Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המגמה היא לקחת כל שקל שנישאר לנו מהמשכורת. המיסים יעלו עד שבסוף החודש לא נשלם את כל המשכורת למדינה. צריך לצאת 6 מליון תושבים לכנסת ולשבור את כל המקום הזה.

לא עדיף קודם לכן להשקיע בהפגנות למען חינוך טוב יותר ?

או להשתמטות משרות צבאי ?

המכוניות הן אפס ואין לעומת הבעיות האמיתיות של ישראל, הכוללות גם שמירה של עומק בטחוני,אחרת למכוניות הללו לא יהיה היכן לנוע.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא עדיף קודם לכן להשקיע בהפגנות למען חינוך טוב יותר ?

או להשתמטות משרות צבאי ?

המכוניות הן אפס ואין לעומת הבעיות האמיתיות של ישראל, הכוללות גם שמירה של עומק בטחוני,אחרת למכוניות הללו לא יהיה היכן לנוע.

1. כל עוד לא יעריכו את המורים החינוך ישאר כאן חרא (סליחה על הביטוי) ומבחינתי הערכה = כסף תו לא.

2. אם ימשיכו להשתמט בצבא תצטרך לבכות על דלק לאוניה כשהערבים יזרקו אותך לים ובקצב התרבות שלהם וההתחשבות ההומנטרית העלובה שלנו לא רחוק היום.

שורה תחתונה ישראל הפכה למדינה המנוהלת בידי 10 משפחות חזקות, ואבא שלי שנמצא כ20 שנה + בארץ סיכם את זה הכי יפה, ההתנהלות של המערך (עבודה) בנושא ביטחון חרא אבל ! בתקופה שלהם שום דבר לא מתייקר בניגוד גמור לליכוד.

ישראל במקום הראשון ביוקר הנדלן בעולם, צריך בארץ כ120 נטו של משכורות ממוצעות במשק כדי לממן דירה סבירה לא חדשה. תבינו שכל נושא הזיהום הזה הוא חרטא אחת גדולה, והמטרה העיקרית כאן היא הגדלת הכנסות למישהו בממשל משנה באמת רמת הזיהום של הרכבים ? אז מדוע ראש הממשלה לא נוסע בפריויוס/סיויקי הייבריד והוא נוסע באאודי שהצריכת דלק שלה כפולה משל רכב רגיל? ייקור מחירי המים הועיל במשבר המים? אני בטו ח שהוא הועיל במילוי קופת האוצר לא יותר מזה.

מלחמה בבועת הנדלן ? הם נלחמים בנו ! צריך מהיום פאקינג 40 אחוז מערך הנכס כדי לקבל משכנתא לדירה, למי יש בחיסכון 400K בשביל לקנות דירה במיליון שקל ? למה לא מורידים מיסים ? נלחמים בקבלנים אבל שוכחים שהמיסוי הוא כ"כ גבוהה שהוא מקפיץ בעשרות אחוזים את מחירי הדירות. אה ואגב עקב הגזירה החדשה אל תתפלאו אם בתוך שנה מחירי השכירות יקפצו בעשרות אחוזים, כי שוב למי יש 400 אלף שקל נזיל ?

מכירי את הפיתגם אילני סרק קולם הולך ? אנחנו נמשיך לברבר ולדבר ונמשיך להשאר אדישים. וכל עוד האדישות תימשך הממשלה תמשיך לנגוס עוד ביס ועוד ביס עד שבאמת לא ישאר לאף אחד כלום.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אנשים מוצאים עבודה, מכוניות חדשות עולות על הכביש, אנשים יושבים במסעדות, קונים בחנויות וטסים לחו"ל. אנשים חיים. רמת חיים גבוהה. כלכלת אירופה זה כמו צבע טרי על מתכת חלודה. מבחוץ הכל יפה ומלוקק, מבפנים חלודה. בהדרגה הצבע מתקלף והבועה האירופאית עומדת להתפוצץ בבום עצום.

גם אני פעם חשבתי כמוך, כשהייתי דיי צעיר, עד שהתחלתי באמת להסתובב במדינה ואז אתה מבין שזה ממש לא כך. חוץ מזה אתה יודע, כוס קפה זה לא בדיוק מדד לאיכות חיים, וגם אלו שבקושי חיים, רוצים פעם ב-לשבת על כוס קפה, ולא במרפסת של הבית.

אתה יודע מה הרכב הכי נמכר בחודשים האחורנים לשוק הפרטי? סוזוקי אלטו! הריקשה ההודית הזו. הליסינג הרי נולד רק מעיוות מס השוק האמיתי של הלסינג צריך להיות לא יותר מ-30 אחוז לא 60%-70%!. זה יוצר מראית עין של מדינה עם רכבים חדשים רק שהם רוכשים את הרכבים במחיר הראלי שלהם ולא במחיר הגניבה שאנו "הרגילים" משלמים!.

בישראל אנשים סוחטים את חשבון הבנק שלהם עד השקל האחרון בכדי לרכוש רכב חדש, צא קצת ממדינת רעננה/תל אביב ותראה באילו מכוניות נוהגים רוב האנשים, זה הכל עניין של פרספקטיבה, אם אני אשב בבראסרי באבן גבירול, אני אהיה בטוח שהחיים בישראל נפלאים, רכבי יוקרה אנשים שמתלבשים טוב ולא פעם אפילו תראה שם מכונית-על כזו או אחרת חונה, ממש שוויץ.

פורסם
1. כל עוד לא יעריכו את המורים החינוך ישאר כאן חרא (סליחה על הביטוי) ומבחינתי הערכה = כסף תו לא.

2. אם ימשיכו להשתמט בצבא תצטרך לבכות על דלק לאוניה כשהערבים יזרקו אותך לים ובקצב התרבות שלהם וההתחשבות ההומנטרית העלובה שלנו לא רחוק היום.

שורה תחתונה ישראל הפכה למדינה המנוהלת בידי 10 משפחות חזקות, ואבא שלי שנמצא כ20 שנה + בארץ סיכם את זה הכי יפה, ההתנהלות של המערך (עבודה) בנושא ביטחון חרא אבל ! בתקופה שלהם שום דבר לא מתייקר בניגוד גמור לליכוד.

ישראל במקום הראשון ביוקר הנדלן בעולם, צריך בארץ כ120 נטו של משכורות ממוצעות במשק כדי לממן דירה סבירה לא חדשה. תבינו שכל נושא הזיהום הזה הוא חרטא אחת גדולה, והמטרה העיקרית כאן היא הגדלת הכנסות למישהו בממשל משנה באמת רמת הזיהום של הרכבים ? אז מדוע ראש הממשלה לא נוסע בפריויוס/סיויקי הייבריד והוא נוסע באאודי שהצריכת דלק שלה כפולה משל רכב רגיל? ייקור מחירי המים הועיל במשבר המים? אני בטו ח שהוא הועיל במילוי קופת האוצר לא יותר מזה.

מלחמה בבועת הנדלן ? הם נלחמים בנו ! צריך מהיום פאקינג 40 אחוז מערך הנכס כדי לקבל משכנתא לדירה, למי יש בחיסכון 400K בשביל לקנות דירה במיליון שקל ? למה לא מורידים מיסים ? נלחמים בקבלנים אבל שוכחים שהמיסוי הוא כ"כ גבוהה שהוא מקפיץ בעשרות אחוזים את מחירי הדירות. אה ואגב עקב הגזירה החדשה אל תתפלאו אם בתוך שנה מחירי השכירות יקפצו בעשרות אחוזים, כי שוב למי יש 400 אלף שקל נזיל ?

מכירי את הפיתגם אילני סרק קולם הולך ? אנחנו נמשיך לברבר ולדבר ונמשיך להשאר אדישים. וכל עוד האדישות תימשך הממשלה תמשיך לנגוס עוד ביס ועוד ביס עד שבאמת לא ישאר לאף אחד כלום.

כסף ושכר לא יפתרו או יצמיחו מורים טובים ומשקיענים.

מורה טוב זה מורה עם נשמה,שמוכן להעניק ולהתאמץ.

לצער כולנו לא כך הדבר,אין ספק שלמורה טוב צריך לשלם טוב,אבל קודם צריך שהמורה יהיה באמת טוב.

פורסם
גם אני פעם חשבתי כמוך, כשהייתי דיי צעיר, עד שהתחלתי באמת להסתובב במדינה ואז אתה מבין שזה ממש לא כך. חוץ מזה אתה יודע, כוס קפה זה לא בדיוק מדד לאיכות חיים, וגם אלו שבקושי חיים, רוצים פעם ב-לשבת על כוס קפה, ולא במרפסת של הבית.

אתה יודע מה הרכב הכי נמכר בחודשים האחורנים לשוק הפרטי? סוזוקי אלטו! הריקשה ההודית הזו. הליסינג הרי נולד רק מעיוות מס השוק האמיתי של הלסינג צריך להיות לא יותר מ-30 אחוז לא 60%-70%!. זה יוצר מראית עין של מדינה עם רכבים חדשים רק שהם רוכשים את הרכבים במחיר הראלי שלהם ולא במחיר הגניבה שאנו "הרגילים" משלמים!.

בישראל אנשים סוחטים את חשבון הבנק שלהם עד השקל האחרון בכדי לרכוש רכב חדש, צא קצת ממדינת רעננה/תל אביב ותראה באילו מכוניות נוהגים רוב האנשים, זה הכל עניין של פרספקטיבה, אם אני אשב בבראסרי באבן גבירול, אני אהיה בטוח שהחיים בישראל נפלאים, רכבי יוקרה אנשים שמתלבשים טוב ולא פעם אפילו תראה שם מכונית-על כזו או אחרת חונה, ממש שוויץ.

מיודעי דבר מהימנים,סוזוקי אלטו הוא גם הנגנב ביותר לאחרונה.

הרבה ממה שרואים מעאלק שפע הוא מראית עין.

פורסם

עד שהפרסי המכוער הזה לא יקבל כדור בראש וככה גם כל האוייבים שלנו תמיד נצטרך לשלם על הביטחון שלנו , אז אתם תלחצו קצת פחות בשביל שיהיה לטיל יותר דלק להגיע ליעדו :wink: זו מציאות קשה שבאמת לא עולה לי שום מדינה אחרת בעולם שמתמודדת עם מה שאנחנו מתמודדים

פורסם

חלק מדבריך נכונים, אבל את הטומאה האדומה היה חובה להעביר מפיסת הארץ הזו.

אבא שלך רק 20 שנה בארץ ולכן אינו מכיר את הטומאה האדומה הזו,שרק מנחם בגין הצליח להעביר מהעולם, את השמאל הטבע העביר מהעולם, לא היה קשה להבין שזמנם אוזל, ואכן אין שמאל,נעלם התאדה נמוג, בדיוק כמו הטומאה האדומה של מפאי ושלוחותיה.

בקש מאביך שיקרא קצת חומר על ימי מפאי העליזים...

פורסם
כסף ושכר לא יפתרו או יצמיחו מורים טובים ומשקיענים.

מורה טוב זה מורה עם נשמה,שמוכן להעניק ולהתאמץ.

לצער כולנו לא כך הדבר,אין ספק שלמורה טוב צריך לשלם טוב,אבל קודם צריך שהמורה יהיה באמת טוב.

כסף ושכר ועוד איך יצמיחו מורים טובים.

שכר מורים גבוה -> יותר צעירים פונים ללימודי הוראה -> תנאי הקבלה עולים -> איכות הסטודנטים עולה -> רמת הלימוד עולה -> רמת המורים עולה.

הוכחה? תחליף את המילה "מורים" ב"מהנדסי תוכנה" ותקבל את התעשיה המובילה במשק הישראלי כבר יותר מ-10 שנים עם איכות העובדים הגבוהה ביותר.

תביא חומר גלם טוב וההשקעה והנשמה יגיעו 'בילט-אין'.

בעיה אחרת שצריך לפתור היא האלימות וחוסר הכבוד כלפי מורים כיום בארץ. את זה כבר קשה לפתור בכסף.

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם

נכון שהעלת מחירי הדלק נוראית אבל יש בכתבה בשורה טובה

".....מעבר למילוי קופת המדינה לצורך השגת יעד הגירעון (3% ו-2% תוצר בשנתיים הבאות), ישתלב מיסוי הדלק בכל רפורמה עתידית בשוק הרכב, שתכלול הוזלת מס הקנייה ומחירי הרכב החדש מחד והעלאת עלות השימוש ברכב מאידך (מחיר הדלק, מסים והיטלים שונים).

במילים פשוטות אני מקווה שגם באמת יורידו את מס הקנייה ונוכל לקנות מיני ב 45000 שקל כמו בגרמניה

מס על הסיגריות ורכבי דיזל זה גם מבורך ,

צריך לקצץ לאנשי הקבע במשכורות ולהוציא אותם לפנסיה בגיל 67 ואז ההמדינה הייתה חוסכת 5 מליארד שקל בשנה .

(למעט לוחמים)

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
נכון שהעלת מחירי הדלק נוראית אבל יש בכתבה בשורה טובה

".....מעבר למילוי קופת המדינה לצורך השגת יעד הגירעון (3% ו-2% תוצר בשנתיים הבאות), ישתלב מיסוי הדלק בכל רפורמה עתידית בשוק הרכב, שתכלול הוזלת מס הקנייה ומחירי הרכב החדש מחד והעלאת עלות השימוש ברכב מאידך (מחיר הדלק, מסים והיטלים שונים).

במילים פשוטות אני מקווה שגם באמת יורידו את מס הקנייה ונוכל לקנות מיני ב 45000 שקל כמו בגרמניה

מס על הסיגריות ורכבי דיזל זה גם מבורך ,

צריך לקצץ לאנשי הקבע במשכורות ולהוציא אותם לפנסיה בגיל 67 ואז ההמדינה הייתה חוסכת 5 מליארד שקל בשנה .

(למעט לוחמים)

תגיד לי אתה לא מתבייש?!

פורסם

.....לא

אני בטוח שאם תעשה משאל עם והשאלה תהיה האם להוריד משכורות לקבע ולהעלות את גיל הפנסיה ל 67 ובתמורה מס הקניה על מכוניות חדשות יופחת ל 50 אחוז - התשובה תהיה ברורה כן לקצץ לאנשי הקבע ולהעלות גיל הפנסיה

פורסם
חלק מדבריך נכונים, אבל את הטומאה האדומה היה חובה להעביר מפיסת הארץ הזו.

אבא שלך רק 20 שנה בארץ ולכן אינו מכיר את הטומאה האדומה הזו,שרק מנחם בגין הצליח להעביר מהעולם, את השמאל הטבע העביר מהעולם, לא היה קשה להבין שזמנם אוזל, ואכן אין שמאל,נעלם התאדה נמוג, בדיוק כמו הטומאה האדומה של מפאי ושלוחותיה.

בקש מאביך שיקרא קצת חומר על ימי מפאי העליזים...

אולג, אני מניח שאתה פה גם "חדש" יחסית. בוא תלמד קצת היסטוריה ותגלה ש"הטומאה האדומה":

א. הקימה את המדינה.

ב. הביאה לפה כספי פיצויים נדיבים מגרמניה.

ג. בנתה את המוביל הארצי - בזכותו אתה יכול לשתות ולא לשאוב ממגדל מים.

ד. בנתה צבא מנצח שדאג לזה שתוכל לעלות לכאן.

ה. קלטה עלייה מ-30 מדינות שונות.

ו. בנתה פצצת אטום.

ז. בנתה לעולים החדשים מבנים לגור בהם במקום מעברות (השיכונים המכוערים שיש בכל עיר).

כל זה ב-20 שנה הראשונות של "הטומאה האדומה".

אז צא מהסרט אח שלו - אחרי ש"הטומאה האדומה" סולקה - הייתה פה אינפלציה של 400% בשנה, מלחמה בלבנון שבה נהרגו מאות חיילים והמיסים החלו לעלות בטירוף. נקודות האור היחידות שאתה מזהה זה הדברת האינפלציה בשנת 85 (שעשה ה"טמא האדום" שמעון פרס) ופתיחת המשק לתחרות בשנים 92-95 (שעשה ה"טמא האדום" השני יצחק רבין).

כל מה שיש אח"כ זה העלאות מיסים וחלוקת כספים מעוותת.

אני מעדיף את "הטומאה האדומה" :wink: וכנ"ל גם אבא שלי, שגם הוא היה בשנות ה-70 עולה חדש (מאותו מקום שאתה הגעת ממנו).

אני מפנק אותך לסיום בצילום של שטרות יפים, מהתקופה שבה העלימו את "הטומאה האדומה" - תקופה יפה מאוד שבה קיבלת משכורת ב-10 לחודש, וב-11 היא כבר הייתה שווה גורנישט.

P035a.jpg

P036a.jpg

P037a.jpg

P038a.jpg

אני ממש לא בטוח שאי פעם ראית דבר כזה - אז הנה. תמיד יש פעם ראשונה.

פורסם

אני מסכים שיקצצו את שכר משרתי הקבע שאינם לוחמים ובלבד ששכרם ותנאי עבודתם יושווּ במלואם למקובל במגזר הציבורי.

כלומר אם איש קבע עושה שעות נוספות - הוא יקבל שכר בהתאמה. אם איש קבע עושה תורנות שבת, הוא יתוגמל על עבודת שבת. כשאיש קבע מואס בשרות ורוצה ללכת הביתה מהיום לחודש הבא, אף מפקד בצה"ל לא יגיד לו שיחכה לתום חוזה, אלה ישוחרר מיד כבקשתו. שאף מפקד בצה"ל לא יאיים על איש קבע במאסר אם במקרה הוא לא מבצע את תפקידו כראוי. באזרחות לכל היותר מפטרים על זה, לא מושיבים בכלא.

אם איש קבע רוצה לעבוד בעבודה שניה, הוא לא יצטרך לבקש רשות ממפקדו ויוכל לעשותה כראות עיניו.

גם וועד עובדים וזכות לשבות יש לתת להם.

להמשיך? ...

רק לפני שנים אחדות החלו בצה"ל בפנסיה צוברת. עד אז היה מדובר בפנסיה תקציבית. המשמעות היתה שאם איש קבע החליט לעזוב את צה"ל בגיל 35, למעשה הוא צבר אפס שקלים בקופת פנסיה. פנסיה קיבלו רק אלה ששרדו והגיעו לגיל פרישה של 40 ומעלה. במצב זה מי שעבד באזרחות, כבר צבר עשרות אחוזים מתשלום הפנסיה העתידי, בעוד איש הקבע המשוחרר מתחיל מאפס ובגיל 67 ימצא עצמו עם פנסיה נמוכה יותר ממקבילו שהיה אזרח מלכתחילה.

אני מסכים שאין הצדקה שיפרשו בגיל 45, אבל גם לקבוע שיפרשו בגיל 67, פירושו עיוות צורם.

אגב, המדינה לא ממש מפסידה כל כך הרבה כסף מהפנסיות המוקדמות. רוב אנשי הקבע הפורשים, חוזרים למעגל העבודה ומשלמים מס הכנסה ובטל"א/בריאות גבוהים יותר (גם לאחר תאום מס). הבכי של האוצר על הנטל הכבד הוא הצגה מעוותת.

האוצר נותן כסף לביטחון. בחלק מתקציב הבטחון משלמים פנסיות. פנסיונרים של צה"ל משלמים חזרה חלק גבוה יותר משכרם חזרה לקופת המדינה (מיסים). אם במקרה הם עובדים ב"קופה ציבורית" (רשויות מקומיות/משרדי ממשלה וכד') הם משלמים עוד יותר לאוצר המדינה. כך שלהציג שתקציב הביטחון נושא בנטל עצום של פנסיה בלי להציג את קיזוז המיסים שחוזר לאוצר, פירושו להשמיע את צעקת הקוזאק הנגזל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא חשוב איך תציג את זה המדינה מפסידה 5 מיליארד שקל מכספי פנסיה לאנשי קבע שיכלו להתקזז ממסי קניה נמוכים על מכוניות חדשות.

פורסם

רוטנברג,

תקציב הבטחון מגיע מהאוצר.

אולי משלמים 5 מיליארד שקל מתקציב הבטחון לטובת פנסיה אבל גמלאי צה"ל שעובדים בחוץ מחזירים למדינה עודף מיסים בהיקף גבוה יותר ולפחות 2 מליארד חוזר לקופת האוצר כמיסים. כך שבעצם למדינה זה עלה רק 3 מליארד ולא 5 מליארד.

אם תשקלל גם את כספי ההיוון שרבים לקחו ומחזירים כל חייהם, אזי ההחזרים כנראה גדולים יותר.

הבעיה היא שאת הכסף שחוזר, לוקח האוצר ולא משהב"ט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...