי לפנות.

וגם ראיתי בעבר גם אבנים וכל מיני שטויות זרוקים בכבישים ואני בטוח שבאמצע הלילה שנהגים פחות מרוכזים הם יכולים ליגרום לתאונות רציניות!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לאחרונה אני שם לב לריבוי המיקרים של תופעה כזו

רק שבוע שעבר בדרך חזרה מאשקלון שמתי לב מירחוק שיש איזה חפץ שמיתנענע ברוח באמצע הנתיב לתומי חשבתי שאולי זה קרטון או סתם חפץ קל אבל שהיתקרבתי ועקפתי שמתי לב שזה היה מיכסה מנוע מקומט מתאונה שהייתה כניראה מוקדם יותר במקום - אז למה לכל הרוחות הגרר שפינה את הרכב לא פינה את כל החלקים שלו??

לצערי לא ידעת מה לעשות באותו זמן ולא היה ניתן לעצור בצד ביטחה כדי לפנות.

וגם ראיתי בעבר גם אבנים וכל מיני שטויות זרוקים בכבישים ואני בטוח שבאמצע הלילה שנהגים פחות מרוכזים הם יכולים ליגרום לתאונות רציניות!

לדעתי חובה לפחות לנסות לסלק המפגע , לי אישית קרה מקרה של חפץ ארוך ,אולי 4 מטר , בקוטר צול וחצי ,צינור פלסטי של מים דלוחים ,לכאורה אינו מסוכן לרכב אבל מסוכן מאוד לאופנועים, לכן במקרים כאלו חובה לנסות לפנות את המפגע.

פורסם

חברים, אני שוב מזכיר, וזה חשוב עד מאוד:

אם ניתן לעצור בבטחה ולפנות - חובה.

אם לא - חובה לדווח. ואני מוסיף - דיווח אסרטיבי וקצת מבוהל, ע"מ להעיר את שוטרינו המנומנמים.

התעלמות והמשך בשגרת היום יכולה בהחלט לפגוע בנהג הבא. חצי דקה של אזרחות טובה - זה כל מה שזה דורש.

ר. פרסקי

פורסם

לצערי אני מכיר מישהי שהתנגשה בנבלה של חמור באמצע הלילה ונפטרה מזה.

לאחר מכן הסתבר ששעה לפני זה היו מספר פניות למשטרת ישראל בקשר לנבלה הזאת.

אני מקווה שהיום המצב השתפר. (זה קרה לפני כעשור).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מה שקרה לי זה היה ממש ברגע האחרון, זה היה סיבוב כל כך חד ומהיר אין לי מושג איך האוטו עשה את זה ברוך השם עבר בשלום.

והבעיה היא שאין זמן לחשוב, כל מה שעשיתי זה זריקת מבט למראה שמאלית בשביל לעקוף תוך כדי המבט כבר התחלתי בעקיפה ככה שזה לא כל כך היה מועיל.

אחר כך חזרתי וזה כבר לא היה שם, באיזור היתה משאית. בונים שם כבישים, מי שמכיר זה מנהרות הכרמל.

לדעתי הפתרון הכי טוב זה כמו בתגובה של נהגת שודים גם אם זה נראה סתם שקית לעקוף לפני:roll:

פורסם

מקרה שקרה לי לפני כשבוע...

נסעתי בכביש ראשי עם חבר בעיר תוך כדי נסיעה ראיתי עצם כשלהו באמצע הצומת.

אבן גדולה בגודל של כ-20 ס"מ.

בדיקה שאין רכבים לידי וסטיה לנתיב השמאלי.

עוברים את האבן מסתכלים אחד על השני ומחליטים לפרסס ולחזור לעצור בצד ולהזיז את האבן מהכביש.

עד שחזרנו מישהו כבר הקדים אותנו :)

פירססנו חזרה והמשכנו בדרכינו.

ROVER=~~

פורסם

יש אפשרות פיזית להזיז את המכשול מבלי לסכן עצמך או את המשתמשים האחרים בדרך - הזז את המכשול.

ממהר/ המכשול כבד מדי/ מסוכן מדי להיכנס רגלית לכביש - חיוג מיידי ל-100. הם כבר ידאגו לזמן את מי שצריך, ואם צריך - גם את מנופי אבי.

אין צורך להתקשר ל-100 על כל קופסת קרטון שנמצאת על הכביש. אם אפשר להזיז, אז מזיזים, בלי לעשות סיפור מכל פירור.

Xbox12341

• תוכן חדש...