Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פניתי היום למתקין, בבקשה שיתקין את המגבר שברשותי ברכב ויחבר אותו לזוג קומפוננט שכבר קיימים ברכב. ההצעה הייתה להתקין את המגבר מתחת למושב הקדמי, מה שלפי הערכה שלי יצריך כבלים באורך של כ-2 מטר.

לטענת המתקין, הוא גם יכול לעשות זאת מבלי לפרק את המושב.

כששאלתי למחיר ההתקנה הופתעתי לשמוע שהמחיר יהיה 500 ש"ח - האם זה מחיר הגיוני או שנעשתה פה הגזמה? לא דמיינתי לשמוע מחיר שכזה.(אולי מכיוון שאני לא רוכש את הרכיבים מהמתקין).

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

כבר עברו פה על הדיון הזה הרבה פעמים אין פה ממש חוקים ברורים.

תתקין אצל אדם שאתה מאמין בו אם יש עליו המלצות עוד יותר טוב.

המחיר הוא פרט שולי מה לעשות.. אי אפשר לדעת מה הוא מתכנן ואין גם מה להתלונן כל עוד העבודה טובה.

פורסם

בשביל מה להתקין את המגבר מתחת למושב ? המתקין רוצה לחסוך בכבלים או מה?.

לפי דעתי להתקנה רק של מגבר זה מחיר סביר יחסית אפשר להשיג בפחות במיוחד והרמקולים כבר מורכבים ואין הרבה עבודה.

פורסם

קצת יקר לדעתי,ואני חושב שעדיף להתקין אותו בבגאז' על פלטה,יותר נוח לשימוש ולא תופס מקום:roll: וזה אמור להיות יותר זול(אלה אם כן הוא גם מביא לך RCA וכבלים לרמקולים וכו'..)

Scan Speak

פורסם

מן הסתם שהוא מביא לו RCA וכבלים לרמקולים הוא אמר שהוא מתקין לו את המגבר ומחבר לרמקולים מקדימה.

גם אני חושב שזה טיפה יקר להתקנה כזאת פשוטה יחסית.

פורסם

התקנה של מגבר מתחת למושב כמו שצריך ברוב המקרים הרבה יותר מסובכת מאשר התקנה על פלטה במושב האחורי :idea:

:-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

לא כתבת באיזה רכב מדובר. לא ברור מדבריך באיזה כבלים משתמש המתקין. האם מכניס חיווט לדלתות? האם הוא מתקין את המגבר על פלטה? נשמע לי קצת חובבני להתקין מגבר מתחת לכיסא מבלי לפרק אותו. לרוב זה מעיד על ניסיון לחסוך בזמן עבודה על חשבון איכות התקנה. בקיצור לפני שקובעים אם המחיר הוא יקר או זול צריך לדעת את כל הפרטים האלה.

פורסם

בשביל לסבר לך את האוזן, קבלן אינסטלציה / קבלן חשמל מתמחר מחיר לנקודה, גם אם אתה רוצה שקע במרחק מטר מארון החשמל , אתה תשלם מחיר לנקודת חשמל. גם אם יש לך בשרותים 3 נקודות מים תשלם מחיר לכל נק' בנפרד.

בעבודות כאלה עלות החומרים היא יחסית שולית, המחיר נקבע בעיקר על העבודה.

שמתקין מערכות מתקין לך מגבר, הוא צריך למשוך חוטים מהמערכת עד המגבר, מהמגבר עד הרמקולים, לחבר כבל מתח למגבר ומינוס למגבר.

למשוך את כל החוטים/כבלים תחת השטיחים,לפרק פלסטיקים, לתקוע ברגים לקיבוע המגבר, לעשות לך כיוון למערכת.

כל העבודה הזאת יכולה לקחת בשקט שעתיים שלוש ואף יותר, 500 ש"ח להתקנת מגבר זה מחיר סביר בהחלט.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

שמע לא אמרנו שזה לא מחיר סביר פשוט ההתקנה לא נראת לי מקצועית למה לא להתקין מאחורה כמו 90 אחוז מהאנשים שמותקן להם מגבר? והמתקין גם נשמע לי במילה עדינה חאפר אחד שמתקין לך מתחת למושב בלי לפרק את המושב זה קצת בעיה לא? מי כמוך יודע שלקבע את המגבר במיוחד במקום כזה ועוד בלי לפרק את המושב נשמע לי מוזר.

פורסם

לא יודע אם מתקין הוא חאפר או לא, אבל יותר נכון יהיה להתקין מגבר כמה שיותר קרוב ל-HU (אם המקום מאפשר).

argon

לפעמים יש הבדל בין חומרים שמשתמשים קבלן חשמל ומתקין מערכות. אני שילמתי קרוב ל1000 ש"ח תמורת 3 זוגות RCA. וזה היה "רק" Stinger. לך תבדוק את המחירים של Kimber, Van den Hul וכו'. בדרך תבדוק גם מחירים של אביזרי התקנה של Audison (בתי פיוז, מפצלים). תתפלא לגלות, שמחירם רחוק מאוד מלהיות "שולי".

פורסם

mikly

לא נראה לי שבהתקנה המדוברת של פותח השרשור מישהו התכוון לשים לו RCA שעולה 1000 ש"ח.

בהתקנה סטנדרטית משתמשים בכבלים סטנדרתיים שמגיעים בחבילות, ו - RCA רגילים שעולים כמה שקלים ליח', כך שבהתקנה הזו עלות החומרים לדעתי לא תעבור את ה- 50 ש"ח .

במאמר מוסגר שאינו נושא השרשור אומר לך, שמות אקזוטיים של כבלים,RCA ושאר ירקות לא עושים עלי רושם מיוחד, , אני מאמין במוצרים טובים ואיכותיים שנקנים במחירים סבירים, אבל יש גם גבול לפלצנות. לא מאמין שמישהו היה משכנע אותי לשלם 1000 ש"ח על RCA .

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם
שמתקין מערכות מתקין לך מגבר, הוא צריך למשוך חוטים מהמערכת עד המגבר, מהמגבר עד הרמקולים, לחבר כבל מתח למגבר ומינוס למגבר.

למשוך את כל החוטים/כבלים תחת השטיחים,לפרק פלסטיקים, לתקוע ברגים לקיבוע המגבר, לעשות לך כיוון למערכת.

כל העבודה הזאת יכולה לקחת בשקט שעתיים שלוש ואף יותר, 500 ש"ח להתקנת מגבר זה מחיר סביר בהחלט.

הכל נכון, יש "הרבה" (הכל יחסי..) עבודה. זה לא משנה את העובדה שלפחות מהניסיון שלי 500 ש"ח להתקנה של מגבר בלבד זה הון תועפות.

אני התקנתי בזמנו מגבר + קומפוננט קידמי + 6x9 אחוריים (כולל חיתוך של המגש), וכל ההתקנה כולל הכבלים וכו' וכולל העבודה שהיא הרבה יותר מאשר רק לחבר מגבר וזהו - עלתה לי פחות מ-500 ש"ח (יותר בכיוון של חצי מזה).

כמובן בהנחה שמדובר על רכב סטנדרטי ואין איזה פריט מידע יוצא דופן שפותח הדיון לא סיפר לנו עליו.

פורסם
בשביל לסבר לך את האוזן, קבלן אינסטלציה / קבלן חשמל מתמחר מחיר לנקודה, גם אם אתה רוצה שקע במרחק מטר מארון החשמל , אתה תשלם מחיר לנקודת חשמל. גם אם יש לך בשרותים 3 נקודות מים תשלם מחיר לכל נק' בנפרד.

בעבודות כאלה עלות החומרים היא יחסית שולית, המחיר נקבע בעיקר על העבודה.

כמו שאתה רואה, דיברת באופן כללי. לכן עניתי בצורה הזאת וגם כתבתי "לפעמים".

בהתקנה סטנדרטית משתמשים בכבלים סטנדרתיים שמגיעים בחבילות, ו - RCA רגילים שעולים כמה שקלים ליח'

כבלים בחבילות ו-RCA בכמה שקלים - זה יכול להיות סטנדרט שלך. ישנם לא מעט אנשים ומתקינם עם סטנדרטים שונים.

במאמר מוסגר שאינו נושא השרשור אומר לך, שמות אקזוטיים של כבלים,RCA ושאר ירקות לא עושים עלי רושם מיוחד, , אני מאמין במוצרים טובים ואיכותיים שנקנים במחירים סבירים, אבל יש גם גבול לפלצנות. לא מאמין שמישהו היה משכנע אותי לשלם 1000 ש"ח על RCA .

במאמר מוסגר שאינו נושא השרשור, לא ניסיתי לעשות עליך רושם ולשכנע אותך לשלם 1000 ש"ח על RCA. מה זה מחיר סביר כול אחד יקבע לעצמו. בשבילי Stinger זה לא שם אקזוטי ו-300 ש"ח לזוג RCA זה לא פלצנות.

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני בוחן את השרשור הזה מקרוב במיוחד מכיוון שפותח השרשור היה אצלינו והצעת המחיר ניתנה כאן אצל "אהובי שי מרכז הרכב בע"מ"

בשלב ראשון אציין שהרכב מסוג מיצובישי פג"ארו

500 ש"ח להתקנת מגבר הכוללת את כל הנרשם מטה זה מחיר סביר וטוב וריאלי ואפילו היה מוציא אותנו צדיקים אם בעל הרכב היה חיים הכט :idea:

1. RCA של פוסגייט

2. כ 4 מטר חוט מתח 8 גיי"ג מקצועי (לפלוס ולמינוס)

3. חוטי רמקול 16 מהמגבר לדלתות לחיווט של הקומפוננט

4. (סתם כדי להיות קטנוני :wink: וגם קצת לנפח את הפוסט :-P) חוט רימוט, מחברים, טרמינלים, איזולירבנד, אזיקונים, ברגים, וכ"ו

5. בית פיוז זכוכית נגד מים

6. ומעל הכל החלק העיקרי זה עבודה

פירוק דלתות ופירוק הקומפוננט תוך חפירה כדי להגיע לקרוס שאין לי מושג היכן התקינו אותו

הרצת מתחים והתקנת המגבר והרכבה מחודשת של הקומפוננט עם חיווט ישיר מהמגבר

בסוף כל התהליך כיוונים והתאמת סאונד לפי האוזן של בעל הרכב תוך אי ידיעה של איך תישמע התוצאה הסופית מפני שלא אנחנו התאמנו את המוצרים אחד לשני ונלקח בחשבון בזבוז דקות ארוכות עד שעה כדי למצוא את נוסחת הכיוונים בציוד לא שלנו יחד עם בעל הרכב

ולכל אותם חברים שהתקנת מגבר מתחת לכסא נראית להם כאקט של חאפר אני מבקש לבדוק את הנושא לפני שימוש במילים כאלו

אני מסביר : ברכב יש כסא אחורי ספריה (ז"א שהוא מקפל גב ומתקפל כולו קדימה) שהתקנת מגבר עליו תסבך את העיניין

מה יותר קל ונכון מלהתקין תחת המושב של הנוסע מגבר שני ערוצים כשהמקום נבדק ונמצא כראוי ונכון על ידינו

לגבי פירוק המושב אציין שאלכס המתקין אמר לבעל הרכב שאולי זה יהיה אפשרי ללא פירוק המושב (תרגום חופשי שלי אומר שבמידה ולא אז בהחלט נפרק את המושב)

זהו אני אמרתי את שלי ואני חושב ש 500 ש"ח הם מחיר טוב בייחוד בידיעה שיד טובה אמינה ומקצועית נוגעת ברכב

נשאר לי רק להזמין את בעל הרכב לבוא ולבצע את ההתקנה ואני אוסיף כוס קפה בתוך אותם ה 500 ש"ח 8)

אני מבטיח שלא תתאכזב מההתקנה הניקיון והמקצועיות והחשוב ביותר זה התוצאה הסופית

יום טוב

דרור

לגילוי נאות אני אציין שלא הייתי בעסק אתמול ולא יצא לי להיפגש עם בעל הרכב או עם הרכב

דרור

• תוכן חדש...