Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. שלום קראתי מה שכתוב בשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131424&page=3

האם זה נכון? אני נוסע כל יום על 100-110 בכביש מהיר עם חצי חלון פתוח או אפילו חלון שלם לפעמים. האם כניסת האוויר לרכב משפיעה על ההתנגדות וגורמת לצריכת דלק מוגברת? מה עושים אם אפילו עם מזגן על רמה נמוכה קר לי? הבנתי שיש דרך להפעיל את המזגן על אוורור שיכנס אוויר מבחוץ לרכב. איך עושים את זה? סורי על הבורות אף פעם לא שמתי על מצב אוורור.

2. גם במצב נהיגה של 60-80 עדיף לנסוע עם חלון סגור?

3. יש לי כרגע קרע או סדק בגומיה של הציריה, אני לא שומע תקתוקים ומי שיכול לסדר לי את זה אמר לי לחכות כמה ימים. האם בגלל ימי הגשם הקרובים עדיף לסדר את זה כמה שיותר מהר? מסוכן לנסוע ככה במצב גשם?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

כשאתה נוסע עם קרע בגומי, נכנס זבל לתוך הציריה. כל יום שאתה נוסע ככה נכנס עוד זבל, ויוצא עוד גריז החוצה.

אחרי כמה זמן אתה תשמע כבר תקתוקים ואז זה יהיה יקר.

בד"כ אין מזל ולא שמים לב לקרע בגומי עד ששומעים תקתוקים. אם לך יש מזל ואתה יודע שיש לך קרע - אז תקן אותו.

זה עולה אגב, 100-150 ש"ח לסדר את זה. לא יודע מה אתה חוסך כאן בזה שאתה מתמהמה.

פורסם

בכל הרכבים שהיו לי ובכל הרכבים אשר השתמשתי בהם לטווח ארוך - תמיד, אבל תמיד נסיעה ללא מזגן הייתה חסכונית יותר מאשר עם מזגן דולק. עוד מעט יקפוץ החכם שיגיד ש"במכסחי המיתוסים בדקו את זה וזה לא נכון", אבל זה נכון בריבוע, מדוד לפי השיטה הפרימיטיבית והנכונה ביותר. התנגדות האוויר של חלון פתוח זניחה ביחס לעומס שמופעל על המנוע בעת חיבור מדחס המזגן.

בקשר לאיוורור, חפש בספר הרכב שלך איך עוברים ממצב של סירקולציה פנימית לאיוורור חיצוני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברור שמזגן פועל גורם למנוע להתאמץ יותר כדי להשיג את אותה תאוצה ומהירות, בנסיעה עירונית זה מורגש יותר בגלל ההאצות מעמידה ומהירויות איטיות ובלימות תכופות. ודרך אגב זה גם תלוי בנפח המנוע, במנוע הגדול ההבדל בסחיבה בין עם מזגן או בלי פחות מורגשת (אצלי באוטו למשל אני לא יכול להבדיל בסחיבה וגם אני חושב שאין כמעט הבדל בצריכת הדלק), אני מאמין שבמנועים קטנים המזגן "יטחן" יותר דלק בגלל שצריכתו מהווה אחוז גבוה יותר מהאנרגיה הכללית שהרכב מספק.

לגבי איך להפעיל אוורור... פשוט תלחץ על הכפתור עם סמל של מיזוג אויר עליו (או שרק כתוב AC, או גם וגם...)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

באחת העונות היותר מוקדמות של טופ גיר, הם בחנו רכב 4 על 4 דווקא במסלול עיגולי במהירות קבועה, פעם אחת עם מזגן דולק ופעם אחת עם חלונות מורדים במהירות של 65 מייל...

את הנתונים המדויקים אני ממש לא זוכר, אתם מוזמנים לעשות חיפוש בארכיון התוכנית...

אבל התוצאות היו חד משמעיות: חלונות פתוחים מבזבז יותר!

גיא.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
בכל הרכבים שהיו לי ובכל הרכבים אשר השתמשתי בהם לטווח ארוך - תמיד, אבל תמיד נסיעה ללא מזגן הייתה חסכונית יותר מאשר עם מזגן דולק. עוד מעט יקפוץ החכם שיגיד ש"במכסחי המיתוסים בדקו את זה וזה לא נכון", אבל זה נכון בריבוע, מדוד לפי השיטה הפרימיטיבית והנכונה ביותר. התנגדות האוויר של חלון פתוח זניחה ביחס לעומס שמופעל על המנוע בעת חיבור מדחס המזגן.

בקשר לאיוורור, חפש בספר הרכב שלך איך עוברים ממצב של סירקולציה פנימית לאיוורור חיצוני.

איתמר.

כנל מהנסיון שלי.. עם מזגן מבזבז יותר, ומה שכן לא צריכים לפתוח את כל החלון.

מספיק לפתוח 1\4 בכל צד מקדימה ויש אחהל אוויר

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
באחת העונות היותר מוקדמות של טופ גיר, הם בחנו רכב 4 על 4 דווקא במסלול עיגולי במהירות קבועה, פעם אחת עם מזגן דולק ופעם אחת עם חלונות מורדים במהירות של 65 מייל...

את הנתונים המדויקים אני ממש לא זוכר, אתם מוזמנים לעשות חיפוש בארכיון התוכנית...

אבל התוצאות היו חד משמעיות: חלונות פתוחים מבזבז יותר!

גיא.

אני מבצע נסיעות ארוכות מאוד, מאילת למרכז, כיום כפעמיים בחודש.

אני תמיד שם לב, באופן קבוע, כי כאשר המזגן דלוק הרכב צורך יותר דלק.

בחורף ובימים נעימים, אם אני נוסע עם חלונות פתוחים או אם עם סגורים, והמזגן כבוי, אני לא רואה שום שינוי בצריכת הדלק.

פורסם

סבבה אז אם אני פותח רק חלון אחד ורבע חלון זה עדיף מאשר מזגן? אצלי זה לא הקטע של הדלק, פשוט המזגן מקרר אותי גם על רמה נמוכה וגם ככה נעים בחוץ בערב. עוד שאלה, אוטו דיפו פתוחים בשבת. אם אני הולך אליהם הבנתי שהם מוכרים גומיה לציריה ב50 שקל, האם אפשר לסמוך עליהם גם שהם יחליפו את הגומיה כמו שצריך? או לחכות וזהו? תודה.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

גם לי קורה שבנסיעות ארוכות אני מגיע למצב שאני מנמיך את המזגן למינימום ועדיין קר לי אז קודם כל אני מחייך, כי זה סימן שהמזגן עובד מצויין.

דבר שני אני מכבה את המזגן עד שנהיה לי חמים ובדיוק שניה לפני שהחמים הופך לחנוק מעט אני מדליק שוב את המזגן.

חוץ מזה איך אפשר לנסוע עם חלון פתוח? לא קשה לך עם הרעש??

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

לגבי השאלה של המזגן - יש חשיבות על איזה אוטו אתה נוסע.

אם נוסעים על אוטו שלא אווירודינמי במיוחד (למשל רוב רכבי 4X4), פתיחת חלון כמעט ולא תשפיע על צריכת הדלק.

אם לחילופין נוסעים באוטו עם אווירודינמיקה טובה (אוטו ספורט נמוך), פתיחת חלון תהווה עומס משמעותי ותגרום לצריכת דלק גבוהה משל מזגן.

אני אישית מעדיף לנסוע עם חלונות סגורים, אוורור מבחוץ ומזגן מכובה. צריך לדאוג שהפילטר נקי כדי להמנע מריחות לא נעימים.

• תוכן חדש...