Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום :)

היום ראיתי גולף 2002 אותה אני מעוניין לרכוש, ישנם ליקויים מיידים שזיהיתי ברכב והייתי רוצה לדעת כמה בערך עולה לתקנם כדי להבין אם המוכר בכלל מוכן להתפשר - כלומר, להבין על איזה סכומים אנחנו מדברים.

1. יש אזעקה ברכב אבל היא מקולקלת, את הרכב פותחים עם מפתח מצד הנהג, (יש נעילה מרכזית ויש שלטים) כמה עולה תיקון אזעקה?

2. ברכב אין קודן ואף פעם לא היה - כמה עולה להוסיף קודן?

3. לשני הצמיגים הקדמיים יש עוד קצת בשר אך הם יבשים - כמה עולה זוג צמידים (רגילים) אבל של מותג טוב (פירלי, מישלין וכו'..) ?

4. טסט - יש לה טסט עוד חודשיים, אני רוצה שהמוכר יוריד תשלום מלא של טסט, נשמע לי הגיוני כי חודשיים זה זמן מאוד קצר. מה דעתכם?

תודה רבה.

Bimmer

פורסם

על תקלות נהוג להוריד 50-50.

בכל מקרה -

1. לרוב הגולפים יש בעיה במיקרוסוויץ' בדלת שזה יכול להיות מקור לבעיות האזעקה - או לא. המיקרוסוויץ' יקר - אצלי ברכב הוא לא עבד אבל האעזקה עבדה.

2. קודן - בשביל מה?

בכל מקרה אזעקה + קודן + התקנה - המחיר משתנה מאוד ויכול לנוע בין 1000 ש"ח לאזעקת ביפר לחצי מזה לסתם אזעקה.

3. מה המידה? הגולף הגיעה עם 14", 15", 16". בכל מקרה המחיר ינוע בין 250-300 לצמיג פשוט של חברה מוכרת במידה הקטנה לכמעט כפול לצמיג 16" ספורטיבי בחתך נמוך.

4. בהצלחה עם זה.

קח בחשבון שאף רכב משומש - אף אחד! גם לא כזה שנשמר במוזיאון הוא מושלם. לכן המחיר שלו יורד - כי יש בלאי ותקלות. מחיר מחירון אמור לשקף את מצבו של רכב במצב סביר.

אם תתחיל לחשב כל תקלה ברכב כזה אז בסוף הבעלים יצטרך לשלם לך שתקנה אותו.

מה שנהוג לעשות לאחר שמצאת שהרכב בבסיסו מתאים לך זה לרכז את כל הנתונים ולתת הצעת נגד - שבדרך כלל כוללת כמו שאמרתי 50% מסך ההוצאות שאמורות להיות לך בטווח המיידי על הרכב - ובעל הרכב יכול להסכים או שלא.

זה תלוי בכישורי המו"מ שלך, של המוכר, בלחץ שלכם, בשוק של הרכב ובעוד המון גורמים.

אני על הרכב האחרון שילמתי מעל המחירון - וממש לא כי הוא היה מושלם וגם לא כי התאהבתי בו או שני איזה תמים שלא מכיר את מצב השוק.

אז למה בכל זאת? כי הייתי מאוד מאוד מאוד לחוץ למצוא רכב והוא היה הכי טוב שמצאתי - אם היה לי יותר זמן סביר שלא הייתי רוכש אותו.

פורסם

1. לרוב הגולפים יש בעיה במיקרוסוויץ' בדלת שזה יכול להיות מקור לבעיות האזעקה - או לא. המיקרוסוויץ' יקר - אצלי ברכב הוא לא עבד אבל האעזקה עבדה.

אז זהו שכשהוא סוגר את הדלת נהג עם המפתח כל האוטו ננעל יפה וממש שומעים את כל המיקרוסוויצ'ים פועלים חלק, כלומר הם עובדים. פשוט אין תגובה כשלוחצים על הכפתור של השלט. תאחלס זה יכול להיות פשוט עד רמת הסוללות בשלט, איני יודע.

2. קודן - בשביל מה?

כי אני נהג צעיר (22) וכל חברות הביטוח דורשות שיהיה לי קודן ברכב.

בכל מקרה אזעקה + קודן + התקנה - המחיר משתנה מאוד ויכול לנוע בין 1000 ש"ח לאזעקת ביפר לחצי מזה לסתם אזעקה.

הבנתי אותך, כדיברתי עם המוכר הוא נשמע שזה מחיר שהוא מוכן להוריד - איזה סוג אזעקה אתה מציע מבחינת התקנה? אני מוכן להשקיע עוד כמה מאות אם יש הבדל מהותי בין סוגי האזעקות.

3. מה המידה? הגולף הגיעה עם 14", 15", 16". בכל מקרה המחיר ינוע בין 250-300 לצמיג פשוט של חברה מוכרת במידה הקטנה לכמעט כפול לצמיג 16" ספורטיבי בחתך נמוך.

אין לו מגנזיום והחתך שלו בטוח לא נמוך, לא שמתי לב בדיוק, בטח יושב שם 14 (ניחוש), זה לא ממש משנה. אשמח למקום מומלץ בו אוכל לרכוש צמיג במחיר טוב, אחרי הכל, אמנם המוכר הסכים לשאת בעלויות אבל אני לא רוצה לאשוק אותו.

קח בחשבון שאף רכב משומש - אף אחד! גם לא כזה שנשמר במוזיאון הוא מושלם. לכן המחיר שלו יורד - כי יש בלאי ותקלות. מחיר מחירון אמור לשקף את מצבו של רכב במצב סביר.

אם תתחיל לחשב כל תקלה ברכב כזה אז בסוף הבעלים יצטרך לשלם לך שתקנה אותו.

מה שנהוג לעשות לאחר שמצאת שהרכב בבסיסו מתאים לך זה לרכז את כל הנתונים ולתת הצעת נגד - שבדרך כלל כוללת כמו שאמרתי 50% מסך ההוצאות שאמורות להיות לך בטווח המיידי על הרכב - ובעל הרכב יכול להסכים או שלא.

זה תלוי בכישורי המו"מ שלך, של המוכר, בלחץ שלכם, בשוק של הרכב ובעוד המון גורמים.

אני על הרכב האחרון שילמתי מעל המחירון - וממש לא כי הוא היה מושלם וגם לא כי התאהבתי בו או שני איזה תמים שלא מכיר את מצב השוק.

אז למה בכל זאת? כי הייתי מאוד מאוד מאוד לחוץ למצוא רכב והוא היה הכי טוב שמצאתי - אם היה לי יותר זמן סביר שלא הייתי רוכש אותו.

ברור לי, אני לא הולך לבקש כסף על הזעה פה ושם, אבל אני חושב שקודן ואזעקה עובדת זה דברים בסיסיים שיש היום לכל הרכבים ואין סיבה שאשלם עליהם. כנ"ל צמיגים וטסט - לא ביקשתי P6000 של פירלי וטסט ל - 365 ימים, אבל צמיגים קדמיים גמורים וטסט לחודשיים נשמע לי מוגזם לצד השני.

תודה על התגובה המפורטת שלך, עזרת לי מאוד!!!

אשמח לתשובות לשאלות החדשות :)

נ.ב.

הצעת נגד הוא בהחלט יקבל, אבל אחרי סיום הדיון הזה ;-) ואחרי בדיקה אצל רון.

Bimmer

פורסם

הכי טוב לסדר את האזעקה המקורית ברכב.

רדיו מילאנו יעשו לך את זה תמורת תשלום יפה, מתקין פרטי גם אף על פי שרובם ינסו למכור לך אזעקה חדשה.

אזעקות הביפר הן הכי אפקטיביות. יש אחת של גארד ואחת של רב-בריח.

מקום לצמיגים - יש המון המלצות - השאלה מאיפה אתה בארץ?

יש את האתר של TIERS4U שהמחירון שלהם מייצג פחות או יותר את המחירים הממוצעים - בהחלט ניתן להשיג זול יותר, אבל זה סיפתח הוגן בהחלט.

הפירלי P6000 הוא סט נחמד מאוד ובמקרה יש לי אותו.

אני שילמתי ל-4 צמיגים בקוטר 15" 1300 ש"ח אם אני זוכר נכון וזה היה לפני איזה שנתיים.

תיקח את הרכב לרון, תקבל רשימת ריג'קטים ועלויות תיקון ותעשה את החשבון שלך.

בלי לראות את הרכב אני כבר מבטיח לך שהדאגה שלך לא תהיה צמיגים ואזעקה.

פורסם
הכי טוב לסדר את האזעקה המקורית ברכב.

רדיו מילאנו יעשו לך את זה תמורת תשלום יפה, מתקין פרטי גם אף על פי שרובם ינסו למכור לך אזעקה חדשה.

אזעקות הביפר הן הכי אפקטיביות. יש אחת של גארד ואחת של רב-בריח.

מקום לצמיגים - יש המון המלצות - השאלה מאיפה אתה בארץ?

יש את האתר של TIERS4U שהמחירון שלהם מייצג פחות או יותר את המחירים הממוצעים - בהחלט ניתן להשיג זול יותר, אבל זה סיפתח הוגן בהחלט.

הפירלי P6000 הוא סט נחמד מאוד ובמקרה יש לי אותו.

אני שילמתי ל-4 צמיגים בקוטר 15" 1300 ש"ח אם אני זוכר נכון וזה היה לפני איזה שנתיים.

תיקח את הרכב לרון, תקבל רשימת ריג'קטים ועלויות תיקון ותעשה את החשבון שלך.

בלי לראות את הרכב אני כבר מבטיח לך שהדאגה שלך לא תהיה צמיגים ואזעקה.

- בנוגע לאזעקה - מה הכוונה ה"אזעקה המקורית" ? כי ממה שראיתי, אותו שלט שלא עובד נראה זול מאוד ומדגם ישן מאוד.

- מה ההפרשים בין ביפר לרגילה (בערך כמובן)?

- מאיפה אני בארץ? בוא נגיד שאין לי בעיה לכל מקום באיזור ירושלים והמרכז.

- בקשר לריג'קטים אני מקווה מאוד שאתה טועה :)

Bimmer

פורסם

אני בזמנו שילמתי על גולף 3000 שח מעל המחירון-והייתי צריך להחליף 4 צמיגים,וגם תיקנתי את האזעקה(300 שח),ועוד שאר ירקות קטנים.

הכל תלוי במצב החיצוני והמכני של הרכב,כל אלו בעיות קטנות.

שווה לעיתים לשלם גם מעל המחירון אם הרכב ממש שמור,ועם קמ נמוך,ובבדיקה מופיעם כסתחים רגילים.

פורסם

אזעקה וצמיגים הם באמת לא הבעיה שלך ואחרי שתרכוש את הרכב, אם תרכוש, יהיה אפשר להפנות אותך וגם מחיפוש קל תמצא למי כדאי ללכת.

ובאמת שאין טעם לרוץ מחדרה עד גדרה בשביל צמיגים או אזעקה.

בוא נגיד שאל תדאג מזה בכלל.

תלך לרון - תראה מה יש לו להגיד על הרכב ותתקדם משם.

בהצלחה.

פורסם

גם קניתי גולף לפני חודשיים.

גם לא עבדה אזעקה ביטלתי אותה, אין צורך ביטוח דורש רק קודן. בעל הקודם שם לי מפתח נוחות.

יש בעיה יות גדולה. זה מנוע: או יותר נכון טיימינג ומשבת מיים. שאותם צריך לבדוק טוב טוב!!! כי אתם ידעים מה קורא שטיימינג נקרא (לא נעים תעמינו לי)

לגביי טסט אפשר לנסות לדבר עם מוכר...

בהצלחה

פורסם
טיימינג ומשאבת מים זאת בעיה בכל רכב לא רק בגולף.

זה כמו להגיד לשים טוב טוב לב למנוע גיר ושלדה - כי אם אחד מהם לא טוב אתה כבר יודע מה קורה.

ברור שאתה צודק.

אבל עם אתה קונה רכב ולא החליפו טיימינג זמן רב. ברור שאתה חייב להחליף. ועם מחליפים טיימינג, מחליפים גם משבאת מים וזה כבר 3000 ש"ח. כולל עבודה.

פורסם

תגיד בדקת בכלל את הרכב??? נראה שאתה מתעסק בכל מיני זוטות לא חשובות. מה שצריך להטריד אותך זה המצב המכני של הרכב, איך טיפלו בו והאם הוא עבר תאונות. במקום זה אתה מתעסק באזעקה ונעילה מרכזית...

• תוכן חדש...