Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מחפשים אוטו ראשון/שני למשפחה, זאת אומרת שכבר יש לנו אוטו אחד, דייהטסו שרייד קלאסיק אוטומט, ואנחנו רוצים לקנות עוד אוטו נוסף כי כרגע אנחנו 3 אנשים עם רשיון על אוטו אחד.

אז עכשיו אנחנו בדילמה, האם לקנות אוטו ישן ב15 אלף שקל, או לקנות חדש יותר (3 שני על הכביש בערך) בתשלום התחלתי של 20 אלף בערך ולשלם את השאר בתשלומים.

עכשיו הרכבים האלה הם מטרייד אין ובדרך כלל מליסינג וזה מה שמלחיץ אותי. הואוטו היחידי שאני הייתי מוכן מהמכוניות האלה זה אוואו, וזה כי עבדתי בUMI ואני יודע לטפל בהם, אבל הפחד שלי הוא שאני יודע איך מטפלים במכוניות האלה ואני יודע איך שומרים עליהם.

מה אתם חושבים שכדא לעשות?

פורסם

אני חושב שצריך פשוט לקנות מחברה גדולה ומוכרת ולא מאיזה מגרש מפוקפק ועלום שם, לבדוק את הרכב במכון בדיקה מוכר, בעל שם ושיהיה אובייקטיבי ובמידה והכל תקין ואם יש תקלות אז אלה דברים לא מהותיים והמחיר כמובן בהתאם אז לרכוש.

האוויאו הוא רכב זוועתי, לקנות אותו רק בגלל שאתה יודע לטפל בו? בשביל טיפולים יש מוסך.

בסך הכל כדי לטפל במשפחתית פשוטה או סופר מיני לא צריך להיות מדען טילים. אבל במוסכים יש את הידע בכדי לטפל בכל רכב בהתאם.

בהצלחה.

פורסם

כמובן שעדיף לקחת רכב משנתון כמה שיותר מתקדם, פוטנציאל התקלות שלו קטן יותר.

מצד שני רוב חברות הליסינג מטפלות ברכב שלהם בחלפים יחסית זולים במטרה לחסוך כמה שיותר.

הבעיה היא שאתה צריך להשאיר לך מרווח נשימה ולא לחנוק את עצמך עם התשלומים מכיוון שגם לרכב היחסית חדש יכולות לצוץ תקלות, הרכב צריך לעבור טיפולים, החלפת צמיגים, מצבר, בקיצור כמו בכל רכב רגיל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מצטרף למילים של קודמיי, ומוסיף לגבי האוואו - תריץ בדיקה על הרכב באתר של ENCAP ותחשוב שוב אם אתה רוצה להכניס את המשפחה שלך למלכודת מוות כמו זו? (1.5 כוכבי בטיחות!)

שיקול נוסף בין רכב ישן לרכב ליסינג חדש - זה סבירות ה"פשלות" בטיפולים.

כלומר, יכול להיות שרכב ליסינג טופל בחלפים זולים ועבר כולה 50 אלף ק"מ... אז הוא טופל מקסימום פעמיים במוסך.

לעומת זאת רכב ישן שעבר 150+ אלף קילומטר ואין לך היסטוריית טיפולים מלאה - זה חתול בשק עוד יותר גרוע מהליסינג.

מעבר לכך - במגרשים הרבה פעמים אתה יכול לקבל אחריות כלשהי. במכירה רגילה מיד2 - אתה יכול לשכוח מכך.

כמו שציינו לפניי - תשלום קבוע כל חודש צריך להיות מגובה במקור הכנסה קבוע וגדול מספיק כדי לעמוד בהוצאות.

תשתדל להגיע למצב שאתה לא חורג מ20% מהמשכורת שלך, וקח בחשבון גם הוצאות שוטפות כמו דלק וטיפולים וכמובן הפתעות.

בברכה!

יונתן.

פורסם

מצטרף לדעתו של JMG לגבי הלואה, אבל עם כמה הערות:

1. גם 20% מההכנסה הפנוי לטובת הלוארה לרכב היא סכום לא קטן, אלא אם מדובר בהלואה לטוח קצר מאד (מספר חודשים). כמוכן עליך להביא בחשבון הוצאות מיידיות עם הרכישה (יישור קו), הוצאות שוטפות בסדר גודל של 1000-2000 ש"ח בחודש (תלוי בדגם הרכב ותנאי השימוש בו) ואפשרות של תקלות שיכולות לצוץ בכל רכב, גם אם הוא חדש יחסית, וגם הוצאות לא צפויות שאינן קשורות לרכב (גם טיפול שיניים או תיקון אינסטלציה בבית יכול לעלות לא מעט כסף, וצריך להיות מוכן מבחינת חשבון הבנק).

2. ההלואות המוצעות צמודות לריבית הפריים, וככל הנראה שצפויה מגמה של עלית ריבית זו, כך שגם ההחזר החודשי צפוי לעלות. אם בכוונתך לקחת הלואה לצורך רכישת רכב - עליך להכניס לתחשיב גם אפשרות של עליה בהחזר החודשי.

3. אישית איני מתלהב מרכישת רכב מליסינג כיון שראיתי איזה טיפול קיבלו מכוניות הליסינג של אשתי בשנים האחרונת. מאידך - אני מכיר לא מעט אנשים שרכשו מכוניות מליסינג והחזיקו בהן לא מעט שנים בלי בעיות חריגות. צריך להיות קפדן בבחירת הרכב וכמובן לא מעט מזל. אם אתה בוחן רכב ליסינג בדוק בספר הטיפוליםאם טופל במוסך מורשה של היבואן או במוסך "הסדר" של חברת הליסינג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...