Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש אפשרות, במקום איטום מלא של דלת, לבצע איטום רק לחלק של הפח בדלת שנמצא מאחורי האלמנט. השאלה האם יורגש או שזה קשקוש גמור. כמובן שהייתי מעדיף לבצע איטום מלא, אבל בגלל עלויות גבוהות + העובדה שהרכב מוחלף עוד שנה, לא ממש בא לי להשקיע הרבה כרגע.

תודה,

אייל

פורסם

יורגש שינוי.

תהיה פחות ויברציה של הפח שמול האלמנט.

זה גם מאפשר לך להמשיך את הבידוד האקוסטי של שאר חלקי הדלת כשיתפנה תקציב.

מתחדשת*

פורסם

בהחלט יורגש שינוי

מה שאני ממליץ בחום זה בכל זאת לטפל באזור שסביב הרמקול עצמו היות ושם יהיו הכי הרבה וויברציות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתה מתכוון רק לשים חתיכת חומר איטום מאחורי הרמקול - חבל על הכסף ובעיקר על המאמץ. כבר ניסיתי. יותר הגיוני לעשות, מה שהציע lanosforce. אם תצליח, גם לסגור פתחים טכניים בדלת.

פורסם

יש איטום בסיסי שזה 2 שכבות אחד על הפח החיצוני ואחד על הפח הפנימי ( איפה שהרמקול יושב ) שכבה אחת על החיצוני ושיכבה על הפנימי כדי לאטום חורים בדלת וליצור מעין " תיבת תהודה " ולפחית רזונסס.

פחות מזה לדעתי לא שווה את הכסף והזמן כי התמורה שתקבל תהיה זניחה.

אצלי יש 3 שכבות ( חיצוני , פנימי , דיפון ) אומנם יש שיפור ניכר מאז שלא היה לי בידוד אבל עדיין זה לא מספיק.

לכן קניתי באלק שלם בשביל לפנק את הדלתות :)

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

בוא נראה שהבנתי. אני אוטם/מדפן את פח הדלת החיצוני מאחורי הרמקול + הפח שעליו מותקן הרמקול והכל בסביבות הרמקול בלבד +- 10 ס"מ. אמת?

רק נשאר לי לבדוק שהעלות של זה נמוכה משמעותית מאיטום כל הדלת... יוסי אלפיין, הנה אני בא 8)

תודה,

אייל

פורסם

שגיא

תקרא מה הוא כותב... :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבנתי מה הוא כתב... הוא רוצה לאטום את הפח החיצוני + פנימי אבל רק 10 ס"מ היקפי מסביב לרמקול האמנם?

לדעתי זה ביזבוז זמן , אבל אם הוא כבר עושה את זה שלפחות יאטום את החורים בדלת , ליצור תיבה לרמקול ואז האיטום יהיה באמת אפקטיבי.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

קודם כל זה בידוד ולא איטום

שנית לכל זה לא בזבוז זמן

שלישית לכל - אכן זו קפיצה של ליגה נוספת לבודד לגמרי כולל סגירת פתחים בין שתי הדפנות של הדלת עצמה, אבל תקציב זה תקציב, מציאות זו מציאות.

לפעמים צריך לאמר לברווזון שהוא מכוער, שלא יגדל ויחשוב שהוא באמת ברבור... :?

Pioneer TS-X150

פורסם

מה התקציב בכלל ?

אדי,

מי כמוך יודע שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה , או שעושים או שלא אם אין תקציב לאיטום סופר מינימלי עדיף שיוותר. לעניות דעתי בידוד מסביב לרמקול של כמה ס"מ ועוד כמה ס"מ של בידוד מאחוריו לא יתנו לו שיפור מורגש ולא יתן לו תמורה לכסף.

זה לא שווה את הזמן עבודה של המתקין , בתוך הזמן עבודה הזה הוא יכול להוסיף עוד יריעה בודדת ולאטום את החורים ( הוא גם יכול לעשות את זה לבד ) .

מניסיון שלי על שלושה רכבים שעשו את אותה פעולה התוצאה הייתה זניחה עד כמעט לא מורגשת.

פורסם

לפעמים גם חצי עוגה זה טוב

:oops:

אתה יודע, עוגה, זה משמין :?

Pioneer TS-X150

פורסם

שגיא צודק. אין טעם לעשות איטום חלקי. איטום מינימלי הוא איטום של 2 שכבות. וההבדל שמיע ומורגש לכל אוזן. לדעתי לעשות חלקים מהדלת זה לזרוק כסף סתם. אולי נותן שינוי אבל יחסית מינורי.

פורסם

זה עדיף לדעתי על דלת מקרקשת לחלוטין.

אני עשיתי בטויוטה בידוד חלקי ועשיתי בידוד של שתי שכבות - אני מדבר על הרכב הפרטי.

באמת - אין ממש מה להשוות, מבחינת תוצאה - שני עולמות אחרים.

אבל גם אין ממש מה להשוות דלת לא בידוד בכלל לדלת שלחלק ממנה הוספה קצת מסה...

Pioneer TS-X150

פורסם

בשביל זה אמרתי שאפשר בתור התחלה לבודד את הפח החיצוני, וכשיתפנה עוד תקציב לעשות את הפח הפנימי.

זה אפשרי גם לבד, וגם ניתן להרגיש את ההבדל בכל שלב.

מתחדשת*

• תוכן חדש...