Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה לי היום נזילת מים רצינית האוטו התחמם מהר ונכבה ולא הניע שוב.

הרכב שנת 98, במוסך אמרו שיש נזילה מברז מים שצריך לפרק מנוע וגיר כדי להגיע לשם ובנוסף להחליף ראש מנוע.

אני לא מתכוון להשקיע עכשיו אלפי שקלים כי הזמנתי רכב חדש וגם ככה תכננתי למכור אותו.

מה עושים? 

למכור לפרוק לחלקים? או שנראה לכם שיש מקומות שירצו לקנות ולתקן?

מכירים מישהו בירושלים?

פורסם

ראשית כל, אני לא יודע באיזה מוסך מדובר אבל אולי כדאי שתיגש עם הרכב למוסך נוסף כדי לקבל חוות דעת נוספת על מצבו של הרכב ועלות התיקונים הדרושה.

בוודאי שניתן למצוא סוחרים שקונים רכבים כאלו, מתקנים ומוכרים הלאה. אבל ברכב כזה, שמחיר המחירון שלו נמוך כל כך ועלות התיקון (כביכול) גבוהה כל כך, אל תצפה לקבל מהם יותר מכמה גרושים. יהיה לך משתלם יותר לתקן ולמכור בעצמך, השאלה היא אם יש לך זמן וכוח להתעסק עם הנושא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב כרגע לא מניע ככה שקשה לעבור בין מוסכים לקבל חוות דעת אבל אני סומך על המוסך הזה (בעבר גם .

המחירון של האוטו לפי לוי יצחק: 10000 לפי יד 2: 9000 לא נראה לי שגם ככה אנשים קונים במחיר מחירון מה גם שהרכב שלי לא יפה חיצונית (שריטות ,מכות קלות) והמזגן לא תקין.

ניסיתי למכור לפני כן והציעו לי 5000, 5500 עליו בלבד (כמובן שהיום אני מצטער שלא מכרתי).

אז אני לא יודע כמה בדיוק יעלה לתקן אותו (לא ממש ביקשתי הצעת מחיר) כי לא נראה לי ששווה להשקיע כמה אלפים בשביל למכור.

כמה זה גרושים? אם מדובר ב-2000 ש"ח או משהו באיזור זה יצא בערך אותו דבר לא?!

כמה באמת משלמים על רכב כזה למישהו יש מושג?  

פורסם

בד"כ יש מודעות של "קונה רכב לחלקים" שמודבקות על כל עץ רענן בעיר,

תרים כמה טלפונים ותראה מה מציעים לך [לפי דעתי 10% ממחיר מחירון קרי 900 ש"ח]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם יש לך זמן וכח תבדוק כמה עולה לתקן את הרכב עד 2500 זה עוד שווה להכנס לזה פחות מזה תמכור לחלקים. במידה ויעלה 2500 תמכור ב6-7 וזה ישאיר לך כמה גרושים בצד

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

סתם לעדכון אם זה מעניין מישהו:

המוסכניק אמר שיעלה בסביבות 4000 לתקן (סוחר רכב אחד שגם מתקן בעצמו הציע לי החלפת מנוע ב- 2800)

אבל בגלל שרק רציתי להפטר מהרכב עד לקבלת הרכב החדש מכרתי בסוף ב- 2000.

מה דעתכם עסקה טובה?

פורסם
מה דעתכם עסקה טובה?

תלוי, אם שווה לך לרוץ ולתקן את הרכב, לפרסם אותו ואז להתקל בקונים נקצים להתעצבן לרוץ איתם לבדיקה וכל זה בעבור 1500 ש"ח +/- , אז העסקה גרועה.

בכל סיטואציה אחרת זו עסקה טובה.

פורסם

אם יש לך קצת ידע במכונאות , וזוג ידיים ימניות אני מציע לך:

פרק את ראש המנוע בעצמך , תן את ראש המנוע לשיפוץ לא מלא , רק מילוי ויישור שטח , זה אמור לעלות בסביבות 300 שח,

בקש ממכונאי שאתה סומך עליו להרכיב לך את הראש .

זה יעלה לך הרבה פחות ממוסך.

פורסם

2000 ש"ח זה בסדר גמור.

הרכב שהיה לך גם כך לא היה תקין - אמרת בעצמך שהוא לא יפה ואין לו מזגן.

מראש השוק שלך היה חלש מאוד - אמרת בעצמך - גג 5000 ש"ח קיבלת עליו.

אז אם תוסיף לזה עלות תיקון של 4000 ש"ח בתיקון עצמי - בעצם לא היית מחזיר לעצמך יותר מ-1000 ש"ח.

לדעתי "הרווחת" - עד כמה שאפשר במצב בעייתי שכזה.

אני מניח שמי שרכש יודע לתקן לבד בעלות מינימלית - יסדר גם את המזגן בעלות נמוכה ויהיה לו אוטו נוסע בכמה גרושים. יש אנשים שיודעים להתנהל ככה עם סוג כזה של מכוניות ולא איכפת להם יותר מדי אם האוטו יפה או לא.

פורסם
אם יש לך קצת ידע במכונאות , וזוג ידיים ימניות אני מציע לך:

פרק את ראש המנוע בעצמך , תן את ראש המנוע לשיפוץ לא מלא , רק מילוי ויישור שטח , זה אמור לעלות בסביבות 300 שח,

בקש ממכונאי שאתה סומך עליו להרכיב לך את הראש .

זה יעלה לך הרבה פחות ממוסך.

שלום רב יעף !

מאוחר מדי, הרכב נמכר כאמור לסוחר ב2000 שקל !

לא לכל אחד, יש ידע מינימלי, שני ידים ימניות, זמן סבלנות, ואורך רוח, להכנס לפרוייקט/ הרפתקאה, שסופה ועלותה לא ידועה.

ועל זה נאמר, עדיף 2000 שקל ביד, מ5000 על העץ !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא יודע איזה מוסך זה שביקש 4000 לשיפוץ ראש מנוע.

ברכב שלי ההונדה עשיתי ראש מנוע ב 3500 לפני שנה, ולפני יומיים ראש מנוע ב 1200 שקל לפיאט פונטו 1995, ושתיכן נוסעות מעולה .

אבל אם כבר מכרת , תבלה עם ה 2000 שקל :)

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...